Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Σφοδρή κακοκαιρία από σήμερα μέχρι και την Κυριακή


Σφοδρή κακοκαιρία περιμένουμε από σήμερα μέχρι και την Κυριακή στη χώρα καθώς σύμφωνα με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ, θα εκδηλωθούν έντονα καιρικά φαινόμενα, με τις βροχές, τις καταιγίδες, τους θυελλώδεις ανέμους αλλά και τα χιόνια να σαρώνουν τις ...

περισσότερες περιοχές.

Κύριο χαρακτηριστικό θα είναι τα διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας τα οποία θα χαρακτηρίζονται από τοπικά πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα πεδινά, ισχυρές χιονοπτώσεις στα ορεινά και πολύ θυελλώδεις νοτιάδες, τόσο στα πελάγη όσο και στα ηπειρωτικά.

Οι έντονες βροχές και οι ισχυρές καταιγίδες θα εντοπίζονται κυρίως στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.

Κατά διαστήματα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένονται στη Μακεδονία, τη Θράκη, το βόρειο και πιθανώς το ανατολικό Αιγαίο.

Χιόνια θα πέσουν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας (ενδεικτικό υψόμετρο 700 μέτρα).

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες θα δημιουργήσουν οι θυελλώδεις άνεμοι οι οποίοι στα πελάγη θα φτάσουν ακόμα και τα 10 μποφόρ. Ακόμα και στα χερσαία τμήματα οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί ενώ από τις απογευματινές ώρες της Κυριακής θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 2 έως 14 βαθμούς, στα κεντρικά από 5 έως 16 βαθμούς και στα νησιά από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Πιο αναλυτικά:

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις που κατά τόπους θα πυκνώσουν αλλά δε φαίνεται να έχουμε βροχές. Οι νοτιάδες ωστόσο θα πνέουν έως 8 μποφόρ και τοπικά θα φτάσουν τα 9 μποφόρ, ιδιαίτερα τα ξημερώματα του Σαββάτου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη νεφώσεις αλλά και αρκετά διαστήματα με ηλιοφάνεια, νοτιάδες 3 με 5 μποφόρ και τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 9 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, θα εκδηλωθούν καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές με χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 9 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως και 15 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές θα πέσουν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 9μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως και 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την Aνατολική Στερεά, την Εύβοια και την Aνατολική Πελοπόννησο, θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 9 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως και 18 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, αναμένονται νεφώσεις και πιθανότητα πρόσκαιρης βροχές ή καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν θυελλώδεις έως και 9 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως και 19 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι ιδιαίτερα ισχυροί θα φτάσουν τα 10 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως και 19 βαθμούς Κελσίου.


Την Κυριακή, στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα αλλά βαθμιαία θα περιοριστούν στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές περιμένουμε λίγες νεφώσεις στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι θα φτάσουν τοπικά τα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου