Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Πεντάμηνη παράταση με χρηματοδότηση 15,5 δισ. ευρώ, προτείνουν οι θεσμοί

Πεντάμηνη παράταση του υφιστάμενου προγράμματος μέχρι το τέλος Νοεμβρίου με χρηματοδοτική στήριξη 15,5 δισ. προβλέπει η πρόταση των θεσμών για συμφωνία....
, που σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές θα συζητηθεί αύριο στο Eurogroup. Συγκεκριμένα θα δοθούν στην Αθήνα: το 1,8 δισ. από τα κέρδη των κεντρικών τραπεζών της ευρωζώνης από τα ελληνικά ομόλογα (SMPs) και το οποίο θα εκταμιευτεί άμεσα για την κάλυψη των δανεικών υποχρεώσεων της Ελλάδας και συγκεκριμένα την αποπληρωμή της δόσης προς το ΔΝΤ ύψους 1,6 δισ. στις 30 Ιουνίου. Από τα 15,5 δισ., τα 8,7 δισ. προέρχονται από τα αχρησιμοποίητα κεφάλαια του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που θα επιστραφούν στην Ελλάδα, τα 3,3 δισ. από τα SMPs και 3,5 δισ. από το ΔΝΤ.
Σε ό, τι αφορά το ΔΝΤ οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότ θα εκταμιεύσει τα δικά του κονδύλια στο τέλος της πεντάμηνης περιόδου και αφού η Αθήνα έχει υιοθετήσει και εφαρμόσει τα μέτρα που θα συμφωνήσει με τους θεσμικούς εκπροσώπους των δανειστών της. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το ΔΝΤ θα θέσει ως προϋπόθεση εκταμίευσης την εγγύηση των ευρωπαίων εταίρων για δωδεκάμηνη συνέχιση της χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας.
tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου