Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Σάββατο 25 Απριλίου 2015

«Μονοπάτι Παρνασσού 2015» ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πανέμορφες ορεινές διαδρομές θα έχουν τη δυνατότητα να ακολουθήσουν οι αθλητές που έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους στο Μονοπάτι Παρνασσού,.....
τον ορεινό ημιμαραθώνιο αγώνα που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Απρίλιου 2015, στον Παρνασσό, με αφετηρία την Αμφίκλεια.
Νέο ρεκόρ συμμετοχών με τις επιβεβαιωμένες εγγραφές να έχουν ξεπεράσει τις 450. Σημαντικές συμμετοχές από κορυφαίους Έλληνες δρομείς ορεινών διαδρομών, ανάμεσά τους ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος πρωταθλητής skyrunning 2014, ο Γιώργος Διαλεκτός με ρεκόρ διαδρομής και χρόνο 2.16.17 (2012), ο Σταύρος Στεφανής με 2 νίκες στον αγώνα, ο Αλέξανδρος Φωτιάδης, ο Νίκος Κωστόπουλος, ο Γιάννης Θανασιάς, ο Ανδρέας Βογιατζής και άλλοι πολλοί αθλητές, ενώ από τις γυναίκες η Ασημίνα Συλαίου με 3 νίκες στον αγώνα, η Γλυκερία Τζιατζιά και άλλες.
Οι περίπου 40 θέσεις που απομένουν στον αγώνα των 24 km θα δοθούν σε όσους εγγραφούν έγκαιρα στη γραμματεία του αγώνα το Σάββατο το απόγευμα ή την Κυριακή το πρωί. Διοργανωτής σύλλογος ο Α.Σ. Διόνυσος Αμφίκλειας http://dionysosamfiklias.gr  όπου δημοσιεύονται αναλυτικά οι κανονισμοί των αγώνων, η περιγραφή και οι χάρτες των διαδρομών και όλα τα νέα.
Εκατοντάδες εθελοντές θα βρίσκονται στην Αμφίκλεια και στο βουνό για να βοηθήσουν στη διοργάνωση του αγώνα και να δημιουργήσουν ασφαλείς και ευχάριστες συνθήκες για τους αθλητές αλλά και να τους παρακινήσουν με τον ενθουσιασμό τους προς τον τερματισμό.
Το «Μονοπάτι Παρνασσού» είναι ορεινός ημιμαραθώνιος πανελλήνιας εμβέλειας, με πρώτη διοργάνωση το 2007. Οι αγώνες εξελίσσονται σε δύο διαδρομές: α/ μεγάλος αγώνας 24,2 χιλιομέτρων με 1.620 μέτρα υψομετρική ανάβαση, β/ μικρός αγώνας 10,9 χιλιομέτρων με 790 μέτρα υψομετρική ανάβαση. Οι διαδρομές είναι κυκλικές με εκκίνηση και τερματισμό την κεντρική πλατεία της Αμφίκλειας, όπου έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εκατοντάδες θεατές.
Οι διαδρομές κινούνται σε μονοπάτια του Παρνασσού τα οποία έχουν επιλεγεί από διακεκριμένους Έλληνες αθλητές και είναι από τις πιο όμορφες διαδρομές στην Ελλάδα. Ελέγχονται, σηματοδοτούνται και συντηρούνται για την ασφάλεια τους, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Κατά τη διάρκεια του αγώνα στελεχώνονται από τους δεκάδες εθελοντές του Α.Σ. Διονύσου. Στο Μονοπάτι Παρνασσού συμμετέχουν πολλοί από τους κορυφαίους Έλληνες δρομείς ορεινών διαδρομών, ενώ οι φανατικοί φίλοι και υποστηρικτές αυξάνονται κάθε χρόνο.
Παράλληλα με τους ορεινούς αγώνες, το απόγευμα του Σαββάτου 25 Απριλίου διοργανώνονται παιδικοί αγώνες δρόμου σε τρεις κυκλικές διαδρομές, (800 έως 2.200 μέτρων) και κατά ηλικίες, υπό την επίβλεψη ειδικευμένων γυμναστών και με αυστηρούς κανόνες ασφαλείας. Αναμένεται να λάβουν μέρος 150 παιδιά. Οι παιδικοί αγώνες δίνουν ξεχωριστό χρώμα και ταυτόχρονα σφυρηλατούν τα παιδιά στο πνεύμα του «Ευ αγωνίζεσθαι». 
Ο αγώνας των 24 χλμ. ανήκει στη διοργάνωση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Skyrunning και του πρωταθλήματος νέων της Salomon.
Ο Δήμος Αμφίκλειας-Ελάτειας υποστηρίζει ενεργά τον αγώνα, καθώς και το σύνολο των τοπικών επιχειρήσεων.

Οργανωτική Επιτροπή «Μονοπάτι Παρνασσού 2015»
_________________________________________________________

Για περισσότερες πληροφορίες :   http://dionysosamfiklias.gr/?page_id=861

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου