Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Κυριακή 20 Απρλίου σήμερα.....

Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

" Το φρέσκο μέλι των γκρεμών/της πέτρας τη σιωπή Εκοίμησα τις μέλισσες /με τη δική σου ευχή" ΟΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΜΕΛΙΟΥ

Μερικές χρήσιμες συνταγές για την υγεία μας(Καρδιά, αναιμία, αυπνίες, βήχας,  έλκος, μάτια, σηκώτι, νεφρά, διαβήτης, δέρμα......κ.α)  με το μέλι (άβραστο), την γύρη και τον βασιλικό πολτό.
Το μέλι για την καρδιά: η καρδιά,............

εργαζόμενη συνεχώς, έχει ανάγκη ενέργειας με τη μορφή γλυκόζης. Το μέλι περιέχει γλυκόζη και επομένως βοηθά και ζωντανεύει την καρδιά.



         

— Σ' ένα κιλό μέλι θα στίψουμε 3 κιλά λεμόνια. Θα τ' αφήσουμε να πάρουν ζύμωση 3 μέρες. Από το μείγμα αυτό θα παίρνουμε κάθε πρωί ένα κουτάλι σούπας.
— Μείγμα νερού, γύρης και μελιού. Θα τ' αφήσουμε να πάρει λίγη ζύμωση και θα παίρνουμε ένα κουτάλι σούπας την μέρα.
Επίσης οι καρδιακοί θα βρουν ωφέλεια αν παίρνουν ένα ποτήρι ζεστό νερό ανακατεμένο με μέλι, προτού κοιμηθούν το βράδυ.



Το μέλι για την αναιμία:

Το ποσοστό της αιμοσφαιρίνης αυξάνει με την χρήση του μελιού, κυρίως λόγω του σιδήρου και του χαλκού που περιέχει. Μέλι στην καθημερινή δίαιτα γερόντων βοηθά στην αποφυγή προβλημάτων από γεροντική αναιμία.
                        
— Σε 3 κιλά αλεσμένα λεμόνια ανακατεύουμε ένα κιλό μέλι και 10 φρέσκα αυγά. Βάζουμε τ' αυγά μέσα στον πολτό των λεμονιών και του μελιού, χωρίς να τα σπάσουμε. Κλείνουμε καλά το δοχείο και μετά από 15 μέρες, αφού θα έχουν διαλυθεί τ' αυγά μαζί με τα τσόφλια τους, παίρνουμε ένα κουταλάκι του καφέ από αυτό το μείγμα κάθε πρωί νηστικοί.


Μέλι και έλκος: περιορίζει την έκκριση γαστρικού υγρού και μειώνει την οξύτητά του με αποτέλεσμα τη θεραπεία γαστρεντερικών παθήσεων που προέρχονται από αυξημένη έκκριση γαστρικών υγρών.
— Μέσα σε χλιαρό νερό ανακατεύουμε το μέλι και 2 ως 3 ώρες μετά το φαγητό, το πίνουμε.


Το μέλι για τις παθήσεις των ματιών: πριν από 100 χρόνια ο καθηγητής Χάουζερ θεωρούσε το μέλι άριστο θεραπευτικό μέσο στα εγκαύματα των ματιών. Σήμερα, ύστερα από συμβουλή ειδικού γιατρού, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην αντιμετώπιση παθήσεων του ματιού.

                              

— Για την θεραπεία ερπητικών παθήσεων των ματιών, συνιστάται να στάζουμε 1-2 σταγόνες μέλι, 3 φορές την ημέρα μέσα στο μάτι.



Μέλι και βήχας: στην αρχαιότητα ήταν γνωστές οι εισπνοές μελιού. Η περιεκτικότητά του σε βιταμίνη C βοηθά στην αντιμετώπιση των κρυολογημάτων.

          

— Στίβουμε ένα λεμόνι μέσα σ' ένα κρασοπότηρο. Προσθέτουμε δυο κουταλάκια του γλυκού γλυκερίνη και αρκετό μέλι. Το μείγμα πρέπει ν' ανακατευτεί καλά. Από αυτό το σιρόπι παίρνουμε κάθε πρωί ένα κουταλάκι, νηστικοί, μετά το μεσημεριανό φαγητό, το απόγευμα και το βράδυ πριν κοιμηθούμε.


Συκώτιη γλυκόζη που περιέχεται στο μέλι αυξάνει τις εφεδρείες του γλυκογόνου στο συκώτι και συντελεί στην αύξηση της αντίστασης του οργανισμού στις μολύνσεις.

  
Νεφρά: το μέλι, λόγω της γλυκόζης που περιέχει, συντελεί στη γρήγορη αποβολή από το αίμα και τους ιστούς πολλών άχρηστων υλικών. Εχει σαφή διουρητική ενέργεια και χάρη στις αντισηπτικές του ιδιότητες περιορίζει τα βακτηρίδια της ουροδόχου κύστης.


Διαβήτης: Το μέλι θεωρείται ως πιθανή αποδεκτή από τον οργανισμό γλυκαντική ύλη για τα διαβητικά άτομα. Η φρουκτόζη, το σάκχαρο που βρίσκεται σε μεγαλύτερη συγκέντρωση στα περισσότερα μέλια μεταβολίζεται χωρίς την ανάγκη της ινσουλίνης, της ορμόνης δηλαδή που στερούνται οι διαβητικοί. Η χρήση του μελιού στις περιπτώσεις των διαβητικών δεν έχει τεκμηριωθεί. Ίσως θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε μικρές ποσότητες και πάντα υπό παρακολούθηση γιατρού.


Αϋπνίες
μία γεμάτη κουταλιά του γλυκού σε χλιαρό νερό και...καλή σας νύχτα. Η θαυματουργή και πάλι γλυκόζη, και όχι μόνο, κατευνάζει και ηρεμεί όλο τον οργανισμό.
             
Δέρμαπληγωθήκατε; Βάλτε μέλι. Η παρουσία του πάνω στην πληγή οδηγεί στην αύξηση της γλουταμίνης, η οποία παίζει σπουδαίο ρόλο στις επανορθωτικές διαδικασίες του οργανισμού, ενώ διαγείρει την αύξηση και τη διαίρεση των κυττάρων, με αποτέλεσμα την επούλωση των πληγών.

Αντιοξειδωτική δράση: 
Βρέθηκε ότι διάφορα συστατικά του μελιού και της προπόλης έχουν αντιοξειδωτική δράση η οποία θωρακίζει τον οργανισμό μας ενάντια στις ασθένειες. Προκαταρκτικές εργαστηριακές μελέτες έδειξαν ότι το μέλι, λόγω της παρουσίας των καφεϊκών οξέων, μπορεί να εμποδίσει την ανάπτυξη αλλά και να θανατώσει τα υπάρχοντα καρκινικά κύτταρα.
Μέλι και αθλητισμόςστην αρχαιότητα, πριν μπουν στο στίβο οι αθλητές έπαιρναν μέλι, γιατί το θεωρούσαν αναζωογονητικό του οργανισμού. Αλλά και σήμερα αποτελεί βασικό στοιχείο της διατροφής των αθλητών και των αθλητριών.


Μέλι και παιδίμετά το μητρικό γάλα, το μέλι είναι εκείνο που επιδρά ευεργητικά στην ανάπτυξη του παιδιού. Προστατεύει τα δόντια του, απολυμαίνει τη στοματική κοιλότητα, αυξάνει τα αιμοσφαίρια και το ποσοστό της αιμοσφαιρίνης με αποτέλεσμα την αντιμετώπιση της αναιμίας, βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση του ασβεστίου, στην καλή λειτουργία του στομάχου και του εντέρου, κάνει τα παιδιά δυνατά. Το να μάθουμε στο παιδί μας να τρώει μέλι και όχι ζάχαρη, μετά τα όσα είπαμε πιο πάνω, θα μπορούσε κανείς να πει ότι αποτελεί πράξη αγάπης.

Μέλι και μακροζωίαοι μελετητές και οι γιατροί, τόσο της αρχαιότητας όσο και σήμερα, συμφωνούν ότι το μέλι αποτελεί συντελεστή της μακροζωίας. Οι αρχαίοι φιλόσοφοι, όπως ο Πυθαγόρας, ο Δημόκριτος και άλλοι, έζησαν μέχρι τα βαθειά τους γεράματα και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το μέλι αποτελούσε απαραίτητο στοιχείο της διατροφής τους.



Με όσα αναφέρθηκαν παραπάνω καταδεικνύεται η διατροφική σπουδαιότητα του μελιού. Πρέπει λοιπόν να εντάξουμε το μέλι στο καθημερινό μας διαιτολόγιο; Η απάντηση είναι αναφανδόν ναι. Και πόσο μέλι να τρώει κανείς; Δύο κουταλιές σούπας, σε συνδυασμό μάλιστα και με γύρη, μία το πρωί και μία το απόγευμα διαλυμένο σε χλιαρό νερό, είναι χορταστικό, αναζωογονητικό, ισχυροποιεί το ανοσοποιητικό μας σύστημα και μας διατηρεί υγιείς.
                                  
 Χώρια όμως από αυτές τις λίγες συνταγές, αποδεδειγμένα το μέλι συνιστάται για πάρα πολλές παθήσεις όπως: για την θεραπεία των πληγών και εγκαυμάτων, για την θεραπεία του συκωτιού, για τις ασθένειες των νεφρών, για εντερικά προβλήματα και για τον διαβήτη. Κι όλες αυτές οι θεραπευτικές ικανότητες του μελιού οφείλονται στην γλυκόζη που περιέχει, στα μεταλλικά άλατα, τα οργανικά οξέα και άλλες απαραίτητες για τον οργανικό ουσίες.
  
                                                               "ΤΟ ΜΕΛΙ  ΤΩΝ  ΓΚΡΕΜΩΝ"

Δεν είναι όμως μόνο το άβραστο μέλι που δίνει τόσο μεγάλη ωφέλεια στον οργανισμό. Είναι και η γύρη που θεωρείται μια πολύ πλούσια τροφή και μάλιστα μπορούμε να πούμε πως είναι και η πιο πλούσια στην φύση. Κι αυτό γιατί περιέχει διάφορα στοιχεία που ή συμπληρώνουν τα στοιχεία που λείπουν από τον οργανισμό, ή βοηθούν τις χημικές μεταβολές που γίνονται μετά από κάθε γεύμα. Έτσι η γύρη συνιστάται για πολλές παθήσεις όπως: εντερικές διαταραχές, εγκεφαλικές διαταραχές, διαβήτη, προστάτη, ασθένεια του Πάρκινσον και συκώτι. Ο βασιλικός πολτός περιέχει με την σειρά του πολυάριθμες φαρμακευτικές ουσίες και είναι αποτελεσματικός για τις ασθένειες της καρδιάς, του νευρικού συστήματος, του συκωτιού, του ζαχαροδιαβήτη και των ρευματικών, στα καχεκτικά και πρόωρα παιδιά, στην σεξουαλικότητα και στην αναιμία κυρίως την γεροντική.



Στίχοι: Θοδωρής Γκόνης
Μουσική - Πρώτη εκτέλεση: Νίκος Ξυδάκης ~

Το φρέσκο μέλι των γκρεμών
Της πέτρας τη σιωπή
Εκοίμησα τις μέλισσες
Με τη δική σου ευχή

Όνειρο μες στον ύπνο τους
Και αναφιλητό
Έσταξες και σε μάζεψα
Μέλι, κερί λευκό

Των βράχων φέρνω την ηχώ
Του λύκου τη φωνή
Της άμμου το τριαντάφυλλο

Της στάχτης το φιλί 

26 σχόλια:

  1. Από τον Ανδρέα Ζουρδό, Διαιτολόγο διατροφολόγο

    Σε αυτό το άρθρο θα προσπαθήσουμε να συνοψίσουμε τι είναι πραγματικά ο βασιλικός πολτός. Τι να πρωτοπεί κανείς για την προπαγάνδα που έχει διαδωθεί γι’ αυτό το προϊόν.

    Η προπαγάνδα και η αλήθεια

    Το όργιο της παραπληροφόρησης στον βασιλικό πολτό γίνεται με τα γνωστά ξύλινα λόγια , “είναι φυσικό προϊόν”, ” χρησιμοποιείται από την εποχή του Ιπποκράτη” , ενώ εξαπολύονται κατά σμήνη εκατοντάδες πρακτικά αδιάφορες πληροφορίες (info-σκουπίδια) αποκλειστικά για την βιολογική σημασία του βασιλικού πολτού στις μέλισσες.

    Κανείς δεν νοιάζεται στ’ αλήθεια γι’ αυτές τις πληροφορίες, ενδεχομένως το μόνο σκοπό που εξυπηρετούν είναι να υπνωτίσουν τον αναγνώστη. Κάτι χρήσιμο για μία μέλισσα μπορεί να είναι πρακτικά άχρηστο για έναν άνθρωπο αφού η διαφορά τους σαν βιολογικά συστήματα είναι εξόφθαλμη. Όμως αυτό δεν εμποδίζει κανέναν να κάνει τεράστια λογικά άλματα. Έτσι σαν αποτέλεσμα, ακούμε και διαβάζουμε ασύλληπτες απόψεις πως “αυξάνει την μακροζωία”,”συμβάλλει στην ψυχική διάθεση” και άλλα που μόνο στην σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας μπορούν να αποδωθούν.’Ολα αυτά είναι τόσο διαδεδωμένα στα ελληνόφωνα άρθρα του διαδικτύου που είναι πραγματικά πολύ δύσκολο για ένα μέσο χρήστη να αξιολογήσει μη-δημοκρατικά (όχι δηλαδή βάσει πλειοψηφίας), αλλά ποιοτικά τις πληροφορίες που δέχεται. Η ψυχολογία του πλήθους έχει τεράστια πειθώ, κάτι που το “λένε όλοι” είναι δύσκολο να αμφισβητηθεί.
    Όπως και να έχει, για να δούμε αν όντως υπάρχει value for money πρέπει να αφήσουμε στην άκρη το marketing και να εξετάσουμε την χημική σύσταση του βασιλικού πολτού. Ο βασιλικός πολτός αποτελείται κατά μέσο όρο δείγματος) από 67% νερό , περίπου 12,5% αμινοξέα, βιταμίνες Β, ίχνη βιταμίνης C, υδατάνθρακες και μερικά λιπαρά οξέα σε συγκέντρωση περί το 5%. Τέλος περιέχει ίχνη από μέταλλα και μικρή συγκέντρωση ουσιών με αντιφλεγμονώδη δράση. Τίποτα το εντυπωσιακό δηλαδή, όσο και να σκάψει κανείς στην σύσταση του βασιλικού πολτού δεν βρίσκει χρυσάφι.Παρ’ όλα αυτά κάποιος που δεν είναι εξοικειωμένος με όλα αυτά μπορεί να θαμπωθεί από την συνύπαρξη πέντε-έξι επιστημονικών όρων στην ίδια πρόταση και να συμπεράνει ότι ο βασιλικός πολτός κουβαλά θεραπευτικά συστατικά ή πως είναι κάτι το εξωτικό, όμως η ουσία είναι πως δεν υπάρχει κάτι μαγικό στην χημική του σύσταση.

    Κάνει καθόλου καλό ο βασιλικός πολτός;

    Ναι ο βασιλικός πολτός κάνει πολύ καλό. Άλλωστε “όλοι το λένε”. Αρκεί να είσαι μέλισσα. Δεν χρειάζονται τεράστιες γνώσεις βιολογίας για να γνωρίζει κανείς ότι αυτή η προϋπόθεση είναι αρκετά σημαντική αλλά για κάποιον λόγο συχνά ξεχνιέται από την σχετική διαφημιστική εκστρατεία. Από την άλλη, αν είσαι άνθρωπος, ο βασιλικός πολτός δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Ποσοτικά οι έρευνες που έχουν ασχοληθεί μαζί του είναι πολύ λίγες (αν υπήρχε υπόνοια πως κάνει καλό θα ήταν περισσότερες) ενώ από ποιοτική άποψη, είναι ακόμα πιο λίγες αυτές που δείχνουν κάτι το στοιχειωδώς θετικό. Επιπλέον, ορισμένες έρευνες έχουν δείξει πως μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις. Μερικά από τα συστατικά του βασιλικού πολτού έχουν ένα δυναμικό για να έχουν μία προστατευτική δράση αλλά και οι λίγες έρευνες που υποστηρίζουν κάτι τέτοιο συνήθως δεν γίνονται σε ανθρώπους αλλά σε καλλιέργειες κυττάρων στα πλαίσια ενός εργαστηρίου. Συμπέρασμα

    Πέρα από τις τυμπανοκρουσίες και τις φανφάρες ο βασιλικός πολτός είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής με αδικαιολόγητη τεκμηρίωση για την πομπώδη προώθησή του ως συμπλήρωμα-πανάκεια. Αλλά η βιολογική του προέλευση και ο τρόπος που συντίθεται στην φύση δίνει χώρο στις σχετικές διαφημήσεις να πλέκουν διθυράμβους ώστε ο αγοραστής να θεωρεί πως πίνει τον μαγικό ζωμό του Πανοραμίξ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μέλι και κανέλα- Κυκλοφορεί ευρέως στο διαδίκτυο ένα κείμενο με τίτλο "Μέλι και κανέλα: o «φόβος» και «τρόμος» των φαρμακοβιομηχανιών" Το άρθρο παρουσιάζει εντυπωσιακές πληροφορίες για το συνδυασμό μελιού και κανέλας στην ανθρώπινη διατροφή και σίγουρα το προτείνει αντί της χρήσης μεγάλης γκάμας φαρμακευτικών σκευασμάτων της κλασικής ιατρικής.

    Μάλιστα ο τίτλος δημιουργεί στον αναγνώστη μια έντονη υποψία "σκευωρίας" εναντίον του, μια μυστική συνταγή που θα έσωζε δεκάδες ασθενείς και ειδικά καρκινοπαθείς ανα την υφήλιο αλλά το "σύστημα" του αποκρύπτει. Προσωπικά θα ήμουν ευτυχήςς αν αυτό μπορούσε να αποδειχθεί, τόσο γιατί το μέλι που παράγω θα είχε τεράστια αξία (εμπορική και βιοτική) αλλά και γιατί θα μπορούσα να θεραπεύσω συγγενικά μου πρόσωπα που είχαν την ατυχία να περάσουν βαριές ασθένειες - ορισμένες ανίατες.

    Η γνωστή όμως συνταγή του ίντερνετ αποδεικνύεται ανυπόστατη. Δεν υπάρχουν ερευνητές, δεν υπάρχουν έρευνες, δεν υπάρχουν ονόματα και οργανισμοί.

    Υπάρχουν γενικολογίες, ομάδες δυτικών ερευνητών αλλά πουθενά ένα όνομα ή ένας τίτλος.

    Η πηγή διάδοσης αυτού του άρθρου φαίνεται να είναι το περιοδικό Weekly World News, μια αμερικάνικη έκδοση τύπου tabloid με "ιδιαίτερο" περιεχόμενο. Η εφημερίδα ασχολείται κυρίως με θέματα υπερφυσικά ή παραφυσικά, σε βαθμό που συνήθως αγγίζει τη σάτυρα και το χιούμορ αλλά χωρίς ποτέ να υπάρχει σαφής προσδιορισμός της αληθοφάνειας των άρθρων. Η εφημερίδα κυκλοφορούσε απο το 1979 ως το 2007. Έκτοτε κυκλοφορεί σε ηλεκτρονική μορφή χωρίς όμως να αλλάξει η θεματολογία της. Μάλιστα η πρώτη ηλεκτρονική έκδοση είχε θέμα "Λυκάνθρωπος μηνύει αεροπορική εταιρεία για καθυστέρηση των πτήσεων".

    Για πρώτη φορά το 2004 η εφημερίδα αναφέρει πως "ο αναγνώστης θα πρέπει να αναστείλει τη δυσπιστία για χάρη της απόλαυσης". Και φυσικά το διάσημο άρθρο Μέλι και Κανέλα: <>

    Θεωρώ οτι δε χρειάζεται να παραθέσω άλλα επιχειρήματα ή αποδείξεις για την παπατζα, για την ανόητη αυτή δημοσίευση που χρόνια τώρα αναπαράγεται απο τους αφελείς παπαγάλους του ίντερνετ και των περιοδικών, απο γενικού ενδιαφέροντος blogs με "πηγή" συνήθως ένα άλλο blog για να απαλλαγούν απο την ευθύνη.

    Μακάρι η κανέλα και το μέλι να ήταν θαυματουργά, μακάρι να θεράπευαν όλες αυτές τις ασθένειες. Όμως είναι ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ! Την επόμενη φορά που θα φάτε λουκουμάδες θυμηθείτε οτι δε θα γιατρευτεί το συκώτι σας, η ακμή ή ο καρκίνος. (απο το ellinikomeli.gr)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά κάνεις και ασχολείσαι με όλα τ άλλα ανώνυμε "επστήμονα.του γλυκού μελιού".......
    Δεν μας είπες όμως ? Το άσμα σου αρέσει ή κι αυτό είναι .....μπαρούφα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΙΜΑΙ Ο 2:30,2:39 ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΩ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Η ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ ΟΥΤΕ ΘΑ ΠΡΟΒΩ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ,ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ. ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΞΑΛΛΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΛΕΕΙ! ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΗΜΕΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ......ΟΛΑ ΤΑ ΣΦΑΖΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΩΝΟΥΝ!19 Αυγούστου 2015 στις 3:07 μ.μ.



    Είναι αποδεδειγμένο ότι το μέλι είναι εξαιρετικά επωφελές για τη θεραπεία πολλών ασθενειών.

    Όμως, ο συνδυασμός μελιού και κανέλας φαίνεται να είναι ακόμη πιο αποτελεσματικός, ιδιαίτερα για καταστάσεις, όπως υψηλής χοληστερόλης και σακχάρου στο αίμα, καθώς και μια σειρά από ιούς.

    Όσο αδύνατο κι αν ακούγεται, αυτός ο συνδυασμός μπορεί πραγματικά να βοηθήσει με σχεδόν οποιαδήποτε ασθένεια.
    Επιπλέον, αυτά τα συστατικά βρίσκονται εύκολα παντού και είναι φθηνά.

    Καρδιακές παθήσεις
    Για μια πιο υγιή καρδιά, φτιάξτε ζυμαρικά από μέλι και κανέλα. Τρώτε τα ζυμαρικά στο ψωμί (αντί για μαρμελάδα) για πρωινό κάθε πρωί. Αυτό θα οδηγήσει σε μειωμένο επίπεδο χοληστερίνης στις αρτηρίες, εμποδίζοντας έτσι πιθανή καρδιακή προσβολή.

    Αρθρίτιδα
    Η χρόνια αρθρίτιδα μπορεί να αντιμετωπιστεί με ένα συνδυασμό δύο κουταλιών της σούπας μέλι και ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε ένα ποτήρι ζεστό νερό. Πίνετε το ρόφημα αυτό το πρωί και το βράδυ. Αν το καταναλώνετε τακτικά, μπορεί ακόμη να βοηθήσει και ενάντια στον καρκίνο.

    Λοίμωξη της χοληδόχου κύστης
    Για να απαλλαγείτε από τα βακτήρια στη χοληδόχο κύστη σας, ανακατέψτε δυο κουταλιές της σούπας κανέλα και μία κουταλιά της σούπας μέλι σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό. Πίνετε καθημερινά.

    Χοληστερίνη
    Αν πίνετε τακτικά ένα μείγμα από δύο κουταλιές της σούπας μέλι και τρεις κουταλιές της σούπας κανέλα σε ένα μεγάλο φλιτζάνι τσάι, το επίπεδο της χοληστερόλης σας θα μειωθεί κατά 10% σε μόλις 2 ώρες.

    Κρυολόγημα
    Σε περίπτωση που είστε καταβεβλημένοι από ένα κρυολόγημα, πάρτε 1 κουταλιά της σούπας μέλι με ¼ κουταλιά της σούπας κανέλα για τρεις συνεχόμενες μέρες. Θα θεραπεύσει το κρυολόγημα, τον χρόνιο βήχα και θα αποφράξει τους κόλπους σας.
    Στομαχόπονος
    Εάν λαμβάνετε το μέλι με κανέλα τακτικά, όχι μόνο θα σας αποβάλει τον πόνο στο στομάχι σας, αλλά μπορεί επίσης να θεραπεύσει και τα έλκη του στομάχου.

    Ανοσοποιητικό σύστημα
    Η τακτική κατανάλωση μελιού και κανέλας σε σκόνη βελτιώνει επίσης το ανοσοποιητικό σας σύστημα και φρουρεί τον οργανισμό σας από τα βακτήρια και τους ιούς, όπως αναφέρει το fnews.gr.

    Γρίπη
    Το μέλι περιέχει φυσικά συστατικά που καταστρέφουν τους ιούς και προστατεύουν από τη γρίπη.
    Απώλεια βάρους
    Η απώλεια βάρους μπορεί να διεγερθεί με την κατανάλωση ενός ποτηριού βραστό νερό με μέλι και κανέλα, με άδειο στομάχι κάθε πρωί.

    Κακή αναπνοή
    Αν θέλετε να διατηρείτε φρέσκια αναπνοή όλη την ημέρα, ξεπλένετε το στόμα σας με ένα μείγμα ζεστού νερού, μιας κουταλιάς της σούπας μέλι και κανέλας κάθε μέρa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δειξε μας μια ερευνα που να εχει γινει πανω σε ανθρωπους και οχι σε τρωκτικα κλπ. και να τα αποδεικνύει ολα αυτα που γραφεις. στο σχολιο του 2:30 αναφερεται στον Διαιτολόγο διατροφολόγο Ανδρέα Ζουρδό. εσυ ως τι τα γραφεις ολα αυτα; εισαι γιατρος,διατροφολογος κλπ; o διαχειριστης του blog ειναι γιατρος; ΓΡΑΦΕΙΣ ΟΤΙ: ΓΡΑΦΕΙΣ: ΕΠΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΣ ΟΤΙ : ΕΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΛΟΙΜΩΞΗ ΤΗΣ ΧΟΛΗΔΟΧΟΥ ΚΥΣΤΗΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΨΟΥΝ,ΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣ; ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΠΙΣΗΣ ΜΕ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ,ΘΑ ΔΟΥΝ ΤΗΝ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ 10% ΜΕΣΑ ΣΕ 2 ΩΡΕΣ ΟΠΩΣ ΛΕΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΜΕΙΩΘΕΙ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΨΕΙ ΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣ ΜΕΤΑ; ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ,ΑΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΡΑΦΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ,ΠΧ. ΝΕΦΡΟΠΑΘΕΙΣ,ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ,ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΙ ΚΛΠ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΣΚΕΨΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΨΕΙ Η ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΜΕΤΑ ΑΝ ΣΕ ΠΑΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΙ ΘΑ ΤΟΥ ΠΕΙΣ! ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΟΥ ΤΑ ΛΕΩ ΦΙΛΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ.

      Διαγραφή
  6. ΕΙΜΑΙ Ο 6:05 ΚΑΙ ΣΑΣ ΓΡΑΦΩ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ 3:07. δειξε μας μια ερευνα που να εχει γινει πανω σε ανθρωπους και οχι σε τρωκτικα κλπ. και να τα αποδεικνύει ολα αυτα που γραφεις. στο σχολιο του 2:30 αναφερεται στον Διαιτολόγο διατροφολόγο Ανδρέα Ζουρδό. εσυ ως τι τα γραφεις ολα αυτα; εισαι γιατρος,διατροφολογος κλπ; o διαχειριστης του blog ειναι γιατρος; ΓΡΑΦΕΙΣ ΟΤΙ: ΓΡΑΦΕΙΣ: ΕΠΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΣ ΟΤΙ : ΕΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΛΟΙΜΩΞΗ ΤΗΣ ΧΟΛΗΔΟΧΟΥ ΚΥΣΤΗΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΨΟΥΝ,ΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣ; ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΠΙΣΗΣ ΜΕ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ,ΘΑ ΔΟΥΝ ΤΗΝ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ 10% ΜΕΣΑ ΣΕ 2 ΩΡΕΣ ΟΠΩΣ ΛΕΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΜΕΙΩΘΕΙ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΨΕΙ ΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣ ΜΕΤΑ; ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ,ΑΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΡΑΦΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ,ΠΧ. ΝΕΦΡΟΠΑΘΕΙΣ,ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ,ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΙ ΚΛΠ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΣΚΕΨΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΨΕΙ Η ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΜΕΤΑ ΑΝ ΣΕ ΠΑΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΙ ΘΑ ΤΟΥ ΠΕΙΣ! ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΟΥ ΤΑ ΛΕΩ ΦΙΛΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΙΜΑΙ Ο 6:50 ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΟΥ ΚΟΜΜΕΝΑ. ΣΑΣ ΞΑΝΑΓΡΑΦΩ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΣΕ 2 ΚΟΜΜΑΤΙΑ: δειξε μας μια ερευνα που να εχει γινει πανω σε ανθρωπους και οχι σε τρωκτικα κλπ. και να τα αποδεικνύει ολα αυτα που γραφεις. στο σχολιο του 2:30 αναφερεται στον Διαιτολόγο διατροφολόγο Ανδρέα Ζουρδό. εσυ ως τι τα γραφεις ολα αυτα; εισαι γιατρος,διατροφολογος κλπ; o διαχειριστης του blog ειναι γιατρος; ΓΡΑΦΕΙΣ ΟΤΙ: ΓΡΑΦΕΙΣ:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΙΜΑΙ Ο 6:50 ΚΑΙ ΣΑΣ ΓΡΑΦΩ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ ΜΟΥ: .> ΕΠΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΣ ΟΤΙ : ΕΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΛΟΙΜΩΞΗ ΤΗΣ ΧΟΛΗΔΟΧΟΥ ΚΥΣΤΗΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΨΟΥΝ,ΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣ; ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΠΙΣΗΣ ΜΕ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ,ΘΑ ΔΟΥΝ ΤΗΝ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ 10% ΜΕΣΑ ΣΕ 2 ΩΡΕΣ ΟΠΩΣ ΛΕΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΜΕΙΩΘΕΙ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΨΕΙ ΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣ ΜΕΤΑ; ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ,ΑΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΡΑΦΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ,ΠΧ. ΝΕΦΡΟΠΑΘΕΙΣ,ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ,ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΙ ΚΛΠ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΣΚΕΨΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΨΕΙ Η ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΜΕΤΑ ΑΝ ΣΕ ΠΑΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΙ ΘΑ ΤΟΥ ΠΕΙΣ! ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΟΥ ΤΑ ΛΕΩ ΦΙΛΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΚΟΜΜΕΝΟ. ΑΝ ΒΓΕΙ ΘΑ ΤΟ ΔΙΩΡΘΩΣΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΙΜΑΙ Ο 7:09 ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΟΜΜΕΝΑ,ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ. ΣΑΣ ΓΡΑΦΩ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ΣΤΟΝ 3:07 ΔΙΩΡΘΩΜΕΝΗ ΠΛΗΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΟΜΜΕΝΗ: δειξε μας μια ερευνα που να εχει γινει πανω σε ανθρωπους και οχι σε τρωκτικα κλπ. και να τα αποδεικνύει ολα αυτα που γραφεις. στο σχολιο του 2:30 αναφερεται στον Διαιτολόγο διατροφολόγο Ανδρέα Ζουρδό. εσυ ως τι τα γραφεις ολα αυτα; εισαι γιατρος,διατροφολογος κλπ; o διαχειριστης του blog ειναι γιατρος; ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΤΟ ΕΞΗΣ: ΕΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΛΟΙΜΩΞΗ ΤΗΣ ΧΟΛΗΔΟΧΟΥ ΚΥΣΤΗΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΨΟΥΝ,ΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣ; ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΠΙΣΗΣ ΜΕ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ,ΘΑ ΔΟΥΝ ΤΗΝ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ 10% ΜΕΣΑ ΣΕ 2 ΩΡΕΣ ΟΠΩΣ ΛΕΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΜΕΙΩΘΕΙ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΨΕΙ ΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣ ΜΕΤΑ; ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ,ΑΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΡΑΦΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ,ΠΧ. ΝΕΦΡΟΠΑΘΕΙΣ,ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ,ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΙ ΚΛΠ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΣΚΕΨΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΨΕΙ Η ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΜΕΤΑ ΑΝ ΣΕ ΠΑΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΙ ΘΑ ΤΟΥ ΠΕΙΣ! ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΟΥ ΤΑ ΛΕΩ ΦΙΛΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έτσι ενημερωτικά.
    Στα σχόλια ο διαχειριστής δεν μπορεί να παρέμβει για διορθώσεις , κόψιμο και γενικές παρεμβάσεις.
    Απλά μπορεί να το δημοσιεύει όπως έρχεται ή να μην το δημοσιεύει.
    Τώρα γιατί έρχονται κομμένα είναι καθαρά δικό σου θέμα.
    (Πάντως από την bloger hellas υπάρχει περιορισμός ως προς το μέγεθος των σχολίων)
    Αυτά γιατι μάλλον έχεις πρόβλημα με τον διαχειριστή και δεν θα έπρεπε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τα ακριβως απο κατω σχολια γιατι εχω την εντυπωση οτι τα εχεις γραψει εσυ!!!!!!!!! εεεεεεε;;;;;;;;;;;;;;

      Διαγραφή
  11. ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΣΜΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ?19 Αυγούστου 2015 στις 9:35 μ.μ.

    Εγώ όταν βγήκα στη ζωή, βγήκα με δυο μπελάδες:
    Τον ένα δε θα σας τον πω, ούτε το θέλω ούτε μπορώ
    Ο άλλος λουκουμάδες!
    Εσύ όταν βγήκες στη ζωή, βγήκες να με παιδέψεις
    Με το φιλί σου το μελί, μπήκες στην άδεια μου ζωή
    Αγάπη να μου κλέψεις, να μου κλέψεις..

    Λουκουμάδες με μέλι
    Η καρδιά μου σε θέλει, σε θέλει πολύ!
    Καρύδια κανέλλα κοντά μου έλα
    Καυτό μου χρυσάφι, μελένια μου αγάπη
    Λουκουμάδες με μέλι, μέλι, μέλι

    Πρόσεξε αυτό που θα σου πω, δε σου το λέω για αστείο:
    Για να'σαι τόσο πια γλυκός, θα 'χεις δουλέψει από μικρός
    Σε ζαχαροπλαστείο!
    Γι'αυτό και τρέμω εγώ κανείς, κακό να μην σου κάνει
    Και από τα μάτια σου αλμυρό δάκρυ ποτίσει το γλυκό
    Κι ο έρωτας πικράνει αχ πικράνει..

    Λουκουμάδες με μέλι
    Η καρδιά μου σε θέλει, σε θέλει πολύ!
    Καρύδια κανέλλα κοντά μου έλα
    Καυτό μου χρυσάφι, μελένια μου αγάπη
    Λουκουμάδες με μέλι, μέλι, μέλι

    Λουκουμάδες με μέλι
    Η καρδιά μου σε θέλει, σε θέλει πολύ!
    Καρύδια κανέλλα κοντά μου έλα
    Καυτό μου χρυσάφι, μελένια μου αγάπη
    Λουκουμάδες με μέλι, μέλι, μέλι, μέλι αχ μέλι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ ..ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΠΟΛΤΟΣ 1ο ΜΕΡΟΣ19 Αυγούστου 2015 στις 9:40 μ.μ.

    Βασιλικός πολτός
    Έχει αποδειχτεί ότι είναι η πλουσιότερη υγιεινή τροφή της φύσης. Επιδρά θετικά στον μεταβολισμό, στην ανάπτυξη και τη μακροζωία.



    Βλαχάκη ΧρυσάνθηΓράφει: Βλαχάκη Χρυσάνθη
    Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος


    Ιστορική αναδρομή

    Τη δεκαετία του 50, δύο προϊόντα από το μελίσσι προτάθηκαν ως διαιτητικά και θεραπευτικά για τον άνθρωπο: η γύρη και ο βασιλικός πολτός. Παίρνοντας ως έναυσμα τη διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στη βασίλισσα μέλισσα και τις εργάτριες, όσον αφορά τον τρόπο ζωής τους αλλά και τη διάρκεια που ζουν, οι ερευνητές κατέληξαν σε πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα για τα αποτελέσματα που έχει η χρήση αυτού του φυσικού δυναμωτικού.

    Συγκεκριμένα ο βασιλικός πολτός είναι γνωστός από το 1954, όταν ο πάπας Πίος ο 12ος, ο οποίος πλησίαζε το θάνατο από βαθειά γηρατειά, κατανάλωσε βασιλικό πολτό και ανέκαμψε μυστηριωδώς. Από τότε οι φήμες για τις θεραπευτικές του δράσεις έχουν πάρει τεράστιες διαστάσεις.

    Προέλευση και ιδιότητες

    Ο βασιλικός πολτός είναι η φυσική παχύρρευστη, βιολογική ουσία που παράγουν οι νεαρές εργάτριες μέλισσες και χρησιμεύει για την αποκλειστική διατροφή της βασίλισσας.

    Αυτό το υπόλευκο γαλακτώδες υποκατάστατο που παράγεται από τις μέλισσες, είναι η μοναδική τροφή της μέλισσας βασίλισσας. Σημειώνεται εδώ ότι οι βασίλισσες μέλισσες δεν γεννιούνται αλλά γίνονται. Ζουν αποκλειστικά από τον βασιλικό πολτό και σε αυτόν οφείλουν το μεγάλο μέγεθος, τη γονιμότητα και τη μακροβιότητά τους.

    Είναι γεννημένες από τα ίδια αυγά με τις υπόλοιπες μέλισσες και το μοναδικό στοιχείο που τις διαφοροποιεί είναι η διατροφή τους. Αποτέλεσμα αυτής της διαφορετικής διατροφής, είναι ότι οι βασίλισσες είναι κατά μέσο όρο 42% μεγαλύτερες σε μέγεθος, ζουν 40-50 φορές περισσότερο και ταυτόχρονα, παράγουν περισσότερο από 2.500 αυγά καθημερινά, που αντιστοιχούν σε μέγεθος περισσότερο από 2,5 φορές τον όγκο τους.

    Οι τροφοί-μέλισσες (δηλαδή οι μέλισσες που τρέφουν τα μικρά σκουλήκια πριν γίνουν νύμφες), αφού φάνε μέλι και γύρη και τα επεξεργαστούν σε ειδικούς αδένες που βρίσκονται στο φάρυγγά τους, παράγουν αυτό τον πολτό που μοιάζει με κρέμα.

    Επομένως, κατανοεί κανείς το λόγο που ονομάστηκε βασιλικός, μια και με αυτόν τρέφεται σε όλη τη διάρκεια της ζωής της η βασίλισσα-μέλισσα. Η γεύση του βασιλικού πολτού είναι υπόξινη, ελαφρά καυστική και το χρώμα του υποκίτρινο-υπόλευκο.

    Με τον ίδιο πολτό τρέφονται και τα μικρά σκουλήκια που προορίζονται για βασίλισσες. Εκείνα που προορίζονται να γίνουν εργάτριες τρέφονται μόνο επί τρείς συνεχόμενες ημέρες με αυτόν και στη συνέχεια πολύ αραιότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Βασιλικός πολτός
    Έχει αποδειχτεί ότι είναι η πλουσιότερη υγιεινή τροφή της φύσης. Επιδρά θετικά στον μεταβολισμό, στην ανάπτυξη και τη μακροζωία.



    Βλαχάκη ΧρυσάνθηΓράφει: Βλαχάκη Χρυσάνθη
    Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

    Σύσταση βασιλικού πολτού

    Καταναλώνοντας η μέλισσα μέλι και γύρη, παίρνει όλα τα συστατικά τους. Με την επεξεργασία τους στους αδένες της, το τελικό προϊόν έχει ακόμη περισσότερα. Οι αναλύσεις που έχουν γίνει έδειξαν ότι ο μέσος όρος των κυριότερων συστατικών του είναι: υγρασία 67%, πρωτεΐνες 15,5%, σάκχαρα 12,5%, λιπαρές ουσίες 4% και τέφρα 1%.

    Αυτό, όμως, που δίνει τις εκπληκτικές ιδιότητες στο βασιλικό πολτό είναι η αφθονία σε βιταμίνες και ιδιαίτερα αυτές του συμπλέγματος Β, που είναι καθοριστικές για την καλή λειτουργία όχι μόνο του νευρικού μας συστήματος αλλά ολόκληρου του οργανισμού.

    Συγκεκριμένα, σε κάθε γραμμάριο περιέχονται: θειαμίνη (Β1) 3,9mg, ριβοφλαβίνη (Β2) 26,5mg, νιασίνη (Β3) 84mg, παντοθενικό οξύ 186mg, πυριδοξίνη (Β6) 2,4mg, ινοσιτόλη 100mg, βιοτίνη 1,7mg, φυλλικό οξύ 0,2mg. Επίσης σε διάφορες αναλογίες οι Β12, Α, D, E, K και C.

    Χρήσεις και θεραπευτικές δράσεις

    Ο βασιλικός πολτός δεν είναι θαυματουργή πανάκεια. Το κλειδί για να καταλάβει κανείς πως είναι δυνατόν να δρα με φαινομενικά αντίθετους τρόπους (αφενός να βοηθά άτομα με αϋπνία και αφετέρου άτομα που υποφέρουν από κόπωση να μην αποκοιμούνται), είναι να τον θεωρήσει σαν έναν καταλύτη που προσφέρει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά στον οργανισμό και με αυτόν τον τρόπο εξισορροπεί τη λειτουργία του και βελτιώνει το μεταβολισμό.

    Εκείνο που πρέπει να τονιστεί είναι ότι το υγιές και ισορροπημένο ανθρώπινο σώμα είναι μια εξαιρετικά αποτελεσματική αυτό-θεραπευόμενη μονάδα. Τα προβλήματα αρχίζουν να εμφανίζονται όταν διαταραχθεί αυτή η χημική ισορροπία.

    Τα συμπτώματα μπορούν να αντιμετωπιστούν με φάρμακα αλλά αυτό δεν εξαλείφει το αίτιο που το προκάλεσε. Μια φυσική θεραπεία είναι να επανέλθει το σώμα σε μια σωστή ισορροπία, χρησιμοποιώντας ένα διατροφικό συμπλήρωμα. Φυσικό συμπλήρωμα είναι ο βασιλικός πολτός, αν και σημαντικά πιό ακριβός από τα κοινά συμπληρώματα που διατίθενται στα φαρμακεία.

    Έχει αποδειχτεί ότι είναι η πλουσιότερη υγιεινή τροφή της φύσης. Επιδρά θετικά στον μεταβολισμό, στην ανάπτυξη και τη μακροζωία. Ρυθμίζει και εξισορροπεί τις λειτουργίες του οργανισμού, οξυγονώνει τα κύτταρα και αυξάνει τη φυσική αντίσταση στις εξωτερικές προσβολές αλλά και στις εσωτερικές ανωμαλίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΠΟΛΤΟΣ 3ο ΜΕΡΟΣ19 Αυγούστου 2015 στις 9:44 μ.μ.

    Βλαχάκη ΧρυσάνθηΓράφει: Βλαχάκη Χρυσάνθη
    Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος


    Οι κυριότερες ενδείξεις του βασιλικού πολτού είναι:

    Παιδιά

    με αναιμία
    που παρουσιάζουν καθυστέρηση στην ανάπτυξη
    στο λύκειο, για την προετοιμασία των εξετάσεων
    κατά την ανάρρωση

    Ενήλικες

    για την πρόληψη εποχιακών ιώσεων
    κατά της κατάθλιψης, άγχους, στρες
    κατά της δυσκοιλιότητας
    κατά της ανικανότητας και της στειρότητας
    κατά των συμπτωμάτων που σχετίζονται με την εμμηνόπαυση
    κατά της αθηροσκλήρωσης (έλεγχος των επιπέδων της χοληστερόλης)
    κατά της κόπωσης
    κατά του υποσιτισμού και της νευρικής ανορεξίας
    κατά της μυϊκής δυστροφίας
    κατά της ασθένειας του Parkinson
    κατά της ασθένειας του Alzheimer
    κατά της υπέρτασης
    κατά του σακχαρώδη διαβήτη
    στα γηρατειά
    προστατευτικός ο ρόλος του για το ήπαρ
    πιθανόν αντικαρκινική δράση
    ενίσχυση ανοσοποιητικού συστήματος-αντιμικροβιακή δράση (κυρίως έναντι στρεπτόκοκκων, σταφυλόκοκκων και Ε.coli, bacilli coli)
    τόνωση και ενδυνάμωση του δέρματος (λόγω του κολλαγόνου που περιέχει-μείωση ρυτίδων) και του τριχωτού της κεφαλής
    κατά του πονοκεφάλου
    κατά των ενδοκρινικών διαταραχών και των ορμονικών ανισορροπιών
    μειώνει τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου
    μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης
    κατά των καταγμάτων των οστών
    επουλώνει τις ιστικές καταστροφές
    κατά των φλεγμονών
    μειώνει τα αρθριτικά προβλήματα
    ευεργετικό σε περιπτώσεις μειωμένης μνήμης
    βελτιώνει το άσθμα
    προσφέρει αναβολική υποστήριξη με αποτέλεσμα την αθλητική απόδοση (αυξημένη ενέργεια, αντοχή και φυσική δύναμη)
    κατά της πνευματικής κατάρρευσης
    κατά των ελκών, εκζεμάτων
    μειώνει αλλεργικά συμπτώματα άλλων αιτιών
    διατήρηση ομορφιάς

    Ο βασιλικός πολτός όμως, έχει και πολλές άλλες ενδείξεις και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως διαιτητικό, με ταυτόχρονη ενίσχυση του οργανισμού. Βασιλικό πολτό συναντούμε ως συστατικό και στη βιομηχανία καλλυντικών, σε προϊόντα που προορίζονται για το αδυνάτισμα και τη μείωση της κυτταρίτιδας.

    Έχει διαπιστωθεί ότι ανοίγει την όρεξη και είναι εξαιρετικά βοηθητικό σε περιπτώσεις ασθενικών παιδιών. Ρυθμίζει το βάρος και βοηθά στη χώνεψη. Το μακιγιάζ με βασιλικό πολτό αποτελεί ακόμα μυστήριο και δεν είναι γνωστά τα αποτελέσματά του.

    Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη.

    Επιστημονική έρευνα σε θέματα προαγωγής υγείας μελέτησε την επίδραση του βασιλικού πολτού στην μείωση των επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι μια πρόσληψη της τάξεως των 50-100mg την ημέρα, μείωσε την χοληστερόλη στο 14% των δοκιμαζόμενων.

    Επίσης, μπορεί κανείς να συμπεράνει από τα συστατικά του βασιλικού πολτού τι είδους θεραπευτικές δράσεις μπορεί να έχει. Μια πρώτη παρατήρηση μπορεί να είναι οι αντιοξειδωτικές βιταμίνες που περιέχει, όπως η βιταμίνη C, A και E.

    Σε προβλήματα όπως η κόπωση και οι αϋπνίες, οι διατροφικές ελλείψεις και άλλα, μπορεί κανείς να βρει ισχυρό σύμμαχο. Ορισμένα συμπληρώματα διατροφής μπορούν να βοηθήσουν να αντιμετωπιστεί το παροδικό αίσθημα κόπωσης. Αν αυτή οφείλεται σε ανεπάρκεια βιταμινών ή ιχνοστοιχείων, η θεραπεία μπορεί να κρίνεται απαραίτητη.

    Ο βασιλικός πολτός μπορεί να δώσει ότι καλύτερο από τη φύση χωρίς παρενέργειες. Θεωρείται, λοιπόν, λύση για την καθημερινότητα. Το 35% των ατόμων που παραπονιούνται για «έλλειψη ενέργειας», για παροδικές καταστάσεις κόπωσης, οφείλονται στις συνθήκες της καθημερινής ζωής, που συχνά επιδεινώνονται από λάθη στην υγιεινή διαβίωση.

    Επίσης, υποστηρίζεται ότι ενεργοποιεί την ανάπτυξη του μυελού των οστών και βοηθά στη γρήγορη επούλωση των πληγών (στο μισό χρόνο από αυτό που θα χρειαζόταν χωρίς αυτόν).
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΠΟΛΤΟΣ 4ο ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΕΡΟΣ ΑΠΟ ...ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟ ΚΥΡΙΕ 2.30 ,2.39,6 05 ,6.50 ΚΑΙ ΟΥΤΩ ΚΑΘ ΕΞΗΣ ..ΑΠΟ IATRONET.GR19 Αυγούστου 2015 στις 9:51 μ.μ.

    Βασιλικός πολτός
    Έχει αποδειχτεί ότι είναι η πλουσιότερη υγιεινή τροφή της φύσης. Επιδρά θετικά στον μεταβολισμό, στην ανάπτυξη και τη μακροζωία.



    Βλαχάκη ΧρυσάνθηΓράφει: Βλαχάκη Χρυσάνθη
    Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

    Δοσολογία:

    Η δοσολογία που συστήνεται είναι η εξής: ένα κουταλάκι το πρωί νηστικός κάτω από τη γλώσσα μέχρι να διαλυθεί, τα παιδιά μισό κουταλάκι και οι αθλητές και ασθενείς έως και δύο. Απαραίτητος χρόνος χρήσης ορίζονται 3 μήνες ετησίως.

    Ο βασιλικός πολτός, καθώς είναι φυσικό προϊόν, είναι απόλυτα αβλαβές, δεν προκαλεί παρενέργειες και εθισμό. Η ισχύς του εξαρτάται από τη φρεσκάδα του. Συντηρείται σε 5οC (οικιακό ψυγείο) έως 6 μήνες, ενώ αλλοιώνεται από τον αέρα, το φως και τα μεταλλικά σκεύη.

    Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, ο βασιλικός πολτός δεν είναι φάρμακο αλλά τροφή, όμως οι εξαιρετικά πολλές θεραπευτικές ιδιότητές του τον καθιστούν μια ουσία απέναντι στην οποία πρέπει να είναι κανείς πολύ προσεκτικός. Μέλι, για παράδειγμα, μπορεί κανείς να τρώει όσο θέλει, βασιλικό πολτό όμως ημερησίως μέχρι μισό γραμμάριο.

    Επίσης, καλό είναι σε περιπτώσεις χρόνιων ασθενειών να ερωτάται και ο θεράπων γιατρός.

    Ελληνική παραγωγή-συγκομιδή

    Στην Ελλάδα οι παραγωγοί βασιλικού πολτού είναι ελάχιστοι. Αυτό σημαίνει ότι το μεγαλύτερο μέρος του βασιλικού πολτού που κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά είναι εισαγόμενος. Η περίοδος παραγωγής και συγκομιδής είναι από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούνιο.

    Στο διάστημα αυτό κάθε κυψέλη δίνει 100-150 γραμμάρια.

    Σύντομος σχολιασμός

    Διαβάζοντας για το βασιλικό πολτό δε μπορεί κανείς παρά να θαυμάσει το τελειότερο ίσως φυσικό εργαστήρι στην πλάση, μήκους το πολύ ενός εκατοστού. Υποκλίνεται μπρος σε αυτό το αθόρυβο και τόσο θαυμαστό πλάσμα, τη μέλισσα, που ζει μόνο 40 ημέρες, που, όταν κινδυνεύει, ξέρει ότι θα πεθάνει αν χρησιμοποιήσει το κεντρί της.

    Ο βασιλικός πολτός μπορεί να χαρακτηριστεί σαν το αυθεντικό κόσμημα της διατροφής. Η περιεκτικότητά του σε θρεπτικά συστατικά του δίνει πολύ μεγάλη αξία, σε μια εποχή των διατροφικών ελλείψεων μέσα στην αφθονία. Αν και η προσφορά τροφίμων είναι τεράστια, ο κόσμος μαστίζεται από ανεπάρκειες θρεπτικών συστατικών.

    Είναι σημαντικό, όμως, να καταρρίπτεται ο μύθος ότι το προϊόν αυτό της κυψέλης είναι πανάκεια. Ο βασιλικός πολτός είναι τροφή και όχι φάρμακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. λοιπον ξεκιναω με τα σχολια που αναφερονται πιο πανω (σιγουρα ολοι εχουμε καταλαβει ποιος τα γραφει. Μηπως ξερει ο blogger να μας πει; τι ειχα γιαννη μου τι ειχες παντα...). οταν καποιος γραφει κατι στο ιντερνετ για θεματα υγειας,καλα θα κανει να ειναι πιο προσεκτικος γιατι υπαρχουν συνανθρωποι μας που υποφερουν και δεν μπορουν να στηριζονται σε παραφιλολογιες,γενικα μιλαω. το σχολιο στις 9:35 δεν το σχολιαζω γιατι μιλαει για λουκουμαδες και μαλλον αρεσουν πολυ οι λουκουμαδες σε αυτον που το εγραψε (καταλαβαινεται τι εννοω φυσικα...!!!!). τωρα ξεκιναω με τα υπολοιπα σχολια και συγκεκριμενα στο σχολιο στις 9:40 που λεει: { Έχει αποδειχτεί ότι είναι η πλουσιότερη υγιεινή τροφή της φύσης. Επιδρά θετικά στον μεταβολισμό, στην ανάπτυξη και τη μακροζωία.} μπορει η κυρια βλαχακη χρυσανθη να μας πει ποιες ειναι οι αποδειξεις και αν αυτες οι αποδειξεις ειναι για ανθρωπους και οχι για ζωα; στα σχολια στις 9:42,9:44 και 9:51 γραφει για θεραπευτικες ιδιοτητες του βασιλικου πολτου κλπ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ Η ΚΥΡΙΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΠΟΙΑ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΡΕΥΝΑ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΠΟΛΤΟ,ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΚΑI TI ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΙΧΕ. ΕΞΑΛΛΟΥ Η ΙΔΙΑ ΤΟ ΛΕΕΙ : {Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη.} ΠΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΠΟΛΤΟ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Η ΕΡΕΥΝΕΣ; ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΨΑΧΝΕΣΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ... ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΗ!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΑΝΤΕ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΜΕΡΑ ΜΑΣ,,
    ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΛΕΤΕ...ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ.ΣΑΣ ΜΠΡΑΒΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. πληρωστε κοροιδαρες 30 40 50 ευρω και πολυ πιο πανω για βασιλικο πολτο και πρασινα αλογα για να γινεται σουπερ μαν και καποιοι πλουτιζουν απο το τιποτα. σχεδον οι περισσοτεροι ανθρωποι εχουν δοκιμασει βασιλικο πολτο. ποσοι απο αυτους βγηκαν και ειπαν οτι πραγματικα τα λεφτα που εδωσαν εχουν πιασει τοπο; ποσοι απο αυτους ειπαν οτι τους βοηθησε πραγματικα; το κυριοτερο,ποσοι ανθρωποι εχουν βγει και εχουν πει οτι εχουν θεραπευσει προβληματα υγειας με τον βασιλικο πολτο η εστω να εχει βελτιωθει η υγεια τους; εγω θα εβαζα στοιχημα οτι στα 1000000 ανθρωπους να ειναι 5 η 10 το πολυ και αυτοι μαλλον δεν θα ορκιζονταν. αντιθετα ειναι παρα μα παρα πολυ οι ανθρωποι που εχουν αναφερει κατα καιρους προβληματα απο την χρηση βασιλικου πολτου οπως αλλεργιες και αλλα. ποιους να ρωτησετε; τους γιατρους,οι οποιοι εχουν δει πολλα τετοια περιστατικα. ξυπνατε λοιπον και μην τσιμπατε. "μαγικος ζωμος" και πανοραμιξ υπαρχουν μονο στα κομιξ. Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ο Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
    ΡΕ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΙΑ ΜΟΥ ΜΟΙΑΖΕΙ...ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ?
    Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΑΧΥΚΥΚΛΩΣΕΙ ΜΕ ΤΑ ΜΕΛΙΑ ΤΟΥ....ΑΝΟΙΞΤΕ ΡΕΕΕΕ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΑΓΙΟΣ.

    Άγιος Παΐσιος: Τί έγραψε για το μέλλον της Ελλάδας- Η αναλυτική προφητεία είναι κρυμμένη στο Αγ. Όρος


    Στην Ιερά Μονή Εσφιγμένου, που βρίσκεται βόρεια και ανατολικά της Αθωνικής χερσονήσου, φυλάσσεται, σύμφωνα με φήμες, απόρρητο έγγραφο του Γέροντα Παΐσιου.

    Πρόκειται για ένα έγγραφο που φέρεται να παραδόθηκε στον ιερωμένο Φίλιππο της Μονής Εσφιγμένου το οποίο περιγράφει μια άγνωστη προφητεία του Γέροντα ο οποίος εκοιμήθη στις 12 Ιουλίου του 1994.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, στο έγγραφο αυτό, το οποίο αποτελεί επτασφράγιστο μυστικό του Αγίου Όρους, ο αγιορείτης Παΐσιος έγραψε τα όσα πρόκειται να συμβούν στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια με λεπτομέρειες.

    Ένα ντοκουμέντο το οποίο είχε σταλεί και σε Αρχιεπίσκοπο ρωσικού μοναστηρίου πριν από πολλά χρόνια, ωστόσο ουδέποτε κοινοποιήθηκε από τους ιερείς, για άγνωστους λόγους.

    Σε αυτή την προφητεία του Γέροντα η οποία φέρεται να γράφτηκε τουλάχιστον προ 35ετίας, γίνεται εκτενής αναφορά στα δεινά τα οποία θα περάσει η χώρα μας, αλλά και στις σχέσεις μας με την Τουρκία.

    Η προφητεία αυτή αναφέρεται στην επίθεση που θα δεχθεί η χώρα μας από την Τουρκία . Οι Τούρκοι θα εκμεταλλευθούν κάποια αναταραχή στο εσωτερικό της χώρας μας και θα εισβάλλουν από την Βουλγαρία .Ωστόσο σύμφωνα με την προφητεία η εμπλοκή δεν θα κρατήσει πολύ.

    «Όταν η Τουρκία πιστέψει πως έγινε πια υπερδύναμη, τότε θα μας χτυπήσει και θα μας πάρει μάνι-μάνι δύο νησιά!... Αλλά όμως τότε οι Ρώσοι θα έρθουνε να μας βοηθήσουνε και θα χτυπήσουνε τους Τούρκους! Θα γίνει πόλεμος, που θα εμπλακούνε και 7 δυτικά κράτη και θα χυθεί πολύ-πολύ αίμα... Η Ελλάδα όμως ΔΕΝ θα εμπλακεί στον πόλεμο τούτο! Και έτσι θα πάρουμε πίσω την Πόλη! Από τους Τούρκους το ένα τρίτο θα χαθεί, το άλλο τρίτο θα φύγει πέρα απ’ την Άγκυρα και το τελευταίο τρίτο θα βαπτιστούνε Χριστιανοί», αναφέρει η προφητεία του Άγιου Παΐσιου ο οποίος κάνει λόγο στη συνέχεια για την καταστροφή της Τουρκίας, η οποία και θα διαμελιστεί σε τρία κομμάτια.

    Ο Γέροντας Παΐσιος, όπως και ο Κοσμάς ο Αιτωλός, είχαν προβλέψει. «Λίγο πριν από τον Μεγάλο Πόλεμο θα υπάρχει κακομοιριά στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη! Η Ευρώπη ΔΕΝ θα μας προσφέρει τίποτα! Έρχεται μόνο για να μας κλέψει την Πίστη μας και την Ψυχή μας», έγραφε η προφητεία. Η οικονομική κρίση που μαστίζει τα δύσκολα αυτά χρόνια με τους εκατοντάδες χιλιάδες άνεργους, τα συσσίτια, τις αυτοκτονίες, τις συνεχείς πιέσεις των Ευρωπαίων είχαν όλα προφητευθεί από τους δύο αυτούς σημαντικούς αγίους της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Σε κάποιον που έχει πρόβλημα με τον bloger.
    Ο bloger έχει όνομα και δεν χρειάζεται να κάνει οτιδήποτε ΑΝΩΝΥΜΑ.
    Ο Ανώνυμος (????????) έχει κότσια να γράφει επώνυμα.
    Και κάτι ακόμη.
    Καληνύχτα!!!!!!!!!!!
    Και καλά όνειρα!!!!!!!!!!!
    Χρήστος Μουτσιανάς - Πολύδροσος ή Σουβάλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Γέροντος Παϊσίου Αγιορείτου-Λόγοι Α΄: “Τω τον φόρον τον φόρον…”


    – Γέροντα, όταν αγοράζουμε κάτι για το Μοναστήρι, μερικοί δεν δέχονται να μας κόψουν τιμολόγιο. Τι να κάνουμε;

    – Τιμολόγια να σας κόβουν πάντοτε και εσείς να κόψετε τις απαιτήσεις σας. Να περιορίσετε τις ανάγκες σας και να φτιάχνετε μόνον ό,τι είναι απαραίτητο. Εγώ έτσι θα έκανα. Θα τα στείλη ο Θεός. Αν εμείς οι μοναχοί ζητάμε να μη μας κόβουν τιμολόγια, κάνουμε και τους άλλους να αμαρτάνουν. Λένε: “Αφού έτσι κάνουν τα Μοναστήρια…” Αν εμείς που θέλουμε να τηρήσουμε τις εντολές, κινούμαστε έτσι, ξέρετε πόσο σκανδαλίζουμε; “Τω τον φόρον τον φόρον”, λέει η Γραφή. Εγώ, όταν στέλνω γράμμα όχι με το ταχυδρομείο αλλά με άνθρωπο, πάλι βάζω τα γραμματόσημα. Οι κοσμικοί δικαιολογούν τον εαυτό τους, αλλά και τα Μοναστήρια, αν κινούνται έτσι, δεν έχουν ειλικρίνεια και πάει το Ευαγγέλιο στην άκρη… Όταν δεν δίνουμε τα υλικά πράγματα -”αν σου αφαιρέση ένας τον χιτώνα, άφησε και το ιμάτιο” (4)-, κάνουμε αρνητικό κήρυγμα και οι κοσμικοί μετά δικαιολογούν τις πτώσεις τους. Κοιτάζουν να βρουν κάτι, για να αναπαύσουν λίγο την συνείδησή τους. Να προσέχουμε, γιατί θα είμαστε αναπολόγητοι την ημέρα της Κρίσεως. Σκοπός είναι εμείς να αμυνθούμε κυρίως στα πνευματικά και όχι μόνο στα υλικά. Όταν για κάποιο λόγο δεν σας κόβουν τιμολόγια, να το θεωρήτε ζημιά πνευματική.

    – Συμβαίνει καμμιά φορά, Γέροντα, να δώση κάποιος ένα μικρό ποσό ως δωρεά και να ζητήση απόδειξη για μεγαλύτερο. Τι να κάνουμε;

    – Να πήτε: “Δεν κόβουμε αποδείξεις για μεγαλύτερο ποσό. Αν δεν θέλετε έτσι, να σας επιστρέψουμε τα χρήματα, μήπως κάπου αλλού μπορούν να σας εξυπηρετήσουν”. Μη σας κολλήση καμμιά τέτοια αρρώστια.

    – Κάποιος μάστορας, Γέροντα, ζήτησε να τον απολύσουμε από την δουλειά, να μπη στο Ταμείο Ανεργίας και να συνεχίση να δουλεύη σ” εμάς.

    – Όχι, βρε παιδί, δεν είναι σωστό! Λίγη συνείδηση να έχη κανείς, δεν το κάνει αυτό! Δεν ταιριάζει σε Μοναστήρι να κάνη τέτοιο πράγμα! Προτιμότερο είναι, και ανάγκη να έχη το Μοναστήρι, να τον πληρώση διπλό μισθό, για να μην το κάνη. Τόσο βαρύ είναι! Η ευλογία φέρνει ευλογία και η αδικία φέρνει την καταστροφή. Αυτό πολύ να το προσέξετε. Ούτε να κάνετε παζάρια με τους μάστορες. Γι” αυτό μετά γίνονται πυρκαγιές και καταστροφές στα Μοναστήρια. Ένας υπάλληλος ορκίζεται να κάνη τίμια την δουλειά του. εμείς σαν μοναχοί δεν δίνουμε έναν τέτοιο όρκο αλλά διπλό, είναι πνευματική η υπόσχεση που δίνουμε και, αν την παραβούμε, είναι διπλή η αμαρτία για μας. Προσέξτε να κρατήσετε μια ισοροπία, να υπάρχη κάτι διαφορετικό. Βλέπω μια πληγή να ωριμάζη. Θα σπάση, θα καθαρίση. Δεν δίνει την Χάρη Του ο Θεός σε λανθασμένη κατάσταση. Έτσι θα ήταν σαν να βοηθούσε τον διάβολο. Κοιτάξτε να υπάρχη ειλικρίνεια, τιμιότης. Αυτή η κατάσταση πάει σαν τον μεθυσμένο που τρικλίζει. Μπορεί να σταθή; Θα “ρθει η οργή του Θεού. Θα δώσουμε εξετάσεις. Πρώτη φάση, θα χωρίση το μπακίρι από το χρυσάφι. Δεύτερη φάση, θα φανή πόσων καρατιών χρυσάφι είναι ο καθένας.


    3) Ρωμ. 13, 7

    4) Βλ. Ματθ. 5, 40

    Ο Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αυτός που μας τα ζαλίζει με τον Παίσιο εχει παει σε κανένα γιατρό? Η επιστήμη εχει κάνει θαύματα το γνωρίζει?Από τους διαλόγους καταλαβαίνω οτι ο γέροντας ετρωγε μόνο μαρμελάδα.
    Νεοντας Ραισιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή