Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ - «ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΚΔΟΥΝΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ‘ΛΑΤΕ»

Πολύ κέφι και δημιουργική φαντασία, είναι και φέτος η κινητήριος δύναμη στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η Αμφίκλεια . Επιδίωξη είναι να μας παρασύρει όλους σε ένα ζωντανό, χαρούμενο γλέντι.

Να πού μας προσκαλεί φέτος η Αμφίκλεια …
να φάμε και να πιούμε και να χορέψουμε!

Την Παρασκευή 20  Φεβρουάριου 2015  ο παλμός της Αποκριάς θα απλωθεί σε όλη την Αμφίκλεια με την εκδήλωση «ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΚΔΟΥΝΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ‘ΛΑΤΕ» που διοργανώνει ο «Λαογραφικός – Χορευτικός Σύλλογος Αμφίκλεια - Η ΔΑΔΙΩΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ». Το πολύχρωμο ανθρώπινο ποτάμι ξεχύνεται τραγουδώντας με συνοδεία από πίπιζες, νταούλια, κλαρίνα, τροκάνια, καραμούζες, φωτεινές δάδες και διασχίζει σχεδόν όλη την Αμφίκλεια στήνοντας μικρά αλλά ενθουσιώδη επιτόπια γλέντια στις γειτονιές, με την συνδρομή των παρόδιων σε κρασί και πίτες. Στο τέλος θα κλείσουν με κρασοκατάνυξη, μεζέ και γλέντι στην κ. Πλατεία της Αμφίκλειας!!!

Το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου  διοργανώνεται  το πανάρχαιο Διονυσιακό έθιμο του Χέι, της μεγάλης φωτιάς που γύρω της χορεύουμε και γλεντούμε όλοι, σαν μια μεγάλη παρέα, με άφθονο καλό κρασί, μεζέδες και ζωντανή παραδοσιακή ορχήστρα.
Ο Σύλλογος Γυναικών Αμφίκλειας φροντίζει κάθε χρόνο να μη λείψει τίποτα από τους επισκέπτες και κυρίως η περιποίηση και σπιτική φιλοξενία...

Το επόμενο πρωί, της Κυριακής 22 Φεβρουαρίου, η στάχτη από τα πουρνάρια που κάηκαν στο Χέι, αποτελούν τη βάση για να στηθεί το ατέλειωτο ΚΟΝΤΟΣΟΥΒΛΙ 120 ΜΕΤΡΩΝ. Περισσότερα από 700 κιλά νόστιμου κρέατος θα σιγοψήνονται για χάρη των επισκεπτών της Αμφίκλειας, κέρασμα μαζί με άφθονο κρασί και χειροποίητες τοπικές πίτες.
Παράλληλα, θαυμάστε τα παιδιά της Αμφίκλειας καθώς θα παρελαύνουν μασκαρεμένα πεζά και σε άρματα, ακούστε παραδοσιακά αποκριάτικα τραγούδια και απολαύστε τα χορευτικά τμήματα του Λαογραφικού Συλλόγου Αμφίκλειας, σε αποκριάτικους χορούς. Μη χάσετε το ΤΡΟΧΟΦΟΡΟ ΑΡΜΑ 120 ΜΕΤΡΩΝ με θέματα από τη επικαιρότητα που θα σας προσφέρει άφθονο γέλιο.
Κι αφού χορτάσετε από εικόνες και γεύσεις, γλεντήστε και χορέψτε με την ψυχή σας, το μεσημέρι, στην κεντρική πλατεία της Αμφίκλειας, με ζωντανή παραδοσιακή μουσική.

Την Καθαρή Δευτέρα στην Αμφίκλεια, θα γευτείτε την πατροπαράδοτη Φασολάδα, με τα Σαρακοστιανά και τη λαγάνα. Θα σας υποδεχθούν με ρουμελιώτικη φιλόξενη διάθεση, και στην Κάτω πλατεία της Αμφίκλειας θα έχετε, εκτός από τη νόστιμη φασολάδα, την ευκαιρία να παρακολουθήσετε αποκριάτικους χορούς τα παιδιά του Λαογραφικού Χορευτικού Συλλόγου Αμφίκλειας.


Σας περιμένουμε όλους....



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου