Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου.....

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΜΑΛΙΑ ΤΖΑΚΟΥ -ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΟΥ. ΜΙΑ ΣΟΥΒΑΛΙΩΤΙΣΑ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ(ΦΩΤΟ) ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ.

Του "Γ"
Ή Αμαλία  γεννήθηκε  στα  Γιάννενα. Τελείωσε  το  Λύκειο  στον  Άλιμο.
Το  1985, ερωτική  μετανάστρια  και  αυτή  στη  Σουβάλα,  παντρεύτηκε  .......

τον Γιώργο   Αμπελουργό του Χαραλ.  και  απέκτησε  δυο  παιδιά, τον  Χαράλαμπο  τον  νεώτερο  και  την  Ευγενία . 
Για  17  χρόνια  εργάστηκε, σαν υπεύθυνη  πωλήσεων , στον "Συλλεκτικό  κύκλο " ( Ο Ελληνικός Συλλεκτικός Κύκλος είναι μία από τις κορυφαίες και δυναμικότερες εταιρείες πωλήσεων από απόσταση στην Ελλάδα, που δραστηριοποιείται στη χώρα μας από το 1977). 







Επίσης  μετά  από  αυτή της  την  απασχόληση και  για   16  χρόνια  άσκησε ελεύθερο  επάγγελμα.
Σπούδασε  στη DIDACTA, στους  κλάδους  Γραμματέων  και  Αισθητικής. 
Τρία  χρόνια  ασχολείται  με  κατασκευές  χρησιμοποιώντας  όλες  τις  τεχνικές, όπως ντεκουπάζ  σε  ξύλο, γυαλί, μάρμαρο, πέτρα, κεραμίδι, κ.α.

















Επίσης  ζωγραφίζει  τοπία  και  αντικείμενα.
Έχει  παρακολουθήσει και παραδίδει   η  ίδια  μαθήματα  κοπτικής  -ραπτικής καθώς  και μαθήματα   για  κατασκευή  κοσμημάτων  και  συμμετέχει  στα  χορευτικά  τμήματα  του  Δήμου  Αργυρούπολης
Είναι  ιδρυτικό  μέλος  του  Εικαστικού  Συλλόγου  Αργυρούπολης "ΔΙΩΝΗ " ο οποίος έχει   ποικίλες  δραστηριότητες  και  δράσεις. 






Τα  έργα  της  δεν  τα  εμπορεύεται , αλλά  τα  διαθέτει  για  φιλανθρωπικούς  σκοπούς σε διάφορους  Συλλόγους όπως  , για  παιδιά  με  καρκίνο  "ΦΛΟΓΑ" και  "ΚΥΤΑΡΟ"  .
Σήμερα  είναι  υπεύθυνη της  Κινηματογραφικής  Λέσχης  του  Δήμου Αργυρούπολης. Συμμετέχει  στο  τμήμα  εθελοντισμού  του  Δήμου , στο  Κίνημα  με  τους  παραγωγούς  αγροτικών προιόντων  και  στο  Κοινωνικό  Παντοπωλείο. 


Τέλος έχει  παρακολουθήσει  σειρά  σεμιναρίων   στη "ΣΤΟΑ  ΒΙΒΛΙΟΥ" από τον Ιστορικό , Φιλόλογο και  Δημοσιογράφο Σαράντη  Καργάκο , καθώς  και  σεμινάρια  για  την  Ιστορία  της  Ψυχολογίας.


Προσπαθήσαμε ,  μέσα  από  ετούτη   την    αναφορά μας σε  μια  αξιόλογη   συμπατριώτισά  μας , να  σας παρουσιάσουμε  την συνολική  εικόνα  των  καλλιτεχνικών  και  κοινωνικών  δαστηριοτήτων  της , που  όπως  βλέπετε  δεν  είναι  λίγες.
Πιστεύουμε ότι τα καταφέραμε   και  την ευχαριστούμε  που  μας τις  εμπιστεύθηκε .
"Γ"

4 σχόλια:

  1. ΜΠΡΑΒΟ!!!!!!
    Πολλά τα μπράβο στην Αμαλία αλλά και στον ΄΄Γ΄΄ και στο υπέροχο blog που μας δίνουν την δυνατότητα να γνωρίζουμε αυτούς που ασχολούνται με την τέχνη.
    Συνεχίστε σας παρακαλώ, εμείς οι Σουβαλιώτες που δεν ζούμε στην Ελλάδα ξυπνάμε με αγωνία να ανοίξουμε και να δούμε τα νέα από τον ΄΄Πολύδροσο΄΄, όπως αποκαλούμε το blog, που αν θέλει ας μας πει ποιος είναι ο διαχειριστής του.
    Τον ΄΄Γ΄΄ τον γνωρίζουμε.
    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα σας
      Το όνομα του διαχειριστή είναι Χρήστος Γ. Μουτσιανάς.
      Ευχαριστούμε για τα καλά λόγια.
      Αν θέλετε μας λέτε το όνομά σας και την χώρα και αν δεν θέλετε να δημοσιευθεί δεν θα το δημοσιεύσουμε, απλά για ενημέρωση του blog.

      Διαγραφή
  2. ωραια και ?
    να σας δειξω εγω μια γυναικα στο πολυδροσο που απο το πρωι τρεχει ( σπιτι - παιδια - προβατα - σπιτι -παιδια - προβατα κλπ κλπ κλπ ). Η πολυ κουλτουρα μας εφαγε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΑΜΕ.17 Σεπτεμβρίου 2015 στις 1:19 π.μ.

    Κατ αρχήν ευχαριστούμε τον φίλο 8.14 (αν μας έλεγε και το ονομά του .....) για τα καλά του λόγια και του υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε το χωριό μας ,τα προβλήματά του και τους άξιους συμπατριώτες μας.
    Δεν διαθέτουμε βέβαια στοιχεία και πληροφορίες και για πολλούς ίσως άλλους αξιόλογους Σουβαλιώτες με δραστηριότητες που εκτείνονται σε πολλά πεδία προκειμένου να προσπαθήσουμε να τους παρουσιάσουμε.
    Με δυό λέξεις ,πάμε ψάχνοντας,
    Αν μπορείτε και το επιθυμείτε , βοηθείστε.
    Τώρα όσον αφορά για το όνομα του διαχειριστή του ιστολογίου .
    Αυτό το αφήνω στον ίδιον να σας ενημερώσει . Πιστεύω παρότι το έχει κάνει πολλές φορές με επώνυμα μάλιστα άρθρα του και αν παρακολουθείτε τακτικά το μπλόγκ θα το διαπιστώσετε, θα το κάνει και πάλι.

    Θα ήθελα όμως να πω δυο λόγια και στον φίλο 8.55( αν μας έλεγε και εκείνος το ονομά του...).
    Μας αδικεί..... Γιατί ίσα ίσα που εμείς ,αν μας παρακολουθεί τακτικά βέβαια, αναδεικνύουμε μέσα από αυτό τον ιστότοπο όλες τις δραστηριότητες της Σουβαλιώτικης οικογένειας αλλά και τα ήθη ,τα έθιμα και τις παραδόσεις της Σουβάλας και της Παρνασσιώτικης περιοχής μας , αλλά και τα προβλήματά τους.
    Τέλος τον καλούμε να κάνει λίγη υπομονή ,να μας διαβάζει καθημερινά και προσεκτικά και θα δεί και θέματα σχετικά με αυτό στο οποίο αναφέρεται.......Και αν ,εν πάση περιπτώσει( λέγοντας και σε εκείνον οτι πάμε ψάχνοντας.... ) έχει ο ίδιος να μας υποδείξει ή να μας βοηθήσει να αναφερθούμε κάπου η σε κάποιον συμπατριώτη ή συμπατριώτισά μας συγκεκριμένα βοηθώντας μας με κάποια στοιχεία τον παρακαλούμε να βρεθούμε και να μας ενημερώσει .

    Σας ευχαριστούμε και τους δύο.

    Γ.Θ(Κ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή