Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Κατεδάφιση αυθαίρετης εξέδρας στον δήμο Στυλίδας

Προηγήθηκε παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη

Με παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη, κατεδαφίστηκε αυθαίρετη εξέδρα που είχε κατασκευάσει ο δήμος Στυλίδας και καταλάμβανε τμήμα οικοπέδου και μέρος της παραλιακής οδού,..... έπειτα από προσφυγή του ιδιοκτήτη του συγκεκριμένου οικοπέδου.

Ύστερα από την παρέμβαση του Συνηγόρου, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας, ζήτησε από τον δήμαρχο Στυλίδας να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, ενημερώνοντάς τον, ότι η µη κατεδάφιση της αυθαίρετης κατασκευής, αποτελεί παράλειψη οφειλόμενης ενέργειας από μέρους του, η οποία επισύρει πειθαρχικές κυρώσεις.

Μάλιστα, λόγω της καθυστέρησης από τον δήμο Στυλίδας να προβεί σε ενέργειες, η Aρχή απευθύνθηκε και πάλι στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, επισημαίνοντας, ότι η έκθεση αυτοψίας αυθαιρέτων κατασκευών που έχει κριθεί τελεσιδίκως, αποτελεί εκτελεστή διοικητική πράξη- απόφαση, τόσο επιβολής των διοικητικών προστίµων, όσο και της εκτέλεσης της κατεδάφισης αυτών.

Επίσης, η Αρχή τόνισε ότι δεν απαιτείται και δεν προβλέπεται η έκδοση οποιασδήποτε νέας απόφασης κατεδάφισης για την ίδια κατασκευή. Ωστόσο ο δήμος Στυλίδας -ως φερόμενος ιδιοκτήτης της κατασκευής- δήλωσε αδυναμία εκτέλεσης της κατεδάφισης, αλλά και η Αποκεντρωµένη ∆ιοίκηση ενημέρωσε, ότι δεν διαθέτει τα μέσα για την κατεδάφιση της αυθαίρετης κατασκευής.

Σημειώνεται επίσης, ότι η αρμόδια υπηρεσία, απευθυνόμενη προς τον πολίτη, επιβεβαίωσε την αδυναμία της να προχωρήσει σε ενέργειες, ενημερώνοντάς τον, ότι μπορεί και ο ίδιος να κατεδαφίσει με δικά του έξοδα τη συγκεκριμένη εξέδρα, κάτι που τελικώς έκανε ο ίδιος ο ενδιαφερόμενος.
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου