Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Κυριακή 20 Απρλίου σήμερα.....

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

ΚΑΣΤΡΟ Αλληλεγγύης - Χωρίς Μεσάζοντες ΛΑΜΙΑΣ - Απολογισμός 17ης διάθεσης - 8η Συνέλευση

Πραγματοποιήσαμε το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου τη 17η απευθείας διάθεση προϊόντων. Περιλάμβανε τυρί, πορτοκάλια, λεμόνια, ρύζι, όσπρια και ξηρούς καρπούς, όλα επιλεγμένα ελληνικά προϊόντα και σε εξαιρετικές τιμές ειδικά για το κίνημα Χωρίς Μεσάζοντες.
Συνεχίστηκαν οι καθιερωμένες συλλογές φαρμάκων για εθελοντικές δομές υγείας, τηγανέλαιου για ανταλλαγή με προϊόντα προς δωρεά και πλαστικών καπακιών για τον Σύλλογο Παραπληγικών.......

Ήταν η πρώτη απευθείας διάθεση στην οποία παρέλαβαν προϊόντα μόνο όσοι είχαν παραγγείλει  Η πολύ άνετη ροή με την οποία αυτή διεξήχθη δείχνει ότι οι έγκαιρες παραγγελίες συμβάλλουν στην επιτυχία της όπως έγινε αντιληπτό από τη συντριπτική πλειοψηφία όσων ακολούθησαν αυτή τη διαδικασία.
Έτσι θα συνεχιστούν από εδώ και στο εξής όλες οι διαθέσεις, μόνο με προπαραγγελίες και επιτόπου συμπληρώσεις από όσους έχουν παραγγείλει. Καλούμε τους λίγους που δεν κατανόησαν η δεν αντιλήφθηκαν εγκαίρως τη νέα διαδικασία (και κάποιοι για τελευταία φορά εξυπηρετήθηκαν συμπληρωματικά σε παραγγελίες εθελοντών!) να βοηθήσουν σ’ αυτό.
Επίσης, ήταν η πρώτη φορά που φτάσαμε έως το Σάββατο της διάθεσης, με μια μόνο εξόρμηση (λόγω καιρού) στο Πάρκο και με προβολή μόνο από το διαδίκτυο, από μια τοπική εφημερίδα και ίσως από κάποια ραδιόφωνα.
Παρ’ όλα αυτά, οι σχεδόν 400 παραγγελίες, πολλές εκ των οποίων ομαδικές, δείχνουν ότι για τους συμπολίτες μας το «Κάστρο Αλληλεγγύης» αποτελεί ουσιαστικό θέμα της τοπικής καθημερινότητας. Ας είναι το ίδιο λοιπόν και για όσους μπορούν να προβάλουν μια τέτοια εθελοντική μη κερδοσκοπική κίνηση.
Ακολουθεί η 8η Συνέλευση της Κίνησης την ερχόμενη Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 7:00 μ.μ. στην αίθουσα του Τ.Ε.Ε. (Πλατεία Ελευθερίας 3, 4ος όροφος).
Τα προτεινόμενα για συζήτηση θέματα είναι:
1)      Απολογισμός απευθείας διαθέσεων προϊόντων και παράλληλων δράσεων
2)      Δράσεις για αντικατάσταση Ν4264 από τη νέα κυβέρνηση (Προτάσεις μελών & παραγωγών)
3)      Συνέχεια, προβολή & διάδοση της Κίνησης - Νέοι εθελοντές - Προϊόντα & ποιοτικός έλεγχος
4)      Προτάσεις για τις επόμενες δράσεις - Οριστικοποίηση της επόμενης (18ης) απευθείας διάθεσης
5)      Εγγραφή νέων εθελοντών - Εκλογή νέας Συντονιστικής Ομάδας - Καταμερισμός εργασιών
Καλούμε τους συμπολίτες μας να συναποφασίσουμε τις επόμενες δράσεις, να μπουν και στη Συντονιστική Ομάδα. Ας μην αναλαμβάνουν όλο οι ίδιοι και οι ίδιοι, ας διευρύνουμε την Κίνηση με νέο αίμα και νέες ιδέες!
Η παρούσα Συντονιστική έχει θέσει στόχο η επόμενη διάθεση να γίνει το Σάββατο 7 Μαρτίου με Πατάτες, Αλεύρι, Ζυμαρικά, Μέλι και ίσως Απορρυπαντικά. Θα οριστικοποιηθεί αναλόγως των αποφάσεων της Συνέλευσης και θα ανακοινωθεί εγκαίρως με σχετικό νέο Δελτίο Τύπου.
Στην ιστοσελίδα μας www.kastrolamias.gr υπάρχει συνεχώς ενημέρωση για την κίνηση και εκεί είναι διαθέσιμες οι ηλεκτρονικές Φόρμες για δηλώσεις συμμετοχής Εθελοντών στις δράσεις και Παραγωγών με τις προσφορές τους. Επίσης, το email XMLamias@gmail.com και τα τηλέφωνα 6985603574 & 6906981623, είναι στη διάθεση όλων για εκτενέστερη και άμεση επικοινωνία.
Ραντεβού την Τετάρτη, στις 6:00 στο Συλλαλητήριο στο Πάρκο και στις 7:00 στη Συνέλευση!
Η Συντονιστική Ομάδα
Ιστοσελίδα                       : www.kastrolamias.gr
Επικοινωνία ηλεκτρονική: XMLamias@gmail.com

Επικοινωνία τηλεφωνική : 6985603574 (Whats Up) & 6906981623 (Free2Go)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου