Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

ΣΥΝΕΧΗΣ ΡΟΗ..... ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ (ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ) ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ Η ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΑ ΨΙΛΑ ΤΩΝ ΜΜΕ(ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ) .


Του Ορέστη Τσάρκου

ΚΟΥΚΟΥΛΩΝΟΥΝ  ΤΟ  ΣΚΑΝΔΑΛΟ  ΤΗΣ  ΚΝΩΣΟΥ?  ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ  ΣΤΙΣ  ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ  ΜΕ  ΚΑΡΤΕΣ? ,ΤΙΝΟΣ  ΟΙ  ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ  ΔΗΜΕΥΟΝΤΑΙ  ΚΑΙ  ΓΙΑ  ΠΟΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ? , ΨΑΧΝΟΥΝ  2.6 ΕΚ ΕΥΡΩ  ΕΜΒΑΣΜΑ  ΣΕ  ΣΥΜΒΟΥΛΟ  ΠΡΩΗΝ  ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ.., ΠΟΙΟΣ  ΑΡΧΗΓΟΣ  ΚΟΜΜΑΤΟΣ  ΚΑΤΕΒΑΣΕ  ΤΗΝ  ΚΟΙΝΗ  ΤΟΥ  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ  ΤΟΝ  ΤΣΙΠΡΑ ? , ΟΜΟΛΟΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ  ΤΗΝ  ΠΑΤΑΓΩΔΗ  ΑΠΟΤΥΧΙΑ  ΤΗΣ  ΜΕ ΤΟΥΣ  ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ , "ΙΣΚΡΑ"...ΑΡΙΣΤΑ  ΣΤΗΝ  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ  ΑΠΟ  ΤΟΝ  ΣΟΙΜΠΛΕ ! , ΣΕ ΠΟΙΟ ΜΕΡΟΣ  ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ  ΚΑΙ  ΦΕΤΟΣ  ΤΑ  ΦΙΔΑΚΙΑ  ΤΗΣ  ΠΑΝΑΓΙΑΣ ? ΚΑΙ  ΜΙΑ  ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ  ΕΙΔΗΣΗ...ΤΙ  ΔΕΝ  ΠΡΕΠΕΙ  ΝΑ  ΤΡΩΜΕ  ΠΡΙΝ  ΠΕΣΟΥΜΕ  ΓΙΑ  ΥΠΝΟ..........
   
=Επιχειρούν να «κουκουλώσουν» το σκάνδαλο φοροδιαφυγής στο μουσείο της Κνωσού

        
Προσπάθεια να «κουκουλώσουν» όσα αποκάλυψε ο έλεγχος των «Ράμπο» της Υπηρεσίας Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ) στο μουσείο της Κνωσού επιχειρείται τις τελευταίες ημέρες από το ΤΑΠ και την ΚΓ΄ Εφορία του υπουργείου Πολιτισμού.                    

                             ***************************

=Αφορολόγητο για συναλλαγές με πλαστικό χρήμα εξετάζει η κυβέρνηση

   (EUROKINISSI-ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ)
Την σύνδεση του αφορολόγητου με το πλαστικό χρήμα φέρεται να εξετάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδη.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Αλεξιάδης, μιλώντας στον Αθήνα 9,84, οι πόλιτες έχουν πλέον εξοικειωθεί με την χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών, οπότε η περαιτέρω χρήση αυτών μπορεί να είναι κίνητρο για το αφορολόγητο.
Οπως τόνισε, δεν έχει υπάρξει ακόμα κάποια απόφαση, ωστόσο θα εξεταστεί ως πρόταση από το υπουργείο Οικονομικών.                 
  ***************************** 

=Βασιλειάδης για σκάνδαλο Αγροτικής: Οι υπεύθυνοι θα πληρώσουν, έχουν ξεκινήσει οι δεσμεύσεις περιουσιών

        

1300 υποθέσεις στον εισαγγελέα, δέσμευση περιουσιακών στοιχείων, ζημία για το δημόσιο 5 δισ. Ο Γιώργος Βασιλειάδης γ.γ. για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς μιλάει για το μέγα πολιτικό σκάνδαλο που ξέσπασε  με τα «αμαρτωλά» δάνεια της ΑΤΕ, στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» και στον Στάθη Σχινά.  
Ο  κ. Βασιλειάδης τόνισε ότι χορηγήθηκαν «1300 δάνεια με ένα ποσό που φτάνει περίπου τα 5 δισεκατομμύρια», σημειώνοντας ότι τα δάνεια αυτά προορίζονταν για ΜΜΕ, πολιτικά κόμματα- η αγροτική τράπεζα σταδιακά άρχισε να ασκεί πολιτική δανείζοντας σε ευυπόληπτους πολίτες που «αυτή την περίοδο κουνάνε το δάχτυλο», τόνισε με νόημα. 

            ************

= 2,6 εκ. Ευρώ έμβασμα από παναμέζικη εταιρεία στον λογαριασμό του συμβούλου του Σαμαρά!


            samaras

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ – ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΟΙ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ…
Έκθετοι πλέον όσοι επιχείρησαν να συγκαλύψουν την υπόθεση πέντε ημέρες πριν τις εκλογές, αλλά και ο Μεϊμαράκης που ανέχθηκε δήλωση στήριξης της επίσημης Νέας Δημοκρατίας στον Παπασταύρου.
Από οφσορ του Παναμά φέρεται να έλαβε το ποσό – μαμούθ ο σύμβουλος του Σαμαρά, σύμφωνα με την Δημοκρατία.
17papas
Την ίδια στιγμή ο συνέταιρος του, Άγγελος Μεταξάς καταζητείται με διεθνές ένταλμα σύλληψης αφού κατάφερε να αποδράσει κατά τα πρότυπα Κυριακίδη. Εκλεκτοί του περιβάλλοντος Σαμαρά και οι δύο, όλως τυχαίως. Το εξωφρενικό είναι ότι όπως ο Κυριακίδης φαίνεται ότι διέφυγε με ιδιωτικό αεροσκάφος, έτσι και για τον Μεταξά υπήρξε περίεργη πτήση από τον παράδεισο των οφσορ, από όπου φέρεται οτι προήλθε και το επίμαχο έμβασμα στον λογαριασμό του Παπασταύρου.
Η σκοτεινή αυτή υπόθεση που συνδέεται και με το γιγαντιαίο ποσό των 1,1 δις δολαρίων της λίστας Λαγκάρντ αποτελεί πραγματικό στοίχημα για την κυβέρνηση ειδικά μετά τις αποκαλύψεις για την απέλπιδα προσπάθεια συγκάλυψης που επιχειρείται τις τελευταίες ημέρες από σταγονίδια του καθεστώτος Σαμαρά.
Μένει να δούμε ποιοί ακριβώς έχουν εμπιστευθεί τα – μαύρα προφανώς – κεφάλαια τους, σε αυτά τα περιβόητα funds…

                 ********

=Ο Ιγκλέσιας των Podemos κατέβασε τη φωτογραφία του με τον Τσίπρα, μετά τις τελευταίες εξελίξεις 



    
Ο Ιγκλέσιας των Podemos κατέβασε τη φωτογραφία του με τον Τσίπρα, μετά τις τελευταίες εξελίξεις [βίντεο]

Ο Πάμπλο Ιγκλέσιας προχώρησε σε μια κίνηση που ίσως δείχνει την απογοήτευσή του με τους χειρισμούς του Αλέξη Τσίπρα και την υπογραφή του 3ου μνημονίου, αφού κατέβασε την κοινή τους φωτογραφία από τον επίσημο λογαριασμό του στο twitter.

Ο επικεφαλής των Podemos, αδελφού κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ στην Ισπανία, όπως είχε χαρακτηριστεί από πολιτικούς αναλυτές, κατέβασε τη φωτογραφία που είχε αγκαλιά με τον Τσίπρα και με φόντο «Η Ελπίδα έρχεται».                       

                            ***********

=Χριστοδουλοπούλου: Διαψευστήκαμε παταγωδώς για τους πρόσφυγες . Ασφυξία !

      
Σε μείζον ζήτημα αναδεικνύεται το ζήτημα των προσφύγων, καθώς μέρα με τη μέρα εισρέουν χιλιάδες άνθρωποι στα νησιά του βορείου Αιγαίου αλλά και τα Δωδεκάνησα, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή σε χώρες της Ευρώπης. Σε δηλώσεις σήμερα Δευτέρα, η υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου παραδέχθηκε ότι όλες οι προβλέψεις της κυβέρνησης για τις προσφυγικές ροές «έχουν διαψευστεί παταγωδώς» και πως το μείζον πρόβλημα ως προς το μεταναστευτικό εντοπίζεται στα νησιά του Αιγαίου που συνορεύουν με τα τουρκικά παράλια.

                              ***************

=Iskra: Η κυβέρνηση έδωσε εξετάσεις κι έλαβε άριστα από τον Σόιμπλε

     


«Με την δήλωση Σόιμπλε "εμείς στηρίζουμε τον Αλέξη Τσίπρα", ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επιβεβαιώνεται ως ισχυρό στήριγμα της κυβέρνησης και της στροφής της 180 μποιρών, με την οποία ανακάλυψε την "γοητεία" των μνημονίων ως "αναγκαίων κακών" για τη διάσωση της χώρας από την "κόλαση" της εξόδου από την ευρωζώνη», αναφέρει σε άρθρο του το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και στέλεχος της Αριστερής Πλατφόρμας Άκης Μαδογιάννης.
«Η κυβέρνηση έδωσε εξετάσεις καλού μαθητή και έλαβε άριστα από την Ευρωπαϊκή αντίδραση και 23 δις προκαταβολή για τις τσέπες πιστωτών και τραπεζών», σημειώνει.
Το άρθρο δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα Iskra, η οποία απηχεί τις απόψεις της Αριστερής Πλατφόρμας.

                           ********************

=Τα φιδάκια της Παναγιάς εμφανίστηκαν και φέτος στην Κεφαλονιά [βίντεο]


Εκατοντάδες πιστοί επισκέφθηκαν και φέτος τη θαυματουργή Παναγία Φιδούσα στο Μαρκόπουλο της Κεφαλονιάς, όπου τελέστηκε με λαμπρότητα η Λειτουργία της Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Μικρά γκρίζα φιδάκια, που το μήκος τους δεν ξεπερνά το ένα μέτρο, εμφανίζονται μέσα στην εκκλησία και πάνω στην εικόνα της Παναγιάς. Στο κεφάλι, όπως και την άκρη της γλώσσας τους, σχηματίζεται ένας μικρός σταυρός.

Ο εφημέριος της Ιεράς Μονής, Κωνσταντίνος Γιαννίκας, αναφέρει πως τα φιδάκια εμφανίστηκαν πριν από περίπου 470 χρόνια, όταν πειρατικά πλοία προσάραξαν στο νησί και οι πειρατές που επιβιβάστηκαν κατευθύνθηκαν προς τη Μονή προκειμένου να τη λεηλατήσουν. Τότε, οι μοναχές προσευχήθηκαν στην Παναγία για να προστατέψει τις ίδιες και το μοναστήρι, το οποίο κυκλώθηκε από φίδια που έτρεψαν τους πειρατές σε φυγή. Έτσι οι μοναχές και η Μονή σώθηκαν. 

Αυτό θεωρήθηκε από τους κατοίκους σημάδι από την Παναγία. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπύρος Γαλατσιάτος, «από τότε και κάθε χρόνο εμφανίζονται φίδια, ακόμα και στο εσωτερικό της εκκλησίας, κρέμονται ακόμα και από τις εικόνες, τις καντήλες ή τα στασίδια, χωρίς οι πιστοί να τρομάζουν, καθώς είναι άκακα και ευλογημένα».

«Παραμονή της γιορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, μετά το πέρας της παρακλήσεως, τα φιδάκια εμφανίζονται κάθε χρόνο πάνω στον βράχο που ήταν χτισμένο το παλιό καμπαναριό της Ιεράς Μονής, που έπεσε το 1953, όταν το νησί χτυπήθηκε από τον μεγάλο σεισμό των 7,5 Ρίχτερ. Τα φιδάκια εμφανίζονται από τις 23:00 μέχρι και τα ξημερώματα. Μετά εξαφανίζονται και επανεμφανίζονται μετά από ένα χρόνο» εξιστορούν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κάτοικοι της Κεφαλονιάς, οι οποίοι περιμένουν κάθε χρόνο να συμβεί το ίδιο θαύμα.

Το ανεξήγητο γεγονός της εμφάνισης των συγκεκριμένων φιδιών, σύμφωνα με τους κατοίκους, προσπάθησαν να εξηγήσουν πολλοί Ευρωπαίοι επιστήμονες που έχουν επισκεφθεί την Κεφαλονιά, χωρίς όμως να μπορέσουν να το επεξηγήσουν, ενώ άγνωστο παραμένει, μέχρι και σήμερα, το είδος του συγκεκριμένου φιδιού.

Πάντως, σε περίπτωση που μία χρονιά τα φιδάκια δεν εμφανιστούν, όπως το 1940 και το 1953, οπότε το νησί επλήγη από σεισμούς, οι κάτοικοι φοβούνται πως κάποιο κακό θα συμβεί στην Κεφαλονιά.

                    *******************

                           ****************

=Αυτές είναι οι πέντε τροφές κι όχι μόνο που δεν πρέπει να καταναλώνουμε πριν πέσουμε για ύπνο

  • Υπνος

Ο λόγος είναι απλός, οι τροφές αυτές είναι βαριές για το στομάχι και είτε θα ξυπνήσουμε με καούρα κατά τη διάρκεια της νύχτας, είτε το πρωί θα νιώθουμε δυσφορία ή καλύτερα όπως λένε, θα νιώθουμε σαν να φάγαμε πέτρες.
Οι 5 τροφές αυτές είναι:
Κόκκινο κρέας. Μην το φάτε και πέσετε αμέσως για ύπνο. Το πιθανότερο είναι να νιώθετε το στομάχι σας βαρύ, να έχετε καούρα, ή ακόμη και πόνο. Ειδικά εάν φάτε κάτι τηγανητό, τότε έχετε μεγάλες πιθανότητες να μην κοιμηθείτε καλά.
Παγωτό. Πόσο ωραίο είναι μετά το δείπνο, δυο λαχταριστές μπάλες παγωτό για Strawberry Ice Cream Coneεπιδόρπιο. Όμως το πιθανότερο είναι το στομάχι σας να αρχίσει να διαμαρτύρεται. Το παγωτό «κάθεται» βαρύ ειδικά εάν το φάτε αργά το βράδυ και μετά από λίγο κοιμηθείτε.
Ζυμαρικά. Εάν τα φάτε νωρίς και με λίγο τυρί τριμμένο δεν θα έχετε πρόβλημα. Εάν όμως τα φάτε πριν τον ύπνο και η μακαρονάδα έχει βαριές σάλτσες (κρέμα γάλακτος για παράδειγμα), τότε ετοιμαστείτε για «στομαχικό πάρτυ».
Πίτσα. Εντάξει ένα δυο κομμάτια πάει και έρχεται. Αλλά περισσότερα μάλλον δεν θα σας βγουν σε καλό. Ειδικά εάν έχει μέσα πολλά υλικά. Τα αλλαντικά για παράδειγμα και η οξύτητα της σάλτσας μπορεί να προκαλέσουν καούρες.
Αλκοόλ. Το χειρότερο, ειδικά εάν έχετε πιει «ολόκληρο τον Βόσπορο». Το αλκοόλ εκτός των άλλων προκαλεί άσχημο ύπνο, καούρες, και συχνά τάση προς εμετό. Το στομάχι δεν τα αντέχει αυτά.
Ο.Τ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου