Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

«ΝΥΧΤΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ»

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ
Θερινό σινεμά: «cineitea»
«ΝΥΧΤΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ»
Πέμπτη 20/8 έως Σάββατο 22/8/2015
στις 9.30μμ στη μαρίνα Ιτέας

Μετά την αναβολή λόγω καιρού επανερχόμαστε …. Τρεις μέρες σινεμά, δίπλα στη θάλασσα, με καλή παρέα και συζήτηση!!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Πέμπτη 20/8/2015
«Διακοπές στη Νορμανδία» της Ανν Βιλασέκ.
Γαλλική ταινία με την Κάρεν Βιάρντ, την Νοεμί Λβόφσκυ, τον Ζακ Γκαμπλέν και τον Ούλριχ Τουκούρ........

Μερικές φορές δε χρειάζεται πολύ για να καταστραφεί ένα Σαββατοκύριακο στην εξοχή. Μια απλή παρεξήγηση στο πάρκιν του σουπερμάρκετ, μια λάθος αντίδραση και όλα εκτροχιάζονται. Τίποτα δε φαίνεται να πηγαίνει καλά για τη Κριστίν… Όμως η ζωή είναι πάντα γεμάτη εκπλήξεις!
Η ταινία συμμετείχε στο διεθνές Φεστιβάλ του Μαϊάμι, στο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ του Gottingen, στο IFWES κλπ
Η ταινία προβάλλεται σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθήνας.

Παρασκευή 21/8/2015
«Το Φεστιβάλ Δράμας 2014 ταξιδεύει…. στην Ιτέα»
Όπως κάθε χρόνο η Κινηματογραφική Λέσχη Ιτέας σε συνεργασία με τον Οργανισμό του Φεστιβάλ Δράμας προβάλλει τις βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους του 2014 με σκοπό την προβολή και διάδοση του έργου των νέων κινηματογραφιστών. Αξίζει να δούμε τις δημιουργίες των νέων που είναι το μέλλον του πολιτισμού στη χώρα μας. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για να στηρίξουμε αυτούς που επιμένουν να δημιουργούν σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Οι ταινίες προβάλλονται σε 80 πόλεις της Ελλάδας αλλά και στο εξωτερικό.
Φέτος θα είναι μαζί μας για να συζητήσουμε, η Χρυσάνθη Σωτηροπούλου, Επίκουρος Καθηγήτρια στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πάτρας με γνωστικό αντικείμενο τον κινηματογράφο και καλλιτεχνική διευθύντρια της Animart και του Διεθνούς Φεστιβάλ Animation της Αθήνας.

ΣΑΒΒΑΤΟ 22/8/2015
«Μακριά από τους ανθρώπους» του Νταβίντ Ελχόφεν με τον εξαιρετικό Βίγκο Μόρτενσεν (Τα δύο πρόσωπα του Ιανουαρίου).
Η ταινία έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Διαγωνιστικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας 2014 κερδίζοντας τρία βραβεία. Στη συνέχεια συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στα Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο, Λονδίνου και Ρότερνταμ, ενώ συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της.
Βασισμένη στο διήγημα του Αλμπέρ Καμύ «Η Φιλοξενία», η ταινία είναι πανέμορφα γυρισμένη στα επιβλητικά όρη του Άτλαντα της Αλγερίας και στις ερημικές κοιλάδες. Η ατμοσφαιρική μουσική των Νικ Κέιβ και Γουόρεν Έλις συνοδεύει την ταινία ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι συνεργάζεται σε δύο κομμάτια και ο δικός μας Ψαραντώνης.
Όπως επιγραμματικά αναφέρει ο Γιάννης Ζουμπουλάκης στο «ΒΗΜΑ»: «Ένας αρμονικός συνδυασμός ανθρωπιάς, μνήμης, περιπέτειας και αγωνίας καταλήγει σε ένα γοητευτικό σύνολο που συναρπάζει. Με τον Βίγκο Μόρτενσεν στην καλύτερη στιγμή της καριέρας του»

Και τέλος υπενθυμίζουμε:
Το Σάββατο 29 Αυγούστου στην μαρίνα της Ιτέας, κάτω από την πανσέληνο, ο εξαίρετος Καταλανός τραγουδοποιός Josep Tero σε μια συναυλία με τίτλο: «Μεσόγειος, η θάλασσα που μας ενώνει».
Μαζί μας και ο Καταλανός, θερμός φίλος της Ελλάδας, Eusebi Ayensa, καθηγητής Αρχαίων και Νέων Ελληνικών στο Πανεπιστήμιο της Χερόνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου