Προσφατες Αναρτησεις

Translate

Παρασκευή, 24 Απριλίου 2015

Η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας για τα ταμειακά διαθέσιμα των ΟΤΑ

Κοίτα ποιοι μιλούν…..

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αναστάτωσε όλους τους εντολοδόχους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που την αποκαλούν «πραξικοπηματική απόφαση» και «υφαρπαγή» .......

Μιλούν αυτοί που υπέγραψαν φαρδιά πλατιά όλα τα μνημόνια .
Κυρία Ασπασία Μανδρέκα τον Απρίλιο του 2014 ήσασταν ή δε ήσασταν βουλευτής ; Πείτε για μια φορά αλήθεια στο λαό που σας εξέλεξε βουλευτή Φωκίδας.
Στην έκθεση αξιολόγησης τον Απρίλιο του 2014 για το δεύτερο πρόγραμμα προσαρμογής είχατε ή δεν είχατε ενημερωθεί για την παράγραφο 136 « Για την κάλυψη των επιπλέον αναγκών ,εάν υπάρξουν, επιπλέον κεφάλαια μπορούν να εξευρεθούν με μια σειρά από μέτρα όπως η χρήση ρέπος και των ταμειακών διαθεσίμων της γενικής κυβέρνησης». Σήμερα γιατί βγαίνετε και πανικοβάλετε τον κόσμο; Τότε ήταν σωτήριο αλλά σήμερα είναι καταστροφικό;
Επί ποιων κυβερνήσεων δημιουργήθηκε το χρέος;
Σε ποιων τα χέρια το χρέος έφτασε τα 300 δις;
Ποιος κατέστρεψε τους Έλληνες με τα απανωτά  δημοσιονομικά μέτρα, τη φρικτή λιτότητα, την υπερφορολόγηση και την κατάρρευση του συνταξιοδοτικού ;
Κυρία Παπαθανάση και κύριε Μπούγα θα μας απαντήσετε για το PSI που έγινε κούρεμα στα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων κατά 75% ;
Ή θα μας απαντήσετε για την διαβρωμένη διοίκηση που δημιουργήσατε με τις μίζες και τις προμήθειες ;
Επί τίνων κυβερνήσεων δημιουργήθηκε ο Καλλικράτης και η αποδυνάμωση της αυτοδιοίκησης ; Ποιες κυβερνήσεις και για ποιο λόγο το 2010 περιέκοψαν κατά 50%  το προσωπικό των Δήμων και κατά 60% την χρηματοδότησή τους;
Κύριε Παναγιωτόπουλε, κύριε Καπεντζώνη και κύριε Ταγκαλή είχατε ή δεν είχατε υιοθετήσει αυτές τις πολιτικές εσείς και οι δημοτικές σας παρατάξεις;
Τα μνημόνια και την καταστροφή της χώρας μας την έχετε υπογράψει εσείς και τα κόμματά σας με το «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ».
Όμως η χώρα σήμερα οδηγείται σε οικονομική ασφυξία από ντόπιους και ξένους παράγοντες.
Άλλωστε ακόμα και σήμερα οι «σωτήρες»  των προηγούμενων κυβερνήσεων  μας συμβουλεύουν και μας ζητούν επίμονα να εφαρμόσουμε όλα όσα είχαν υπογράψει προκειμένου η χώρα να σωθεί. Ζητούν ουσιαστικά υπογραφή νέου μνημονίου προσθέτοντας ακόμη περισσότερα βάρη στις πλάτες του λαού με νέες περικοπές μισθών και συντάξεων , κατάργηση ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων , αύξηση της φορολογίας των πολιτών μέσω του ΦΠΑ και εκποίηση της δημόσιας περιουσίας.
Και όλα αυτά προτείνονται για να μην αποκαλυφθούν οι ατασθαλίες που έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια εις βάρος του λαού και ο πλουτισμός όλων αυτών που διοικούσαν το κράτος.
Όταν  η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με τους δανειστές-εταίρους με σύνεση και αποφασιστικότητα  προς όφελος της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών καλά θα κάνουν να σταματήσουν οι καταστροφολόγοι να παπαγαλίζουν την ίδια καραμέλα.

Εμείς στο ΣΥΡΙΖΑ θα λέμε πάντα την αλήθεια στο λαό. Ξεκαθαρίζουμε.  Η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να έχει οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια σύμφωνα με τη συνταγματική πρόβλεψη.
Πρέπει όμως να προετοιμαζόμαστε ως κυβέρνηση ,ως κοινωνία και ως χώρα να αντιμετωπίσουμε  τον δρομολογημένο εκβιασμό και την κλιμακούμενη ασφυξία που μας επιβάλλουν , μέρα με την μέρα, βήμα το βήμα , οι Ευρωπαίοι και οι εγχώριοι υποστηρικτές τους.
Επειδή πολλά λέγονται και γράφονται τις τελευταίες μέρες για την απόφαση μεταφοράς των ταμειακών αποθεμάτων στην ΤτΕ  με πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου , ναι πρόκειται για προβληματική αλλά αναγκαία απόφαση στους σημερινούς καιρούς .
Αυτό που έφερε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με την πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου προβλέπει ότι γίνεται υποχρεωτική η μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων των φορέων του Δημοσίου –και σε καμία περίπτωση των Ασφαλιστικών Ταμείων- στον ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος, ώστε να χρησιμοποιηθούν αν χρειαστεί για την έκδοση repos, δηλαδή τίτλων βραχυπρόθεσμου (έως 15 ημέρες) δανεισμού του κράτους.

Αυτή η πρακτική ισχύει σε αρκετές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Άλλωστε η ρύθμιση αυτή αναφέρεται σε φορείς οι οποίοι χρηματοδοτούνται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό και δίνει τη δυνατότητα στο Δημόσιο να δανείζεται για μία χρονική περίοδο ως και 15 ημέρες ποσά τα οποία οι φορείς δεν έχουν ανάγκη.
Με αυτό τον τρόπο οι φορείς εξασφαλίζουν πιο αποδοτική τοποθέτηση των ταμειακών τους διαθεσίμων, αφού τα επιτόκια των εμπορικών τραπεζών δεν ξεπερνούν το 1%, ενώ στην Τράπεζα της Ελλάδος η απόδοση είναι της τάξης του 2,5%. Υπενθυμίζουμε ότι με πρόσφατη τροπολογία της κυβέρνησης, τα ταμειακά διαθέσιμα των φορέων είναι πλήρως εξασφαλισμένα με δικαίωμα αποζημίωσης από το Δημόσιο.
Καμία σχέση με την καταστροφολογία των εντολοδόχων.
Τέλος , αυτοί που ποτέ δεν είπαν στο λαό την αλήθεια γιατί ήταν υποτακτικοί της Μέρκελ ας κοιταχτούν στον καθρέφτη  γιατί είναι γνωστό σε όλους το mail Χαρδούβελη που τους είχε ζητηθεί να εφαρμόσουν το 2014.
Ο κόσμος που βλέπει την υποκρισία έχει αλάνθαστο κριτήριο και γι’ αυτό  στηρίζει με μεγάλη πλειοψηφία τις κινήσεις της κυβέρνησης.                                                                                        Άμφισσα 23/4/2015

4 σχόλια:

 1. για την Πράξη Νομοθετικου Περιεχομενου που άξξιξε πλέον την δημοκρατικη σας ευαισθησία θα μας πείτε τίποτα ????

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ
  Το άλλο με τον τοτό το ξέρετε ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Του Κώστα Λαπαβίτσα
  Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία η κυβέρνηση μετέφερε τα ταμειακά αποθέματα πολλών δημοσίων φορέων στην Τράπεζα της Ελλάδας ήταν μια δύσκολη κίνηση που θα ήταν δικαιολογημένη μόνο σε έκτακτες συνθήκες. Δεν υπάρχει φυσικά καμία αμφιβολία για το ότι οι συνθήκες είναι έκτακτες, όπως και ότι μας τις κληροδότησε η προηγούμενη κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
  Στις 26 Ιανουαρίου το υπουργείο Οικονομικών παρέδωσε στη νέα κυβέρνηση ταμειακά διαθέσιμα 1,634 δις ευρώ. Επαίρονται πολλοί της κυβέρνησης Σαμαρά για τοπλεόνασμα αυτό και το παρουσιάζουν ως απόδειξη του αλήστου μνήμης ‘σαξές στόρι’. Μόνο που η πρόβλεψη εσόδων-εξόδων που επίσης παρέδωσε το υπουργείο Οικονομικών εμφάνιζε ταμειακό έλλειμμα 429 εκ ευρώ για τις 24 Φεβρουαρίου, το οποίο μάλιστα θα ανέβαινε σε πάνω από 700 εκευρώ τις επόμενες δύο μέρες. Δηλαδή όταν θα πληρώνονταν οι μισθοί και οι συντάξεις. Αυτή ήταν η ‘επιτυχία’ της κυβέρνησης Σαμαρά.
  Αλλά μήπως η κατάσταση θα γινόταν καλύτερη τον Μάρτιο; Θα στενοχωρήσω τους ζηλωτές των Μνημονίων, αλλά ακριβώς η ίδια πρόβλεψη έδινε αρνητικό πρόσημο για όλες τις μέρες του Μαρτίου. Προβλέπονταν ταμειακά ελλείμματα για όλο το μήνα, που μάλιστα θα έφταναν σε εφιαλτικά ύψη 3, 4, ακόμη και σχεδόν 5 δις ευρώ μετά τις 20 Μαρτίου. Το κράτος που παρέδωσε ο κ. Σαμαράς ήταν απολύτως χρεοκοπημένο. …….
  Τα κατάφερε λοιπόν η νέα κυβέρνηση να μετατραπούν τα ελλείμματα του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου σε πλεονάσματα, ώστε να γίνουν τακτικά οι πληρωμές μισθών και συντάξεων. Αλλά επειδή στην οικονομία δεν υπάρχουν ούτε μαγικά αλλά ούτε και θαύματα, ο Απρίλιος αποδείχθηκε δυσκολότατος. Ο λόγος είναι ότι πληρώνουμε τακτικά τα χρέη μας προς το ΔΝΤ, χωρίς να λαμβάνουμε ούτε ένα ευρώ χρηματοδότησης από ΕΕ/ΔΝΤ, καθώς μάλιστα η ΕΚΤ έχει περιορίσει την τραπεζική ρευστότητα με τρόπο εχθρικό προς τη χώρα μας. Όσο και να μεταθέτει το κράτος τις πληρωμές και να κάνει οικονομίες το ταμείο θα γίνει κάποια στιγμή αρνητικό.
  Η πρόβλεψη για τον Απρίλιο ήταν ότι θα εμφανιζόταν ξανά ταμειακό έλλειμμα από τις 24 και μετά. Για να υπάρξει ασφάλεια λοιπόν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μετέφερε τα αποθεματικά των δημοσίων φορέων με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Ας είμαστε ξεκάθαροι: πρόκειται για μια αναγκαστική κίνηση που έγινε υπό τεράστια πίεση.
  Την πίεση μας την κληροδότησε η κυβέρνηση Σαμαρά και την έκανε απείρως χειρότερη η πολεμική συμπεριφορά των δανειστών και εταίρων μας, οι οποίοι απλώς δεν αποδέχονται εύλογα επιχειρήματα.Ο στόχος τους είναι να ακυρωθεί το αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου και να παραδοθείάνευ όρων η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Τα γεγονότα του Γιούρογκρουπ της 24ης Απριλίου με την προσπάθεια διασυρμού του Έλληνα Υπουργού Οικονομικών καταδεικνύουν του λόγου το αληθές. ΜιαΕΕ που κυριαρχείται από τις φιλοδοξίες και τους στόχους της Γερμανίας θέλει να εξευτελίσει την αριστερή κυβέρνηση της Ελλάδας και ότι αυτή αντιπροσωπεύει.


  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. μπλα μπλα μπλα και παλι μπλα μπλα! η κυβερνηση καλα θα κανει να τηρησει τις προεκλογικες της δεσμευσεις προς τον Λαο και να κανει πραξεις αυτα που ΕΤΑΞΕ προς Αυτον. ο Λαος εχει ξεπερασει τα ορια Του πλεον και δεν αντεχει αλλο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Tο ΄΄Πολύδροσος Παρνασσού΄΄ δημοσιεύει τα σχόλια των αναγνωστών του. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι βγάζουμε τα απωθημένα μας ανώνυμα και τα φορτώνουμε στη πλάτη του διαχειριστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας.Σε επώνυμα σχόλια η δημοσιεύματα απαντήσεις ή σχολιασμοί δημοσιεύονται μόνο τα επώνυμα.