Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Η Τομεακή Επιτροπή Φωκίδας του ΚΚΕ για το Νοσοκομείο Άμφισσας και τις εξελίξεις στο χώρο της δημόσιας υγείας

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Φωκίδας του ΚΚΕ για το Νοσοκομείο Άμφισσας και τις εξελίξεις στο χώρο της δημόσιας υγείας....

Η κατάσταση στο νοσοκομείο της Άμφισσας έχει φτάσει σε οριακό σημείο. Όπως αναδείχθηκε και από την κινητοποίηση του Σωματείου των Εργαζομένων στο Νοσοκομείο στις 23/03/2015, η Παθολογική Κλινική κλείνει από την 1η Απριλίου. Και πως να μη φτάσουμε σε αυτό το σημείο, όταν την τελευταία 10ετία το προσωπικό στα δημόσια Νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας μειώθηκε κατά 17.000 άτομα ενώ καταγράφονται τρομακτικά κενά. Όταν, όπως παραδέχτηκε η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας σε συνάντηση με φορείς, χρειάζονται 20.000 άτομα για μια στοιχειώδη λειτουργία του συστήματος Υγείας. Ωστόσο οι προσλήψεις που δρομολογούνται για φέτος (χωρίς να είναι και σίγουρες) είναι 1.095 σε μη ιατρικό προσωπικό, 300 επικουρικοί (συμβασιούχοι) γιατροί και 450 μόνιμοι γιατροί από εκκρεμούσες προκηρύξεις του 2010.
Απέναντι σε αυτή την κατάσταση η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως φαίνεται από τις ανακοινώσεις τους, καλούν τον λαό να δείξει ανοχή και υπομονή. Ανοχή και υπομονή σε μια κυβέρνηση που παρέλαβε κατά τα γνωστά “καμένη γη” και θα λύσει τα προβλήματα  σε ένα απροσδιόριστο χρονικό ορίζοντα και ανάλογα με την έκβαση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ. Κι όλα αυτά, αφού έχει αποδεχτεί ότι θα τηρηθούν όλες οι  μνημονιακές δεσμεύσεις. Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα εφαρμοστούν όλοι οι αντιλαϊκοί  προϋπολογισμοί που μείωσαν κατά 50% τις δαπάνες λειτουργίας των δημόσιων νοσοκομείων την τελευταία πενταετία, ενώ θα γίνονται (στην καλύτερη περίπτωση αφού ούτε κι αυτή τηρήθηκε) μια πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις. Η κατάσταση στα νοσοκομεία θα παραμείνει αυτή που όλοι ζούμε και η όποια αναφορά σε δωρεάν δημόσια υγεία και εθνικό σύστημα υγείας θα είναι μόνο για το θεαθήναι.
Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου και ο λαός της Φωκίδας δεν πρέπει να δείξουν καμία ανοχή στη νέα συγκυβέρνηση και στο ζήτημα της δημόσιας υγείας. Δεν έχουν κανένα συμφέρον να στοιχίσουν τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις τους για δημόσια δωρεάν υγεία, πίσω από τη διαπραγματευτική τακτική της συγκυβέρνησης υπέρ του ενός ή του άλλου τμήματος του κεφαλαίου, όπως τον καλούν ο ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας και ο Βουλευτής του.
·        Να απαιτήσουν να γίνουν άμεσα οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας.
·        Να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του Νοσοκομείου της Άμφισσας με την πρόσληψη όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού.  
·        Να εξασφαλιστεί πλήρης και επαρκής χρηματοδότηση, να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις σε νοσοκομειακά κρεβάτια.
·        Κατάργηση κάθε πληρωμής για ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις, φάρμακα, θεραπείες, υγειονομικό υλικό και τεχνικά βοηθήματα.
·        Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με ευθύνη του κράτους, χωρίς καμιά προϋπόθεση, σε όλους τους ανασφάλιστους, ανέργους.

Άμφισσα, 24/3/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου