Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

ο Δήμαρχος κ. Παναγιωτόπουλος απαντώντας στο κ. Μανανά «Έχει αποφασίσει να κάνει καψόνια»

Μύδρους εξαπολύει ο Δήμαρχος κ. Παναγιωτόπουλος απαντώντας στο κ. Μανανά
«Έχει αποφασίσει να κάνει καψόνια»
-«Οφείλει να ξεπεράσει την εκλογική αποτυχία του συνδυασμού του». – «Εν κρυπτώ βγήκε ανάδοχος στο Χάνι».....

-«Με την απόφασή του να επιτρέψει μετατάξεις επιστημονικού προσωπικού υπονόμευσε τη λειτουργία του δήμου». –«Παραπλάνησε εν ψυχρώ και εις διπλούν το Δημοτικό Συμβούλιο».
Σκληρή γραμμή υιοθετεί ο Δήμαρχος Δελφών κ. Θανάσης Παναγιωτόπουλος απαντώντας στη συνέντευξη που παραχώρησε ο τέως Δήμαρχος Θανάσης Μανανάς στην εφημερίδα Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ, θερμαίνοντας το πολιτικό κλίμα σε σημεία που να θυμίζει έντονα προεκλογική περίοδο.
Ο κ.Παναγιωτόπουλος υποστηρίζει ότι θα πρέπει να ξεπεράσει ο κ.Μανανάς την εκλογική ήττα του συνδυασμού του και τον καταγγέλλει ότι προσπάθησε εν κρυπτώ να δώσει το Χάνι εκεί που ήθελε!
Επίσης του καταλογίζει ότι υπονόμευσε το δήμο όταν διετέλεσε Δήμαρχος, καθώς με την απόφασή του να αφήσει επιστημονικό προσωπικό του δήμου να φύγει προκάλεσε σοβαρά δυσλειτουργικά προβλήματα με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των δημοτών που δεν έχουν την εξυπηρέτηση που θα έπρεπε.
Επιπλέον ισχυρίζεται ότι δυο φορές ο κ. Μανανάς επιχείρησε να παραπλανήσει το Σώμα, ενώ του καταλογίζει ότι έχει αποφασίσει να κάνει καψόνια στο Δημοτικό Συμβούλιο και τη Δημοτική Αρχή και εκφράζει την άποψη ότι ο τ.Δήμαρχος μπορεί να πολιτευτεί και πολύ καλύτερα.
Δημοσιεύουμε ολόκληρη την απάντηση του Δημάρχου κ. Θανάση Παναγιωτόπουλου προς τον τ.Δήμαρχο κ. Θανάση Μανανά.
ΘΕΜΑ: Απάντηση σε σημεία της συνέντευξης του κ. Αθανασίου Μανανά στην εφημερίδα «Η Ώρα της Φωκίδας» (φύλλο, 23.06.2015).
Αξιότιμε κ. Διευθυντά,
Σε προσωπικό επίπεδο έχω ιδιαίτερη εκτίμηση για τον κ. Αθανάσιο Μανανά. Ωστόσο, πολιτικά ομιλώντας, έχω την άποψη ότι οφείλει πλέον να ξεπεράσει την εκλογική αποτυχία του συνδυασμού του και να επικεντρωθεί σε μια πιο παραγωγική αντιπολίτευση στα πλαίσια του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών, καθώς σήμερα μας εκπλήσσει αρκετές φορές δυσάρεστα με την ανεξήγητη συμπεριφορά του.
Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα σας (φύλλο Ω.τ.Φ.23.06.2015) με κατηγορεί για «μη σοβαρή στάση», επικαλούμενος ενδεικτικά τη στάση μου απέναντι στη διαχείριση του Χανίου της Γραβιάς. Ας εξετάσουμε όμως ποια ήταν η δική του στάση σ’ αυτό το ζήτημα. Το Χάνι παρέμεινε ερμητικά κλειστό επί τέσσερα ολόκληρα χρόνια (διάστημα στο οποίο ο ίδιος υπήρξε σταθερά αντιδήμαρχος Δελφών και για λίγους μήνες Δήμαρχος Δελφών). Στα τέλη του έτους 2011 το Δημοτικό Συμβούλιο με εισήγηση του κ. Μανανά έλαβε την Απόφαση να εκμισθώσει το Χάνι σε ιδιώτη, με προτεινόμενο από τον ίδιο ελάχιστο μηνιαίο μίσθωμα 50 ευρώ.
Τέλος Ιουλίου 2014 (μετά από σχεδόν 3 χρόνια!) ενεργοποιώντας την ανωτέρω Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Μανανάς ως Δήμαρχος Δελφών, εισάγει (εκτός ημερησίας διάταξης!) στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου τους όρους διακήρυξης δημοπρασίας για την εκμίσθωση. Σε λίγες μέρες (αρχές Αυγούστου 2014) και πριν κανείς κατ’ ουσίαν καταλάβει τι γίνεται, η δημοπρασία διεξάγεται και το αποτέλεσμά της κατακυρώνεται πάλι από την Οικονομική Επιτροπή.
Στην άνω διακήρυξη δημοπρασίας παραλείπεται τυχαίως να αναφερθεί ότι εντωμεταξύ (στα τρία χρόνια που μεσολάβησαν από την Απόφαση του 2011) και συγκεκριμένα στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2014 έχει ενταχθεί ως έργο ΣΑΤΑ η κατασκευή στον ίδιο χώρο ενός καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος προϋπολογισμού πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ.
Με λίγα λόγια η Οικονομική Επιτροπή φέρεται να αγνοεί και οι αληθινοί υποψήφιοι μισθωτές σίγουρα αγνοούν ότι αυτό που θα τους εκμισθωθεί δεν είναι το Χάνι της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του 2011, αλλά θα διαθέτει κι ένα υπερσύγχρονο κατάστημα.
Γι’ αυτό άλλωστε στον ελάχιστο χρόνο που δόθηκε, με μηδενική δημοσιότητα (κυριολεκτικά εν κρυπτώ και μέσα στο δεκαπενταύγουστο) παρουσιάστηκε μόνο νας υποψήφιος μισθωτής, προσφέροντας το μίσθωμα των 51 ευρώ ανά μήνα, στον οποίο μισθωτή και κατακυρώθηκε.
Η Οικονομική Επιτροπή δε γνώριζε άραγε ότι όφειλε να ζητήσει επικαιροποιημένη Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου μετά από σχεδόν τρία χρόνια και αφού ουσιωδώς έχει αλλάξει το μίσθιο (δεν είναι πλέον ένα «μουσείο» αυτό που προσφέρεται, αλλά ένα «μουσείο» με προίκα ένα υπό κατασκευή κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος);
Δε γνώριζε επίσης ότι ρητά αυτό  (η κατασκευή του καταστήματος) έπρεπε να αναφέρεται στη διακήρυξη δημοπρασίας, ώστε να ενημερωθούν ορθώς όλοι οι υποψήφιοι μισθωτές και όχι μόνο όσοι διέθεταν εσωτερική πληροφόρηση;
Ε, λοιπόν αυτή τη δημοπρασία μίσθωσης, με αυτήν τη διαδικασία και με αυτήν τη μηδενική δημοσιότητα που της έδωσαν (μιλώντας πάντα για το περίφημο σε όλη την Ελλάδα Χάνι της Γραβιάς) αρνηθήκαμε να εφαρμόσουμε και πολύ καλά κάναμε!
Προβαίνει επίσης ο κ. Μανανάς σε μια σκόπιμη διαστρέβλωση, φέροντας εμένα να είμαι εναντίον της λειτουργίας του Χανίου με εκμίσθωση σε ιδιωτική επιχείρηση, αναιρώντας δήθεν τις προηγούμενες θέσεις μου. Αναληθές! Είμαι σαφώς εναντίον σε τέτοιες συνεργασίες με ιδιώτες, σαν αυτή που έγινε το καλοκαίρι του 2014, ευτελίζοντας την έννοια της επιχειρηματικότητας και υπονομεύοντας τις δυνατότητες λειτουργίας του Χανίου.
Τι κάνουμε σήμερα; Σε λίγες μέρες ξεκινά η εκτεταμένη επισκευή του Χανίου της Γραβιάς (προϋπολογισμού περίπου 26.000 ευρώ από ΣΑΤΑ).
Αμέσως μετά και με όρους διαφάνειας και ευρείας δημοσιότητας θα προτείνω στο Δημοτικό Συμβούλιο την εκμίσθωση του Χανίου, ελπίζοντας να προσελκύσουμε αξιόλογο επενδυτικό ενδιαφέρον.
Ας κρίνω ακόμη τη σοβαρότητα της στάσης του κ. Μανανά σ’ ένα ακόμη πολύ σημαντικό ζήτημα.
Στην ολίγων μηνών θητεία του ως Δήμαρχος Δελφών και ιδίως δύο ημέρες πριν μας παραδώσει (στις 29 Αυγούστου 2014), φρόντισε να απογυμνώσει το Δήμο μας από δέκα περίπου ικανότατα στελέχη (κυρίως επιστημονικό προσωπικό) χορηγώντας τους τη σύμφωνη γνώμη του για μετάταξή τους σε άλλες Υπηρεσίες, μολονότι εγώ τον είχα πλήρως καλύψει πολιτικά και του είχα ζητήσει να αρνηθεί, μολονότι προσωπικά είχα ήδη εκφράσει την αντίθεσή μου στους ίδιους τους ενδιαφερόμενους και μάλιστα χωρίς να μ’ ενημερώσει γι’ αυτήν του την Απόφαση που τελικά πήρε (δυο μόλις μέρες πριν μου παραδώσει…).
Η Απόφαση αυτή υπήρξε υπονομευτική και καθοριστική για τη λειτουργία του Δήμου και πρέπει να τη θυμούνται όλοι οι δημότες, όταν αδυνατούν να εξυπηρετηθούν από τις αποψιλωμένες πλέον από επιστημονικό προσωπικό
Υπηρεσίες του Δήμου μας.
Οφείλω ακόμη να απαντήσω στις παρατηρήσεις του Θανάση Μανανά, ότι παρά τη «μη σοβαρή» (κατά τη γνώμη του) στάση μου στους τομείς της καθημερινότητας (καθαριότητα κλπ), τους λίγους αυτούς μήνες κλείσαμε την «Κερατόραχη» και ξεκινήσαμε την αποκατάστασή της (πάγιο αίτημα ιδίως της δημοτικής ενότητας Γραβιάς), ενέργεια πολύ δύσκολή που απαίτησε πολλούς και σύνθετους πολιτικούς χειρισμούς, ενώ από τη μη συνέχιση των εργολαβιών καθαριότητας (αποκομιδής του πράσινου κάδου) σε τρεις δημοτικές ενότητες (Γραβιάς, Γαλαξιδίου και Δελφών) εξοικονομήσαμε για τον (στα πρόθυρα της χρεωκοπίας) Δήμο μας ποσό άνω των 200.000,00 ευρώ ετησίως, αξιοποιώντας στο μέγιστο βαθμό το λιγοστό υφιστάμενο προσωπικό, ενέργεια που ο ίδιος δεν είχε κάνει.
Τέλος ενδεικτικά για τη σοβαρότητα της στάσης του από τα έδρανα της μείζονος μειοψηφίας αποτελούν τα δυο πρόσφατα κρούσματα εν ψυχρώ παραπλάνησης του Δημοτικού Συμβουλίου από τον κ. Μανανά σε δυο συνεχόμενες συνεδριάσεις του.
Στην πρώτη συνεδρίαση (της 5ης Ιουνίου 2015) ο κ. Μανανάς ψευδώς ισχυρίστηκε ότι δήθεν επί δικής του θητείας οι προτάσεις για τα πρόσωπα των υδρονομέων έρχονταν μέσα από εισηγήσεις των οικείων Τοπικών Συμβουλίων.
Μάλιστα παρότι του ζητήθηκε από εμένα προσωπικά να διαβεβαιώσει το Σώμα περί αυτού, διότι κανείς δεν ενθυμείτο κάτι τέτοιο, αυτός επέμεινε ότι κάτι τέτοιο συνέβη τόσο το 2014, όσο και όλα τα προηγούμενα χρόνια και έτσι το θέμα οδηγήθηκε σε αναβολή. Μετά από λίγες μέρες (στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο της 17ης Ιουνίου) αποκαλύφθηκε ότι ο κ. Μανανάς παραπλάνησε το Σώμα (ελπίζω άθελά του), ωστόσο μια απολογητική ή επεξηγηματική κουβέντα δεν ακούστηκε από τα χείλη του. Στην ίδια συνεδρίαση πάλι ψευδώς ισχυρίστηκε (σχετικά με ένα ζήτημα της Μαριολάτας) ότι δήθεν πέρσι με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (όντας ο ίδιος Δήμαρχος) είχε παραχωρηθεί για την «γιορτή της πίτας» ο χώρος του δημοτικού σχολείου και όχι του κοινοτικού καταστήματος.
 Η παραπλάνηση αποκαλύφθηκε αμέσως από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, κ. Μολιώτη, που είχε την περσινή Απόφαση στα χέρια του, ωστόσο και πάλι ο κ. Μανανάς δεν έδειξε καμία απολογητική διάθεση.
Ο κ. Μανανάς, ως φαίνεται, έχει αποφασίσει να «κάνει καψόνια» στο δημοτικό συμβούλιο και στη δημοτική αρχή Δελφών, κυρίως όμως τα «καψόνια» του ταλαιπωρούν τους συνδημότες μας και εν προκειμένω τους συμπατριώτες του από τη Δημοτική Ενότητας Γραβιάς.
Προσωπικά θεωρώ ότι ο κ. Μανανάς έχει τη δυνατότητα να πολιτευτεί πολύ καλύτερα απ’ ό,τι αποδεικνύουν τα παραπάνω και έχει ακόμη δυνατότητες να προσφέρει στην τοπική μας κοινωνία. Για το λόγο αυτόν τον καλώ να αναθεωρήσει τη στάση που υιοθέτησε μετά το Μάιο του 2014 και να επιδοθεί σε πιο παραγωγικά πράγματα, τα οποία είμαι βέβαιος ότι μπορεί και ξέρει να υπηρετεί.
Θανάσης Παναγιωτόπουλος

Δήμαρχος Δελφών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου