Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 σήμερα...Στις 12:00 η κηδεία της Αικατερίνης Νικ. Φούρλα, στην Πολύδροσο......

Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΛΙΛΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΠΕΤΑΝ ΔΙΑΜΑΝΤΗ ( ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ & ΒΙΝΤΕΟ)

Η ΤΕ Φωκίδας του ΚΚΕ και το ΔΣ της Ενωσης Φίλων μνήμης του Διαμαντή,....
με τη συμπλήρωση 66 χρόνων από το θάνατο του αγωνιστή της ΕΑ και του ΔΣΕ ΓΙΑΝΝΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ - ΔΙΑΜΑΝΤΗ, διοργάνωσε εκδήλωση μνήμης και τιμής στη Λιλαία (Κάτω Αγόριανη) ΔΕ Παρνασσού, την Κυριακή 21 Ιούνη 2015

































8 σχόλια:

  1. Ο ΚΑΠΕΤΑΝ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ!23 Ιουνίου 2015 στις 11:01 π.μ.

    Κρίμα !!!!!
    Αντί να ενώνουν ανάλογες εκδηλώσεις , το ΚΚΕ φροντίζει πάντα να τις φέρνει στα μέτρα του και να τις μετατρέπει σε στενά κομματικές.
    Τι σχέση βέβαια μπορεί να έχει το σημερινό ΚΚΕ, που είναι μια ελάχιστη μειοψηφία στο Λαό . με το ΕΑΜ τον ΕΛΑΣ αλλά και το ΚΚΕ εκείνης της εποχής και τους αγώνες τους κατα της Γερμανοφασιστικής κατοχής και των ντόπιων συνεργατών τους στα οποία ειχε ενταχθεί η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού ? Καμιά .. μα καμιά απολύτως.
    Ο Καπετάν Διαμαντής πάντως και οι αγώνες του ανήκουν σε όλο τον Ελληνικό Λαό !


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην εκδήλωση για τον Διαμαντή παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Δελφών Παναγιωτόπουλος και καλα΄ έκανε .
    Έλα όμως που το σημερινό "καθεστωτικό" ΚΚΕ δεν φτάνει πού μονοπώλησε την εκδήλωση , όπως πολύ σωστά έγραψε κάποιος παραπάνω, τον αγνόησε παντελώς. Δέν έπρεπε κάποια στιγμή να τον καλέσει να απευθύνει ένα μικρό χαιρετισμό κατι που μας είπαν ότι γινόταν σε όλες τις εκδηλώσεις των προηγουμένων ετών.Αυτό είναι και ανακόλουθο με την κομματική πρακτική του των τελευταίων 5 μηνών που θεωρεί πιό επικίνδυνη την τωρινή κυβέρνηση από εκείνες της τελευταίας πενταετίας και κάθε μέρα τον κόσμο του τον ξεποδιαράζει κατεβάζοντάς τον στις πλατείες της Ελλάδας κατά της κυβέρνησης.
    Μετά απο αυτό και εγώ όπως και κάποιοι άλλοι , που δεν είμαστε από την περιοχή, αναρωτηθήκαμε. Μήπως ο Δήμαρχος ήταν του ΣΥΡΙΖΑ και για το λόγο αυτό αποκλείστηκε?
    Ρε πού πάμε ρέ ...πού πάμε... που έλεγε παλιά και ένας Έλληνας ηθοποιός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η εκδήλωση οργανώθηκε απο το ΚΚΕ και τους φίλους του καπετάνιου.Οποιος βγάζει σπυριά μπορούσε να μην παει.Ειναι γνωστό οτι προβάλει τις θέσεις του γιατί δεν εχει και πολλές ευκαιρίες οπως τα συστημικά κομματα που ξημεροβραδιάζονται στα κανάλια.Οσο για τους αγώνες του Διαμαντή σίγουρα ανήκουν στον λαό ,μόνο που πολύ αργά αναγνωρίστηκαν σε αντίθεση με τους προσκυνημένους που επιβραβεύτηκε η απραξία τους και ο χαφιεδισμός τους. .Γνωρίζουμε αρκετούς στον τόπο μας.
    Π.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΗΡΩΑΣ (ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΗΤΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ,ΑΣ ΜΗΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ,ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΧΑΝ ΛΟΥΦΑΞΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΑΛΕΥΕ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΤΟΥ,ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ '' ΟΧΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΑΡΓΗΣΑΤΕ! Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ! ΟΙ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ...23 Ιουνίου 2015 στις 7:27 μ.μ.

    Εκείνο το ΚΚΕ καλά τα έκανε και κανένας δεν αμφισβητεί την προσφορά του.Ο Καπετάν Διαμαντής όμως άν σας έβλεπε τώρα απο μιά μεριά θα σας " άδραχνε " με αυτά που κάνετε και αυτά που λέτε...
    Τον Ελληνικό Λαό , αγαπητοί συναγωνιστές(? ) του σημερινού "καθεστωτικού" ΚΚΕ , που πύκνωσε τις τάξεις του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ και μάτωσε ,βασανίστηκε,εξορίστηκε και έχασε προσφιλή πρόσωπα και που κάνενας ποτέ δεν τίμησε γιατί απλά δεν ήταν μέλη ή εν πάσει περιπτώσει γνωστά μέλη του ΚΚΕ ή ακόμη ήταν και πολιτικοί αριστεροί "αντιρησίες", αλλά ήταν όμως μέλη του ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ και μαχητές του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ, λίγο τον ακουμπάνε τα σημερινά τσιτάτα και οι πρακτικές σας .
    Γι αυτό εξάλλου το λόγο σας θέλει μεν , αλλά σας κρατά καθηλωμένους εκεί στη γωνία με αυτό το ιδιαίτερο χαμηλό ποσοστό που σας δίνει παρά τους τόσους μεγαλειώδεις αγώνες εκείνης της περιόδου.
    Ένα να λάβετε πάντως υπόψη σας .Η προδικτατορική ΕΔΑ μέσα στη οποία δούλευε και το παράνομο τότε ΚΚΕ είχε εντελώς άλλη άποψη για τους αγώνες του Λαού μας τους οποίους και τιμούσε χωρίς αποκλεισμούς
    Αλλά το ξέχασα....Αργήσατε! Τραβάτε τώρα στο Σύνταγμα ή στις άλλες πλατείες της χώρας να διαδηλώσετε μαζι με τη δεξιά και τη σοσιαλδεξιά κατά του κοινού έχθρού που ενέσκυψε τους τελευταίους 5 μήνες και που απειλεί να καταστρέψει τη χώρα αλλά κυρίως την αριστερή(?) " ιδεολογική " μονοκρατορία σας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΕΝ ΚΡΑΝΙΩ διαπιστώνω με αυτά τα σχόλια που διαβάζω από τους διάφορους ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ και όψιμους επικριτές του ΚΚΕ. Δεν είναι άραγε οι ίδιοι που προσπάθησαν να οικειοποιηθούν και τον ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ σαν δικό τους παιδί;
    Ποιος άραγε δεν θυμάται ότι το ΠΑΣΟΚ το 1981 δημιούργησε το Σωματείο "ΑΡΗΣ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ".
    Ποιος άραγε δεν θυμάται ότι μόλις ο τωρινός πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σχημάτισε κυβέρνηση επισκέφθηκε το σκοπευτήριο της Καισαριανής για κατάθεση "όψιμου" στεφάνου θέλοντας να ξεγελάσει τον κόσμο αφού οι 200 εκτελεσμένοι ήταν όλοι φυλακισμένοι μέλη του ΚΚΕ.
    Ποιος δεν θυμάται ότι ο ίδιος πρωθυπουργός ήταν εκείνος που συμμετείχε στα εγκαίνια του μουσείου που δημιουργήθηκε στο σπίτι του επίσης εκτελεσμένου μέλους του ΚΚΕ και ήρωα της εργατικής τάξης ΝΙΚΟΥ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ.
    Θα μας πει όμως κάποιος τη σχέση που έχουν αυτές οι προαναφερθείσες πράξεις οικειοποίησης αγωνιστών του ΚΚΕ τόσο του ΠΑΣΟΚ παλαιότερα όσο και του ΣΥΡΙΖΑ προσφάτως με τα έργα τους στην κυβέρνηση; Έχουν όλα αυτά καμία σχέση με τους λόγους που θυσίασαν τη ζωή τους Βελουχιώτης,Μπελογιάννης και οι 200 της Καισαριανής;
    Κάποιοι μιλάνε και για καθεστωτικό ΚΚΕ ενώ πριν λίγο οι ίδιοι έκαναν κριτική στο ΚΚΕ ότι δεν μπαίνει στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν θέλει να κυβερνήσει.Για φανταστείτε λοιπόν τι θα γινόταν και που θα βρισκόταν σήμερα το ΚΚΕ αν έκανε το λάθος και έμπαινε σ'αυτή την κυβέρνηση που βγήκε με "κορώνες" αριστεροσύνης που όμως κατέληξε να λαμβάνει παράσημα από τους κάθε λογής κεφαλαιοκράτες Έλληνες και ξένους για την πιστή αντιλαική πολιτική της.
    Ο κομμουνιστής,κατά δήλωσή του, ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ είναι ίσως μία ακόμη πτυχή μαζί με όλες τις άλλες αιτίες που επικρατεί "ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΕΝ ΚΡΑΝΙΩ" στα λεγόμενα αυτών των "ΑΝΩΝΥΜΩΝ".
    Όχι φίλοι μου, ο Άρης Βελουχιώτης,ο Γιάννης Αλεξάνδρου (ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ), ο Νίκος Μπελογιάννης και χιλιάδες άλλοι επώνυμοι και ανώνυμοι Κομμουνιστές έδωσαν τη ζωή τους για μία ζωή απαλλαγμένη από την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, ενώ οι σημερινοί και οι προηγούμενοι κρατούντες κοροιδεύουν το λαό με συνθήματα που είναι εντελώς αντίθετα με τις πράξεις τους.
    Αυτά τα ολίγα και επειδή δεν μ'αρέσει να γράφω ανωνύμως αλλά επωνύμως, ονομάζομαι Κυριακίδης Κωνσταντίνος,είμαι κάτοικος Θεσσαλονίκης, όμως η σύζυγός μου που έχασα πρόσφατα είχε γεννηθεί στο Πολύδροσο (Σουβάλα) Παρνασσού.
    Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή