Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 18 Απριλίου σήμερα......

Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

ΝΕΩΤΕΡΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΤΑ....ΨΙΛΑ Η ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΚΑΠΩΣ ΕΩΣ ΠΟΛΥ....ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ !

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΟΡΕΣΤΗΣ ΤΣΑΡΚΟΣ

- Υποχρεωτικά την επόμενη εβδομάδα στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο Γ.Στουρνάρας....


Υποχρεωτική είναι η προσέλευση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, διαφορετικά μπορεί να κατηγορηθεί για απείθεια,  σύμφωνα με τη δικονομία και τον Κανονισμό της Βουλής, όπως επεσήμανε η πρόεδρος της Βουλής κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Ο κ. Στουνάρας με πρόσχημα τη σημερινή κρίσιμη ημέρα των διαπραγματεύσεων αρνήθηκε να εμφανισθεί στην επιτροπή που εξετάζει την υπόθεση Siemens και υπέδειξε  τις ημερομηνίες που μπορεί  να προσέλθει.
Η επιτροπή κατά πλειοψηφία  αποφάσισε να καλέσει τον κ. Στουρνάρα την ερχόμενη εβδομάδα και όχι τις ημερομηνίες που ο ίδιος υπέδειξε (6-7 Ιουλίου).
Με στόχο να ανεβάσει τους τόνους στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής η Ν.Δ. αντικατέστησε τα τακτικά μέλη της, με τους Αδωνι Γεωργιαδη και Σοφία Βούλτεψη, οι οποίοι υπεραμύνθηκαν των θέσεων του κ. Στουρνάρα και επιχείρησαν να ανεβάσουν τους τόνους προκειμένου να παράσχουν ένα ακόμη σώου εντυπώσεων.
Δυσεξήγητη παραμένει η στάση του Νίκου Φίλη, ο οποίος κατά την ψηφοφορία για τον χρόνο κλήτευσης του Γιάννη Στουρνάρα ψήφισε και τις δύο προτάσεις. Και την πρόταση της Προέδρου κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου, για κλήτευση του διοικητή την ερχόμενη εβδομάδα και την πρόταση της Ν.Δ. να κληθεί στις 6-7 Ιουλίου, όπως ο ίδιος είχε υποδείξει.


Στο μεταξύ, ο Γιάννης Στουρνάρας θα παρουσιασθεί την Παρασκευή ενώπιον άλλης επιτροπής στη Βουλή προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για το περιεχόμενο της έκθεσης, την οποία προχείρως και εσπευσμένως απέστειλε στη Βουλή σε μία, μάλιστα, εξαιρετικά κρίσιμη για τις δραπραγματεύσεις στιγμή.   
Ρ.Μακρή: «Προβλέπεται ακόμα και βίαιη προσαγωγή όποιου αρνείται να καταθέσει»
Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας η κ. Ραχήλ Μακρή τόνισε την ανάγκη κλήτευσης του Ιωάννη Στουρνάρα, ενώ υπενθύμισε ότι ο κανονισμός της βουλής στο άρθρο 147 προβλέπει ακόμα και τη βίαιη προσαγωγή όποιου αρνείται να καταθέσει.
«Κανένας δεν είναι υπεράνω των υποχρεώσεων προς τους θεσμούς και τη δικαιοσύνη» ανέφερε και απάντησε στις αιτιάσεις Στουρνάρα για τη μη προσέλευσή του ότι «όποιος βρίσκει χρόνο να συντάσσει εκθέσεις και να τις καταθέτει εκτός των θεσμικών ημερομηνιών, μπορεί να προσέλθει στην επιτροπή της Βουλής και να καταθέσει».
Τέλος, η κ. Μακρή σημείωσε ότι η νεα πολιτική ηγεσία οφείλει να εγγυηθεί πως δεν θα επιτρέψει τη φυγή όσων εμπλέκονται -όπως έκαναν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ- με τον κ. Χριστοφοράκο, του οποίου ο ρόλος ήταν να χρηματοδοτεί τα συγκεκριμένα κόμματα επί των συμβάσεων, κάτι που αποκάλυψε το γερμανικό ειρηνοδικείο με έγγραφα που κατέθεσε με επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή ο πρώην βουλευτής, κ. Καπερνάρος. 
****************************************************************************************************************
Την άποψη πως δεν είναι αυτή καθεαυτή η Ελλάδα το πρόβλημα της ευρωζώνης αλλά το ίδιο το ευρώ που δεν μπορεί να λειτουργήσει σε ολόκληρη την επικράτεια της ΕΕ, εκφράζει ο οικομικός συντάκτης του Guardian Aditya Chakrabortty.
Ο Chakrabortty υποστηρίζει ότι «το κοινό νόμισμα έχει οδηγήσει σε μείωση των μισθών σε ολόκληρη την ήπειρο και έχει χτυπήσει τους εργαζόμενους στην κορυφαία οικονομία της (Ευρώπης) σκληρότερα» από οπουδήποτε.




Οσο για την ελληνική υπόθεση, την χαρακτηρίζει το «ελληνικό φιάσκο» που κάθε συζήτηση για αυτό «βασίζεται σε ένα έργο ηθικής», το οποίο θα μπορούσε να έχει τον τίτλο: «Η Άτακτη Ελλάδα ενάντια στην Ευρώπη των Ευγενών» και θέμα της θα ήταν πως «η ταραγμένη Ελλάδα δεν ανήκε ποτέ στο ευρώ και με το που μπήκε, έβαλε την Ευρώπη σε τεράστια προβλήματα, και τώρα πρέπει αυτή να βρει τη λύση τους».


«Ομως, υπάρχει ένα πρόβλημα σε όλη αυτή την ιστορία, όπως σε κάθε λαϊκό ηθικοπλαστικό μύθο: Καταστρέφει την επαφή με την πραγματικότητα. Η Αθήνα είναι απλώς το χειρότερο ξέσπασμα μιας πολύ μεγαλύτερης νόσου στο πλαίσιο της λειτουργίας του ευρώ. Επειδή το κοινό νόμισμα δεν λειτουργεί για τους απλούς Ευρωπαίους, από την κοιλάδα του Ρουρ μέχρι τη Ρώμη» υποστηρίζει ο αναλυτής της βρετανικής εφημερίδας




Επιβεβαίωσε ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος τις πληροφορίες που θέλουν όλους τους στρατιωτικούς να παραμένουν στην υπηρεσία μέχρι τα 58 έτη. Σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο ΥΕΘΑ αναφέρθηκε αρχικά στο θέμα που έχει δημιουργηθεί με τον ΦΠΑ.Επιβεβαίωσε επίσης ότι θα γίνει αλλαγή σε σχέση με τη συνταξιοδότηση στις Ένοπλες Δυνάμεις καθώς "δεν θα φεύγει κανείς πριν τα 58.
****************************************************************************************************************



- ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΥ


Χαρακτηριστικά ακρίδων έδωσε ο πρόεδρος του Ισημερινού, Ραφαέλ Κορρέα, σε συνέντευξή του η οποία να σημειώσουμε δεν έλαβε την πρέπουσα προσοχή από τα περισσότερα ΜΜΕ.
Μάλιστα δεν άφησε ασχολίαστη τη δράση του ΔΝΤ και στην Ελλάδα, έχοντας το παράδειγμα της δικής του χώρας, μιας χώρας που πλέον τρέχει με 4,3% ανάπτυξη, όταν ξεμπέρδεψε με τα χρέη που του φόρτωσε το διεθνές κεφάλαιο.Ισχυρές επενδύσεις σε υποδομές, παιδεία, ενέργεια. Έτσι φτάσαμε στο 4,3% που είναι πολύ μεγαλύτερο από τον ευρωπαϊκό μέσον όρο.
«Έδιναν μίζες σε πολιτικούς για να δανείζονται, ώστε να αγοράζουν οπλικά συστήματα. Έπειτα ερχόταν το ΔΝΤ για να ξεπλύνει αυτό το καθαρά ιδιωτικό χρέος»!
Στην σκιά της συνόδου ΕΕ με τις λατινοαμερικάνικες χώρες, ο πρόεδρος του Ισημερινού, Ραφαέλ Κορρέα, έδωσε συνέντευξη στο Euronews. Σε αυτή τη συνέντευξη έριξε ρουκέτες για την Ελλάδα και το ΔΝΤ, που όμως δεν μετέδωσε ουδείς!




Ο πρόεδρος Κορρέα που παρέλαβε μία χρεοκοπημένη και υποδουλωμένη χώρα από το ΔΝΤ και κατάφερε με το λαό στο πλευρό του να την φέρει στην κορυφή της ανάπτυξης με ρυθμό… 4,3%, δεν μάσησε τα λόγια του.




– Μα εσείς δεν ζούσατε πάνω από τις δυνατότητες σας;
«Εκπρόσωποι χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων – πριν την έλευση του ΔΝΤ – έμπαιναν στο υπουργείο οικονομικών με βαλίτσες και σακούλες γεμάτες με χρήμα. Μαύρο χρήμα για να δωροδοκήσουν υπουργούς, ώστε να δεχθούν δάνεια για αγορά π.χ. όπλων! Έτσι ακριβώς χτιζόταν το χρέος και βέβαια αυτό γινόταν με την απόλυτη συνεργασία των ΜΜΕ που έπαιρναν το μερτικό τους!


Για την Ελλάδα:
«Δείτε για παράδειγμα τι κάνουν στην Ελλάδα. Ό,τι έκαναν σε εμάς. Ίδιες μεθόδους για να έλθει το ΔΝΤ στην χώρα (!!). Και βέβαια δεν εφαρμόζει καμία στρατηγική αντιμετώπισης της κρίσης, παρά ρευστοποίηση ενός ιδιωτικού χρέους που πληρώνεται από μειώσεις μισθών, επιδομάτων, μαζικές απολύσεις.
Και στο τέλος της ημέρας, οι πολίτες χωρίς να λάβουν τίποτα από τα δάνεια, αλυσοδένονται με διάφορα μνημόνια χρέους, για να ξεπλυθεί ένα ιδιωτικό χρέος! Η απόλυτη κυριαρχία των ισχυρών του χρήματος, πάνω στον άνθρωπο!

**************************************************************************************************************


- ΝΤΑΡΙΟ ΦΟ * "Σαν άνθρωπος που έζησε ελεύθερος..."


Σ’ έναν καπιταλιστή δεν πρέπει ποτέ να λες: «αχ, σας παρακαλώ, θα μπορούσατε λιγάκι να μου κάνετε λίγο χώρο ν’ αναπνεύσω κι εγώ; θα μπορούσατε να είστε λίγο πιο καλός, με λίγη περισσότερη κατανόηση; Ας συμφωνήσουμε…».
Όχι. Ο μόνος τρόπος για να μιλήσεις μαζί τους είναι να τους στριμώξεις στον καμπινέ, να τους χώσεις το κεφάλι μέσα στη λεκάνη και να τραβήξεις το καζανάκι. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο, ίσως με λιγότερο φανταχτερές βιτρίνες, ίσως με λιγότερες λεωφόρους, αλλά με λιγότερες λιμουζίνες, με λιγότερους απατεώνες. Τους πραγματικούς απατεώνες, αυτούς τους μισάνθρωπους με τις χοντρές κοιλιές. Κι έτσι θα είχαμε δικαιοσύνη.
Έτσι, εμείς που βγάζουμε πάντα το φίδι απ’ την τρύπα για τους άλλους, θα μπορούμε επιτέλους να σκεφτούμε και τον εαυτό μας. Να κτίζουμε σπίτια που να ανήκουν σε μας…
Να ζούμε μια ζωή που θά ‘ναι ολότελα δική μας. Να ζούμε σαν ολοκληρωμένοι άνθρωποι τέλος πάντων. Να ζούμε σ’ έναν κόσμο όπου η επιθυμία σου να γελάσεις, ξεσπάει από μέσα σου σα γιορτή, η επιθυμία να παίξεις και να γιορτάσεις… κι επιτέλους να κάνεις μια δουλειά που να σ’ ευχαριστεί… σαν κανονικοί άνθρωποι κι όχι σαν ζώα που ζουν και υπάρχουν χωρίς χαρά και φαντασία.
Ένας κόσμος όπου μπορεί κανείς να δει ξανά ότι υπάρχει ακόμη ένας ουρανός… τα λουλούδια που ανθίζουν… ότι ακόμα υπάρχει άνοιξη… και τα κορίτσια που γελούν και τραγουδούν. Και όταν μια μέρα πεθάνεις, δε θα πεθάνεις σα γέρος, πεταμένος σα στιμένη λεμονόκουπα, αλλά σαν άνθρωπος που έζησε ελεύθερος κι ευχαριστημένος μαζί με τους άλλους ανθρώπους…»

Νταριο Φο, μήνυμα προς αγανακτισμένους

Ο Ντάριο Φο (24 Μαρτίου 1926 — ) είναι Ιταλός θεατρικός συγγραφέας, ευθυμογράφος, ηθοποιός, θεατρικός σκηνοθέτης και συνθέτης. Πήρε το Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1997. Χρησιμοποιεί τεχνικές της κομέντια ντελ' άρτε και συνεργάζεται στενά με τη σύζυγό του Φράνκα Ράμε.








**********************************************************************************************************

- Χιλιάδες επισκέπτες απ' όλον τον κόσμο ψήφισαν τα 10 μέρη της Ελλάδας που πρέπει κανείς να επισκεφθεί! 

Κάθε χρόνο το διάσημο site Trip Advisor συγκεντρώνει τις αξιολογήσεις των μελών του και παρουσιάζει τα δικά του βραβεία σε διάφορες κατηγορίες, τα Travelers Choice. Έτσι και κάθε χώρα έχει το δικό της top-10, που προτρέπει τους μελλοντικούς επισκέπτες σε ποιά μέρη αξίζει να επισκεφθούν.Σας παρουσιάζουμε -σε αντίστροφη μέτρηση- τα 10 καλύτερα αξιοθέατα της Ελλάδας.



 Ερμής του Πραξιτέλη
«Ένα από τα τέλεια αγάλματα που υπάρχουν στον κόσμο»

#9. Το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου
«Στάσου στο κέντρο του θεάτρου και ψιθύρισε. Θα ξαφνιαστείς, ενώ το ίδιο θα συμβεί και σε όσους βρίσκονται τριγύρω...»


#8. Σπιναλόγκα
«Όμορφο νησάκι με συναρπαστικό παρελθόν»

#7. Ακρόπολη Λίνδου
«Γοητευτικό μέρος με πανέμορφη θέα»

#6. Μονή της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας (Αμοργός)
«Εκπληκτικό μοναστήρι, στο χείλος του γκρεμού»

#5. Ναός Ηφαίστου (Θησείο)
«Ο καλύτερα σωζόμενος ναός της Αθήνας»

#4. Δελφοί
«Μνημείο με μεγάλη σημασία και πνευματικότητα»

#3. Μετέωρα
«Ένα από τα θαύματα του κόσμου»

#2. Παρθενώνας
«Ένα από τα 7 θαύματα του αρχαίου κόσμου»

#1. Ακρόπολη Αθήνας
«Η ιστορία, η αρχιτεκτονική κι η ομορφιά συντελούν στη δημιουργία μιας μαγικής στιγμής στο χρόνο, στην οποία βρίσκεσαι σε ένα μέρος που ξεπερνά το μικρό μας κόσμο...»


**************************************************************************************************************

ΚΑΙ   ΜΕΡΙΚΕΣ  ΑΛΛΕΣ  ΕΙΔΗΣΕΙΣ  ΚΑΠΩΣ  ΕΩΣ  ΠΟΛΥ.....ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ!  

******************************************************************************************************************

- ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ  ΤΗΣ  ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ  ΣΥΝΟΙΚΙΑΣ  ΒΑΡΟΥΣΙ  ΤΩΝ  ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΑΠΟΚΗΡΥΣΣΟΥΝ  ΤΟΝ  ΣΑΚΑΦΛΙΑ!


Οι κάτοικοι της ιστορικής συνοικίας της πόλης αποκηρύσσουν τον Σακαφλιά… (… είναι θρύλος για τα Τρίκαλα!!!) και καταφέρονται εναντίον του δημάρχου Τρικκαίων Δ. Παπαστεργίου…


Αφορμή για την κόντρα αποτέλεσε μια ταινία μικρού μήκους που γυρίστηκε σε παραδοσιακή κατοικία στο Βαρούσι (… στα «στενά του Σακαφλιά» κατά τον θρύλο, που δεν δέχονται όμως οι κάτοικοι της περιοχής!!!) και το γεγονός ότι αυτή θα προβληθεί σε εκδήλωση υπό την αιγίδα του Δήμου Τρικκαίων.


Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr Βαρουσιώτες είχαν κάνει παράσταση διαμαρτυρίας προ ημερών στον δήμαρχο Τρικκαίων, ενώ πλέον με ανοιχτή επιστολή τους κάνουν γνωστές τις απόψεις τους.


Αναλυτικά:


«Με έκπληξη διαβάσαμε στον τοπικό τύπο, ότι σε εκδηλώσεις που ετοιμάζει ο Δήμος για να τιμήσει τον κορυφαίο μουσικοσυνθέτη Β. Τσιτσάνη περιλαμβάνεται και θεατρική παράσταση «ΣΑΚΑΦΛΙΑΣ» που έχει και μικρή ταινία που γυρίστηκε σε παραδοσιακό σπίτι στο ΒΑΡΟΥΣΙ. Επειδή όπως σας έχουμε εξηγήσει κ. Δήμαρχε κατά την προεκλογική σας επίσκεψη στα γραφεία του Συλλόγου μας στις 4/4/2014, ο Σακαφλιάς που ήταν κατάδικος των φυλακών Τρικάλων δεν έχει καμία σχέση με το ΒΑΡΟΥΣΙ ούτε και με την πόλη των Τρικάλων σας είπαμε να απαλείψετε από το υπόμνημα σας την υπ.αρ. 8 πρότασή σας που αναφέρατε «’Αναβίωση του μύθου της περιοχής από τα «στενά των Τρικάλων» (Τσιτσάνης, Σακαφλιάς)’, με καθιέρωση γιορτών Παλιάς Πόλης» και υποσχεθήκατε ότι θα το κάνετε.


Γιορτές Παλιάς Πόλης μέχρι στιγμής δεν έχουν προγραμματιστεί, ίσως είναι ακόμη γρήγορα.


Αντ’ αυτού, παρά τις υποσχέσεις σας, βλέπουμε να δίνονται παραστάσεις και μάλιστα υπό την αιγίδα του Δήμου, που τιμούν και ηρωοποιούν έναν κατάδικο του κοινού ποινικού δικαίου, ο οποίος επαναλαμβάνουμε δεν είχε καμία σχέση με το ΒΑΡΟΥΣΙ και ήταν παλιός έγκλειστος στις φυλακές των Τρικάλων για κακουργηματικές πράξεις.


Επειδή η παραπάνω εκδήλωση παραποιεί και κακοποιεί την ΙΣΤΟΡΙΑ και προβάλλει ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ, επικίνδυνα και επιβλαβή για τα παιδιά μας, σας προσκαλούμε να την ακυρώσετε.


Ελπίζουμε ότι θα κατανοήσετε πλήρως τις εύλογες και δικαιολογημένες ανησυχίες μας και θα ανταποκριθείτε στα δίκαια αιτήματα μας και θα θελήσετε να μας ενημερώσετε εγγράφως για τις σχετικές ενέργειες σας.


Το Δ.Σ.
Του Π.Σ. «ΤΟ ΒΑΡΟΥΣΙ»».

************************************************************************************************************

- Ο  ΑΝΘΡΩΠΟΣ...  ΠΡΙΟΝΙ ΑΛΛΑ  ΚΑΙ  ...ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ!









Όπως γνωρίζεται πολλοί είναι πλέον οι ιατροί σε όλον τον κόσμο που πιστεύουν ότι η χημειοθεραπεία πλέον δεν αποτελεί λύση για την καταπολέμηση του καρκίνου, γιατί μαζί με τα ξερά (καρκινικά κύτταρα) καίει και τα χλωρά (τα υγιή).


Πριν από μερικές ώρες αναδημοσιεύθηκε στην Αμερική η έρευνα του Δρ. Warburg (του μεγαλύτερου ογκολόγου της δεκαετίας του 1930), ο συνδυασμός δύο κοινών υλικών, που ειδικά στην Ελλάδα, βρίσκονται στο σπίτια όλων μας, είναι δυνατότερος κατά 10.000 φορές από τις χημειοθεραπείες.


Αυτό το ποτό σώζει ζωές και έχει αποδειχθεί σε εκατοντάδες μελέτες, αλλά λίγοι άνθρωποι ξέρουν ότι το ποτό είναι τόσο εκπληκτικό. Οι άνθρωποι απλά δεν πιστεύουν, ίσως επειδή είναι ένα πολύ προσιτό και φθηνό φαγητό ότι είναι πραγματικά έτσι


Γνωρίζατε ότι το λεμόνι και μαγειρική σόδα μπορεί να είναι ισχυρότερη από τη χημειοθεραπεία; Ο συνδυασμός του λεμονιού και μαγειρική σόδα έχει αποδειχθεί ο ισχυρότερος “δολοφόνος” του καρκίνου από τη χημειοθεραπεία κατά περίπου 10.000 φορές.


Πως λειτουργεί;


Ο οργανισμός παράγει ένα ισχυρά αλκαλικό περιβάλλον στο οποίο κύστες και όγκοι απλά δεν μπορεί να κατοικήσουν. Συγκεκριμένα, κύστες και όγκοι τρέφονται με τις ουσίες που δημιουργούν όξινο περιβάλλον στο σώμα και εφ ‘όσον το σώμα είναι όξινο ο όγκος μπορεί να αυξηθεί. Αλλά μόλις σταματήσει η ροή της οξύτητας στο σώμα ο όγκος δεν έχει φαγητό και γίνεται στάσιμος. Ως εκ τούτου, η σόδα σε συνδυασμό με λεμόνι είναι ένα εξαιρετικός μαχητής κατά του καρκίνου λόγω της αλκαλικής δράσης


Τι ανακάλυψε από τον Δρ Warburg;


Ο Δρ Warburg ανακάλυψε ότι ο καρκίνος είναι το αποτέλεσμα των αντι-φυσιολογικών τρόπων ζωής. Διατροφή με τρόφιμα που προκαλούν όξυνση σε συνδυασμό με τη σωματική αδράνεια του σώματος δημιουργεί ένα όξινο περιβάλλον φτωχά οξυγονωμένο. Η οξύτητα στο κύτταρο εκτοπίζει το οξυγόνο και η έλλειψη οξυγόνου δημιουργεί ένα όξινο περιβάλλον. «Αν έχετε πολύ υψηλή οξύτητα, αυτόματα θα λείπει το οξυγόνο στο σώμα, το όξινο περιβάλλον είναι ένα περιβάλλον χωρίς οξυγόνο, είπε ο Δρ Warrburg. «Και αν αφαιρέσουμε το 35% του οξυγόνου, τα καρκινικά κύτταρα μπορεί να δημιουργηθούν μέσα σε μόλις δύο ημέρες. Στο έργο του «Ο μεταβολισμός των όγκων,” ο Δρ Warburg έδειξε ότι όλες οι καρκινογόνες μορφές πληρούν δύο βασικές προϋποθέσεις: την οξύτητα του αίματος και υποξία (έλλειψη οξυγόνου). Βρήκε ότι τα κύτταρα του όγκου είναι αναερόβια (δεν αναπνέουν οξυγόνο) και δεν μπορούν να επιβιώσουν σε παρουσία υψηλών συγκεντρώσεων οξυγόνου. Καρκινικά κύτταρα μπορούν να επιβιώσουν μόνο με τη βοήθεια της γλυκόζης σε περιβάλλον χωρίς οξυγόνο. Ως εκ τούτου, ο καρκίνος δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας μηχανισμό άμυνας, που χρησιμοποιούν τα κύτταρά μας για να επιβιώσουν σε ένα όξινο περιβάλλον χωρίς οξυγόνο.


Τι επηρεάζει την αύξηση της οξύτητας του σώματος και την εμφάνιση του καρκίνου;


Η απάντηση είναι πολύ απλή: τα τρόφιμα. Τι να φάτε σε μικρότερες ποσότητες;


Ραφιναρισμένη ζάχαρη και όλα τα παράγωγά της. Είναι το χειρότερο, επειδή δεν υπάρχει πρωτεΐνη, λίπος, βιταμίνες, ανόργανα άλατα όχι μόνο εξευγενισμένοι υδατάνθρακες, οι οποίοι βλάπτουν το πάγκρεας.


Κρέας (όλα τα είδη), ζωικά προϊόντα – γάλα και το τυρί, κρέμα γάλακτος, γιαούρτι κλπ


Εξευγενισμένο αλάτι, καθαρισμένο αλεύρι και όλα τα παράγωγά του, όπως τα ζυμαρικά, τα κέικ, τα μπισκότα και ούτω καθεξής. Ψωμί, βούτυρο, η καφεΐνη, το αλκοόλ, όλα τα βιομηχανικά επεξεργασμένα και κονσερβοποιημένα τρόφιμα, τα οποία περιέχουν συντηρητικά, τεχνητά χρώματα, αρώματα, σταθεροποιητές, κλπ


Αντιβιοτικά και γενικά όλα τα ναρκωτικά.


Τι να φάτε περισσότερο; Μαγειρική σόδα και λεμόνι, φρούτα και Όλα τα ωμά λαχανικά. Αμύγδαλα. Δημητριακά ολικής αλέσεως. Μέλι. Πράσινα φυτά, ΠΟΛΥ Νερό. Είναι σημαντικό για την παραγωγή του οξυγόνου.


Τι να κάνετε;


ΑΣΚΗΣΗ. Όχι απαραίτητα να διαλύεστε στο γυμναστήριο. Μια βόλτα με τα παιδιά, μια βόλτα το πάρκο, αρκεί να περπατάτε σε καθαρό περιβάλλον (μέσα σε άλση, κοντά στη θάλασσα κλπ) τουλάχιστον για 40 λεπτά, κάθε μέρα. . Η άσκηση βοηθά στη διατήρηση της αλκαλικότητας του σώματος επειδή δίνει οξυγόνο σε όλο το σώμα.


Ως εκ τούτου, εάν πάσχετε από αυτήν την ασθένεια, ξεκινήστε την αλκαλοποίηση του σώματος. Η σόδα και τα λεμόνια βρίσκονται παντού.

Ο.Τ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου