Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΥΝΕΧΗΣ ΡΟΗ..... ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ (ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ) ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ Η ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΑ ΨΙΛΑ ΤΩΝ ΜΜΕ(ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)

Του Ορέστη Τσάρκου

ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗ ΣΕ ΤΣΙΠΡΑ  .    ΤΣΙΠΡΑΣ...ΔΕΝ  ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ  ΜΕ ΤΗ  Ν.Δ  .  ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ...Ο ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ  . Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ  ΛΕΣΒΟΥ ΛΕΕΙ  ΟΤΙ  ΔΕΝ  ΘΑ  ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ  ΣΤΟ ΝΗΣΙ  . ΦΙΛΗΣ  ΠΡΟΣ  ΜΟΑΚΟΓΙΑΝΝΗ  ....ΜΗΝ  ΘΙΓΕΣΤΕ  ΓΙΑ ΤΟ  ΣΥΜΜΑΘΗΤΗ  ΣΑΣ  ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟ...  ΓΙΑΤΙ  ΤΑ 5 ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΑ ΚΡΑΤΗ ΤΟΥ  ΚΟΛΠΟΥ ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ  ΚΑΙ Η ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ  ΜΑΣ  ΕΙΔΗΣΗ (ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΑΣ ΤΗ ΜΕΡΑ  ΣΟΥ ΜΕ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ)....

=«Προσκλητήριο» συνεργασίας στον Τσίπρα έστειλε ο Μεϊμαράκης


«Προσκλητήριο» συνεργασίας έστειλε ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ από τη Μαγνησία, όπου και περιοδεύει. Κάνοντας άνοιγμα συνεργασίας και προς τον Αλέξη Τσίπρα ο κ. Μεϊμαράκης είπε: «Θέλουμε την εντολή και να έρθεις και εσύ. Οφείλεις να έρθεις και εσύ»

                *******************

=Τσίπρας: Δεν υπάρχει περιθώριο συνεργασίας με τη ΝΔ 

Το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τη ΝΔ απέκλεισε για μία ακόμη φορά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ , ενώ χαρακτήρισε «υποκρισία» το να λέει ο Β. Μεϊμαράκης ότι θέλει να συνεργαστεί μαζί του. «Δεν υπάρχει περιθώριο συνεργασίας με τη ΝΔ διότι οι προγραμματικές μας  διαφορές είναι πολύ μεγάλες, δεν υπάρχει κοινός στόχος. Θέλουμε να γκρεμίσουμε αυτά που η Ν.Δ. και ο κ. Μεϊμαράκης θέλει να διατηρήσει»

                                   *********************************

=ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ.....«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει, παραμένω φίλος με Τσίπρα»

  • Τσίπρας

Ο Γιάνης Βαρουφάκης εξέφρασε την εκτίμησή του πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει την εκλογική αναμέτρηση, απαντώντας σε ερωτήσεις Ιταλών δημοσιογράφων στο οικονομικό φόρουμ Αμπροσέτι, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη στις όχθες της λίμνης του Κόμο.

Όσον αφορά τη συμφωνία με τους δανειστές, ο πρώην υπουργός Οικονομικών υποστήριξε πως το μόνο που λέει το πρόγραμμα αυτό είναι ότι οι ελληνικές αρχές δεσμεύονται να επεξεργασθούν ένα σχέδιο για την ανάπτυξη, τον Ιούλιο του 2016: «Για ποιο λόγο μας αρνήθηκαν το δικαίωμα να συζητήσουμε ένα σχέδιο για την ανάπτυξη και τις μεταρρυθμίσεις; Η απάντηση δεν μπορεί να βρεθεί στα πρακτικά, αλλά στην υπαρξιακή κρίση της Ευρώπης».

Στην ιταλική κρατική τηλεόραση της RAI ο κ. Βαρουφάκης είχε αναφέρει πως δεν συμφωνεί με κανένα από τα προεκλογικά προγράμματα που έχουν προταθεί: «Δεν πρόκειται για θέμα προσωπικοτήτων. Ο Αλέξης Τσίπρας και εγώ συνεργασθήκαμε σε στενή επαφή και παραμένουμε φίλοι. Το πρόβλημα είναι ότι, τον Ιούλιο, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εκβιάστηκε, για να δεχθεί ένα πρόγραμμα το οποίο, όλοι όσοι ήξεραν από οικονομία, γνώριζαν ότι δεν μπορούσε να έχει αποτέλεσμα. Πρόκειται για σημαντική ήττα για το ελληνικό πολιτικό σύστημα αλλά και για ολόκληρο το ευρωπαϊκό σκηνικό»

                          ***************************

=Ο δήμαρχος Λέσβου απειλεί να μην στηθούν κάλπες στο νησί


Ο δήμαρχος Λέσβου απειλεί να μην στηθούν κάλπες στο νησί
Άμεση λύση στο ζήτημα των προσφύγων απαιτεί ο δήμαρχος της Λέσβου σε διαφορετική περίπτωση όπως δήλωσε δεν θα στηθούν κάλπες στο νησί.
"Τις τελευταίες μέρες, το νησί της Λέσβου, βιώνει μια πρωτόγνωρη και ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση. Ένα νησί 85 χιλιάδων ψυχών, σηκώνει στις πλάτες του μια τεράστια ανθρωπιστική κρίση . Αυτή τη στιγμή υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την ασφάλεια, την υγεία και την ακεραιότητα, τόσο των συμπολιτών μας, όσο και των κατατρεγμένων μεταναστών και προσφύγων, που εισρέουν κατά χιλιάδες στο νησί της Λέσβου. Επανειλημμένα, έχουμε απευθύνει δραματικές εκκλήσεις για την λήψη μέτρων, ώστε να αποσυμφορηθεί άμεσα η Λέσβος. Εκκλήσεις, τόσο προς την Ε.Ε. όσο και την κεντρική κυβέρνηση, οι οποίες μέχρι και σήμερα δεν εισακούστηκαν" αναφέρει ο δήμαρχος του νησιού Σπύρος Γαληνός.
"Καλούμε λοιπόν το λαό της Λέσβου, να μη συμμετέχει στις προσεχείς εκλογές και δηλώνουμε ξεκάθαρα την πρόθεση μας να μην στηθούν κάλπες, αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα για την αποκλιμάκωση της κατάστασης. Δυστυχώς, επειδή η απεγνωσμένες φωνές μας, δεν έχουν βρει καμία ανταπόκριση, είμαστε αποφασισμένοι να υλοποιήσουμε τα παραπάνω, σε περίπτωση που δεν δοθεί άμεση λύση" τονίζει.

      ****************



=«Μη θίγεστε για τη διαφθορά, από ποιον ξέφυγε ο ο συμμαθητής σας Χριστοφοράκος;»: Ο Φίλης στρίμωξε την Μπακογιάννη για τη διαπλοκή (βίντεο)

Σε δύσκολη θέση βρέθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη στο κεντρικό δελτίο του Mega στην πολιτική αντιπαράθεση που είχε με τον Νίκο Φίλη. «Μην θίγεστε για τη διαφθορά, κ. Μπακογιάννη. Ποια περίοδο έφυγε ο κ. Χριστοφοράκος; Από ποιον ξέφυγε ο συμμαθητής σας κ. Χριστοφοράκος;» είπε ο κ.Φίλης στη κ. Μπακογιάννη , την Παρασκευή. «Τα μεγάλα σκάνδαλα δείχνουν τι σημαίνει διαπλοκή και διαφθορά. Να πως φτάσαμε σήμερα ως εδώ. Από τον ΣΥΡΙΖΑ φτάσαμε;» σημείωσε χαρακτηριστικά.


***************************

 = Η ντροπή του πλανήτη - Τα 5 πλουσιότερα κράτη του Κόλπου δεν δέχονται ούτε έναν πρόσφυγα 
                      Η ντροπή του πλανήτη - Τα 5 πλουσιότερα κράτη του Κόλπου δεν δέχονται ούτε έναν πρόσφυγα
   Πάνω από τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι από τη Συρία έχουν αναγκαστεί να φύγουν από τα σπίτια τους εξαιτίας του εμφυλίου πολέμου που μαστίζει τη χώρα και τη βαρβαρότητα που έχει αιματοκυλήσει την περιοχή. Η συντριπτική πλειοψηφία ζει κάτω από συνθήκες εξαθλίωσης σε προσφυγικούς καταυλισμούς στον Λίβανο, την Ιορδανία, την Αίγυπτο και το Ιράκ και ένας αριθμός ρεκόρ ρισκάρει τη ζωή του σε ταξίδια που αφήνουν εκατοντάδες θύματα στα νερά της Μεσογείου. Ωστόσο, όσο συνεχίζεται η συζήτηση μεταξύ των πολιτικών στην Ευρώπη για το πόσοι θα γίνουν δεκτοί στις χώρες τους, σε κοντινή απόσταση, τα πέντε πλούσια κράτη του Κόλπου αρνήθηκαν και αρνούνται να υποδεχθούν έστω και έναν από τους ανθρώπους αυτούς. Η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κατάρ, το Κουβέιτ και το Μπαχρέιν έχουν ερμητικά κλειστά τα σύνορά τους και δείχνουν την αδιαφορία τους για την ανθρωπιστική κρίση. Ο επικεφαλής της Διεθνούς Αμνηστίας για ζητήματα προσφύγων και δικαιωμάτων των μεταναστών, Sherif Elsayid-Αλί, περιγράφει την αδράνειά τους ως «ντροπή».«Η στάση των κρατών του Κόλπου είναι φρικτή, όσον αφορά τη συμπόνια και την ευθύνη σε αυτή την κρίση. Είναι απλά ντροπή." αναφέρει. Οι πολίτες της Συρίας μπορούν να αιτηθούν «δαπανηρές» τουριστικές βίζες και άδειες εργασίας για να εισέλθουν στα πλουσιότερα έθνη του Κόλπου, αλλά αυτές σπάνια χορηγούνται, σύμφωνα με το BBC. Τα κράτη του Κόλπου υποστηρίζουν ότι η αποδοχή μεγάλου αριθμού προσφύγων από τη Συρία είναι μια σοβαρή απειλή για την ασφάλεια των πολιτών της, διότι τρομοκράτες μπορούν να κρυφτούν ανάμεσα στους πρόσφυγες. Σημειώνεται πως κανένα από τα κράτη αυτά δεν έχει υπογράψει τη Σύμβαση του 1951 για το Καθεστώς των Προσφύγων. Τα κράτη έχουν ωστόσο δωρίσει μεγάλα χρηματικά ποσά για την ανακούφιση των προσφύγων. Σύμφωνα με τον ReliefWeb, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν χρηματοδοτήσει έναν ολόκληρο καταυλισμό προσφύγων στην Ιορδανία που έγινε καταφύγιο για δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες.Εν τω μεταξύ, η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ έχουν δωρίσει μεγάλα κεφάλαια για τροφή, στέγη και ρουχισμό σε καταυλισμούς στο Λίβανο, την Τουρκία και την Ιορδανία. Συνολικά, οι χώρες του Κόλπου θεωρείται ότι έχουν δώσει πάνω από 589 εκατομμύρια βρετανικές λίρες σύμφωνα με την Daily Mail. Aν και το νούμερο αυτό μοιάζει τεράστιο, είναι τέσσερις φορές μικρότερο από αυτό που έχουν δώσει οι ΗΠΑ. 


************************************
ΚΑΙ Η ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΜΑΣ ΕΙΔΗΣΗ.....
****************************************

=6+1 λόγοι για να ξεκινάς τη μέρα σου με νερό και λεμόνι
Το νερό με λεμόνι ως πρωινό ρόφημα έχει γίνει τάση τα τελευταία χρόνια. Όχι άδικα.


Το πρωί που ξυπνάμε καλό είναι να πίνουμε ένα ποτήρι νερό με λεμόνι. Είναι πολύ σημαντικό το νερό που θα καταναλώσουμε να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Το πολύ κρύο ή πολύ ζεστό νερό μπορεί να σοκάρει τον οργανισμό μας που μόλις ξυπνά!
Έτσι ξυπνώντας το πρωί γεμίζουμε ένα ποτήρι με νερό και προσθέτουμε φρέσκο χυμό λεμονιού. Η ποσότητα του λεμονιού που θα χρησιμοποιήσουμε για ένα ποτήρι νερό δεν πρέπει να ξεπερνά την ποσότητα του χυμού από μισό λεμόνι. Το μίγμα αυτό, του νερού με το χυμό από το λεμόνι πρέπει να το καταναλώσουμε άμεσα και γρήγορα. Καλό είναι μετά την κατανάλωση του νερού να μην καταναλώσουμε κάτι άλλο,για την επόμενη μισή ώρα ώστε να το αφήσουμε να δράσει και να έχουμε όλα τα οφέλη του.
Αυτό το πρωινό ρόφημα λοιπόν μπορεί να μας βοηθήσει σε πολλούς τομείς όπως:
1) Αναζωογόνηση του δέρματος!
Το λεμόνι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C η οποία βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου , στην πρόληψη και την καθυστέρηση εμφάνισης ρυτίδων και υπερασπίζει τον οργανισμό μας από την εμφάνιση ελεύθερων ριζών! Το νερό από την άλλη μεταφέρει τα θρεπτικά συστατικά στα κύτταρα μας και μας κρατά ενυδατωμένους.
2) Ενισχύει την ενέργεια μας
Το κάλλιο που περιέχει το λεμόνι μπορεί να βοηθήσει στην εγκεφαλική και τη νευρική μας λειτουργία ώστε να είμαστε σε περισσότερη εγρήγορση και να μη νιώθουμε νωχελικά. Επιστήμονες έχουν αποφανθεί ότι έστω και μια μικρή ποσότητα λεμονιού μπορεί να μειώσει τα επίπεδα άγχους. Το νερό επίσης βοηθά τον οργανισμό ώστε να μην αφυδατωθεί. Η αφυδάτωση μπορεί να προκαλέσει απώλεια ενέργειας!!!
3) Ενυδατώνει τον οργανισμό μας
Η κατάσταση της αφυδάτωσης πέρα από την απώλεια ενέργειας που μπορεί να προκαλέσει είναι υπεύθυνη και για το αίσθημα πείνας που μπορεί να νιώθουμε συνεχώς με αποτέλεσμα να καταναλώνουμε υπερβολικές ποσότητες φαγητού μέσα στη μέρα.
4) Βοηθά το ανοσοποιητικό μας σύστημα
Η βιταμίνη C που υπάρχει στο λεμόνι είναι σημαντική στην επούλωση πληγών, αλλά βοηθά επίσης τον οργανισμό να καταπολεμήσει απλές ασθένειες όπως το κρυολόγημα ή ακόμη και τον πονόλαιμο. Η κατανάλωση νερού κατά τη διάρκεια μια ασθένειας είναι πολύ σημαντική, καθώς βοηθάμε τον οργανισμό ο οποίος «εργάζεται» περισσότερο απ όσο πρέπει ώστε να καταπολεμήσει την ασθένεια.
5) Αποβάλλουμε τις τοξίνες
Το ήπαρ ανταποκρίνεται καλύτερα με την κατανάλωση λεμονιού, περισσότερο από κάθε άλλη τροφή. Η αποτελεσματικότητα του ήπατος αυξάνεται όπως και η έκκριση χολής με αποτέλεσμα να έχουμε καλύτερη πέψη και μεγαλύτερη αποβολή τοξινών. Επίσης ο χυμός από λεμόνια είναι γνωστό ότι είναι διουρητικός με αποτέλεσμα την καλύτερη λειτουργία των νεφρών ή ακόμη και καλύτερη αντιμετώπιση προβλημάτων όπως οι ουρολοιμώξεις.
6) Βοηθά στην απώλεια βάρους
Τα λεμόνια εκτός από ένας καλός ρυθμιστής του μεταβολισμού μπορούν να βοηθήσουν και με άλλους τρόπους στην απώλεια βάρους. Η περιεκτικότητα τους σε πηκτίνη βοηθά τον οργανισμό να νιώθει πληρότητα και έτσι δεν πεινάμε τόσο συχνά. Πίνοντας και άφθονο νερό μπορούμε να έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα. Ο συνδυασμός λοιπόν των δύο αυτών συστατικών όπως καταλαβαίνεται μας βοηθά να ξεκινήσουμε τη μέρα μας με ένα υγιεινό τρόπο και να μας οδηγήσει σε καλύτερες διατροφικές συνήθειες.
7) Βελτιώνει την πέψη
Η οξύτητα των λεμονιών διεγείρει το πεπτικό μας σύστημα και το συκώτι . Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση του μεταβολισμού και του εντέρου μας , βοηθώντας έτσι το σώμα μας να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά.
Εκτός από τα πολλά οφέλη αυτού του ροφήματος έχουμε και κάποια μελανά σημεία που πρέπει να γνωρίζουμε.
Καλό θα ήταν να γνωρίζεται ότι το οξύ που περιέχουν τα λεμόνια και γενικότερα τα εσπεριδοειδή μπορούν να προκαλέσουν διάβρωση του σμάλτου των δοντιών μας. Καλό λοιπόν θα ήταν να βουρτσίζουμε τα δόντια μας πρίν την κατανάλωση του ροφήματος ή εν γένει εσπεριδοειδών. Θα μπορούσαμε απλά να ξεπλύνουμε το στόμα μας με άφθονο νερό έπειτα από την κατανάλωση του ροφήματος και να βουρτσίσουμε αργότερα.
Η μεγάλη οξύτητα επίσης μπορεί να προκαλέσει καούρα οπότε αν είστε επιρρεπείς με θέματα στομάχου ίσως η κατανάλωση του ροφήματος να μην είναι και τόσο καλή ιδέα για εσάς.cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου