Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

ΣΥΝΕΧΗΣ ΡΟΗ..... ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ (ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ) ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ Η ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΑ ΨΙΛΑ ΤΩΝ ΜΜΕ(ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ) .

Του Ορέστη  Τσάρκου 

ΕΛΕΓΧΟΣ  ΣΕ  ΒΑΘΟΣ  10ΕΤΑΣ ΓΙΑ  ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ  ΠΟΣΩΝ ΠΑΝΩ  ΑΠΟ  300 ΧΙΛ  ΚΑΙ  ΕΜΒΑΣΜΑΤΑ  ΠΑΝΩ  ΑΠΟ  100ΧΙΛ.  ΤΙ  ΛΕΕΙ Ο " ΙΣΚΡΑ"  ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ....  4η  ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ  ΣΕ  ΜΕΙΩΣΗ  ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ. ΤΙ ΛΕΕΙ Ο  ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ  ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΟΥΛΗΣ  ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ . ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ  ΓΙΑ  ΑΤΑΣΘΑΛΙΕΣ Ο ΧΡ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΕΡΤ.  ΕΝΑΣ  ΕΝΑΣ  ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ  ΜΕ  ΤΗΝ  ΥΠΟΘΕΣΗ  ΤΟΥ  ΠΛΟΙΟΥ  ΤΗΣ  ΗΡΩΙΝΗΣ  ΚΑΙ  ΜΙΑ  ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ  ΕΙΔΗΣΗ    ...................... 


=Η αρχή του τέλους της φοροδιαφυγής, διαβάστε πολύ συνοπτικά το σχέδιο του ΥΠΟΙΚ

                                

Σε δύσκολη θέση θα βρεθούν περίπου 1.500.000 φορολογούμενοι με ύποπτες τραπεζικές συναλλαγές, αφού το υπουργείο Οικονομικών θα ελέγξει απευθείας όλες τις κινήσεις τους σε βάθος δεκαετίας, δεσμεύοντας επιτόπου κινητή και ακίνητη περιουσία όσων βρεθούν εκτεθειμένοι.

                                          
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι δανειστές ζητούν να τεθεί το νέο πλαίσιο ελέγχων ως προαπαιτούμενο της συμφωνίας, διευκολύνοντας έτσι τους νομοθετικούς χειρισμούς του υπουργείου Οικονομικών που θα μπορεί να προβάλλει το σαφάρι των μεγάλων φοροφυγάδων ως αντίβαρο στα δύσκολα μέτρα που έρχονται.
Το πρώτο στάδιο των ελέγχων θα αρχίζει με την εισαγγελική παραγγελία ή την εντολή ελέγχου. Αμέσως μετά, πιστοποιημένοι ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών -ήδη υπάρχουν 100 τέτοιοι στο Κέντρο Ελέγχου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου- θα έχουν απευθείας πρόσβαση, δηλαδή online, στα φορολογικά δεδομένα του ελεγχόμενου, καθώς και στους τραπεζικούς του λογαριασμούς.
                         
Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούν να ελέγχουν όχι μόνο τα υπόλοιπα καταθέσεων αλλά και τις κινήσεις σε βάθος 10ετίας, χωρίς να χρειάζεται να μεσολαβήσει καμία άλλη Αρχή, όπως γίνεται μέχρι τώρα. Θέμα απορρήτου δεν τίθεται, αφού, όπως επισημαίνουν αρμόδια στελέχη, οι έλεγχοι δεν θα γίνονται στα «τυφλά», ούτε δειγματοληπτικά, αλλά με βάση εντολή από εισαγγελέα.
Με βάση τις διασταυρώσεις στις φορολογικές δηλώσεις αλλά και στις κινήσεις λογαριασμών, θα συντάσσεται ειδικό ενημερωτικό σημείωμα προς τον οικονομικό εισαγγελέα, ενεργοποιώντας την τρίτη φάση της διαδικασίας ελέγχου.
Στην τέταρτη φάση ο εισαγγελέας θα διατάσσει επιτόπου τη δέσμευση κινητών κι ακινήτων, εφόσον υπάρχουν υπόνοιες παραβατικότητας, ενώ θα ξεκινά ο τακτικός έλεγχος.

                      
Αυτήν την ώρα στα χέρια των ελεγκτικών Αρχών και του οικονομικού εισαγγελέα βρίσκονται 68 CD, τα οποία περιλαμβάνουν 1.364.069 ΑΦΜ φορολογούμενων που είτε είχαν τραπεζικές συναλλαγές άνω των 300.000 ευρώ ή εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ σε μια χρήση. Οι έλεγχοι είναι δύσκολοι και επίπονοι και είναι ενδεικτικό ότι επί του παρόντος έχουν επιφορτιστεί με το εν λόγω έργο μόλις 20 ελεγκτές. Ωστόσο, με τη νέα ελεγκτική διαδικασία εκτιμάται πως οι υποθέσεις μπορούν να προχωρήσουν πιο γρήγορα.

                  **********

=Iskra: Η κυβέρνηση χορεύει στο ρυθμό της «τερατόικα»

              

«Οι υπάλληλοι των «Θεσμών» στην Αθήνα μοιάζει να δίνουν το ρυθμό και η Αθήνα να χορεύει άτεχνα στην υπαγορευμένη μουσική των καταιγιστικών μέτρων» αναφέρει στο κεντρικό της άρθρο η ιστοσελίδα Iskra που πρόσκειται στην Αριστερή Πλατφόρμα.
 
                                      *********************************


=ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΕΝΝΗΘΟΥΝ ΠΟΤΕ...

                       


  
Τέταρτη χώρα στον κόσμο σε ρυθμό μείωσης πληθυσμού είναι η Ελλάδα από τότε που "αλυσοδέθηκε" στα εθνοκτόνα Μνημόνια, και μένει να καταγραφεί η ζημιά που θα υποστεί ο εληνικός πληθυσμός μετά την εφαρμογή του νέου και βαρύτερου μνημονιακού ολετήρα που θα ξεπεράσει σε βαρβαρότητα και τα δύο πορηγούμενα μαζί.
Το Πουέρτο Ρίκο βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, με μείωση του πληθυσμού κατά 1,3% από το 2013 έως το 2014. Το Top 10 κυριαρχείται από τα κράτη μέλη της ΕΕ, όπως η Ισπανία και η Βουλγαρία – και οι δύο παρουσίασαν μείωση του πληθυσμού κατά μισή εκατοστιαία μονάδα κατά τη διάρκεια της περιόδου. Για την Ισπανία, το ποσό αυτό ανέρχεται σε περίπου 215.000 ανθρώπους, και έχει υποστεί παρόμοια μνημονιακή εξαθλίωση με την χώρα μας.
Η Λετονία έπεσε στη δεύτερη θεση στο χάρτη, καθως πλέον η αιμοραγία έχει πιάσει «ταβανι». Από το 2010 περιπου η Λετονία με την «βοήθεια» του ΔΝΤ έχει υποστεί την μεγαλύτερη δημογραφική καταστροφή στον κόσμο, ακόμη και σε σύγκριση με χώρες που βρίσκονται σε πολεμο. 
Ολόκληροι Νομοί και χωριά της επαρχίας έχουν ερημώσει κυριολεκτικά από την μειωση των γεννήσεων και την μετανάστευση. 
Συγκεκριμένα έχανε το 5% του πληθυσμού κάθε χρόνο από την μετανάστευση ενώ από την γήρανση του πληθυσμού την περίοδο 2008-2011 (το 2011 έφυγε το ΔΝΤ μαζί με την δημόσια περιουσια της χωρας) αυτό σε μια μικρή χώρα που αριθμούσε πριν την κριση περίπου 2,5εκ κατοίκους και τώρα η μειώση έχει «πέσει» την περιοδο 2013-2014 στο 1,1% 
Η Ελλάδα είναι στην 4η θέση και ακόμη δεν έχει πιάσει πάτο

                              *******************

=Ο σύμβουλος  του  Κώστα Καραμανλή  Γιάννης Λούλης αναρωτιέται: Πώς γίνεται και ο Τσίπρας παραμένει πολιτικά κυρίαρχος στη χώρα;

      Ο Γιάννης Λούλης αναρωτιέται: Πώς γίνεται και ο Τσίπρας παραμένει πολιτικά κυρίαρχος στη χώρα;

Πώς είναι δυνατόν, μετά το κλείσιμο των τραπεζών, τα capital controls, συν τη δυσμενέστατη συμφωνία με εταίρους και δανειστές, με δεδομένο ότι όλα αυτά προήλθαν από τραγικούς διαπραγματευτικούς χειρισμούς της κυβέρνησης, ο Αλέξης Τσίπρας να παραμένει πολιτικά κυρίαρχος στη χώρα; διερωτάται ο πολιτικός αναλυτής Γιάννης Λούλης, σε άρθρο του στην Ημερησία.



                                     *****************

=Στο σκαμνί για ατασθαλίες εκατ. ευρώ στην ΕΡΤ ο Χρ. Παναγόπουλος


                  

Ζημία εκατομμυρίων ευρώ επέφεραν στο ελληνικό δημόσιο φαινόμενα κακοδιαχείρισης και ατασθαλιών στην ΕΡΤ επί διοίκησης Χρήστου Παναγόπουλου, αλλά και στον ραδιοσταθμό 9,84 την περίοδο 2001-2010.
Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, ο πρώην πρόεδρος της ΕΡΤ, Χρήστος Παναγόπουλος παραπέμπεται με βούλευμα να δικαστεί για κακούργημα, ενώ για την υπεξαίρεση 35 εκατομμυρίων ευρώ διώκονται δεκάδες στελέχη της Δημοτικής Ραδιοφωνίας για ατασθαλίες και απάτες που διαπιστώθηκαν

                        ************************

=Ένας ένας πεθαίνουν οι εμπλεκόμενοι στο πλοίο με τους δύο τόνους ηρωίνης…

  • Noor

Πολλά ερωτηματικά γεννά ο μυστηριώδης θάνατος του ανθρώπου «κλειδί» για την υπόθεση του πλοίου «Noor One», που μετέφερε δύο τόνους ηρωίνης τον περασμένο Ιούνιο, η οποία παρελήφθη στα ανοιχτά της θάλασσας του Ομάν και μεταφέρθηκε στην Ελλάδα.
Ο 41χρονος προφυλακισμένος για την υπόθεση Τούρκος και φερόμενος «εγκέφαλος» της οργάνωσης, ο οποίος αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας από χρόνια παραπληγία που αντιμετώπιζε, πέθανε μυστηριωδώς στις 20 Ιουλίου κι ενώ είχε εκφράσει την πρόθεσή του να συνεργαστεί με τις δικαστικές Αρχές.
Από τον Κορυδαλλό μέχρι και τον Ερυθρό Σταυρό προκύπτει να υπάρχει ένα τρίωρο... κενό στην μεταφορά του, στο τέλος της οποίας κι απεβίωσε από παθολογικά αίτια, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Θοδωρή Παναγιωτίδη για το news247.gr. Πριν συμβούν όλα αυτά μετέφερε όσα γνώριζε σε συμπατριώτη του, συγκρατούμενό του, ο οποίος με τη σειρά του μετέφερε σε σωφρονιστικό υπάλληλο σε σχέση με τους χαμένους «κρίκους» της υπόθεσης που αφορούν Έλληνες εμπλεκόμενους...
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, φέρεται να είχε εκμυστηρευτεί στον ίδιο συμπατριώτη πριν το δικό του περίεργο τέλος, πως πλέον ήταν νεκροί άλλα πέντε μέλη της οργάνωσης στο Βέλγιο. Τρεις μήνες πριν τον δικό του θάνατο για τα ακριβή αίτια του οποίου θα αποφανθεί ο ιατροδικαστής, κυριολεκτικά εκτελέστηκε σε κακόφημο ξενοδοχείο της Κωνσταντινούπολης και ένας Ιρανός, επίσης ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης που είχε καταφέρει να διαφύγει εγκαίρως στην Τουρκία και να γλιτώσει την σύλληψη κατά τη διάρκεια επιχείρησης του Λιμενικού. Ο ιδιοκτήτης του δεξαμενόπλοιου, είναι προφυλακισμένος για την υπόθεση και πρόσφατα ζήτησε την μεταφορά του γιατί φοβάται για την ζωή του.
Πρόκειται για επιχειρηματία που φέρεται να είχε άριστες σχέσεις με ηχηρά ονόματα του χώρου στην Ελλάδα... Ένα έγγραφο όμως που προστέθηκε στην ογκωδέστατη δικογραφία τον περασμένο Μάιο και αφορά την ανάλυση των τηλεφωνικών του επικοινωνιών με τον γιο του, δίνει νέα διάσταση στην υπόθεση, αφού προκύπτει επικοινωνία, σύμφωνα με την οποία ο επιχειρηματίας δεν φέρεται να έχει γνώση για τις κινήσεις ενός έμπιστού του ανθρώπου από την Αλβανία, που είναι επίσης προφυλακισμένος για την υπόθεση και φέρεται να είναι εκείνος που έκρυψε μεγάλο μέρος της κατασχεθείσας ποσότητας στην βίλα της Φιλοθέης.



                          **********************
                 ΚΑΙ  ΜΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ  ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ  ΕΙΔΗΣΗ
                         ***********************

                   



Το σύκο είναι το φρούτο του καλοκαιριού!Με τη μοναδική του γλυκιά γεύση και λαστιχωτό εσωτερικό, γεμίζει το στόμα με την πλούσια σύστασή του.
Τα σύκα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυσικά σάκχαρα, ανόργανα άλατα και διαλυτές ίνες. Είναι πλούσια σε ορυκτά, συμπεριλαμβανομένου του καλίου, ασβεστίου, μαγνησίου, σιδήρου και χαλκού και είναι μια καλή πηγή αντιοξειδωτικών βιταμινών Α, Ε και Κ που συμβάλλουν στην υγεία και την ευεξία.
Τα 11 οφέλη του σύκου:
  1. Προστατεύει από τον καρκίνο
  2. Μειώνει την χοληστερόλη
  3. Προλαμβάνει την υψηλή πίεση και τις καρδιακές παθήσεις
  4. Μειώνει την κούραση και βελτιώνει τη μνήμη
  5. Εχει καθαρτική δράση και είναι χρήσιμο για τη δυσκοιλιότητα
  6. Είναι πλούσιο σε ασβέστιο, όποτε είναι η τέλεια εναλλακτική για εκείνους που δεν καταναλώνουν γαλακτοκομικά προϊόντα
  7. Πέρα από ασβέστιο έχει και κάλιο. Και τα δύο προλαμβάνουν την οστεοπόρωση και βοηθούν στην ανάπτυξη της οστικής πυκνότητας.
  8. Πλούσιο σε φυτικές ίνες, κάτι που το καθιστά αποτελεσματικό στην απώλεια βάρους
  9. Βοηθάει τον ύπνο και την απαλλαγή από διαταραχές αυτο
  10. Αν το πολτοποιήσετε και το απλώσετε στο δέρμα, είναι εξαιρετικό για την ακμή
Ο.Τ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου