Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Στελέχη του ΠΑΜΕ και του Συλλόγου Σπουδαστών ΤΕΙ Λαμίας επισκέφθηκαν τη διοίκηση του ΤΕΙ

Με αφορμή την απαράδεκτη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΤΕΙ Στερεάς που ποινικοποιεί τους αγώνες των σπουδαστών και συκοφαντεί απαράδεκτα τη μαχητική τους στάση στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια και στο Δήμο Λαμιέων, μαζί με στελέχη του ΠΑΜΕ και του Συλλόγου Σπουδαστών ΤΕΙ Λαμίας επισκέφθηκαν τη διοίκηση του ΤΕΙ και συζήτησαν με τον πρόεδρο του Ιδρύματος.....

   Η αντιπροσωπεία σημείωσε:
·Τα αιτήματα των σπουδαστών της Χαλκίδας είναι δικαία αφού αφορούν τις καλύτερες συνθήκες σπουδών τους, που, φυσικά, συνδέονται με τον αποκλειστικά δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης. Συνδέονται με τις προϋποθέσεις συμμετοχής στην Εστία της Χαλκίδας και με το χαράτσι των 150 ευρώ, σε μια στιγμή  που οι εργατικές λαϊκές οικογένειας βασανίζονται από τη φτώχεια και δυσκολεύονται να σπουδάσουν τα παιδιά τους.
· Η απόφαση του ΤΕΙ  είναι αντιπαιδαγωγική, απαράδεκτη κοινωνικά και πολιτικά εφόσον στέλνει στον εισαγγελέα τους αγωνιζομένους σπουδαστές, χρησιμοποιώντας με γλώσσα που δεν ταιριάζει σε εκπαιδευτικούς  για βία και παραβατική συμπεριφορά.
·Με απαράδεκτο τρόπο παρακάμπτουν πως οι αγώνες είναι απόφαση Γενικής Συνέλευσης των Σπουδαστών και μιλάνε για ευθύνες πρωτοπόρων σπουδαστών οι οποίοι στοχοποιούνται, ενώ υλοποίησαν συλλογικές αποφάσεις.  
   Η αντιπροσωπεία του Λαϊκής Συσπείρωσης και του ΠΑΜΕ κάλεσε τον πρόεδρο και τη Διοίκηση να πάρει πίσω την συγκεκριμένη απαράδεκτη απόφαση και να συζητήσει με τους σπουδαστές κατανοώντας το δίκιο των αιτημάτων τους :
    Για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία, αντίστοιχη των αναγκών του λαού που θέλει να ζήσει καλύτερες μέρες.
   Για ενιαία ανώτατη εκπαίδευση χωρίς υποβαθμισμένα ΤΕΙ, με επαγγελματικά δικαιώματα και προοπτικές.
Για το δικαίωμα δωρεάν σίτισης-στέγασης όλων των σπουδαστών, σε καλοφτιαγμένες εστίες χωρίς καμιά επιβάρυνση των εργατικών λαϊκών οικογενειών.

   Σε αυτή τη φάση και με δεδομένη την υπάρχουσα Εστία στην Χαλκίδα πέρα από το αίτημα για επέκταση συντήρηση και κάλυψη όλων των λειτουργικών δαπανών της, είναι σωστό το αίτημα για κατάργηση του χαρατσιού 150 ευρώ και κατάργηση οποιουδήποτε ρατσιστικού κριτηρίου στην επιλογή των σπουδαστών που μένουν στην Εστία.

   Μπροστά στην μεγάλη απεργία της 12 Νοέμβρη τέτοια αιτήματα μπορεί και πρέπει να συσπειρώσουν φοιτητές στο πλάι των γονιών τους που παλεύουν ενάντια στη συνεχιζόμενη πολιτική της λιτότητας η οποία επιβάλλεται από τους υπηρέτες των μονοπωλίων και του πλούτου. Από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τους άλλους διαχειριστές του εκμεταλλευτικού συστήματος.
   Σε αυτή την πολιτική, που συντηρεί τη μιζέρια στην εκπαίδευση και κρατάει το εκπαιδευτικό μας σύστημα δέσμιο των συμφερόντων των μονοπωλίων, υπακούει - εφαρμόζει η Διοίκηση του ΤΕΙ. Είναι χαρακτηριστικό πως αδιαμαρτύρητα διέθεσε ακόμα και  τα αποθεματικά του ΤΕΙ στο βωμό των αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης που αποσκοπούν στην ικανοποίηση των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων.



ΛΑΜΙΑ                     3/11/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου