Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Σχέδιο δικαστικού πραξικοπήματος κατήγγειλε ο Παπαγγελόπουλος

Προειδοποίησε από τη Βουλή ότι θα αποκαλύψει ονόματα εμπλεκόμενων δικαστικών. Προανήγγειλε και κατάργηση του νόμου που παρέχει ασυλία σε τραπεζικά στελέχη για δάνεια σε κόμματα....

Μιχάλης Χατζηκωνσταντίνου
Προειδοποιητικές βολές προς δικαστικούς ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ανεχθεί «δικαστικά πραξικοπήματα» εκτόξευσε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης και αρμόδιος για ζητήματα Διαφθοράς, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, από το βήμα της Βουλής ξεκαθαρίζοντας μάλιστα ότι σκοπεύει να κατονομάσει τους πραξικοπηματίες.
«Το τελευταίο διάστημα κάτι ακούγεται για δικαστικά πραξικοπήματα. Να ξέρετε ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν θα δεχθεί δικαστικά πραξικοπήματα» ανέφερε ο κ. Παπαγγελόπουλος στην Ολομέλεια της Βουλής προκαλώντας αίσθηση στο σώμα. «Αυτή η κυβέρνηση θα βάλει τέλος στην ασυλία !» πρόσθεσε στο ίδιο μήκος κύματος ξεκαθαρίζοντας για τις προθέσεις τους. Αμέσως μετά τη συνεδρίαση μάλιστα κλιμάκωσε τις προειδοποιήσεις τους εκδηλώνοντας την πρόθεσή του να αποκαλύψει και ονόματα πολύ σύντομα. «Την επόμενη φορά στην Βουλή θα κατονομάσω δημόσια τους πραξικοπηματίες.  Ο νοών νοείτω» είπε περιγράφοντας ουσιαστικά την υπάρξη παραδικαστικού κυκλώματος.
Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης ενημέρωσε επίσης τη Βουλή ότι θα καταργήσει τη διάταξη του νόμου της κυβέρνησης Σαμαράς η οποία παρέχει πλήρη ασυλία σε ανώτατα τραπεζικά στελέχη για τα δάνεια που χορήγησαν σε πολιτικά κόμματα.
Ο κ. Παπαγγελόπουλος παραδέχτηκε μεν ότι η κατάργηση του νόμου δεν μπορεί να έχει αναδρομική ισχύ ως προς τα πρόσωπα που χορήγησαν αυτά τα δάνεια αλλά υπάρχει η δυνατότητα να πιεστούν οι σημερινές διοικήσεις να εισπράξουν τα οφειλόμενα. «Πιστεύω ότι τα πιστωτικά ιδρύματα θα επιδιώξουν την είσπραξη των απαιτήσεων από τα δάνεια αυτά» είπε και προειδοποίησε τις τράπεζες  ότι αν δεν πράξουν κάτι τέτοιο κινδυνεύουν να διωχθούν για κακουργηματική απιστία.

Ανακοίνωσε ακόμη ότι έχουν παραπεμφθεί στον εισαγγελέα 21 υποθέσεις διαφοράς και επίκειται ακόμη η διαβίβαση άλλων 85 φακέλων.
news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου