Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Σάββατο 15 Αυγούστου 2015

ΣΥΝΕΧΗΣ ΡΟΗ..... ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ (ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ) ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ Η ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΑ ΨΙΛΑ ΤΩΝ ΜΜΕ(ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ) .

Του  Ορέστη  Τσάρκου

ΜΝΗΜΟΝΙΟ  ΠΟΥ  ΚΟΒΕΙ  ΤΗΝ  ΑΝΑΣΑ..., ΜΕ  ΤΙ  ΠΑΡΟΜΟΙΑΣΕ  ΤΗ  ΣΥΜΦΩΝΙΑ  Ο  ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ,  ΠΟΙΟΝ ΑΠΟ  ΤΟ  ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ  ΑΠΟΚΑΛΕΣΕ  Η  ΚΩΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ  ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ?  , ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ  ΓΙΑ  ΣΥΜΦΩΝΙΑ  ΚΑΙ  ΣΥΡΙΖΑ ,  ΤΙ  ΕΙΠΕ Ο ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ  ΟΤΙ  ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ  Η  ΚΩΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ? , ΕΙΝΑΙ  ΔΥΝΑΤΟΝ  ΝΑ ΠΩΛΟΥΝ  ΤΑ  ΣΩΣΙΒΙΑ  ΤΩΝ  ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΜΕΣΩ...., ΚΑΙ  ΜΙΑ  ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ  ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ  ΕΙΔΗΣΗ  ΓΙΑ  ΤΑ  ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ..........

=Συμφωνία που κόβει την ανάσα και προκαλεί νευρική κρίση

              

              
«Χωρίς ανάσα» μέχρι το 2018 είναι υποχρεωμένη η κυβέρνηση να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις που προβλέπει η συμφωνία με τους πιστωτές για τη νέα δανειοδότηση της χώρας. Την ίδια στιγμή «νευρική κρίση» προκαλεί το νέο μνημόνιο τόσο στους πολίτες που καλούνται να πληρώσουν το τίμημα της κρίσης, όσο και στα κόμματα με τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται μπροστά από το ενδεχόμενο διάσπασης και την αντιπολίτευση να υπερψηφίζει υπό όρους. Οι σημερινές εφημερίδες σχολιάζουν τις εξελίξεις.
«Χωρίς ανάσα έως το 2018», είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της σημερινής Εφημερίδας των Συντακτών. Η εφημερίδα γράφει ότι «τη χαριστική βολή στην οικονομία θα δώσει το τρίτο Μνημόνιο, που θα συντρίψει αγρότες, ελεύθερους επαγγελματίες, συνταξιούχους και δημόσιους υπαλλήλους. Η προσαρμογή θα είναι βίαιη σε Υγεία, Παιδεία και ασφαλιστικό σύστημα, ενώ πριν προλάβουν να συνέλθουν οι πολίτες θα ακολουθήσει σφοδρότερο κύμα επιβαρύνσεων από τον Οκτώβριο». 


                            ************************



=O ANTΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ Ο Α.ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΜΜΑΧΩΝΤΑΣ ΜΕ ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΠΟΤΑΜΙ




          
Χειρότερο από εκείνο της Μ.Θάτσερ είναι το Μνημόνιο που πέρασε από τη Βουλή με ευθύνη του πρωθυπουργού Α.Τσίπρα και της κυβέρνησής του όπως ομολόγησε πριν από λίγο ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος προκαλώντας "παγωμάρα" για το τι περιμένει την ελληνική κοινωνία.

 Θεωρεί δε πολύ κακή ιδέα να γίνουν εκλογές και ζητά από τον πρωθυπουργό να προχωρήσει με "συμμαχίες", δηλαδή να συνεχίσει η κυβέρνησή του να στηρίζεται από ΝΔ,ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ (άλλωστε ποια είναι η διαφορά; Βρίσκονται όλοι στο ίδιο μνημονιακό στρατόπεδο).
 Ο ίδιος, μιλώντας σε τηλεοπτικό δίαυλο, δήλωσε ότι το πρόγραμμα της Θάτσερ του 1988, που την έριξε από την εξουσία, ήταν «μεγαλύτερης ηπιότητας». «Θεωρητικά όταν ψηφίζεις μνημόνιο κατατάσσεσαι στους μνημονιακούς, άλλο τι αισθάνεσαι» ανέφερε με νόημα ο κ. Μητρόπουλος.



                   *************************

=Κωνσταντοπούλου: Δεν θα υποστηρίξω άλλο τον Τσίπρα γιατί λυπάμαι που έγινε μνημονιακός [ΒΙΝΤΕΟ]

             
Την πιο σκληρή επίθεση τόσο στην κυβέρνηση όσο και στον πρωθυπουργό προσωπικά έκανε από το βήμα της Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ζητώντας τον λόγο πριν μιλήσει ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Βαγγέλης Μεϊμαράκης αλλά και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. «Δεν θα υπερασπιστώ άλλο τον πρωθυπουργό γιατί με έπεισε ότι είναι μάταιο να το κάνω», είπε η πρόεδρος της Βουλής, ενώ τόνισε ότι «είμαστε αυτά που πράττουμε κι όχι αυτά που λέμε».


 *********************

=Μαξίμου: Ο Λαφαζάνης διαλέγει ξεχωριστό δρόμο - Δραχμή με μνημόνιο είναι θέση του Σόιμπλε, όχι του ΣΥΡΙΖΑ

Κύκλοι του Μαξίμου σχολίασαν την απόφαση του Παναγιώτη Λαφαζάνη να ανακοινώσει σήμερα, τη σύσταση αντιμνημονιακού κινήματος, προμηνύοντας με αυτόν τον τρόπο έναν νέο πολιτικό σχηματισμό.
Η απόφαση αυτή οριστικοποιεί την από καιρό ειλημμένη απόφασή του να διαλέξει ξεχωριστό δρόμο από την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, και μάλιστα πριν από το κοινά αποφασισμένο έκτακτο Συνέδριο, τονίζουν οι ίδιες πηγές.
«Επειδή, ωστόσο, ο Π. Λαφαζάνης δικαιολογεί την φανερή, πλέον, δραστηριότητά του για ίδρυση νέου πολιτικού φορέα, επικαλούμενος την προσήλωση του στις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και στο αποτέλεσμα του πρόσφατου δημοψηφίσματος, θα χρειαστεί να υπενθυμίσουμε ότι η συντεταγμένη επιστροφή στην Δραχμή, την οποία θέτει ως κεντρικό πολιτικό του στόχο - δηλαδή  Δραχμή με Μνημόνιο -  μπορεί να αποτελεί θέση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αλλά δεν υπήρξε ποτέ προγραμματική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ. Όσο για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, οι πάντες γνωρίζουν ότι το 62% του ΟΧΙ, δεν ήταν σε καμία περίπτωση εντολή ούτε για έξοδο από το Ευρώ, ούτε για επιστροφή στο εθνικό νόμισμα» καταλήγουν.


                                  *********************

=Φλαμπουράρης για Ζωή: Χρειαζόμαστε Φρόιντ -Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο τα κάνει αυτά

       EUROKINISSI
Όσον αφορά στην πρόεδρο της Βουλής δήλωσε με νόημα ότι «ο Φρόιντ και ο Μαρξ έπρεπε να είχαν ουσιαστικό ρόλο για σοβαρότερη ανάλυση της ανθρώπινης υπόστασης δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο τα κάνει αυτά. Πρέπει να λειτουργεί και να ανταποκρίνεται σε Βουλή των 300, όχι των 30, των 50 ή των 80 βουλευτών».
                      

                           *********************

=Παίρνουν τα σωσίβια των προσφύγων και τα πωλούν μέσω διαδικτύου (αγγελίες)
Κάθε φαντασία ξεπερνά το «επιχειρηματικό δαιμόνιο» του Έλληνα, το οποίο μοιάζει ικανό να καταπατήσει ακόμη και τους πιο στοιχειώδεις κανόνες ανθρωπιάς, με σκοπό να εξασφαλίσει λίγα ευρώ.
Συγκεκριμένα, μετά από καταγγελία στο koutipandoras.gr, διαπιστώθηκε πως κάτοικοι στη Χίο, στη Μυτιλήνη και στην Κω -τρία νησιά που αποτελούν τα κυριότερα σημεία εισροής προσφύγων και μεταναστών- μαζεύουν τα σωσίβια που χρησιμοποίησαν πρόσφυγες για να φτάσουν στη χώρα μας και στη συνέχεια τά πωλούν μέσω του διαδικτύου.


           ******************************************
KAI ΜΙΑ  ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ  ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ   ΕΙΔΗΣΗ
        ********************************************




Ο Αμερικανικός Οργανισμός Προστασίας Καταναλωτών «Environmental Working Group» (EWG), δημιούργησε μετά από ενδελεχείς έρευνες, μια λίστα με τα 10 πιο «επιβαρυμένα» και τα 10 πιο «καθαρά» προϊόντα που υπάρχουν στα ράφια των καταστημάτων.
 
Ο EWG εξέτασε τα επίπεδα φυτοφαρμάκων στην επιφάνεια 48 διαφορετικών φρούτων και λαχανικών και διαπίστωσε ότι στο 65% των περιπτώσεων αυτά υπερέβαιναν τα επιτρεπτά όρια.
 
Τοπ-10 προϊόντων με τα περισσότερα φυτοφάρμακα:
 
1. Μήλα
 
2. Φράουλες
 
3. Σταφύλια
 
4. Σέλινο
 
5. Ροδάκινα
 
6. Σπανάκι
 
7. Γλυκές πιπεριές
 
8. Νεκταρίνια
 
9. Αγγούρια
 
10. Τοματίνια
 
Τοπ-10 των πιο «καθαρών» προϊόντων:
 
1. Αβοκάντο
 
2. Γλυκό καλαμπόκι
 
3. Ανανάς
 
4. Λάχανο
 
5. Γλυκά μπιζέλια (κατεψυγμένα)
 
6. Κρεμμύδια
 
7. Σπαράγγια
 
8. Μάνγκο
 
9. Παπάγια
 
10. Ακτινίδια
 
Σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή των ΗΠΑ, τα φυτοφάρμακα μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα υγείας που περιλαμβάνουν νευρικές βλάβες, γενετικές ανωμαλίες και καρκίνο.
 
Τα παιδιά είναι ιδιαίτερα ευάλωτα στις αρνητικές επιπτώσεις των φυτοφαρμάκων, διότι τα εσωτερικά τους όργανα είναι ακόμα σε επίπεδο ανάπτυξης και κατά συνέπεια επηρεάζονται εύκολα.
 

Επιπλέον, δεδομένου ότι τα παιδιά καταναλώνουν μεγαλύτερες ποσότητες από ότι οι ενήλικες σε σχέση με το σωματικό τους βάρος, θα μπορούσαν ενδεχομένως να προσλαμβάνουν και περισσότερα φυτοφάρμακα σε κάθε τέτοιο προϊόν.
Ο.Τ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου