Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 18 Απριλίου σήμερα......

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

ΣΥΝΕΧΗΣ ΡΟΗ..... ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ (ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ) ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ Η ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΑ ΨΙΛΑ ΤΩΝ ΜΜΕ(ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ) .

Του  Ορέστη  Τσάρκου

"ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ"ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΑΜΑΡΑ,   Eldorado Gold - ΣΚΚΟΥΡΙΕΣ... ΘΑ  ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ  ΝΟΜΙΚΑ  ΚΑΤΑ  ΤΗΣ  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ,   ΜΠΛΟΚΟ  ΑΠΟ  ΤΟ  ΙΚΑ  ΓΙΑ  ΕΚΔΟΣΗ  ΝΕΩΝ  ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ, ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ.... ΘΑ  ΠΑΡΟΥΜΕ  ΤΗΝ  ΚΩΝ/ΠΟΛΗ,  ΤΟ "ΚΟΛΠΟ" ΤΗΣ  ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ  ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ, ΚΟΥΡΔΟΙ...ΒΗΜΑ - ΒΗΜΑ Ο ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ , ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΑΝΕΛΑΣ.  ....


=Επανεμφάνιση Σαμαρά: Το «ξεπούλημα των αεροδρομίων» έγινε «επωφελής συμφωνία»

                 

Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ και πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επανεμφανίστηκε με αφορμή τησυμφωνία για την πώληση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στη γερμανική Fraport έναντι 1,2 δις ευρώ.

«Η κυβέρνηση αποφάσισε τελικά να προχωρήσει στην παραχώρηση των 14 αεροδρομίων, όπως ακριβώς είχε αποφασίσει και η προηγούμενη κυβέρνηση», φέρεται να ανέφερε σε συνεργάτες του και πρόσθεσε: «Τότε είχε καταγγείλει την απόφαση ως ύποπτο ξεπούλημα, τώρα την υιοθετεί ως επωφελή και σημαντική συμφωνία. Θα μπορούσε βέβαια να είχε ζητήσει και συγγνώμη αλλά πού να βρεθεί ντροπή...».
                                                   
                                          ***********************************
=Eldorado Gold: Θα κινηθούμε νομικά εναντίον του «λουκέτου» Σκουρλέτη στις Σκουριές – Σε άμεσο κίνδυνο 5.000 θέσεις εργασίας
                                       

Πως θα κινηθεί νομικά εναντίον της απόφασης του Πάνου Σκουρλέτη για προσωρινό κλείσιμο των εργασιών στις Σκουριές δηλώνει η Eldorado Gold με ανακοίνωσή της. Παράλληλα επισημαίνει ότι η απόφαση θέτει σε άμεσο κίνδυνο 5.000 θέσεις εργασίας.

Απογοητευμένος και μπερδεμένος δηλώνει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eldorado Gold, Paul Wright, μετά την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Πάνου Σκουρλέτη να βάλει προσωρινό «λουκέτο» στις εργασίες της εταιρίας στις Σκουριές.

Όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη ο κ. Σκουρλέτης μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ανακαλούνται οι εγκρίσεις  των τεχνικών μελετών που αφορούν στο έργο στις Σκουριές, μετά από παράβαση των όρων των τεχνικών μελετών από την εταιρία Ελληνικός Χρυσός. Η απόφαση αυτή έφερε την επίσημη απάντηση της εταιρίας.

Η Eldorado Gold επιβεβαιώνοντας αρχικά στην ανακοίνωσή της «ότι η Ελληνικός Χρυσός έλαβε γνώση της απόφασης του Υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για ανάκληση των τεχνικών μελετών που σχετίζονται με τα έργα των Σκουριών και της Ολυμπιάδας στη Χαλκιδική» διευκρινίζει ότι «η ανάκληση βασίζεται στην ημιβιομηχανική δοκιμή που ολοκληρώθηκε σε σχέση με την διαδικασία του flash smelting για την πλήρη καθετοποίηση της παραγωγής στα Μεταλλεία Κασσάνδρας».

«Η ημιβιομηχανικής κλίμακας δοκιμή ολοκληρώθηκε στις εγκαταστάσεις της Outotec στην Φινλανδία ενώ το Υπουργείο υποστηρίζει ότι θα έπρεπε να είχε γίνει εντός πεδίου στη Χαλκιδική», προσθέτει.
                                 
«Θα κινηθούμε νομικά εναντίον της απόφασης»

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εταιρία στην ανακοίνωσή της, νομικά και τεχνικά της τμήματα εξετάζουν την 


                                

                              ******************************

=Εγγραφο «βόμβα»: Μπλόκο του ΙΚΑ στην έκδοση νέων συντάξεων

            

Ενα έγγραφο φωτιά του ΙΚΑ, με ημερομηνία 12 Αυγούστου, σύμφωνα με το οποίο αναστέλλονται από 1/1/2015 οι εκδόσεις νέων συντάξεων γήρατος, αναπηρίας και θανάτου, έρχεται σήμερα στο φως.
Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο που έχει και το σχετικό ρεπορτάζ για όσους είναι κάτω από 67 ετών το ΙΚΑ δεν θα δίδει ούτε κανονική ούτε προσωρινή σύνταξη! Κατ'εξαίρεση θα επιτρέπεται η έκδοση συντάξεων (προσωρινών) μόνο για περιπτώσεις γήρατος,  σε όσους έχουν συμπληρώσει το 67ο έτος και εφόσον οι ίδιοι οι ασφαλισμένοι δηλώνουν υπ’ ευθύνη τους ότι έχουν τουλάχιστον τις 4.500 ημέρες ασφάλισης. Επίσης, εάν συντρέχουν «εξαιρετικοί και επείγοντες λόγοι», όπως οικονομική αδυναμία ή λόγοι υγείας, τότε οι ασφαλισμένοι θα καλούνται να αποδείξουν ότι έχουν οικονομικά προβλήματα ή ανάγκη χρημάτων λόγω ασθένειας και στη συνέχεια θα αξιολογούνται από τους αρμόδιους διευθυντές για το αν μπορεί ή όχι να προχωρήσει η έκδοση προσωρινής σύνταξης. 
Με άλλα λόγια, αν οι ασφαλισμένοι δεν έχουν κλείσει το 67ο έτος ή αν δεν έχουν 4.500 ημέρες ασφάλισης, αλλά δικαιούνται σύνταξη με λιγότερα ένσημα και σε μικρότερη ηλικία (λόγω αναπηρίας ή λόγω θανάτου), τότε θα πρέπει να αποδείξουν ότι βρίσκονται είτε σε οικονομική αδυναμία, είτε ότι αντιμετωπίζουν πρόβλημα υγείας πριν υποβάλουν αίτηση για σύνταξη. 

               ****************************

=Οι τζιχαντιστές απειλούν με κατάληψη της Κωνσταντινούπολης

Βίντεο

              

Τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, με βίντεο που ανέβασαν στο διαδίκτυο, απειλούν την τουρκική ηγεσία και τον πρόεδρο της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με κατάληψη ακόμη και της Κωνσταντινούπολης.
Οι τζιχαντιστές αποκαλούν «προδότη» και «πιόνι των Αμερικανών» τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος παραχώρησε αεροπορικές βάσεις στις ΗΠΑ διευκολύνοντας τις αμερικανικές επιχειρήσεις κατά των τζιχαντιστών σε Συρία και Ιράκ. Υπενθυμίζεται πως στα τέλη Ιουλίου σημειώθηκε και η πρώτη ένοπλη σύγκρουση μεταξύ τουρκικών δυνάμεων και μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στα σύνορα με τη Συρία.
Οι τζιχαντιστές καλούν τους Τούρκους πολίτες να ξεσηκωθούν κατά των «άθεων τυράννων» και υπό τις εντολές του Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους, να καταλάβουν την Κωνσταντινούπολη



********************************

=Διαβάστε το «κόλπο» που σκαρφίστηκαν στην Αριστερή Πλατφόρμα για να μην έχουν πάνω τους το «αίμα» της πτώσης της κυβέρνησης

                    
                                
Το τέχνασμα της αποχής ή του «παρών» στη διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης φαίνεται πως επιλέγουν στην Αριστερή Πλατφόρμα  προκειμένου να μην ρίξουν την πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς.

Με βάση αυτό το σενάριο, οι 43 οι οποίοι δεν υπερψήφισαν το Μνημόνιο καθώς και οι 17 βουλευτές του Ποταμιού θα ψηφίσουν «παρών» ή θα απέχουν. Με αυτόν τον τρόπο ο αριθμός των βουλευτών με θετική ψήφο διαμορφώνεται στους 240 και με 121 να παρέχουν στήριξη στην κυβέρνηση, ο Αλέξης Τσίπρας παραμένει στην εξουσία. 


                                          ***************************************

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην Τουρκία όπου μετά την αυτονομία που ανακήρυξαν οι 7 τουρκικές επαρχίες από την Άγκυρα, όπως σας είχαμε ενημερώσει σε έξι μέχρι στιγμής επαρχίες οι Κούρδοι κάνουν το βήμα παραπάνω και με νέα ανακοίνωση της Ένωσης Κοινοτήτων Κουρδιστάν ανακοινώνουν πως εκλέγουν τοπικές κυβερνήσεις δείχνοντας πως σε πρώτη φάση οι Κούρδοι επιδιώκουν την ομοσπονδιοποίηση της Τουρκίας, την μετατροπή της δηλαδή σε ένα είδος "ομοσπονδιακής δημοκρατίας" γι αυτό και τονίζουν πως η κίνηση τους δεν είναι αποσχιστική!


Η νέα ανακοίνωση της Ένωσης Κοινοτήτων Κουρδιστάν


«Το AKP επιτίθεται με αγριότητα στην απόφαση του κουρδικού λαού για αυτοκυβέρνηση που πρόσφατα διακηρύχθηκε ως απάντηση στην καταπίεση, στις συλλήψεις και στις επιθέσεις που στοχεύουν να τσακίσουν τη δημοκρατική θέληση του κουρδικού λαού.


Επί προσθέτως στην αποτυχία του να κάνει ένα βήμα προς τον εκδημοκρατισμό της Τουρκίας, το AKP προσπαθεί να συνθλίψει την τοπική δημοκρατική διακυβέρνηση του κουρδικού λαού, την οποία βλέπει ως «ένα υπό ίδρυση κράτος μέσα στο κράτος». Το AKP ανοιχτά και ξεκάθαρα εξαναγκάζει τους ανθρώπους να αποδεχτούν το συγκεντρωτικό, αυταρχικό και ηγεμονικό πολιτικό του σύστημα.


Η πρόσφατη σύγκρουση και οι μάχες που καταλήγουν σε απώλειες ανθρωπίνων ζωών, οφείλονται αναμφίβολα στις επιθέσεις του δεσποτικού κράτους ενάντια στη δημοκρατική θέληση των ανθρώπων.


Η πολιτική της δεκαετίας του 1990, κατά την οποία οι εξεγέρσεις του λαού χτυπήθηκαν με αγριότητα, επαναλαμβάνονται σήμερα».


                                  *****************************

ΚΑΙ  ΜΙΑ  ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ  ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΚΑΝΕΛΑ  ΚΑΙ  ΤΗΝ  ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ.

                              ********************************

     
   
       

              Η κανέλα ρίχνει σάκχαρο-χοληστερίνη




Η κανέλα μπορεί να βοηθήσει τα άτομα με αυξημένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα να τα ρυθμίζουν καλύτερα, ενώ μπορεί να ωφελεί και την καρδιά τους, σύμφωνα με νέα ανάλυση των διαθέσιμων μελετών.
Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Επιστημών Υγείας Western, στην Πομόνα της Καλιφόρνια, ανακάλυψαν ότι οι πάσχοντες από τύπου 2 διαβήτη που παίρνουν συμπληρώματα κανέλας έχουν χαμηλότερα επίπεδα σακχάρου το πρωί που ξυπνάνε (σάκχαρο νηστείας) σε σύγκριση με όσους δεν τα παίρνουν.
Η ανάλυσή τους έδειξε ακόμα ότι η κανέλα μπορεί να ασκεί ωφέλιμη επίδραση σε πολλούς δείκτες της καρδιαγγειακής υγείας: μειώνει την ολική χοληστερόλη, την «κακή» (LDL) χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια, ενώ αυξάνει την «καλή» (HDL) χοληστερόλη.
Στην ανάλυση, ομαδοποιήθηκαν και αξιολογήθηκαν συνδυαστικά μεταξύ τους τα δεδομένα από 10 τυχαιοποιημένες μελέτες στις οποίες συμμετείχαν 543 πάσχοντες από τύπου 2 διαβήτη, οι οποίοι υποβάλλονταν σε φαρμακευτική αγωγή για να ρυθμίσουν το σάκχαρό τους.
Στις μελέτες αυτές είχαν συγκριθεί όσοι έπαιρναν κανέλα σε μορφή δισκίου και σε δόσεις από 120 mg έως 6 γραμμάρια την ημέρα, με όσους δεν κατανάλωναν κανέλα.
«Όταν συνδυάσαμε τα ευρήματα όλων των μελετών, διαπιστώσαμε ότι στους ασθενείς με τύπου 2 διαβήτη υπήρχε όφελος τόσο στα επίπεδα της γλυκόζης (σακχάρου) όσο και σε αυτά της χοληστερόλης», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Ολίβια Φανγκ, επίκουρη καθηγήτρια Φαρμακολογίας στο πανεπιστήμιο.
Όπως γράφουν η δρ Φανγκ και οι συνεργάτες της στην επιθεώρηση «Annals of Family Medicine», τα οφέλη της κανέλας ενδέχεται να οφείλονται σε μία από τις ουσίες που περιέχει, την κινναμαλδεΰδη.
Αν και δεν είναι σίγουρο ακόμα, οι ερευνητές εικάζουν ότι η κινναμαλδεΰδη διεγείρει την παραγωγή και την δράση της ινσουλίνης - της ορμόνης που διασπά το σάκχαρο.
«Η διέγερση της δραστηριότητας της ινσουλίνης παρέχει καλύτερο γλυκαιμικό έλεγχο», είπε η δρ Φανγκ.
Όπως έδειξε η μελέτη, με την λήψη των συμπληρωμάτων οι ασθενείς πέτυχαν μείωση του σακχάρου νηστείας κατά σχεδόν 25 mg/dl. Η μείωση αυτή είναι πολύ σημαντική, εάν αναλογιστεί κανείς ότι τα αντιδιαβητικά φάρμακα συνήθως μειώνουν το σάκχαρο κατά 16 έως 58 mg/dl, σύμφωνα με τους ερευνητές.
Σημειώνεται ότι οι εθελοντές έπαιρναν τα συμπληρώματα σε συνδυασμό με τα φάρμακά τους.
Πάντως οι ερευνητές επισημαίνουν ότι ακόμα δεν έχουν εξακριβώσει πόση κανέλα χρειάζεται ένας διαβητικός γα να ωφεληθεί, ούτε με ποια συχνότητα πρέπει να την καταναλώνει.
Ωστόσο, το σίγουρο είναι ότι «δεν πρόκειται να αντικαταστήσει τα φάρμακα, αλλά πιθανώς θα αποτελέσει ένα χρήσιμο συμπλήρωμα στην αντιδιαβητική αγωγή», τόνισε η δρ Φανγκ. Και συνέστησε σε όσους θέλουν να δοκιμάσουν την κανέλα, να συμβουλευθούν πρώτα τον γιατρό τους.


Ο.Τ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου