Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Παρουσία του Υπουργού Χ. Σπιρτζή ξηλώθηκαν οι μπάρες των παραδρόμων στο 90οχλμ. Ε.Ο Αθηνών-Λαμίας

«Κόλαση» έγινε σήμερα στη Εθνική Οδό Αθηνών Λαμία στο ύψος του 90 με αφορμή την απόφαση της ΝΕΑΣ ΟΔΟΥ ...
και το κλείσιμο της πρόσβασης στους παραδρόμους κάτι που δημιουργεί εμπόδια στην απρόσκοπτη μετακίνηση κατοίκων της Βοιωτίας αλλά και της ευρύτερης περιοχής αφού και θα ταλαιπωρούνται και διόδια θα πληρώνουν ακόμα και για μετακινήσεις εντός ίδιων ορίων.
Ίδια ενέργεια μάλιστα είχε επιχειρηθεί και στις 1 Ιουλίου και είχε καταγγελθεί ως «προβοκατόρικη ενέργεια εν όψει του δημοψηφίσματος» από τους Βουλευτές Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Σταθά και Θανάση Σκούμα και το ζήτημα τότε λύθηκε μετά από παρέμβαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Χρήστου Σπίρτζη.
Σήμερα κάτοικοι της περιοχής και διερχόμενοι από την Εθνικό Οδό Αθηνών – Λαμίας είδαν ξανά τις μπάρες να μπαίνουν στον παράπλευρο του 90ου χιλιομέτρου.
Αμέσως ενημερώθηκαν αυτοδιοίκηση και βουλευτές για την αντιμετώπισης της κατάστασης καθώς επίσης και ο κ. Σπίρτζης ο οποίος εγγράφως ζήτησε να μην κλείσουν οι παράδρομοι, κάποιοι όμως πίστεψαν οτι μπορούσαν να τον «γράψουν» και συνέχισαν το.. έργο τους.
Όταν η εξέλιξη έγινε γνωστή στον Γ. Σταθά σήμανε συναγερμός προκειμένου να φύγουν οι μπάρες και να αποκατασταθεί η ομαλότητα, όταν δε του είπαν οτι αν τολμήσει να βγάλει τις μπάρες κινδυνεύει ακόμα και με σύλληψη τότε νιώθοντας το δίκιο να τον «πνίγει»… φούντωσε, το ξήλωμα ήταν πλέον θέμα χρόνου.
Λίγη ώρα αργότερα στο σημείο έφτασε ο Χ. Σπίρτζης και μαζί με τους Γ. Σταθά, και Θ. Σκούμα, τη Δήμαρχο Λεβαδέων Γιώτα Πούλου τους Δημάρχους Ορχομενού, Θήβας και Αλιάρτου αντίστοιχα Λουκά Υπερήφανο, Σπύρο Νικολάου και Γιώργο Ντασιώτη, τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Ορχομενού Λ. Ρόδη, φορείς και κατοίκους της περιοχής έπεισαν τους αρμόδιους της εταιρίας και οι μπάρες βγήκαν.
«Εμείς όταν λέμε οτι είμαστε δίπλα στον κόσμο και ασχολούμαστε με τσ προβήματά του το εννοούμε. Έχουμε ξεκινήσει διαδικασίες διαπραγμάτευσης με τις εταιρείες για να δοθεί οριστική λύση και στις τοπικές κοινωνίες προκειμένου να εξορθολογηστούν οι συμβάσεις με τις εταιρείες παραχώρησης. Δυστυχώς αυτό δεν το έχουν καταλάβει και πρόσωπα μέσα στον κρατικό μηχανισμό. Θα το καταλάβουν όμως σήμερα», τόνισε ο κ. Σπίρτζης.
Παράλληλα οι δύο Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν σταμάτησαν εδώ, με κοινή ανακοίνωσή τους κατείγγελλνα για τη στάση τους τόσο τη ΝΕΑ ΟΔΟΣ όσο και την Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων
«Καταγγέλλουμε την εταιρία ΝΕΑ ΟΔΟΣ καθώς και την Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων Βοιωτίας επειδή δεν εισάκουσαν την έγγραφη προτροπή του Αναπληρωτή Υπουργού Υποδομών κ. Σπίρτζη Χρήστου με αριθμό πρωτοκόλλου 1181 7/7/2015, και προχώρησαν στο κλείσιμο της ελεύθερης διέλευσης των οχημάτων στο ύψος του 90ου χιλιομέτρου της Νέας Εθνικής Οδού στο ρεύμα προς Λαμία. Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη αυτή ενέργεια στην τρέχουσα περίοδο της οικονομικής ασφυξίας και ελέγχου των κεφαλαίων που ζούμε. Η κίνηση αυτή περιορίζει και ουσιαστικά αποκλείει σε μεγάλο βαθμό την ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών της ευρύτερης περιοχής της Βοιωτίας και ευνοεί αποκλειστικά την κερδοφορία της εταιρίας ΝΕΑ ΟΔΟΣ», τονίζουν χαρακτηριστικά ο Γιάννης Σταθάς και ο Θανάσης Σκούμας.
«Οφείλω να συγχαρώ δημόσια τους Βουλευτές του Νομού μας κκ. Γιάννη Σταθά και Θανάση Σκούμα για τις άμεσες ενέργειές τους προκειμένου να φτάσει το μήνυμα στην κυβέρνηση και να δρομολογηθεί η οριστική λύση στη διέλευση των Βοιωτών από τα διόδια της Θήβας. Πρώτη φορά Αριστερά και με τον κόσμο πραγματικά ενωμένο!», σχολίασε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ορχομενού και δημοσιογράφος Λάμπρος Ρόδης ο οποίος παρέμεινε μέχρι αργά το απόγευμα στο σημείο των γεγονότων.
Και πρόσθεσε: «Χέρι – χέρι, πολίτες και πολιτικοί, δημότες και δημοτικοί άρχοντες «επέβαλαν» τον δικό τους νόμο και με την παρουσία του ίδιου του Υπουργού κ. Σπίρτζη έδωσαν τέλος στην ταλαιπωρία των διερχόμενων από το 90ο χιλ. της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας. Ήμασταν όλοι εκεί! Δημόσια, λοιπόν, θέλω να ευχαριστήσω τους Βουλευτές μας που με παρεμβάσεις τους από το πρωί κατάφεραν να κινητοποιήσουν την κυβέρνηση ενώ απ΄οτι ενημερωθήκαμε σε λίγες μέρες θα έχουμε και οριστικές απαντήσεις σχετικά με τις συμβάσεις παραχώρησης».
Για το συγκεκριμένο θέμα εκτός από τις ερωτήσεις στη Βουλή έχει εκδοθεί και ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ορχομενού το οποίο έχει αποστέλλει στον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού Γεώργιο Σταθάκη με παράλληλη κοινοποίηση στους Βουλευτές Βοιωτίας στην ΚΕΔΕ, την ΠΕΔ Στερεάς, και στην Περιφέρεια.
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ορχομενού στο ψήφισμα να θυμίσουμε οτι μεταξύ άλλων επισημαίνει την ανησυχία του αλλά και «την συνεχιζόμενη αδικία από την μεγάλη οικονομική επιβάρυνση που υφίστανται οι κάτοικοι του Δήμου καθώς και οι πολίτες που διέρχονται από το οδικό μας δίκτυο προκειμένου να φθάσουν σε άλλους προορισμούς , λόγω της απόφασης της ΝΕΑΣ ΟΔΟΥ να κλείσει την πρόσβασης δια του 90ου χλμ της Αθηνών- Λαμίας».
Επίσης, η λογική των διοδίων «με τα τόσο υψηλά αντίτιμα δεν επιτρέπει στους πολίτες να κινούνται ελεύθερα στο Δημόσιο οδικό δίκτυο της χώρας, με αποτέλεσμα να παρουσιάζεται αύξηση της κίνησης στο επαρχιακό οδικό δίκτυο και τα σοβαρά τροχαία ατυχήματα να έχουν γίνει η θλιβερή πραγματικότητα σε πολλές περιοχές».
Αυτό που ζητά η τοπική κοινωνία είναι η ανεμπόδιστη διέλευση εντός του οδικού δικτύου του Δήμου και η κατασκευή παραλλήλων οδών και μέχρι την ολοκλήρωσή τους διατήρηση των υφιστάμενων σημείων εισόδου/εξόδου της Εθνικής οδού Αθήνας – Θεσσαλονίκης (π.χ. έξοδος 90ου χιλιόμετρου Ε.Ο. που εξυπηρετεί του κατοίκους του Ακραιφνίου, του Κόκκινου και του Κάστρου), έτσι ώστε να δίνεται εναλλακτική λύση στους διερχόμενους οδηγούς και κυρίως στους κατοίκους των παρακείμενων περιοχών.
Επίσης ζητά και αλλαγές στο σύστημα χρέωσης των διερχόμενων οδηγών που θα είναι σαφώς πιο δίκαιη με παράλληλη πρόβλεψη για το επαρχιακό δίκτυο που επιβαρύνεται από τα βαρέα οχήματα.
Να θυμίσουμε τέλος οτι στην τελευταία κινητοποίηση των Βοιωτών στην Εθνική Οδό για τα διόδια επί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είχαν «πέσει» μηνύσεις ακόμα και στον βουλευτή Γ. Σταθά (μάλιστα είχε ζητήσει να αρθεί η ασυλία του), σήμερα όμως έπεσαν οι μπάρες!
viotianet.gr

8 σχόλια:

  1. Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ ΕΙΧΕ ΔΙΚΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΠΑΡΕΣ ΠΟΥ ΑΦΑΙΡΕΣΕ, ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ;
    Dura lex, sed lex.
    μτφρ: σκληρός νόμος, αλλά νόμος. ΔΙΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κανονικά θα έπρεπε να τους κρεμάσουν (κατα τη γνώμη σου)
    Ο Τελείας .....ενημερωτικά αθωώθηκε πανηγυρικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΙΚ ΠΡΟΣ ΔΙΚ...ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΚΥΡΙΕ9 Ιουλίου 2015 στις 9:50 μ.μ.

    Δεν μας λές Κύριε ΔΙΚ αυτό που γίνεται ... και με τις μπάρες, από έναν δυστυχισμένο ,πεινασμένο και σε απόγνωση λαό .είναι κατακριτέο και δεν είναι κατακριτέοι αυτοί που τρέχουν στις Βρυξέλες και φωτογραφίζονται με τον σφαγέα του Ελληνικού λαού Σούλτς και υπέρτατο αρχηγό του..... "μας πήρε το ποτάμι μας πήρε ο ποταμός"?
    Δεν φτάνει που συνεχίζεις να παίζεις την ανίαρη μονοφωνική κασέτα σου ,που και ο Πολύδροσος επιμένει να φιλοξενεί στο μαγνητοφωνάκι του (περίεργο...) παρά το ότι εκπέμπετε σε διαφορετικό μήκος κύματος, συνεχίζεις να μας προκαλείς μπαίνοντας κάτω απο κάθε πολιτική ανάρτηση και κάνωντας μας συνεχώς μαθήματα ηθικής και νομιμότητας.....
    Φτάνει πιά .Ως εδώ...Το πολύ το Κύριε ελέησον δεν το αντέχει και ο ίδιος ο Θεός! Κύριε ΔΙΚ ......

    Υ.Γ. Και για μια αφορά ακόμα δείτε και "δοξάστε" !
    http://polydrososparnassou.blogspot.gr/2015/06/blog-post_454.html#more

    ΓΙΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θέλω να κάνω μάθημα, άποψη εκφράζω και επαναλαμβάνω ήρεμα, ότι η εφαρμογή των νόμων, διαχρονικά, είναι σε όφελος του αδύναμου. Είναι η προστασία του, διότι ο ισχυρός βρίσκει τρόπο για να ξεφύγει. Ο αδύναμος τον νόμο έχει αποκούμπι. Βλέπε και το Όσο για σχόλια σχετικά με την φωτογραφία με το ΧΑΡΤΙΝΟ ομοίωμα του Σούλτς στις Βρυξέλλες, τι να πω, αν και έχω. Το μόνο, ότι πίσω από αυτό το ομοίωμα οι "κουτόφραγκοι" είχαν μόνιμο αφιέρωμα στην Μ. Κάλας, στο δικό μας Πολυτεχνείο του '73 κλπ. στα Ελληνικά και σε όλες τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές γλώσσες, με τις αίθουσες γεμάτες επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Ας μην ξεχνάμε και το <> [Βολταίρος] ΔΙΚ

      Διαγραφή
  4. Τελικά ΔΙΚ είσαι και Μπομπολοτσολιας η φταίνε οι ζεστες των ημερών?...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ. ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΑΣ ΑΘΩΩΘΟΥΝ. Το αστυνομοδικαστικό σήριαλ του "Τελεία" για τις μπάρες, το έχω παρακολουθήσει αναλυτικά από την 1η πράξη ως την τελευταία. Dura lex, sed lex. ΔΙΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΓΙΚ ΠΡΟΣ ΔΙΚ ΚΑΙ ΠΑΛΙ...ΠΟ ΗΣΟΥΝΑ ΝΙΟΤΗ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΣ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΜΟΥΝ ΑΛΛΟΣ...10 Ιουλίου 2015 στις 11:03 π.μ.


    Λατινικά μιλάτε εκεί στην ..."παραποτάμια " περιοχή ? Λατινικά θα σου απαντήσω και εγώ.
    Vox populi, vox dei. ( φωνή λαού, φωνή Θεού).
    Να μεταφερθεί "adlitteram(αυτολεξεί)" σε παρακαλώ ΔΙΚ και στο μεγάλο αφεντικό σας.
    Καμιά καινούργια φωτογραφία έχουμε ?

    ΓΙΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Επειδή για τεχνικούς λόγους το σχετικό σχόλιό μου εμφανίστηκε με περικοπές, το επαναλαμβάνω ελπίζοντας να εμφανιστεί ολόκληρο.
    Δεν θέλω να κάνω μάθημα, άποψη εκφράζω και επαναλαμβάνω ήρεμα, ότι η εφαρμογή των νόμων, διαχρονικά, είναι σε όφελος του αδύναμου. Είναι η προστασία του, διότι ο ισχυρός βρίσκει τρόπο για να ξεφύγει. Ο αδύναμος τον νόμο έχει αποκούμπι. Βλέπε και το: υπάρχουν δικαστές στο Βερολίνο. Όσο για σχόλια σχετικά με την φωτογραφία με το ΧΑΡΤΙΝΟ ομοίωμα του Σούλτς στις Βρυξέλλες, τι να πω, αν και έχω. Το μόνο, ότι πίσω από αυτό το ομοίωμα οι "κουτόφραγκοι" είχαν μόνιμο αφιέρωμα στην Μ. Κάλας, στο δικό μας Πολυτεχνείο του '73 κλπ. στα Ελληνικά και σε όλες τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές γλώσσες, με τις αίθουσες γεμάτες επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Ας μην ξεχνάμε και το: διαφωνώ με ότι λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου, το δικαίωμά σου να το λες. [Βολταίρος] ΔΙΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή