Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στη ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ - Για τη λευκή εμπορική νύχτα στη Λιβαδειά

Για δεύτερη συνεχή χρόνια η δήμαρχος Λιβαδειάς που πρόσκειται πολιτικά στον ΣΥΡΙΖΑ, συνδιοργάνωσε σήμερα Σάββατο σε συνεργασία με τον εμπορικό σύλλογο Λιβαδειάς «λευκή νύχτα» στην πόλη, μαύρη νύχτα όμως για τους εργαζομένους. .....
Συνεπής στο ξήλωμα των εργατικών δικαιωμάτων που προκαλεί σε όλη τη χώρα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τα μνημόνια που υπογράφει και εφαρμόζει, η δήμαρχος Λιβαδειάς ζήτησε στη τελευταία συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου στις 26 Οκτωβρίου την έγκρισή του για την πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης, η οποία στην ουσία θα επεκτείνει την εργασία των υπαλλήλων πέραν του Σαββατιάτικου ωραρίου τους. Η Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα καταψήφισε και κατήγγειλε την πρόταση αυτή μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Στην ήδη διαμορφωμένη ζοφερή πραγματικότητα την οποία βιώνει ο ελληνικός λαός με την επιβολή των πολιτικών των μνημονίων, της αυστηρής λιτότητας και της ανελέητης φορομπηξίας από τη σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, σε αγαστή συνεργασία με τους εξωτερικούς αφεντάδες, ΕΕ και ΔΝΤ, αλλά και τις ντόπιες υποτακτικές πολιτικές δυνάμεις που εφάρμοσαν  και στήριξαν στο παρελθόν τέτοιες πολιτικές, η περιφερειακή μας παράταξη Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα δηλώνει απερίφραστα πως δεν είναι ο χρόνος και οι φιέστες τέτοιους είδους που μας λείπουν για την τόνωση της αγοραστικής δύναμης. Αυτό που μας λείπει είναι η σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους και για όλες, ο αξιοπρεπής μισθός, η Κυριακάτικη υποχρεωτική αργία, το 40ωρο, το 8ωρο, το 5νθήμερο, η ασφάλιση για τους εργαζόμενους στον κλάδο, η απαγόρευση των απολύσεων και η μη επιβολή του ελαστικού ωραρίου, οι προσλήψεις και οι αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις.

Σε αντίθεση με όλα αυτά τα απολύτως αναγκαία μέτρα για το λαό, το μόνο που έχουν ως αποτέλεσμα τέτοιους είδους φιέστες είναι να εντείνουν περαιτέρω την τρομοκρατία και την εξαθλίωση των εργαζομένων, να ξεχαρβαλώνουν και να εντατικοποιούν τις εργασιακές σχέσεις, να επιβάλλουν εργασιακές συνθήκες μεσαίωνα, να φορτώνουν την κρίση στις πλάτες των εργαζομένων προκειμένου να σωθούν οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι και οι εφοπλιστές. Πρόκειται για μια ακόμα μεθόδευση προς όφελος της αγοράς, για τα κέρδη των ντόπιων και ξένων μεγαλεμπόρων, των αλυσίδων, των πολυεθνικών του εμπορίου και των αφεντικών.

Μετά το ανοιχτό πέρασμα του ΣΥΡΙΖΑ στις μνημονιακές δυνάμεις και την κατάρρευση των πολιτικών ψεμάτων και αυταπατών που είχε σπείρει στο λαό, ότι δήθεν θα καταργούσε τα μνημόνια μέσα στη δολοφονική Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη και σε συνεργασία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ο αγώνας ενάντια στα μνημόνια πρέπει να συνεχιστεί πιο ισχυρός από ποτέ.

Η περιφερειακή μας παράταξη συνεχίζει να αγωνίζεται εντός και εκτός του Περιφερειακού Συμβουλίου για το ξήλωμα των μνημονίων μέσω της εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη συνολική αντικαπιταλιστική ανατροπή, θεωρώντας το δρόμο αυτό ως τη μόνη ρεαλιστική διέξοδο για το λαό από την παγκόσμια δομική καπιταλιστική κρίση που συνεχίζεται αμείωτη.

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στη ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
Περιφερειακό Σχήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου