Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Η NASA ανακάλυψε πλανήτη παρόμοιο με τη Γη

Η NASA ανακοίνωσε πως το διαστημικό τηλεσκόπιο Κέπλερ ανακάλυψε ένα πλανήτη παρόμοιο με τη Γη. Όπως σημειώνεται επίσημα από τη NASA είναι ό,τι πιο παραπλήσιο στη Γη έχει ανακαλυφθεί μέχρι σήμερα....


Ο εν λόγω πλανήτης, στον οποίο δόθηκε το όνομα Kepler 452b, βρίσκεται στον αστερισμό του Κύκνου και περιφέρεται γύρω από ένα άστρο αντίστοιχο του δικού μας Ήλιου, σε απόσταση περίπου ίδια με αυτήν που έχει η Γη από το κέντρο του ηλιακού μας συστήματος. Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι είναι δυνατό να διαθέτει νερό σε υγρή μορφή, κάτι που θα επέτρεπε την ύπαρξη ζωής, όπως τη γνωρίζουμε.
Ο Kepler 452b είναι κατά 60% μεγαλύτερος από τη Γη και απέχει 1.400 έτη φωτός. Το άστρο γύρω από το οποίο περιφέρεται ο Kepler 452b είναι μόλις 4% μεγαλύτερο από τον Ήλιο, ωστόσο είναι 1,5 δις. χρόνια γηραιότερο από αυτόν. Η περιφορά του Kepler 452b γύρω από τον «Ήλιο» του διαρκεί 385 ημέρες.
Ο Kepler 452b εντάσσεται στη λίστα με τους δώδεκα νέους εξωπλανήτες που έχουν ανακαλυφθεί από το τηλεσκόπιο Κέπλερ και βρίσκονται σε τροχιά εντός της «κατοικήσιμης ζώνης» ενός αστεριού, ώστε να μην είναι ούτε πολύ θερμοί, ούτε πολύ ψυχροί για να διαθέτουν ενδεχομένως νερό σε υγρή μορφή στην επιφάνειά τους.
Επιπλέον οι επιστήμονες αναφέρουν πως καθώς το αστέρι γύρω από το οποίο περιστρέφεται ο Kepler 452b είναι 1,5 δισεκατομμύριο χρόνια γηραιότερο από τον Ήλιο μας, θα μπορούσε να μας δώσει μια εικόνα για το μέλλον της Γης. «Ο Kepler 452b μπορεί να υφίσταται σήμερα αυτό που θα πάθει η Γη σε περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο χρόνια, όταν ο Ήλιος μας θα γεράσει και θα γίνει πιο φωτεινός», εξήγησε ο αστρονόμος του SETI Νταγκ Κάλντγουελ.
tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου