Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

ΣΥΝΕΧΗΣ ΡΟΗ..... ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ (ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ) ΠΟΥ "ΑΛΙΕΥΣΑΜΕ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΥΠΟ KAI ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ Η ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΑ ΨΙΛΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΜΜΕ (ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)

Του  Ορέστη  Τσάρκου

*ΔΗΛΩΣΗ  ΣΟΚ  ΤΟΥ  ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ  ΓΙΑ  ΤΙΣ  ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ. ΤΙ  ΕΙΠΕ?

* ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ ΚΑΙ  ΓΙΑ  ΠΟΙΟΥΣ ?.ΤΙ  ΕΙΠΕ  Ο  ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ?

*ΠΟΙΟΣ  ΕΙΝΑΙ  Ο  ΑΛΛΟΣ  ΥΠΟΥΡΓΟΣ  ΠΟΥ  ΞΕΧΑΣΕ  ΝΑ  ΔΗΛΩΣΕΙ  ΤΟ  ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ? ΤΙ  ΕΙΠΕ Ο ΙΔΙΟΣ ?

*ΚΑΙ  ΟΜΩΣ!!  ΑΠΟΦΑΣΗ  ΕΚΠΛΗΞΗ  ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΕΚΚΛΗΣΙΑ  ΚΑΙ  ΤΑ  ΚΑΠΙΤΑΛ ΚΟΝΤΡΟΛΣ.

*ΤΙ  ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ  ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΚΑΥΣΗ  ΝΕΚΡΩΝ ?

*ΤΙ  ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ  ΚΑΙ  ΟΙ  ΡΩΣΟΙ  ΔΕΝ  ΘΑ  ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ  ΣΤΙΣ  ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ  ΣΤΗΝ  ΕΛΛΑΔΑ?

*ΤΕΛΕΙΩΣΕ  Η  ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ  ΤΩΝ  ΗΠΑ. ΠΟΙΟΣ  ΤΟ  ΕΙΠΕ?

*ΤΙ  ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ  ΜΕ  ΤΟ  ΠΟΘΕΝ  ΕΣΧΕΣ  ΤΟΥ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ?

* ΜΕ  ΚΑΡΤΕΣ  ΘΑ  ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ  ΚΑΙ  ΟΙ  .........ΠΑΠΑΤΖΗΔΕΣ !!!

*ΟΙ ΤΡΟΜΕΡΕΣ  ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ  ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ  ΤΟΥ  ΤΣΙΓΑΡΟΥ  ΣΤΟ  ΣΩΜΑ. ΔΕΙΤΕ  ΣΚΙΤΣΑ  ΚΑΙ  ΕΦΑΡΜΟΓΗ !!!.................

Δήλωση-έκπληξη Δραγασάκη: Στόχος να εγγυηθεί το κράτος τις συντάξεις έως 1.000 ευρώ

Δήλωση-έκπληξη Δραγασάκη: Στόχος να εγγυηθεί το κράτος τις συντάξεις έως 1.000 ευρώ

Κύριο μέλημα της συζήτησης για το ασφαλιστικό είναι να υπάρξει ένα σύστημα βιώσιμο, «με εγγυημένη τη σύνταξη έστω μέχρι τα 1.000 ευρώ, με αναδιανεμητικό χαρακτήρα, αλλά που θα λαμβάνει υπόψη και τη νέα πραγματικότητα», δήλωσε στο κεντρικό δελτίο του Mega την Πέμπτη ο Γιάννης Δραγασάκης.

Ταυτόχρονα, προειδοποίησε ότι αν δεν έχει λήξει το θέμα της ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών «θα έχουμε πρόβλημα» αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο bail in («κούρεμα») των καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ, όπως προβλέπεται.

***************************

Αλεξιάδης: «Σεισάχθεια» για όσους αδυνατούν να ξεχρεώσουν την εφορία



Θα ξεκινήσει η σεισάχθεια στα χρέη της εφορίας, εφόσον δεν υπάρχει αποδεδειγμένα η δυνατότητα πληρωμής τους, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1. Ο κ. Αλεξιάδης τόνισε ότι δεν θα μειωθούν συντάξεις και μισθοί με την αύξηση της χρήσης του πλαστικού χρήματος, ενώ, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να μην μπορούν να γίνουν αναλήψεις ολόκληρου του μισθού ή της σύνταξης σε μετρητά και ένα τμήμα του να δαπανατάται με τη χρήση χρεωστικής κάρτας, τόνισε ότι δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις.


*****************************

Σταθάκης: Εγώ είμαι ο υπουργός που «ξέχασε» να δηλώσει το 1 εκατ. ευρώ

Nick Paleologos / SOOC

Μετά από τρία 24ωρα έντονων φημολογιών, ερωτήσεων στη Βουλή και αντιδράσεων από κόμματα και βουλευτές, ο υπουργός Οικονομ,ίας, Γιώργος Σταθάκης, παραδέχθηκε ότι εκείνος είναι ο υπουργός με το προβληματικό πόθεν έσχες του 1 εκατ. ευρώ.

Ο υπουργός Οικονομίας, με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ υποστηρίζει ότι δεν απέκρυψε κανένα στοιχείο. Παραδέχεται ωστόσο, ότι η φορολογική δήλωση που υπέβαλε το 2012 «ήταν πρώιμη και πιθανόν ατελής». Υποστηρίζει πως αντίστοιχες δηλώσεις που υπέβαλε το 2013 και το 2014 ήταν πλήρεις και περιελάμβαναν και το επίμαχο ποσό του 1 εκατ. ευρώ. Ισχυρίζεται δε ότι θεώρησε «σκόπιμο και κατά πλεονασμό» να καταθέσει συμπληρωματική δήλωση τον Μάρτιο του 2015, που αφορά την «ελλιπή» δήλωση του 2012. 


*********************************


MΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΚΛΕΙΔΗ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ

Η κυβέρνηση εξαίρεσε την Εκκλησία από τα capital controls 


Nikos Libertas / SOOC

Στην εξαίρεση της Εκκλησίας της Ελλάδος από την εφαρμογή των capital controls προχώρησε η κυβέρνηση, όπως αποκαλύπτεται από εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου.

Παρότι ο περιορισμός της κίνησης κεφαλαίων ισχύει για όλους τους πολίτες της χώρας, ελεύθερους επαγγελματίες, επιχειρήσεις, μισθωτούς, η Εκκλησία πέτυχε την εξαίρεσή της από το οδυνηρό μέτρο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου με ημερομηνία 29 Σεπτεμβρίου, οι Μητροπόλεις θα μπορούν να κάνουν αναλήψεις έως 10.000 ευρώ τον μήνα και η Αρχιεπισκοπή Αθηνών έως 20.000 ευρώ. Η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου αναφέρει, μάλιστα, την απόφαση του «αξιοτίμου υπουργού Οικονομικών» -προφανώς αναφέρεται στον Ευκλείδη Τσακαλώτο- και αποκαλύπτει ότι έχει δημοσιευθεί ήδη σε ΦΕΚ, ενώ έχει εκδοθεί και δελτίο Τύπου του ΥΠΟΙΚ.


****************************************************


«Πράσινο φως» για την καύση νεκρών



Στην ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου για την ίδρυση αποτεφρωτηρίων νεκρών στην Ελλάδα προχώρησε το υπουργείο Περιβάλλοντος. Η απόφαση, την οποία υπογράφει ο υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης, αφορά στη διαδικασία περιβαλλοντικής αδειοδότησης των Κέντρων Αποτέφρωσης Νεκρών (ή οστών).
Μάλιστα, χάρη σε μια τροποποίηση της νομοθεσίας που έγινε πέρυσι, τα αποτεφρωτήρια «αποδεσμεύθηκαν» χωρικά από τα νεκροταφεία και πλέον η εγκατάστασή τους είναι πολύ ευκολότερη.
Το μοναδικό «εμπόδιο» στη νομοθεσία, όπως αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ η Καθημερινή, είναι ότι δικαίωμα ίδρυσης αποτεφρωτηρίου νεκρών εξακολουθούν να έχουν μόνο οι δήμοι, οι οποίοι έως σήμερα δεν έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα ανθεκτικοί στις αντιδράσεις της Εκκλησίας και ακραίων θρησκευτικών κύκλων.


*****************************************************

  Οι Ρώσοι ανατρέπουν όλες τις ιδιωτικοποιήσεις - Αποχωρούν αιφνιδίως από τους διαγωνισμούς του ΤΑΙΠΕΔ

Οι Ρώσοι ανατρέπουν όλες τις ιδιωτικοποιήσεις - Αποχωρούν αιφνιδίως από τους διαγωνισμούς του ΤΑΙΠΕΔ

Εισήγηση για απόσυρση ενδιαφέροντος από τους διαγωνισμούς για ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΟΛΘ και Rosco ΣΧΟΛΙΑ (0) Οι Ρώσοι ανατρέπουν όλες τις ιδιωτικοποιήσεις - Αποχωρούν αιφνιδίως από τους διαγωνισμούς του ΤΑΙΠΕΔ 2 Ανατροπές στο ελληνικό πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και τον διαγωνισμό αποκρατικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προκαλεί η εισήγηση των Ρωσικών Σιδηροδρόμων για αποχώρησή από τους διαγωνισμούς πώλησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της Rosco και του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης. Ο λόγος για την εισήγηση αυτή δεν έχει ακόμη γίνει γνωστός καθώς επίσης και το αν γίνεται δεκτή από την κυβέρνηση και πιο συγκεκριμένα το ρωσικό δημόσιο που είναι και ο βασικός μέτοχος. Σύμφωνα με την Ημερησία, οι διπλωματικοί κύκλοι φέρονται να συνδέουν την εξέλιξη αυτή με την αποχώρηση από το τιμόνι της ρωσικής κρατικής εταιρείας του Βλάντιμιρ Γιακούνιν, ο οποίος επιθυμούσε διακαώς την επέκταση στην Ελλάδα. Ωστόσο επισημαίνουν πως η εμφάνιση της αμερικανικών συμφερόντων Watco Companies στον διαγωνισμό για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ έπαιξε ρόλο, όπως βέβαια και η ευρύτερη οικονομική συγκυρία στην Ελλάδα. Η απόφαση της RZD μάλιστα συμπίπτει και με την επίσκεψη στην Αθήνα του ειδικού απεσταλμένου των ΗΠΑ για ενεργειακά θέματα, Amos Hochstein και την προώθηση της αμερικανικής ενεργειακής ατζέντας που αντιδιαστέλλεται με αυτή της Μόσχας. Η ημερομηνία υποβολής δεσμευτικών προσφορών για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την ΕΕΣΣΤΥ έχει προγραμματιστεί να γίνει στις αρχές Δεκεμβρίου, ενώ για τον ΟΛΘ τον Φεβρουάριο του 2016.



********************************************************

Β.Πούτιν: "Tελείωσε η κυριαρχία των ΗΠΑ - Κανείς δεν θα μας περικυκλώσει - Οι δυτικοί δεν έχουν στοιχειώδη λογική" (vid)




  

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, σε συνέντευξη του με αφορμή το ζήτημα της Συρίας προειδοποιεί τη Δύση λέγοντας πως "κανείς δεν θα μας περικυκλώσει, τελείωσε οριστικά ο μονοπολικός κόσμος" (κυριαρχία των ΗΠΑ). Οι δημοσιογράφοι τον παρακολουθούν άναυδοι ενώ εξαπολύει και προσωπική επίθεση κατά του John Mccain λέγοντας πως "τα χέρια του είναι βουτηγμένα στο αίμα αθώων πολιτών"!

Συγκεκριμένα, ο Β.Πούτιν είπε ότι "κανείς δεν θα μας περικυκλώσει, αυτό δεν θα συμβεί ποτέ, ο μονοπολικός κόσμος τελείωσε, ο Mccain δεν αναφέρθηκε σε μένα αλλά στη μοίρα της Ρωσίας και γνωρίζουν όλοι πως έχουμε πυρηνικά και γι αυτό άλλωστε ασκούμε ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική. Ο Mccain είναι βετεράνος του Βιετνάμ και τα χέρια του είναι βουτηγμένα στο αίμa αθώων πολιτών..."






******************************************

Ενάμιση χρόνο μετά τις αποκαλύψεις για το ψευδές "πόθεν έσχες" του Αθανασίου, δεν έχει κουνηθεί... φύλλο


Τα τελευταία 24ωρα η δημόσια συζήτηση κινείται πάλι γύρω από τις φερόμενες ως ψευδείς δηλώσεις "πόθεν έσχες" συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων κι οι αρμόδιες Αρχές οφείλουν γρήγορα να ξεκαθαρίσουν το τοπίο. Τί κάνει όμως η Δικαιοσύνη για την ψευδή δήλωση "πόθεν έσχες" του Χαράλαμπου Αθανασίου, την οποία έχει αποκαλύψει με όλα τα στοιχεία το HOT DOC, ενάμιση χρόνο τώρα; Γιατί δεν έχει γίνει τίποτα με αυτή την υπόθεση του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης;

*******************************************************8



Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΟ ΠΕΝΑΚΙ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗ

Πλαστικό χρήμα παντού: Με κάρτες θα πληρώνονται και οι παπατζήδες [σκίτσο]

Πλαστικό χρήμα παντού: Με κάρτες θα πληρώνονται και οι παπατζήδες [σκίτσο]

Με την κυβέρνηση να θέλει να επιβάλει -αν όχι σε όλες- στις περισσότερες συναλλαγές τη χρήση πλαστικού χρήματος, ο σκιτσογράφος της Καθημερινής Ανδρέας Πετρουλάκης, παρουσιάζει με τον δικό του τρόπο το πως θα λειτουργούν στο μέλλον και οι παπατζήδες του δρόμου. 
Ετσι λοιπόν ενώ ο παπατζής θα κάνει το παιχνίδι με τα τραπουλόχαρτα ο περαστικός θα στοιχηματίζει και παράλληλα θα χρησιμοποιεί τη χρεωστική του κάρτα προκειμένου να πληρώσει. 

************************************************************************

ΚΑΡΕ ΚΑΡΕ ΠΩΣ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ

Οι τρομακτικές επιδράσεις του τσιγάρου στο σώμα σε ένα γράφημα-Τα όργανα ενός καπνιστή και ενός μη καπνιστή [εικόνες]

Οι τρομακτικές επιδράσεις του τσιγάρου στο σώμα σε ένα γράφημα-Τα όργανα ενός καπνιστή και ενός μη καπνιστή [εικόνες]

Πολλοί άνθρωποι ξεκινάνε το κάπνισμα από παρέες ή έξω με κόσμο και πριν το καταλάβουν εθίζονται. Κάθε χρόνο το τσιγάρο σκοτώνει περίπου 6.000.000 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και προκαλεί μεγάλα προβλήματα υγείας.
Υπό το πρίσμα αυτό, η διαδικτυακή κλινική HealthExpress.co.uk έχει δημιουργήσει ένα online εργαλείο που δείχνει τις ζοφερές επιπτώσεις του καπνίσματος στο σώμα.
Από το κίτρινο δέρμα και τα εύθραυστα νύχια μέχρι τη νόσο του εντέρου και τα φραγμένα αιμοφόρα αγγεία στα πόδια, οι εικόνες αποκαλύπτουν το ανατριχιαστικό αποτέλεσμα του εθισμού στο τσιγάρο.
Δείτε την εφαρμογή πατώντας


O.T

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου