Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Η φωλιά του Γιούνγκερ


Ούτε λίγο-ούτε πολύ ο Γιούνγκερ είπε στο δικό του διάγγελμα ότι οι Έλληνες είναι τρελοί.
Ενώ αυτοί μας δίναν 35 δις ευρώ (με νέο τρίτο μνημόνιο, αυτό δεν μας το είπε).....
εμείς οι παράφρονες είπαμε κρατήστε τα λεφτά σας, δεν τα θέλουμε, εμείς πάμε να κάνουμε ένα δημοψήφισμα.
Δεν κατάλαβαν οι Έλληνες που διαπραγματευόντουσαν εκεί, τι έγινε. Καταλάβαιναν μόνο οι προηγούμενοι.Αυτοί οι καινούργιοι επόμενοι, μετά τις 25 Ιανουαρίου, δεν καταλαβαίνουν ούτε αγγλικά, ούτε γαλλικά ούτε γερμανικά.Φύγαν ξαφνικά οι Έλληνες, μείναν μόνοι τους, κάποια στιγμή βγήκε ο Νταισεμπλουμ κι άρχισε να ρωτάει αριστερά- δεξιά καλέ που πήγαν αυτοί, μετά μπήκε μέσα, είπε φύγαν οι Έλληνες, ας συνεχίσουμε μόνοι μας.Ούτε λίγο-ούτε πολύ αυτά μας είπε ο Γιούνγκερ.

Επί πέντε μήνες βρίσκονται σε απόλυτη γραμμή συνεννόησης με όλους όσους πριν είχανε υπογράψει τα χαρτιά τους, δηλαδή με τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο και με τον πρόθυμο Θεοδωράκη και με τον καραπρόθυμο Στουρνάρα.Μαζί στήσανε το στέγνωμα των τραπεζών, εδώ και πέντε μήνες, με συνεχείς δηλώσεις όλων αυτού του συστήματος, βοηθούντων τα μάλα των εκλεκτών τους δημοσιογράφων και ετοίμαζαν το κλείσιμο των τραπεζών ώστε κάτω από αυτή την πίεση να ζητήσουν την ψήφιση του τρίτου μνημονίου.
Αυτό έκανε και τώρα ουσιαστικά ο κ. Γιούνγκερ.
Αφού μας είπε διάφορα φιλελληνικά και την μεγάλη του αγάπη για την Ελλάδα, αφού μας είπε πόσο ελεύθεροι είμαστε να ψηφίζουμε και την δυνατότητα να κάνουμε δημοψηφίσματα, μας είπε ότι ανεξαρτήτως της ερώτησης να ψηφίσουμε ναι.Αυτό αποδεικνύει κατ” αρχήν ότι η απόφαση του δημοψηφίσματος τους απασχολεί και τους ανησυχεί.
Δεν θέλουν σε καμία περίπτωση ένα Όχι (άσχετα αν αυτό αφορά την μη αποδοχή των μέτρων που πρότειναν) διότι έτσι δυναμώνει η θέση της Ελλάδας απέναντι τους και επιπλέον αποδυναμώνεται η δύναμη των ΜΜΕ εντός Ελλάδας για να συνεχίζουν να ισχυρίζονται στους τηλεθεατές τους όλα όσα επί πέντε μήνες ισχυρίζονται.Δεύτερον, ο Γιούνγκερ στο λόγο του ουσιαστικά συντάσσεται με όλους όσους υπέγραψαν όλα αυτά τα χρόνια τα μνημόνια, δηλαδή με το ΠΑΣΟΚ, την ΝΔ και με το δίδυμο μαζί. Με όλους αυτούς δηλαδή που υπέγραφαν χωρίς καν να διαβάζουν τα μνημόνια, κατά τη γνωστή δήλωση του Χρυσοχοΐδη «εγώ το υπέγραψα χωρίς καν να το διαβάσω».
Και οι άλλοι δεν το είχαν διαβάσει απλώς αυτός το ομολόγησε.Ο κ. Γιούνκερ με τους Ευρωπαίους ομολόγους του σχεδίασαν με τον Στουρνάρα το κλείσιμο των τραπεζών και τους πρόλαβε ο Τσίπρας. Αυτή είναι η αλήθεια.Παρεμβαίνει, χωρίς καν να έχει το δικαίωμα αυτό, υπέρ του Ναι στο δημοψήφισμα, δηλαδή προτείνει στους Έλληνες να ψηφίσουν Ναι στο κόψιμο των μισθών και των συντάξεων, Ναι στη διάλυση της μικρομεσαίας τάξης, ναι στην δραματική αύξηση στο ΦΠΑ, Ναι στην διάλυση του τουρισμού, Ναι στην υπέρογκη αύξηση των βασικών τροφίμων και αν ψηφίσουμε αυτό το Ναι αυτοί θα συνεχίσουν να μας δίνουν την ρευστότητα στις τράπεζες για να παριστάνουμε τους υγιείς.Μας δίνουν οξυγόνο ενώ ζητούμε αέρα.Μας θέλουν στην εντατική συνδεδεμένους με τα σωληνάκια τους.
Ζητούν από τον Έλληνα να παραμείνει στην Ευρώπη αλλά όχι ως ισότιμος εταίρος αλλά ως αποδέκτης των εντολών τους.Δεν προτείνουν τίποτα καινούργιο. Αυτό μας είπε ο κ. Γιούνγκερ.
“Αρα επιβεβαιώνουν τουλάχιστον ότι αυτές, οι παλιές προτάσεις τους ήταν και οι τελευταίες.Σωστά κατάλαβαν οι Έλληνες ότι καταθέσανε κάποιες προτάσεις κι αυτές ήταν οι τελευταίες, αφού μάλιστα μας είπε ο ίδιος ότι δεν έχει να προστεθεί κάτι άλλο πάνω σ΄αυτές . Άρα δεν ήταν στην φαντασία μας ότι υπήρξανε κάποιες προτάσεις. Δεν είμαστε τρελοί. Δεν είμαστε κατά φαντασίαν προτασιομανείς.Ο κ. Γιούνγκερ αφού αυτοδοξάστηκε μόνος του για το πόσες προσπάθειες και πόσες ώρες έχει ξοδέψει στην Ελλάδα και αυτός και ο Ντάισεμπλουμ, αυτή η ποντικομαμή, που τον μαρτυράει το ίδιο του το βλέμμα και τα σκοτάδια του για το ποιος πραγματικά είναι, αυτοί λοιπόν πάλευαν να μας δώσουν τα λεφτά κι εμείς δεν τα παίρναμε.
Θα ήταν τώρα εκεί ο Σαμαράς, θα ήταν εκεί ο Βενιζέλος, θα ήταν ο Παπανδρέου, θα ήταν ο Θεοδωράκης και δεν θα τα είχαν πάρει να τα φέρουν εδώ;
Κι αυτός ο τρελός, ο παράφρων, ο άφρων Τσίπρας αντί να βάλει μία υπογραφή να τα πάρει και να έρθει σηκώθηκε κι έφυγε. Άφρων!
Παράφρων και καθόλου λογικός όπως οι προηγούμενοι.
Τότε ο λαός τους τρεις λογικούς προηγούμενους γιατί τους έστειλε στα σπίτια τους; Δεν αναρωτιούνται οι Ευρωπαίοι ηγέτες; Δεν ήταν η απομάκρυνσή τους ένα είδος δημοψηφίσματος ότι δεν εγκρίνουν επί της ουσίας αυτά τα μέτρα;
Το δημοψήφισμα είναι μια απ” ευθείας απάντηση από τον λαό. Οι εκλογές ήταν μία έμμεση.
Μας ζητάν να πάρουμε 35 δις και ξέρει ο Γιούνγκερ ότι αυτή την στιγμή, λέγοντας αυτό το ποσό το απευθύνει στους Έλληνες που είναι έξω από τις τράπεζες και περιμένουν στις ουρές, μεγάλοι άνθρωποι στα σκαλοπάτια στημένοι και χιλιάδες άλλοι στημένοι στα ΑΤΜ περιμένοντας να βγάλουν 60 Ευρώ.
Καταλαβαίνει κανείς τι σημαίνει για όλους μας να πάρουμε τα 35 δις. Το καταλαβαίνει.
Αλλά θα τα πληρώσουμε 100 δις αυτά τα 35 που θα πάρουμε.
Θα δεσμεύσουμε την χώρα για άλλα 30 χρόνια. Θα μεγαλώσουμε το ήδη μη βιώσιμο χρέος μας.
Θα φύγουν κι άλλοι Έλληνες μετανάστες και στο τέλος θα έχουμε καταφέρει να μετατρέψουμε άλλη μία κυβέρνηση σε κυβέρνηση υποτέλειας.
Θα τριτώσει η υποτέλεια.
Είμαστε Ευρωπαίοι, θέλουμε την παραμονή μας στο ευρώ, δεν θέλουμε την δραχμή αλλά θέλουμε να καταλάβουνε ότι αυτό το πρόγραμμα είναι λάθος.
Είναι ανεφάρμοστο.
Έχει δικαίωμα ένας λαός να τους πει ότι αυτό που κάνουνε είναι λάθος.
Γιατί εμείς είμαστε οι αποδέκτες της θεραπείας τους.
Ας σταματήσουν να επιμένουν ως ειδήμονες γιατροί επάνω σ΄ έναν άνθρωπο που τους λέει κάθε μέρα ότι πεθαίνει.
Άμεση, νομίζω, απόδειξη της αγάπης τους και της εκτίμησης τους για την Ελλάδα, είναι να αντιληφθούν ότι το χρέος αυτό δεν είναι βιώσιμο.
Δηλαδή το ξέρουν, να το παραδεχτούν.
Είναι αναγκαία η άμεση απομείωση του χρέους, ο χαμηλός ΦΠΑ, ο χαμηλός συντελεστής φορολόγησης.
Έτσι μόνο θα ξανανοίξουν οι επιχειρήσεις. Έτσι μόνο μπορούν να ξαναπροσληφθούν άνθρωποι.
Έτσι μόνο μπορούν να ξαναυπάρξουν εισφορές και να ξαναπάρει μπρος το ασφαλιστικό σύστημα το οποίο διαλύθηκε και με το PSI του Βενιζέλου έχασε όλη του την ρευστότητα, μαζί με την ρευστότητα που έχασε από τα ομόλογα που παίχτηκαν στο χρηματιστήριο επί ΝΔ, μαζί με την ρευστότητα που έχασε όταν επί Σαμαρά τοκιζόταν με 0% όλα τα αποθέματα των ασφαλιστικών ταμείων.
Είναι ανάγκη να επιστρέψει η εργασία στον τόπο, είναι ανάγκη να επιστρέψει η ζωή στον τόπο.
Να σταματήσουμε να μεταναστεύουμε, να ξεριζωνόμαστε, να τρέχουμε δεξιά και αριστερά, να χτυπάμε το κεφάλι μας στον τοίχο.
Θέλουν οι άνθρωποι, να το πω όσο πιο απλά γίνεται, να ερωτεύονται και να μπορούν να ζήσουν με την γυναίκα που αγαπούν.
Όταν φοβάσαι να γεννήσεις ένα παιδί γιατί δεν ξέρεις σε ποιον κόσμο θα το φέρεις, αυτό σημαίνει ότι ο Γιούνγκερ και οι Γιούνγκερ απέτυχαν.
Δεν μπορεί λοιπόν να μας ζητούν να ψηφίσουμε ναι στον Γιούνγκερ, ναι στον Ντάισεμπλουμ, ναι στον Σαμαρά, ναι στον Βενιζέλο, ναι στον Παπανδρέου.
Δεν μπορούν να μας ζητούν να πούμε Όχι στο αυτονόητο, όχι στην ζωή, όχι στην αξιοπρέπεια, όχι στον αέρα που αναπνέουμε.
Άκουσα και την κ. Μέρκελ να τάσσεται περίπου στην ίδια γραμμή. Ότι δηλαδή αυτή κάναν τα πάντα και ο Τσίπρας τρελάθηκε κι έφυγε.
Αναμφίβολα για όσα δίνουν θα πρέπει να υπάρχει αντάλλαγμα, αλλά ένα αντάλλαγμα το οποίο δεν αγνοεί τους ανθρώπους, την ανθρωπιστική κρίση και την κατάσταση στην οποία μας έφεραν με τα δικά τους προγράμματα.
Τα δικά τους προγράμματα έφεραν αύξηση του χρέους, τα δικά τους προγράμματα έφεραν αύξηση στην ανεργία. Αυτά ήταν φυσιολογικά στοιχεία ανάκαμψης; Τι είναι αυτό που καταλαβαίνουμε λάθος;
Μας είπαν ότι μας δώσαν ένα πολύ ωραίο πακέτο, σχεδόν σε τιμή προσφοράς.
Ο ίδιος ο κ. Σαμαράς είπε ότι σ΄ αυτόν ζητούσαν 800 εκατ. μέτρα και στον Τσίπρα ζητάτε 8 δις, δηλαδή δέκα φορές περισσότερα.
Δηλαδή τρελάθηκε και ο Σαμαράς; Όλοι τρελάθηκαν στην Ελλάδα;
Βγαίνετε o ένας πίσω από τον άλλον να επιβεβαιώσετε πόσο λογικοί είστε και κυρίως να πείσετε τον ελληνικό λαό να ψηφίσει τα μέτρα και έτσι να επιβάλλετε στον Τσίπρα να υπογράψει το τρίτο μνημόνιο, έτσι όπως από την αρχή είχατε σχεδιάσει.
Είναι δύσκολο να τα βάζει κανείς με τοκογλύφους.
Θα ήταν πιο εύκολο να είχε η Ελλάδα για συνομιλητές εταίρους προοδευτικούς.
Την Παρασκευή το βράδυ στην πραγματικότητα συγκρούστηκαν δύο ιδεολογίες.
Το είπαν σχεδόν όλοι στις ομιλίες τους. Δεν μπορεί η Ευρώπη ν” αλλάξει τρόπο σκέψης.
Έχει πάθει Σοιμπλείτιδα. Κάθε μη Σόιμπλε Έλλην.
Σύμφωνα λοιπόν με όλους τους Ευρωπαίους είμαστε παράφρονες. Ας πιούμε τα χάπια μας κι ας αποδεχτούμε και το τρίτο μνημόνιο.
Κι ας οραματιζόμαστε από τώρα ποιον θέλουμε για επόμενο πρωθυπουργό που θα ψηφίσει το τέταρτο μνημόνιο.
Α! να μην το ξεχάσω. Κι ο Άνθιμος συμφωνεί με τους Γιούνγκερ.
Όλοι λοιπόν στην φωλιά του Γιούνγκερ.
Μετά φόβου θεού και ευρωζώνης προσέλθετε!
Λ.Λ.
altsantiri

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου