Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

ΝΕΩΤΕΡΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΤΑ....ΨΙΛΑ Η ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΚΑΠΩΣ ΕΩΣ ΠΟΛΥ....ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ !


Το  "Polydrosos Parnassou" συνεχίζει  με  επιτυχία  την παρουσίαση  της  νέας "περιοδικής" ηλεκτρονικής  στήλης  που εγκαινίασε πριν  λίγες  ημέρες   στον  ιστότοπό  του  στην  οποία  ένας  νέος  συνεργάτης  μας  αναζητεί βρίσκει  και θα   σας παρουσιάζει ενδιαφέρουσες,  έως  πολύ  ενδιαφέρουσες  ειδήσεις  αλλά  από  σήμερα  και  κάποιες  άλλες.....διαφορετικές   που  ή  δεν  θα  ακούσετε  πουθενά  αφού  τα  κανάλια ή τις  παραβλέπουν  εντελώς....  ή  τις  περνάνε  με  ψιλά  μέχρι  πολύ  ψιλά  γράμματα....

Γράφει ο  Ορέστης  Τσάρκος....

- Βαλυράκης στην εξεταστική: Πάνω από 2 δισ. ευρώ η ζημιά από τη Siemens


H Siemens ήταν κράτος εν κράτει καθώς καταργούσε  ακόμη και υπουργούς που αρνούνταν να συνεργασθούν.    Έτσι παιζόταν το παιχνίδι,  είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σήφης Βαλυράκης, καταθέτοντας στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το σκάνδαλο Siemens,  ενώ κατήγγειλε άρνηση αλλά και  κωλυσιεργία της Δικαιοσύνης  να ερευνήσει τα στοιχεία που αποστέλλονταν συστηματικά από την προηγούμενη Εξεταστική Επιτροπή.

Ο κ. Βαλυράκης, εξεταζόμενος για δεύτερη ημέρα  από την Εξεταστική Επιτροπή αποσαφήνισε ότι η ζημιά  του Δημοσίου και των νομικών προσώπων, από τα μαύρα ταμεία της Siemens,  είναι περισσότερα από 2 δις ευρώ. Και το ποσόν αυτό προέκυψε κατά προσέγγιση, αφού προηγουμένως μελετήθηκαν οι εκθέσεις των αμερικανικών αρχών καθώς και τα πορίσματα της Γερμανικής Δικαιοσύνης.  

Παρά την διαπίστωση της προηγούμενης εξεταστικής επιτροπής για  την ανάγκη διενέργειας πραγματογνωμοσύνης ώστε να ερευνηθεί και να προσδιορισθεί επακριβώς η ζημιά που υπέστησαν δημόσιο και νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου από την υπερκοστολόγηση των συμβάσεων με τη Siemens, ούτε η τότε πολιτική ηγεσία, ούτε η εκτελεστική εξουσία  αλλά ούτε και η Δικαιοσύνη προχώρησαν στην πραγματοποίηση πραγματογνωμοσύνης. 

Αντ’ αυτού η πρόεδρος της Βουλής κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου υπενθύμισε ότι το 2012 επιχειρήθηκε ένας συμβιβασμός την εγκυρότητα του οποίου η ίδια αμφισβητεί καθώς η <συμφωνία> υπεγράφει εκπρόθεσμα από την ελληνική πλευρά και συνεπώς δεν θεωρεί πως έχει νομική υπόσταση. 
                                   

Ο κ. Βαλυράκης καταθέτοντας στην Εξεταστική Επιτροπή ήταν καταπέλτης για την κωλυσιεργία της Δικαιοσύνης στη  διερεύνηση  των ποινικών πτυχών του σκανδάλου ενώ κατήγγειλε την προσπάθεια των ανακριτικών αρχών να αποκρύψουν ακόμη και από τους ενδιαφερόμενους, εμπλεκόμενους κατηγορούμενους στο σκάνδαλο, να λάβουν γνώση για το περιεχόμενο  των δικογραφιών. 

Ο κ. Βαλυράκης  κατέθεσε έγγραφα , που είχε αποστείλει η προηγούμενη εξεταστική επιτροπή  προς όλους του πολιτικούς σχηματισμούς της τότε Βουλής, που ζητούσε την αρωγή αλλά  κανένα κόμμα δεν  ανταποκρίθηκε, ενώ  εκτίμησε ότι υπήρξε άρνηση και   μεθόδευση από πλευράς δικαιοσύνης στο να ερευνηθούν στοιχεία που απεδείκνυαν ροές μαύρου χρήματος σε παρένθετα πρόσωπα, αλλά , παράλληλα,  συνδυάζονταν με συγκεκριμένες κυβερνητικές αποφάσεις.

Επεσήμανε ότι οι αρχικές τιμές των συμβάσεων της εταιρείας με το δημόσιο  ήταν μεγαλύτερες από αυτές που είχαν διαμορφωθεί στη διεθνή αγορά γιατί δεν υπήρχε  ανταγωνισμός, όσο για τις  ρήτρες δεν ενεργοποιούνταν γιατί και η επιτροπή της εταιρείας Price Water, που παρακολουθούσε την πορεία των συμβάσεων,   είχε εξαγορασθεί όπως προέκυψε και από τις περαιτέρω έρευνες.

Ακόμη αποκάλυψε ότι δικογραφία που σχημάτισε η Δικαιοσύνη και απέστειλε στη Βουλή διότι προσέκρουσε σε κυβερνητικά μέλη ουδέποτε εισήχθη για συζήτηση στην Ολομέλεια , ενώ και όσες δικογραφίες εισήχθησαν με οριακές πλειοψηφίες (148 υπέρ και 151) δεν τύγχαναν της ποινικής έρευνας από πλευράς της Βουλής για τυχόν ευθύνες μελών κυβερνήσεων.

Η επιτροπή υπό τον κ. Βαλυράκη είχε  προτείνει ομόφωνα την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον της Siemens για   σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Ο εισαγγελέας προχώρησε στην  άσκηση δίωξης αλλά δεν έχει γίνει γνωστό έως σήμερα η εξέλιξη της έρευνας.

****************************************************************

- ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ HOT DOC : ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΣ  ΧΡΩΣΤΑΕΙ 7  ΕΚΑΤ  ΣΤΟ  ΙΚΑ  ΕΝΩ  ΤΟ  ΔΙΟΙΚΕΙ Η  ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ(ΣΤΕΝΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ  ΤΟΥ  ΚΟΥ  ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ)  ΚΑΙ Ο ΡΟΒΕΡΤΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ .... ΠΑΝΤΟΣ  ΚΑΙΡΟΥ  ΚΑΙ  ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ.....


Το HOT DOC αποκαλύπτει μια σειρά από υποθέσεις διαφθοράς μέσα στο Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, υπό την ηγεσία του Ροβέρτου Σπυρόπουλου. Με ενέργειές του σε κάποιες περιπτώσεις και με την αδράνεια που έχει επιδείξει σε άλλες, ο πρώην γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ έχει συνεισφέρει στην αναπαραγωγή της διαφθοράς και της ατιμωρησίας στο εσωτερικό του Ιδρύματος.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση καπνοβιομήχανου που χρωστά κοντά στα 7 εκατ. ευρώ στο ΙΚΑ ενώ η σύζυγός του είναι ανώτατο στέλεχος του Ιδρύματος και στενή συνεργάτης του Σπυρόπουλου. Στην υπόθεση της «θηλυκής συμμορίας» στο ΙΚΑ Καλλιθέας, κανένα στέλεχος δεν τιμωρήθηκε για αμελή επίβλεψη των δραστών που καταχράστηκαν 11 εκατ. ευρώ. Καταγγελίες στο ΙΚΑ Γλυφάδας περιγράφουν μια εικόνα όπου οι έντιμοι υπάλληλοι που πολεμούν τη διαφθορά, συνήθως βρίσκουν τον μπελά τους.

*******************************************************************************************************        

- ΕΠΙΘΕΣΗ  ΣΤΟ  ΣΠΙΤΙ  ΤΟΥ  ΛΑΤΣΗ  ΓΙΑ  ΤΟΥΣ  ΝΕΚΡΟΥΣ  ΤΩΝ " ΕΛΠΕ".


Υλικές ζημιές στο σπίτι της οικογένειας Λάτση στην Εκάλη προκάλεσε ομάδα 20 ατόμων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους νεκρούς του ατυχήματος που κόστισε τη ζωή σε 4 εργάτες των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ).
Τα 20 άτομα που επέβαιναν σε μηχανές προκάλεσαν φθορές με σφυριά και βαριοπούλες στην πόρτα και τον μαντρότοιχο του σπιτιού και έγραψαν συνθήματα, ενώ πέταξαν φέιγ βολάν για τους νεκρούς. 

             

*******************************************************************

-ΖΟΥΡΑΡΙΣ *"ΒΟΡΒΟΡΩΔΗΣ Η  ΨΩΛΕΚΤΑΣΙΑ  ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΣΥΜΜΟΡΙΤΩΝ. ΑΛΛΑ  ΕΜΕΙΣ  ΘΑ  ΤΟΥΣ  Π.....Ε"{ΒΙΝΤΕΟ}


«Αυτό το Brussel-βλάκεια σιγά τους τεχνοκράτες κάτι πληρωμένα μαντρόσκυλα είναι»

Χειριζόμενος μοναδικά την «Ελληνικήν», ο Βουλευτής Α” Θεσσαλονίκης των ΑΝ.ΕΛ., Κώστας Ζουράρις, σχολίασε την 47σελιδη πρόταση των δανειστών μας για συμφωνία, μιλώντας στο Μega.
«Βορβορώδης ψωλεκτασία εις βάρος του Ελληνικού λαού από τους δανειστές», σχολίασε ο Κ. Ζουράρις, με τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Μανώλη Αναγνωστάκη να… μειδιούν αμήχανοι

            


************************************************************************************************************************

- ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ  ΚΑΤΑ  ΣΑΜΑΡΑ* ΝΑ  ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙ  Η  Ν.Δ  ΑΠΟ  ΑΚΡΟΔΕΞΙΕΣ  ΡΗΤΟΡΙΚΕΣ  ΚΑΙ  ΝΕΟΦΙΛΕΥΘΕΡΕΣ  ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ.


Κι ενώ ο Αντώνης Σαμαράς κάνει ότι περνά από το χέρι του για να σώσει την θέση του στην προεδρία της ΝΔ, αποφεύγοντας ένα συνέδριο και θεωρώντας τις εκλογές ανοησία ζητά «εθνική συνεννόηση» για να κρατηθεί στο πολιτικο κάδρο, όλα δείχνουν ότι δεν μπορεί να συνεννοηθεί με το εσωτερικό της ΝΔ.
Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» εκτόξευσε βέλη κατά του Αντώνη Σαμαρά κάνοντας λόγο για την ανάγκη η ΝΔ να απομακρυνθεί από «ακροδεξιές ρητορικές και νεοφιλελεύθερες προσεγγίσεις», επιστρέφοντας στην «πολιτική κληρονομιά» του Κωνσταντίνου Καραμανλή, δηλαδή την «κοινωνική οικονομία της αγοράς» που θα δίνει «ευκαιρίες σε όσους τις αξίζουν».


Για να μην υπάρξει βέβαια πιο ανοιχτή ρήξη με τους Σαμαρικούς, σχολίασε και την διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους δανειστές λέγοντας πως αυτή «έχει τραβήξει πολύ χρονικά», καθώς και ότι έγινε με τρόπο που προδίδει «έλλειψη εμπειρίας»  και όχι καλή επίγνωση των «ευρωπαϊκών  κανόνων», εκ μέρους της κυβέρνησης.


*************************************************************************************************************************

- ΜΠΑΜΠΗΣ  ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ(ΣΚΑΙ)* ΒΑΣΤΑ  ΓΕΡΑ  Δ.Ν.Τ! (ΒΙΝΤΕΟ)


Μετά τα «βάστα Γερούν», ήρθαν και τα «βάστα Διεθνές Νομισματικό Ταμείο» και μάλιστα από τηλεοράσεως. Δράστης ο γνωστός και μη εξαιρετέος, Μπάμπης Παπαδημητρίου του ΣΚΑΙ.

Ήταν γνωστό ότι ο Μπάμπης Παπαδημητρίου δεν είναι ο μεγαλύτερος υπέρμαχος των εργασιακών δικαιωμάτων. Ο διευθυντής του ΣΚΑΪ όμως φαίνεται να πηγαίνει πολλά βήματα παραπέρα. Πιο συγκεκριμένα στην παρέμβασή του στο δελτίο του σταθμού το βράδυ της Τρίτης και στη συζήτησή του με τη Σία Κοσιώνη, κάλεσε το ΔΝΤ να μην κάνει βήμα πίσω από τις απαιτήσεις του στα εργασιακά.

Σύμφωνα πάντως με το μέχρι στιγμής ρεπορτάζ, το ΔΝΤ ζητούσε όχι μόνο την απόσυρση της υπόσχεσης της κυβέρνησης για συλλογικές διαπραγματεύσεις και επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751, αλλά αντίθετα απαιτούσε και απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.

Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου δεν δίστασε να τοποθετηθεί επί του θέματος και «μεταξύ μας» όπως είπε στην παρουσιάστρια του δελτίου, κάλεσε το Ταμείο «να κρατήσει αρκετά γερά, μην υποχωρήσει σε αυτό το θέμα, θα είναι καταστροφή, θα πάει τη χώρα 25 χρόνια πίσω δηλαδή από εκεί που ήρθαμε και φαίνεται που καταλήξαμε.»

Το πρόβλημα ήταν, ότι η συζήτηση δεν έγινε «μεταξύ τους», αλλά στον αέρα…

                             

"ΒΑΣΤΑ  ΡΟΜΕΛ" ......................


Η ιστορία λέει ότι επί Γερμανικής κατοχής, οι μαυραγορίτες της εποχής έλεγαν το γνωστό «βάστα Ρόμελ». Δηλαδή εύχονταν να κρατήσει στη μάχη της Αφρικανικής ερήμου ο Γερμανός στρατηγός Ρόμελ, προκειμένου να διατηρηθεί η Γερμανική κατοχή στην Ελλάδα που εξασφάλιζε τον πλουτισμό των μαυραγοριτών.

**************************************************************************************************************************

- TO  BIΝΤΕΟ  ΜΕ  ΤΟΝ  ΑΔΩΝΗ  ΝΑ  ΓΕΛΑΕΙ  ΣΥΝΕΧΩΣ. ΝΑ  ΔΗΛΩΝΕΙ  ΟΤΙ  ΗΠΙΕ  ΜΠΥΡΑ  ΚΑΙ  ΝΑ  ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ  ΣΤΟ  ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ.


Ανάρπαστο έχει γίνει στο διαδίκτυο βίντεο που δείχνει τον Αδωνη Γεωργιάδη να έχει πιει μια μπύρα - οπως λέει  μπροστά στην κάμερα- και να εξαπολύει, γελώντας, επίθεση κατά του Γιάνη Βαρουφάκη. 
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ σχολιάζει στην εκπομπή του δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη εν πλήρη ευθυμία.
Δείτε το βίντεο

                              

*********************************************************************************************************************

- «Εσύ κοίτα να δώσεις πίσω τα 2,5 εκατ. ευρώ» - Δείτε την αιχμηρή ανάρτηση στο FB της Ραχήλ Μακρή για τον Ανδρέα Παπαμιμίκο



Την αντίδραση της Ραχήλ Μακρή προκάλεσε η ομιλία του του γραμματέα της ΝΔ Ανδρέα Παπαμιμίκου στον χαιρετισμό που απηύθηνε στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.
«Είναι η ώρα, ο Πρωθυπουργός να κάνει και αυτός την εθνική του υπέρβαση σχηματίζοντας κυβέρνηση εθνικής ενότητας, με πρόσωπα από όλους τους χώρους, αλλά κυρίως πρόσωπα ικανά και αποφασισμένα, να εφαρμόσουν τη συμφωνία» είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Παπαμιμίκος.
«Εσύ κοίτα να δώσεις πίσω τα 2,5 εκατ. Ευρώ που κατασπαράξατε για την ΜΚΟ και μετά να ζητάς κυβερνήσεις εθνικής ενότητας. Τρομάρα σας» έγραψε στο facebοok η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας αναφορά στη γνωστή υπόθεση της ΜΚΟ «Δίκτυο για τη Δημοκρατία στη Νοτιανατολική Ευρώπη».


**********************************************************************************************************


- ΕΝΑ  ΑΦΙΕΡΩΜΑ  ΚΑΙ  ΕΝΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ  ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ  ΗΜΕΡΑ  ΤΟΥ  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ(ΦΩΤΟ  ΚΑΙ  ΒΙΝΤΕΟ)


Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και έχει οριστεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) από το 1972, με σκοπό την υπενθύμιση και ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού για τα περιβαλλοντικά προβλήματα. Πρόκειται για μία ημέρα που υπενθυμίζει σε όλους μας την καταλυτική σημασία του περιβάλλοντος για τη βιωσιμότητα της ανθρωπότητας και το μέλλον του πλανήτη. Στην κινηματογραφική στήλη του Tvxs.gr επιλέξαμε να τιμήσουμε την συγκεκριμένη ημέρα, ξαναβλέποντας το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ «Βιρούνγκα» του Ορλάντο φον Άινζιντελ.
Στα δασώδη βάθη του ανατολικού Κονγκό, βρίσκεται το Εθνικό Πάρκο Βιρούνγκα, ένα από τα μέρη με τη μεγαλύτερη βιοποικιλότητα στη Γη, το οποίο αποτελεί παράλληλα και το σπίτι των τελευταίων ορεσίβιων γορίλλων στον πλανήτη. Σ’ αυτό το άγριο αλλά μαγευτικό περιβάλλον, μία μικρή και μπαρουτοκαπνισμένη ομάδα δασοφυλάκων - ανάμεσά τους κάποιος που έγινε δασοφύλακας έχοντας υπάρξει παιδί-στρατιώτης, ένας φροντιστής ορφανών γορίλλων κι ένας παθιασμένος οικολόγος, μέλος της βελγικής βασιλικής οικογένειας.  



Όλοι μαζί, προσπαθούν να διασώσουν αυτό το Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO από την ένοπλη πολιτοφυλακή, τους λαθροθήρες και τις σκοτεινές δυνάμεις που παλεύουν να ελέγξουν τους πλούσιους φυσικούς πόρους του Κονγκό. Παράλληλα γινόμαστε μάρτυρες από στις παράνομες ενέργειες της βρετανικής εταιρείας πετρελαίων SOCO international, που εποφθαλμιά τα πλούσια κοιτάσματα της περιοχής.




Όταν η νεοσύστατη ομάδα ανταρτών Μ23 κηρύσσει τον πόλεμο, μία νέα σύγκρουση απειλεί τις ζωές και τη σταθερότητα όλων όσων έχουν προστατευτεί με τόσο κόπο. Ξαφνικά οι σκηνοθέτες, αλλά και οι συμμετέχοντες στο ντοκιμαντέρ βρίσκονται ανάμεσα σε διασταυρωμένα πυρά.




Το υπέροχο ντοκιμαντέρ «Βιρούνγκα» του Ορλάντο φον Άινζιντελ, αποτέλεσε για το 2015 ένα από τα πέντε υποψήφια για Όσκαρ Ντοκιμαντέρ τα οποία επέλεξε η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου στην 87η τελετή απονομής των βραβείων - με το χρυσό αγαλματίδιο στην κατηγορία του Καλύτερου Ντοκιμαντέρ, να καταλήγει ως γνωστόν στο επίσης σπουδαίο ντοκιμαντέρ της Laura Poitras, «Citizenfour» που παρουσιάζει το χρονικό των συναντήσεων του Edward Snowden με τον δημοσιογράφοGlenn Greenwald.




Το γεμάτο σασπένς και ένταση «Virunga» - σε εκτέλεση παραγωγής του Λεονάρντο ντι Κάπριο - ισορροπεί ανάμεσα στο οικολογικό ντοκιμαντέρ και το πολιτικό θρίλερ, με επίκεντρο τον αγώνα μιας ομάδας ανθρώπων, που όρισαν ως σκοπό της ζωής τους να προστατέψουν το ομώνυμο πάρκο στο Κονγκό, το οποίο αποτελεί μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.




«Το πάρκο προχωράει με μεγάλη ταχύτητα τα σχέδια ανάπτυξής του για το φιλόδοξο πρόγραμμα «Virunga Alliance». Αυτό το πρόγραμμα στοχεύει να δημιουργήσει 100.000 θέσεις εργασίας στα επόμενα χρόνια μέσα από τον τουρισμό, την υδροηλεκτρική ενέργεια και την αλιεία, και είναι η καλύτερη ελπίδα για να υπάρξει σταθερότητα και ειρήνη στην περιοχή που έχει βιώσει 20 χρόνια πολέμου. Ωστόσο, παρά τις θετικές εξελίξεις, το θέμα με το πετρέλαιο ακόμα επισκιάζει τα πάντα. Η SOCO international δεν έχει δεσμευτεί να μην ξαναερευνήσει για πετρέλαιο μέσα στα όρια του πάρκου, ούτε έχει απαντήσει επαρκώς στις πολύ σοβαρές κατηγορίες που τίθενται από την ταινία.» - Ορλάντο φον Άινζιντελ




Στην Ελλάδα είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε το «Βιρούνγκα» (Virunga - 2014) στην μεγάλη οθόνη, τον Μάρτιο στο πλαίσιο του 17ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, όντας μία από τις καλύτερες δημιουργίες που προβλήθηκαν στη φετινή διοργάνωση. Το φιλμ αγαπήθηκε από κοινό και κριτικούς και είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι τιμήθηκε τόσο με το Βραβεία Κοινού (FISCHER 2015) για ξένη παραγωγή - «Βραβείο Κοινού Πίτερ Ουιντόνικ» - όσο και με το Βραβείο WWF που απονέμεται σε ταινία της ενότητας «Περιβάλλον», με θέμα το περιβάλλον και την αμφίδρομη σχέση του ανθρώπου με τη φύση.




Μιλώντας στην ειδική έκδοση του Φεστιβάλ (Πρώτο Πλάνο), ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ Ορλάντο φον Άινζιντελ, δήλωσε σχετικά: «Προσπαθω να πω αισιόδοξες ιστορίες από αφρικανικές χώρες εδώ και καιρό, και μια μέρα, ενώ δούλευα στη Σιέρα Λεόνε, αγόρασα μια εφημερίδα. Μέσα είδα μια φωτογραφία του Αντρέ Μπάουμα, του ανθρώπου που προσέχει τους γορίλες στην ταινία. Το άρθρο που συνόδευε την φωτογραφία ήταν για τους φύλακες του εθνικού Πάρκου Βιρούνγκα που ρισκάρουν τη ζωή τους για να προστατεύσουν τους τελευταίους γορίλες του βουνού, αλλά και για τα ανθρωποκεντρικά αναπτυξιακά σχέδια που γίνονται για να οδηγήσουν το πάρκο προς την οικονομική ανάπτυξη και την ειρήνη στην περιοχή. Δεν ήμουν πολύ καιρό στο ανατολικό Κονγκό, όταν έμαθα ότι οι άνθρωποι του πάρκου ανησυχούσαν για τις παράνομες ενέργειες της βρετανικής εταιρείας πετρελαίων SOCO international. Ξαφνικά το ενδιαφέρον της ιστορίας μετακινήθηκε και έγινε μια ιστορία για μια διαμάχη Δαβίδ εναντίον Γολιάθ, όπου οι φύλακες προστατεύουν το σπίτι τους, απέναντι σε διάφορες δυνάμεις που το καταπατούν.»

               
ΑΠΟ   TVXS.GR

****************************** ****************************** ****************************** *********************

ΚΑΙ   ΜΕΡΙΚΕΣ  ΑΛΛΕΣ  ΕΙΔΗΣΕΙΣ  ΚΑΠΩΣ  ΕΩΣ  ΠΟΛΥ.....ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ!              

****************************** ****************************** ****************************** **********


- ΤΑ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Ένας αιώνας έχει περάσει από την πρώτη πτήση που πραγματοποίησαν οι αδελφοί Ράτι στο Κίτυ Χωκ της Βόρειας Καρολίνας (17 Δεκεμβρίου 1903). Όπως είναι φυσικό, από τότε οι μηχανικοί έχουν κατασκευάσει αεροπλάνα που μπορούν να πετάξουν ψηλότερα και γρηγορότερα από τον πρόγονο τους.

   

*********************************************************************

- ΠΟΙΑ  ΟΝΟΜΑΤΑ  ΕΔΙΝΑΝ  ΣΤΑ  ΣΚΥΛΙΑ  ΤΟΥΣ  ΟΙ  ΑΡΧΑΙΟΙ  ΕΛΛΗΝΕΣ?



Φανταστείτε ότι ζούσατε στην αρχαία Ελλάδα. Αποφασίζατε να πάρετε ένα σκυλάκι, τι όνομα θα του δίνατε; Για αυτό υπήρχε η “επιστήμη” της επιλογής και της ονοματοδοσίας ενός κουταβιού.
Πως να επιλέξεις το καλύτερο κουτάβι από μια γέννα;
Όπως και σήμερα οι αρχαίοι αναζητούσαν μια περιπετειώδη και φιλική φύση, αλλά μια διαδικασία επιλογής φαίνεται κάπως άκαρδη σήμερα. Άσε τη μητέρα να διαλέξει συμβουλεύει ο Νεμεσιάνους, ένας Ρωμαίος ειδικός στα κυνηγετικά σκυλιά. Πάρε τα κουτάβια, περικύκλωσε τα με ένα λαδωμένο σχοινί και ανάφλεξε το. Η μητέρα θα πηδήξει πάνω από το πύρινο δαχτυλίδι σώζοντας κάθε κουτάβι ένα-ένα με σειρά ανάλογη της αξίας τους.
Άλλα σημάδια για ένα εξαίρετο κυνηγόσκυλο είναι τα μεγάλα απαλά αυτιά, σε αντίθεση από τα μικρά και τραχιά. Τα όρθια αυτιά είναι μια χαρά, αλλά τα καλύτερα διπλώνουν λιγάκι. Ένας μακρύς γεροδεμένος λαιμός συνηθίζει εύκολα το κολάρο. Ο θώρακας πρέπει να είναι πλατύς, οι ώμοι σε απόσταση μεταξύ τους και τα πισινά πόδια ελαφρώς μακρύτερα από τα μπροστινά για να κυνηγούν λαγούς στην πλαγιά. Το τρίχωμα του σκύλου, είτε είναι μακρύ ή κοντό, μπορεί να είναι οποιουδήποτε χρώματος, αρκεί να είναι λαμπερό, πυκνό και απαλό. 



Η εκπαίδευση ενός νέου σκύλου ξεκινά στους 20 μήνες, αλλά το κουτάβι χρειάζεται ένα καλό όνομα εξ αρχής. Ο Ξενοφώντας, ένας Έλληνας ιστορικός, έγραψε για τα κυνηγόσκυλα τον τέταρτο αιώνα π.Χ. , υποστήριξε πως τα καλύτερα ονόματα είναι μικρά, μία ή δύο συλλαβές , ώστε να προφέρονται εύκολα. Κανένα ελληνικό κυνηγόσκυλο δεν ονομαζόταν Θρασύβουλος ή Θουκυδίδης! Η σημασία του ονόματος ήταν πολύ σημαντική για την ψυχολογία αφεντικού-σκυλιού, ονόματα που εξέφραζαν ταχύτητα, κουράγιο, δύναμη, εμφάνιση και άλλες αξίες ήταν συχνά. Ο ίδιος ο Ξενοφών ονόμασε το αγαπημένο του σκυλί «Ορμή».


Η Αταλάντη, η διάσημη κυνηγός της Ελληνικής μυθολογίας, ονόμασε το σκυλί της Αύρα. Ένα αρχαιοελληνικό βάζο του 560πχ απεικόνιζε την Αταλάντη με άλλους ήρωες και τα κυνηγόσκυλα τους να σκοτώνουν τον σπουδαίο κάπρο της Καλυδωνίας. Επτά ονόματα σκύλων αναγράφονται στο αγγείο (κάποια παραβιάζουν τον νόμο του Ξενοφώντα) ο Ορμητικός, ο Μεθέπων, ο Εγέρτης, ο Κόραξ, ο Μαρπσάς, ο Λάμπρος και ο Εύβολος.
                        
Δεν πρέπει να ξεχνάμε τον Άργο, τον πιστό σκύλο του Οδυσσέα, που πριν πεθάνει αναγνώρισε τον κύριο του μετά από είκοσι ολόκληρα χρόνια.
Ο Ρωμαίος ποιητής Όβιδος (Ovid) δίνει τα ονόματα των 36 σκύλων του Ακταίων, του άτυχου κυνηγού της ελληνικής μυθολογίας που ξεσκίστηκε από την αγέλη του, ανάμεσα τους ήταν ο Τίγρης, η Λαίλαπα, ο Αίολος και ο Αρκάς. Ο Πόλουξ αναφέρει άλλα 15 ονόματα σε μία λίστα που βρέθηκε στην Κολουμέλλα. Η μεγαλύτερη όμως συντάχθηκε από τον λάτρη αυτών των ζώων Ξενοφώντα. Διάσημα ονόματα ήταν: ο Λευκός, ο Μελανός, ο Άνθος, η Θύελλα, ο Θηρευτής, ο Σκαφτιάς, ο Φύλαξ και διάφορα άλλα.

Ο Μέγας Αλέξανδρος τίμησε τον πιστό του σκύλο τον Πέριτα ονομάζοντας μια πόλη στο όνομα του. Έλληνες και Ρωμαίοι συγγραφείς υπενθυμίζουν στους αναγνώστες τους να επαινούν τους πιστούς τετράποδους συντρόφους τους. Ο Άρειος , ο ιστορικός της μακεδονικής εκστρατείας, αναφέρει: ένας πρέπει να αγγίξει το κεφάλι του σκύλου το, να το χαϊδέψει τραβώντας απαλά τα αυτιά του και να πει το όνομα του ή μια-δυο ενθαρρυντικές εκφράσεις, μπράβο!, καλό σκυλί!. Εξάλλου τα σκυλιά απολαμβάνουν την ενθάρρυνση όσο και οι τίμιοι άνθρωποι.
~ Για την απόδοση στα Ελληνικά: Νίκος Γιώτης
by Αντικλείδι ,antikleidi.com

 **********************************************************************

- ΟΙ 35 ΠΙΟ ΤΡΕΛΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ



Μια από τις καλύτερες συλλογές με ελληνικές πινακίδες που είδαν το φως της δημοσιότητας ανά τα χρόνια σε μια κλασσική πια συλλογή ανεκτίμητης αξίας!
Αν νομίζατε ότι τα είχατε δει όλα μέχρι σήμερα, κάνετε λάθος! Γιατί οι Έλληνες έχουμε και χιούμορ…

 


















 










































**********************************************************************

- Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ  ΠΟΥ  ΜΙΜΕΙΤΑΙ  ΑΠΙΘΑΝΑ   ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ  ΚΑΙ  ΜΗΧΑΝΕΣ.


                

- Ένα Παράλληλο Σύμπαν - Ο μαγευτικός κόσμος του βυθού


O βυθός της θάλασσας κρύβει τη γοητεία του αγνώστου και το μυστήριο που γεννά την απορία: Ποια ξένα πλάσματα, χρώματα και φυτά βρίσκονται κάτω από την επιφάνειά της; Στην ιστοσελίδα mattysmithphoto.com ανακαλύψαμε μερικές εκπληκτικές φωτογραφίες που προσφέρουν μία διπλή όψη της επιφάνειας του νερού και του βυθού. Από την Κούβα, την Αυστραλία και το Σίδνεϊ, το θαλάσσιο περιβάλλον κρύβει μαγευτικές ομορφιές. 

παράλληλο σύμπαν
παράλληλο σύμπαν
παράλληλο σύμπαν
παράλληλο σύμπαν
παράλληλο σύμπαν
παράλληλο σύμπαν

- Ο Τζίμης Πανούσης “εισέβαλε” στο κέντρο που εμφανίζεται…η Πάολα! Άρπαξε το μικρόφωνο και…!! (βίντεο)


Την έκπληξη της τραγουδίστριας διαδέχτηκε… ο ενθουσιασμός των πελατών, που κατέγραφαν τα πάντα με τα κινητά τους τηλέφωνα…

O Τζίμης Πανούσης πήγε το βράδυ του Σαββάτου (06-06-2015) στην Πύλη Αξιού, όπου εμφανίζεται η Πάολα και έκλεψε την παράσταση καθώς τραγούδησε και χόρεψε μαζί της.

Η Πάολα συνεχιζεί ολοένα και περισσότερο να δέχεται επισκέψεις στους χώρους όπου εμφανίζεται, απο καλλιτέχνες που ανήκουν σε διαφορετικό είδος μουσικής και δεν συχνάζουν στις μεγάλες πίστες.

Μετά τον Διονύση Σαββόπουλο που πήγε στην Πύλη Αξιού την προηγούμενη εβδομάδα, έκπληξη προκάλεσε και η παρουσία του Τζίμη Πανούση στο νυχτερινό κέντρο. Ο Τζίμης Πανούσης τραγούδησε μαζί της ένα τραγούδι του Στέλιου Καζαντζίδη και απ’ ότι φαίνεται στο παρακάτω βίντεο διασκέδασε αρκετά…

                           
Ο.Τ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου