Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

ΠΑΝ. ΤΑΓΚΑΛΗΣ: Ο πραγματικός σας στόχος είναι να κάνετε Φοροεισπρακτική Πολιτική.

Τρεις  μήνες μετά την ορκωμοσία της Νέας Δημοτικής Αρχής και τα πρώτα σημάδια φάνηκαν....

Με μια πομπώδη ανακοίνωση σχετικά με ‘Μεγάλες αποφάσεις’  περί της ‘Πάσης θυσίας κλεισίματος της Κερατόραχης’,  και της ‘Επιβολής υπέρογκων προστίμων σε διαφορετική περίπτωση’ , γεγονότα τα οποία γνωρίζουν όλοι στην Αυτοδιοίκηση ότι ήταν αναγκαία και θέμα μηνών να  συμβούν, προσπαθούν να παρασύρουν τους Πολίτες στην αναγκαιότητα επιβολής πρόσθετης φορολόγησης η οποία φθάνει το ποσό των 750.000 ευρώ κατ’ έτος, με την αύξηση των ανταποδοτικών τελών που φθάνει το 65%.

Η αναγκαιότητα τεκμηριώνεται από μια μελέτη πρόχειρη και ελλιπέστατη, που βασίζεται σε λανθασμένα στοιχεία του 2010, όπως παραδέχθηκαν Υπηρεσιακοί παράγοντες στη συζήτηση του θέματος στην Οικονομική Επιτροπή.
Προσπαθούν να μας πείσουν ότι η οικονομική επιβάρυνση ανέρχεται σε 3 ευρώ το μήνα ανά νοικοκυριό, ενώ η πραγματικότητα είναι τουλάχιστον 300% επιπλέον κατά μέσο όρο για μια τετραμελή οικογένεια.
‘Ο μη προσδιορισμός του τέλους στο προσήκον ύψος έτσι ώστε να καλύπτονται οι σχετικές δαπάνες (άρθρο 17 του Ν.1080/80), συνιστά παράβαση καθήκοντος και επισύρει κατά των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου την εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 142 & 143 του Δ.Κ.Κ.’
Η πρόταση του Δημάρχου είναι αναξιόπιστη, άδικη και αποτελεί πρόκληση για τους Πολίτες του Δήμου Δελφών. Αποδεικνύεται περίτρανα, ότι δεν φθάνουν οι καλές προθέσεις, γιατί  άλλο η θεωρία και άλλο η πράξη.
Είμαστε ενάντια στην περαιτέρω φορολόγηση,  ειδικά σε μια περίοδο φοροδοτικής εξάντλησης και οικονομικής εξαθλίωσης των Πολιτών, άνευ προηγούμενου και η οποία σίγουρα δεν ανέρχεται στο ποσό που λανθασμένα έχετε ‘εκτιμήσει’. 
Οφείλετε να καλύψετε τα πρόσθετα έξοδα που θα προκύψουν, από τη μείωση της ‘σπατάλης’, σημείο το οποίο τονίσατε, ιδιαίτερα, προεκλογικά με τη δέσμευσή σας για διακοπή των αναθέσεων σε εργολάβους.
Ο πραγματικός σας στόχος είναι να κάνετε Φοροεισπρακτική Πολιτική.
Οφείλετε να μεριμνήσετε για την επίσπευση της κατασκευής του Χ.Υ.Τ.Υ. και του εργοστασίου κομποστοποίησης, ώστε να σταματήσουν οι πρόσθετες δαπάνες το συντομότερο δυνατό.
Αναμένουμε εξηγήσεις στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο.
ΠΑΝ. ΤΑΓΚΑΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου