Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 18 Απριλίου σήμερα......

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Ανυποχώρητη η Ελλάδα στις απειλές της Γερμανίας

Απορρίπτει η κυβέρνηση τη νέα σκληρή πρόταση Ντάισελμπλουμ και ζητάει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για να συζητηθεί το θέμα με πολιτικούς όρους.....

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο Eurogroup, καθώς όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, καθώς παρουσιάστηκε ως βάση συζήτησης ένα κείμενο που αποτελεί ριζική υπαναχώρηση από την κοινή ανακοίνωση του κ. Ντάισελμπλουμ με τον Αλέξη Τσίπρα, την προηγούμενη Πέμπτη.

O κ. Ντάισεμπλουμ παρουσίασε ένα νέο «σκληρό» κείμενο, το οποίο δεν έγινε δεκτό από την ελληνική κυβέρνηση.

«Η επιμονή ορισμένων κύκλων να εφαρμόσει η νέα ελληνική κυβέρνηση το μνημόνιο είναι παράλογη και μη αποδεκτή. Η υλοποίηση του μνημονιακού προγράμματος "έφυγε" από το τραπέζι στη Σύνοδο Κορυφής. Όσοι την επαναφέρουν χάνουν το χρόνο τους. Με αυτά τα δεδομένα δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία σήμερα», επισημαίνεται από κυβερνητικούς κύκλους.

Η ελληνική κυβέρνηση χαρακτηρίζει απαράδεκτη τη στάση του Ντάισελμπλουμ και υποστηρίζει ότι εκπορεύεται από το Βερολίνο.

Η κυβέρνηση προτίθεται να δώσει συνέχεια στο θέμα ζητώντας την έκτακτη σύγκληση της Συνόδου Κορυφής ώστε να συζητηθούν όλα με πολιτικούς όρους.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι εταίροι εμφανίζονται ανυποχώρητοι και απορρίπτουν την έκτακτη σύγκληση της Συνόδου Κορυφής.

Στο πλευρό της Ελλάδας βρέθηκαν Γαλλία και Ιταλία, καθώς οι δύο χώρες πήραν ξεκάθαρη θέση αντίθετη στο Ντάισελμπλουμ, θεωρώντας πως το περιεχόμενο του κειμένου αποτελεί πρόταση ρήξης, όπως υπογραμμίζουν κυβερνητικές πήγες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου