Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

ΣΥΝΕΧΗΣ ΡΟΗ..... ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ (ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ) ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ Η ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΑ ΨΙΛΑ ΤΩΝ ΜΜΕ(ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ) .

Του  Ορέστη  Τσάρκου

=Βάιντμαν(Κεντρικός τραπεζίτης  της  Γερμανίας): Άρση των capital controls μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών....


               Βάιντμαν: Άρση των capital controls μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών
Τα capital controls θα αρθούν μόνο εφόσον ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, προειδοποίησε ο επικεφαλής της Bundesbank,  Γενς Βάιντμαν, σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού οικονομικού πρακτορείου MNI.
Παράλληλα, ο Γερμανός τραπεζίτης πρότεινε τη δυνατότητα επέκτασης των ωριμάνσεων κατά τρία χρόνια, εφόσον μία χώρα βρίσκεται σε πρόγραμμα διάσωσης.

                             *******************

=Νέα πακέτο προαπαιτούμενων ζητούν κάποιες χώρες


                  Νέα πακέτο προαπαιτούμενων ζητούν κάποιες χώρες

Στόχος είναι έως τις 18 Αυγούστου το αργότερο να έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία και να έχει περάσει από τα ξένα κοινοβούλια. Όμως σύμφωνα με το STAR, πηγή του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε ότι υπάρχουν κάποιες χώρες που ακόμη κι αν ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις και υπάρξει συμφωνία, για να γίνει η πρώτη εκταμίευση και να πληρωθεί το ομόλογο της 20ης Αυγούστου ύψους 3,2 δισ ευρώ, είναι πιθανο να μας ζητηθεί να περάσουμε και ένα νέο πακέτο προαπαιτούμενων

                          ******************




      rath

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψή του βασιζόμενη σε πληροφορίες που προήλθαν από την παρακολούθηση των τηλεφωνημάτων του

Ο σοσιαλδημοκράτης Νταβίντ Ρατ, πρώην υπουργός Υγείας, καταδικάστηκε σήμερα στην Πράγα σε κάθειρξη 8,5 ετών για διαφθορά, παραποίηση δημόσιου μειοδοτικού διαγωνισμού και κατάχρηση ευρωπαϊκών πόρων.

Το περιφερειακό δικαστήριο της Πράγας διέταξε επίσης την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων του Ρατ μέχρι του ύψους των 22 εκατομμυρίων κορώνων (περίπου 814.000 ευρώ).



«Μπορούμε αναμφιβόλως να συμπεράνουμε ότι ο Ρατ έλαβε ένα ποσό που ξεπερνά τα 16 εκατομμύρια κορώνες» είπε ο δικαστής Ρόμπερτ Πατσόφσκι κατά την απαγγελία της ποινής. Ο 49χρονος Ρατ, που υποστήριζε εξ αρχής ότι η δίκη του ήταν «πολιτική», άσκησε αμέσως έφεση κατά της απόφασης μέσω του συνηγόρου του.

Ο πρώην βουλευτής και επικεφαλής του περιφερειακού συμβουλίου της Κεντρικής Βοημίας (της περιφέρειας που περιβάλει την Πράγα) συνελήφθη τον Μάιο του 2012 στο σπίτι του και στην κατοχή του βρέθηκε ένα κιβώτιο για κρασιά γεμάτο με χαρτονομίσματα συνολικού ύψους 7 εκατομμυρίων κορώνων. Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψή του βασιζόμενη σε πληροφορίες που προήλθαν από την παρακολούθηση των τηλεφωνημάτων του.

Ο Ρατ παραπέμφθηκε για απάτη σε μειοδοτικούς διαγωνισμούς που αφορούσαν στην ανακατασκευή ενός μπαρόκ πύργου στο Μπούστεχραντ -χρηματοδοτήθηκε εν μέρει από την Ευρωπαϊκή Ένωση- και τον εκσυγχρονισμό των τοπικών νοσοκομείων.

                     **********************

=Μόνιμη ναυτική παρουσία στη Μεσόγειο με 10 πολεμικά πλοία επιδιώκει η Ρωσία



"Από το τέλος του 2012, κατά μέσο όρο 10 πλοία και βοηθητικά σκάφη από τους στόλους της Μαύρης Θάλασσας, της Βαλτικής και του Βορρά βρίσκονται μονίμως στη Μεσόγειο Θάλασσα. Η διοίκηση των μονίμως ανεπτυγμένων πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού στην περιοχή αυτή ασκείται από τον Στόλο της Μαύρης Θάλασσας", δήλωσε σε δημοσιογράφους στη Σεβαστούπολη ο διοικητής του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας ναύαρχος Αλεξάντρ Βίτκο.
Οι δηλώσεις αυτές έρχονται να επιβεβαιώσουν την επιθυμία της Μόσχας για μόνιμη ναυτική παρουσία στη Μεσόγειο ως απάντηση για την προωθούμενη παρουσία των ΗΠΑ στην Ανατολική Ευρώπη.


                                                     *******************************************


= ΕΜΠΟΡΟΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΓΙΑΝΗ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ! ΜΑΣ ΓΟΝΑΤΙΣΕΣ!!!  ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ....


VAROU

Έκπληξη και κοινοβουλευτικούς ψιθύρους προκάλεσε η θετική ψήφος του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη στη χθεσινή ψηφοφορία.

Μέχρι πρότινος ο Γιάνης κυκλοφορούσε άνετος και ωραίος με τη τσάντα στον ώμο και την μηχανή του στο κέντρο της Αθήνας.

Αυτά τέλειωσαν όμως. Άρχισαν τα όργανα. Δείτε τι έγινε σήμερα στο κέντρο της Αθήνας από τους εμπόρους και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες που βρίσκονται σε απόγνωση…



 **********************************


ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΜΗΝΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 24 ΜΗΝΕΣ Η ΧΩΡΑ ΘΑ "ΕΚΤΟΞΕΥΟΤΑΝ"

                              




Οι επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία σε ένα ενδεχόμενο συντεταγμένης εξόδου της χώρας μας απ' το ευρώ, θα ηταν ελεγχόμενες και σε βραχυπροθεσμο χρονικό διάστημα 12-18 μηνών θα είχανν ξεπεραστεί, σύμφωνα με έρευνα που παρουσίασε η Ernst & Young και συνέταξε μαζί με την Oxford Economics για λογαριασμό πελατών τους.
Σύμφωνα με την έρευνα σε μία συντεταγμένη έξοδο της χώρας απ' το ευρώ θα είχαμε:
α) κλειστές η υπολειτουργούσες τράπεζες για αρκετούς μήνες μέχρι να βγει το νέο νόμισμα, όπως συμβαινει και σήμερα
β) υποτίμηση του νέου νομίσματος κατά 50%, και αυτό χωρίς να υπολογίζεται το ενδεχόμενο κερδοσκοπικών πιέσεων, το οποίο θα διευκόλυνε εξαιρετικά τις εξαγωγές και τον τουρισμό.
                                
                                                   
Επίσης με την έκδοση του νέου νομίσματος η υποχώρηση της εσωτερικής ζήτησης θα ήταν της τάξεως μόλις του 25% (τώρα μετά τα captal control η αγορά έχει πέσει πάνω από 50%) και θα αυξανόταν μετά από διάστημα 18 μηνών κάθετα
Το ΑΕΠ υπολογίζεται ότι θα έπεφτε πρόσκαιρα 15 με 20% (τώρα θα υποχορωήσει περίπου 10% μέσα σε 4 μήνες μόλις) και θα ξεκινούσε να ανεβαίνει 12 μήνες μετά
Θα υπήρχε επιτέλους κάποιος πληθωρισμος και η χώρα θα ξεκολλούσε από τα αποπληθωριστικά επίπεδα του σήμερα,  ενώ η ανεργία θα κυμαινόταν στα σημεριά επίπεδα μέχρις ότι θα ξεκινούσε ραγδαία αποκλιμάκωση μετά από 6 μήνες περίπου.
Το κατά κεφαλήν ΑΕΠ υπολογίζεται ότι θα έπεφτε στα 11.000 ευρώ σε σύγκριση με τα 17.000 ευρώ που ήταν το 2014 τους πρώτους μήνες ενώ μετά ανεξάρτητοι οίκοι αναφέρουν ότι θα ανέβαινε κοτντά στα 18.000 ευρώ
Θα υπήρχε αύξηση στις τιμές των εισαγόμενων προϊόντων, αλλά ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής και κατανάλωσης που θα έδινε στην χώρα την δυνατότητα δημιουργίας εγχώριας παραγωγής. ενώ το πρώτο διάστημα και μέχρι τη γενικότερη εξομάλυνση των συνθηκών θα υπήρχε περιορισμός σε εισαγωγές ακριβώς προϊόντων, όπως ακριβώς γίνεται και σήμερα που υπάρχουν τα capital controls
Επίσης κατά την έρευνα, η μείωση των επενδύσεων κατά τα πρώτα δύο χρόνια θα ήταν της τάξης του 30% πριν εκτοξευθούν από το τρίτο έτος και μετά...


                        ************************





Πρόκειται για βίντεο του 2013, του οποίου την προβολή εμπόδισε η γερμανική κυβέρνηση ως “πολιτικά επιζήμιου”, με αποτέλεσμα να διαμαρτυρηθεί ο εμπνευστής και υπεύθυνος για το βίντεο Marcelo Rebelo de Sousa, πρόεδρος των σοσιαλδημοκρατών και τέως υπουργός στην Πορτογαλία στην Γερμανική Πρεσβεία στη Λισαβόνα, δηλώνοντας, πως δεν πρόκειται να κάνει πίσω και πως είναι αποφασισμένος να δείξει το βίντεο στο γερμανικό λαό, στον οποίο και απευθύνεται και όχι μόνο. Αυτό που φαίνεται καθαρά:

Η Ελλάδα δεν είναι η μόνη χώρα που έχουν στοχοποιήσει… Τα ίδια μέτρα, τα ίδια επιχειρήματα, οι ίδιες μέθοδοι! Πώς λοιπόν να το παρουσιάσουν στο γερμανικό λαό που τον θέλουν να τρώει κουτόχορτο και τον βομβαρδίζουν καθημερινά με ένα σωρό ψέματα δημιουργώντας τα γνωστά στερεότυπα για τους τεμπέληδες του Νότου;…


 ********************************************
Ο.Τ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου