Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τρίτη 16 Απριλίου 2024 σήμερα...Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών η Αικατερίνη Νικ. Φούρλα, εχθές το βράδυ......

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2016 ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΙΘΟΡΕΑ - ΛΙΑΝΟΚΛΑΔΙ...



Έως το τέλος του χρόνου αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί τα έργα υποδομής και επιδομής στο σιδηροδρομικό δίκτυο ...
από την Τιθορέα ως το Λιανοκλάδι. Ηδη, σύμφωνα με την ΕΡΓΟΣΕ, οι εργασίες σε όλα τα μέτωπα του τμήματος Τιθορέα - Δομοκός προχωρούν με ταχείς ρυθμούς.


Με βάση τον προγραμματισμό, οι εργασίες ηλεκτροκίνησης - σηματοδότησης πρόκειται να ολοκληρωθούν τον Σεπτέμβριο του 2016, ενώ στους επόμενους δύο μήνες αναμένεται να υπογραφεί η συμφωνία μεταξύ της ΕΡΓΟΣΕ Α. Ε. και του ΑΔΜΗΕ για τους υποσταθμούς της γραμμής, οι οποίοι θα τροφοδοτούν την ηλεκτροκίνηση.

Το τμήμα Λιανοκλάδι - Δομοκός αναμένεται να ολοκληρωθεί την Άνοιξη του 2017, οπότε και θα αρχίσουν οι εργασίες δοκιμών και πιστοποίησης του έργου.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών η  απόσταση μεταξύ Αθήνας - Θεσσαλονίκης θα διανύεται σε περίπου 3,5 ώρες αφού τα ηλεκτροκίνητα τρένα  θα μπορούν να αναπτύσσουν κατά τόπους ταχύτητες περίπου 200 χλμ/ώρα, ενώ θα εκμηδενιστούν οι ρύποι που εκλύονται σήμερα από τα πετρελαιοκίνητα τρένα.

Οι σιδηροδρομικοί σταθμοί της γραμμής υλοποιούνται κατά φάσεις, ώστε να μην παρεμποδίζεται η κυκλοφορία των τρένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και να είναι σε λειτουργία τα υφιστάμενα συστήματα σηματοδότησης - τηλεπικοινωνιών, τα οποία θα αντικατασταθούν από καινούργια, τελευταίας τεχνολογίας συστήματα.

Οσον αφορά τη στρώση της γραμμής, μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί 9 χιλιόμετρα σταθερής επιδομής στη σήραγγα Καλλιδρόμου και 89 χιλιόμετρα σκυρογραμμής στο υπόλοιπο τμήμα, σημειώνει η ΕΡΓΟΣΕ, η οποία εκτιμά ότι «η υλοποίηση του έργου με αυτούς τους ρυθμούς, θα φέρει το ζητούμενο αποτέλεσμα που είναι να ολοκληρωθούν οι εργασίες στην ώρα τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου