Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2015

Μαξίμου: Δεν αποδεχθήκαμε τους όρους των θεσμών, εστάλη νέα πρόταση

Διαψεύδει το Μέγαρο Μαξίμου ότι η κυβέρνηση αποδέχθηκε πλήρως την πρόταση των θεσμών και εξηγεί ότι εστάλη χθες νέα πρόταση, με σειρά τροποποιήσεων στο κείμενό τους. ....

«Τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η ελληνική κυβέρνηση αποδέχτηκε πλήρως την πρόταση των θεσμών δεν ευσταθούν», σημειώνουν κυβερνητικές πηγές και προσθέτουν ότι χθες κατέθεσε νέα πρόταση με σειρά τροποποιήσεων στο κείμενο των θεσμών, «όπως άλλωστε έχει κάνει τις τελευταίες εβδομάδες, στην προσπάθεια εξεύρεσης μιας αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας».
Κατά το Μαξίμου, με τη νέα κυβερνητική πρόταση ζητείται μια συμφωνία που θα ρυθμίζει τα ζητήματα χρηματοδότησης μέσω του ESM , ώστε να καταστεί βιώσιμο το χρέος καθώς και να δοθεί έμφαση στην αναπτυξιακή προοπτική.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με κυβερνητικές πηγές, με τη νέα πρόταση της κυβέρνησης:
  • Διατηρείται ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά.
  • Αναστέλλεται η εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος.
  • Το νέο πλαίσιο για τις εργασιακές σχέσεις θα ψηφιστεί το φθινόπωρο του 2015.
  • Δεν θα εφαρμοστούν τα μέτρα της εργαλειοθήκης ΟΟΣΑ για το γάλα, τα φαρμακεία, το ψωμί και τις Κυριακές.
  • Δεν θα προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ.
Το Μαξίμου σπεύδει τέλος να ξεκαθαρίσει ότι «σειρά μέτρων που προτείνουν οι θεσμοί δεν θα εφαρμοστούν άμεσα αλλά σταδιακά, ώστε η κυβέρνηση να βρει ισοδύναμα μέτρα για την αντικατάστασή τους».
Από την κυβέρνηση επιβεβαιώθηκε ότι η νέα πρόταση προς τους θεσμούς συνοδεύτηκε από επιστολή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, την οποία έδωσε στη δημοσιότητα
naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου