Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 σήμερα...Στις 12:00 η κηδεία της Αικατερίνης Νικ. Φούρλα, στην Πολύδροσο......

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Συμφωνία: Γιατί το Μαξίμου φοβάται «σαμποτάζ»;


Παρά τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να βρεθεί επιτέλους μια συμβιβαστική λύση, ....
το Μέγαρο Μαξίμου φοβάται το ενδεχόμενο ενός «σαμποτάζ» που θα τινάξει στον αέρα τα πάντα - Γιατί είναι κρίσιμο το Eurogroup; 
Ο άνθρωπος τον οποίο «φωτογραφίζουν» τα κυβερνητικά στελέχη ότι ενδέχεται να δημιουργήσει τα μεγαλύτερα προβλήματα δεν είναι άλλος από τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. 
Άλλωστε καθ'ολη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων ο Σόιμπλε έχει πυροδοτήσει, πολλές φορές, εσωτερικές κρίσεις σχεδόν σε όλες τις συνεδριάσεις του Eurogroup και έχει ακυρώσει όλες τις προτάσεις που έχει καταθέσει η ελληνική πλευρά στο προηγούμενο πεντάμηνο.
Μπορεί ο Γιούνκερ, ο Ολάντ, η Μέρκελ και ο Σούλτς να επιθυμούν την παραμονή της χώρας στο ευρώ και την επίτευξη μιας βιώσιμης και δίκαιης λύσης, πίσω όμως από τον Σόιμπλε κρύβονται άλλα συμφέροντα και λόμπυ που ενδιαφέρονται μόνο για τη διασφάλιση των κερδών τους.  
Από τη στιγμή που η ελληνική πρόταση «έφυγε» για τις Βρυξέλλες, η μπάλα είναι τώρα στους θεσμούς και εδώ θα αποδειχθεί ποιοι έλεγαν ψέματα όλο το προηγούμενο διάστημα και ποιοι πραγματικά επιθυμούν μια Ευρώπη των εθνών - κρατών κι όχι την Ευρώπη των ομόκεντρων κύκλων και των πολλών ταχυτήτων. 
Άλλωστε ας μην ξεχνάμε ότι ο αρχιτέκτονας και οραματιστής αυτής της μεταβλητής γεωμετρίας είναι ο Σόιμπλε. Το θέμα είναι αν οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις θα επιτρέψουν αντι για εμβάθυνση θα πάμε σε διαίρεση. Το πολιτικό ντόμινο μιας τέτοιας ενέργειας θα είναι απρόβλεπτο. 


newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου