Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 18 Απριλίου σήμερα......

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ Κ.Ο. ΙΤΕΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΥΔΡΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ

Με αφορμή τα μπιλιετάκια της ύδρευσης-αποχέτευσης που καταφθάνουν στους δημότες της Ιτέας, καταγγέλλουμε τη φοροεισπρακτική πολιτική της νέας διοίκησης του Δήμου Δελφών που νωρίς-νωρίς δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο. ...
Τα “καλά παιδιά”, τα δήθεν νέα κι άφθαρτα πρόσωπα, ο τάχαμου φρέσκος αέρας, δεν είναι τίποτε διαφορετικό απ’ ότι γνωρίσαμε μέχρι σήμερα.
Σύμφωνα με τις ειδοποιήσεις που λάβαμε, οι περισσότεροι φαίνεται να έχουμε υπέρβαση σε σχέση με την περσινή μας κατανάλωση και ο Δ. Δελφών απαιτεί την πληρωμή τους μέσα σ’ ένα μήνα, απειλώντας με διακοπή της ύδρευσης. Κάνοντας πως ξεχνά την οικονομική κατάσταση της πλειοψηφίας των δημοτών του, συμπράττει έτσι με το κράτος στην περαιτέρω αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος. Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και είναι δικαίωμα όλων να έχουν πρόσβαση σ’ αυτό.
Να θυμίσουμε εδώ την πρόταση του ΚΚΕ για το νερό, το οποίο “…είναι κοινωνικό αγαθό και η διαχείρισή του προς όφελος του λαού προϋποθέτει ένα ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης, με κοινωνικοποιημένα τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας και εργατικό έλεγχο. Σ' αυτό το πλαίσιο ο Ενιαίος Κρατικός Φορέας Διαχείρισης του νερού θα σχεδιάζει, θα υλοποιεί και θα ελέγχει η διαχείριση του νερού, με γνώμονα το σύνολο των κοινωνικών αναγκών. Για να ανοίξει ο δρόμος προς αυτή τη μόνη ελπιδοφόρα διέξοδο της εργατικής εξουσίας, οι σημερινοί αγώνες ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, οι αγώνες για φθηνό ποιοτικό νερό για όλους τους εργαζόμενους, για πλήρη σταθερή εργασία των εργαζόμενων στον κλάδο με διασφάλιση των δικαιωμάτων τους, πρέπει να στοχεύουν στη συνολική ανατροπή της κοινοτικής πολιτικής εμπορευματοποίησης του νερού. Για να έχει ο αγώνας συνέχεια διάρκεια και νικηφόρα προοπτική πρέπει να προτάξει την απαίτηση να ικανοποιηθεί το σύνολο των λαϊκών αναγκών και όχι να επιλέξει το δήθεν «λιγότερο επώδυνο μοντέλο» εμπορευματοποίησης του νερού, να συγκεντρώνει δυνάμεις προς τον μονόδρομο ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών, το δρόμο της αποδέσμευσης απ' την ΕΕ και μονομερούς διαγραφής του χρέους με εργατική λαϊκή εξουσία.”
Απαιτούμε από το Δήμο Δελφών να μην κόψει σε κανέναν που δεν μπορεί να πληρώσει το νερό. Θα μας βρουν μπροστά τους.
Καλούμε τους Ιτιώτες να σταθούν δίπλα στους δημοτικούς συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης και να παλέψουν για μείωση όλων των ανταποδοτικών τελών και την κατάργηση αυτών για τις όλες τις οικογένειες άνεργων, άπορων, πολυτέκνων και ατόμων με ειδικές ανάγκες.
27 Νοέμβρη 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου