Προσφατες Αναρτησεις

Translate

Δευτέρα, 6 Απριλίου 2015

Ο Αυστριακός καγκελάριος κατά του Σόιμπλε

Αυστριακός καγκελάριος κατά Σόιμπλε: «Γιατί πανηγυρίζουμε ότι εμείς είμαστε τόσο καλοί, όταν η νότια Ευρώπη κατρακυλά σε μια ανθρωπιστική καταστροφή»;.....

Ο καγκελάριος της Αυστρίας άσκησε αυστηρή κριτική στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για την πολιτική του έναντι της χώρας μας: «Δεν θα πρέπει κανείς να ξεχνά πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση στην Ελλάδα, όπου από τη μια υπάρχει τεράστια παιδική φτώχεια και από την άλλη οι πάμπλουτοι που εμβάζουν τα χρήματά τους στην Ελβετία και δεν πληρώνουν τον παραμικρό φόρο», υπογράμμισε ο Βέρνερ Φάιμαν σε συνέντευξή του σε αυστριακή εφημερίδα.
Ο αυστριακός καγκελάριος, ο οποίος κατ’ επανάληψη έχει ζητήσει να δοθεί στην Ελλάδα μια «έντιμη ευκαιρία», επισήμανε πως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή του δεν είναι «μάγοι» και, παρόλη την κριτική που τους ασκείται, δεν επιτρέπεται να ξεχνά κανείς πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα για την Ελλάδα.
Κατά την άποψή του,  πάντως, η ελληνική κυβέρνηση υποτίμησε τα προβλήματα, και στο θέμα της επαγγελματικότητάς της βρίσκεται ακόμη σε μια διαδικασία μάθησης, υποσχέθηκε πάρα πολλά πιστεύοντας ίσως ότι μπορεί να τα τηρήσει και πολλοί που διαπραγματεύονται μαζί της στις Βρυξέλλες ή την Αθήνα έχουν συχνά την εντύπωση ότι απέναντί τους δεν έχουν πολιτικούς αλλά καθηγητές πανεπιστημίων σε μια πανεπιστημιακή παράδοση.
Παρόλα αυτά, ο κ. Φάιμαν δεν μπορεί να κατανοήσει τι νόημα έχει «το να θέλει ο κ. Σόιμπλε να αποδείξει ότι είναι ένας τέλειος επαγγελματίας και ότι οι άλλοι στην ελληνική κυβέρνηση είναι αρχάριοι», επειδή αυτό δεν λύνει με κανέναν τρόπο τα προβλήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ανθρώπων στην Ελλάδα.
«Δεν έχουμε κανένα λόγο να πανηγυρίζουμε ότι εμείς είμαστε τόσο καλοί, όταν την ίδια στιγμή η νότια Ευρώπη κατρακυλά σε μια ανθρωπιστική καταστροφή. Η κοινή Ευρώπη υπάρχει όταν ο γείτονας δεν πεινάει», ανάφερε με νόημα ο καγκελάριος της Αυστρίας, ζητώντας να πάρει επιτέλους και πάλι η πολιτική τα πράγματα στα χέρια της και να μην περιμένει να παίρνει κάθε πρωί στα χέρια της τους Financial Times για να δει τι λένε οι αγορές».
koutipandoras

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Tο ΄΄Πολύδροσος Παρνασσού΄΄ δημοσιεύει τα σχόλια των αναγνωστών του. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι βγάζουμε τα απωθημένα μας ανώνυμα και τα φορτώνουμε στη πλάτη του διαχειριστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας.Σε επώνυμα σχόλια η δημοσιεύματα απαντήσεις ή σχολιασμοί δημοσιεύονται μόνο τα επώνυμα.