Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Υπερκαλύφθηκε ο στόχος για τα έσοδα των Μάρτιο

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έφτασαν στις υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους,.....
φαίνεται πως επιτυγχάνεται ο στόχος των 11,9 δις ευρώ μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2015, καθώς τον Μάρτιο η αύξηση των εσόδων ήταν μεγάλη και υπερκάλυψε την υστέρηση των δύο προηγούμενων μηνών.
Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες της οικονομικής εφημερίδας «Ναυτεμπορική», τον Μάρτιο τα έσοδα ξεπέρασαν κατά τουλάχιστον 900 εκατ. ευρώ τον στόχο. Τα επίσημα στοιχεία αναμένεται να ανακοινωθούν μετά το Πάσχα, ωστόσο με τα δεδομένα, που υπάρχουν μέχρι σήμερα, τα έσοδα τον Μάρτιο, φαίνεται να έχουν διαμορφωθεί πάνω από τα τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ έναντι στόχου 3,2 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Η αύξηση των εσόδων οφείλεται κυρίως στην έκτακτη ρύθμιση «εξπρές« του υπουργείου Οικονομικών για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, αλλά και στην καταβολή ποσού άνω των 150 εκατ. ευρώ στο κονδύλι όπου εγγράφονται τα έσοδα από αποκρατικοποιήσεις. Τρίτος παράγοντας που βοήθησε στην υπέρβαση του στόχου, είναι, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες της Ναυτεμπορικής, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Μόνο τον Μάρτιο έφτασαν εισπράξεις περίπου 850 εκατ. ευρώ ενώ αναμένονταν ποσά της τάξεως των 480 εκατ. ευρώ. Τέλος, με μικρότερα ποσά συνέβαλαν ο ΕΝΦΙΑ (υπήρξαν εισπράξεις και τον Μάρτιο παρά τη λήξη της προθεσμίας κυρίως από επιχειρήσεις) αλλά και τα έσοδα από τους φόρους στα πετρελαιοειδή.
Όπως αναφέρεται, στα έσοδα  του τακτικού προϋπολογισμού (είναι κυρίως τα φορολογικά έσοδα) εξακολουθεί να υπάρχει υστέρηση. Ωστόσο, στο υπουργείο Οικονομικών υπάρχει αισιοδοξία ότι τον Απρίλιο, το «άνοιγμα» θα κλείσει ακόμη περισσότερο λόγω της ενεργοποίησης της ρύθμισης των 100 δόσεων και κυρίως της διαδικασίας της «προκαταβολής φόρου» η οποία θα δώσει και πάλι κίνητρα στους φορολογούμενους να πληρώσουν μέρος ή το σύνολο των οφειλών τους κερδίζοντας από τη διαγραφή προστίμων και προσαυξήσεων.
tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου