Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Δικαιολόγησε τον ενθουσιασμό. Φωκικός-Λαμία 2-0 (Photos) (upd)

Σε Πολύ καλό δρόμο εν όψει ΑΕΚ και πρωταθλήματος η ομάδα της Άμφισσας.
- Του αγώνα προηγήθηκε ο φετινός αγιασμός....

- Τελείωσε θετικά του Γκατσέσα
-Άλλες 4 μεταγραφές 11αδάτων προανήγγειλε ο Μαραντάς
-Τέλος ο Χόρτσας
Επιβεβαίωσε τα θετικά σχόλια που είχαν ακουστεί το τελευταίο διάστημα η ομάδα του Γιώργου Μαραντά και με εξαιρετική εμφάνιση στο α΄κυρίως ημίχρονο νίκησε την πιο πλήρη και πιο έτοιμη ομάδα του ΠΑΣ Λαμία με σκορ 2-0. Σε ένα παιχνίδι που διεξάχθηκε μπροστά σε παραπάνω από 500 φίλους του ποδοσφαίρου, μεταξύ των οποίων κι όχι λίγοι οπαδοί του ΠΑΣ Λαμία, που έκαναν αισθητή την παρουσία τους στο γήπεδο, ο Φωκικός έδειξε πως και φέτος θα παρουσιάσει ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό σύνολο, ικανό να φέρει σε πέρας την πολύ δύσκολη φετινή του αποστολή.
Σίγουρα, το συγκρότημα της Άμφισσας δεν είναι ακόμα πλήρως έτοιμο. Το μεταγραφικό παζλ δεν έχει ολοκληρωθεί, όπως δήλωσε κι ο προπονητής, Γιώργος Μαραντάς, μετά τη λήξη του αγώνα, πρέπει να αποκτηθούν κάποιοι παίκτες επιπλέον για το αρχικό σχήμα, το σύνολο χρειάζεται δουλειά για να δέσει και χρόνο για να "λυθούν" τα πόδια από τις κουραστικές διπλές προπονήσεις. Ωστόσο, παρά το ότι η ετοιμότητα της ομάδας δεν είναι ακόμα στο μέγιστο βαθμό, ο Φωκικός πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση απέναντι σε ένα από τα πιο πλούσια ρόστερ της κατηγορίας και νίκησε δίκαια.
Το σκορ άνοιξε στο 11΄ο Κροάτης στράικερ Νίκολα Γκατσέσα, μετά από υπέροχη κίνηση σε θέση φουνταριστού με πλάτη στο τέρμα, περιστροφή, απαλλαγή από τον αντίπαλο και με δυνατό σουτ. Μετά από 10 λεπτά, ήρθε ένα ακόμα πιο όμορφο γκολ από το νεαρό winger (πλάγιο επιθετικό) Χαριτίδη έπειτα από ατομική προσπάθεια ("μπούκα") από τα αριστερά και με ασύλληπτο σουτ που ήταν αδύνατο να εξουδετερώσει ο Θανάσης Γεωργίου.
Ο Γιώργος Μαραντάς ξεκίνησε με το Γιαννίκογλου γκολκίπερ και στην άμυνα από τα δεξιά προς αριστερά τους Μουστάκη, Δημητρίου, Καντούτση και Πολυχρονάκη. Η τριάδα στα χαφ ήταν ο Καρυπιάδης με πιο μπροστά τους Σκαρίμπα και Μαμούτ Σαίν. Στις πτέρυγες της επίθεσης ήταν ο Καλλέργης κι ο Χαριτίδης και μπροστά μόνος του ο Γκάτσεσα ολοκλήρωνε το 4-3-3 (ή 4-5-1 σε αμυντική version) του ξανθιώτη τεχνικού.
Ο Γιαννίκογλου μία φορά που απειλήθηκε στο ά μέρος ήταν παρών. Η αμυντική λειτουργία ήταν αποτελεσματική, χωρίς κενά από τα πλάγια και τον Πολυχρονάκη ανεβασμένο σε σχέση με πέρσι, ο Καντούτσης πιστοποίησε τις συστάσεις που τον συνοδεύουν, ενώ επιβλητική ήταν η παρουσία του Δημητρίου, που δεν έχασε μονομαχία. Ταυτόχρονα, ιδιαίτερη ικανότητα εμφάνισε ο Φωκικός αμυντικά στις στημένες φάσεις κι αυτό χάρη στα ψηλά κορμιά που διαθέτει η ανασταλτική 4άδα.
Στο πρώτο, πάντα, ημίχρονο, όσο υπήρχαν δυνάμεις κι επέτρεπε κι η ζέστη, ο Φωκικός παρουσίασε πολύ καλή κυκλοφορία μπάλας, ξεδίπλωμα στο παραγωγικό κομμάτι, αλλά και καλή και δουλεμένη ανασταλτική λειτουργία με πίεση κι αλληλοκαλύψεις. Επιθετικά, ο Καλλέργης εμφανίστηκε έτοιμος, με άνεση κι αέρα για τις ανάγκες της κατηγορίας και πιο δυνατός από το παρελθόν. Ο Γκατσέσα πιστοποίησε τις συστάσεις που τον ακολουθούν, σκόραρε σε μία φάση που απέδειξε την κλάση του και γενικοτερα ικανοποίησε πλήρως, μολονότι ήταν εμφανώς ο πιο επηρεασμένος από την υψηλή θερμοκρασία. Ο Χαριτίδης, τέλος, ήταν ίσως η αποκάλυψη για τους φίλους της ομάδας σε αυτό το παιχνίδι. Πέρα από το καταπληκτικό γκολ, σε κίνηση κι εκτέλεση, αναστάτωνε διαρκώς την άμυνα των φιλοξενουμένων με τα συνεχή ρήγματα που προξενούσαν οι πλαγιοκοπήσεις του.
Στην επανάληψη η Λαμία ισορρόπησε το παιχνίδι, χωρίς, ωστόσο, να γίνει απειλητική. Σε αυτό συνετέλεσε κι η κόπωση των γηπεδούχων κι οι μαζικές αλλαγές που πραγματοποίησε ο τεχνικός του Φωκικού. Πάντως, ο Γιώργος Μαραντάς άφησε όλο το 90λεπτο στο τερέν τους Πολυχρονάκη, Δημητρίου και Καντούτση, δείγμα πιθανότατα των σκέψεών του για το μεγάλο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ. Η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ παρουσίασε ένα καλοδουλεμένο σύνολο με καλή κυκλοφορία και δύναμη στο παιχνίδι του. Έδειξε, όμως, ότι κάτι λείπει στο επιθετικό κομμάτι, καθώς απείλησε ελάχιστα.
Φωκικός: Γιαννίκογλου, Μουστάκης, Δημητρίου, Καντούτσης, Πολυχρονάκης, Σκαρίμπας, Καρυπιαδης, Μαμούτ Σαίν, Χαριτίδης, Καλλέργης, Γκατσέσα. 
Έπαιξαν κι οι:, Μαρκάκης, Κορκοντζέλος, Χαλιώτης, Ντάμπος, Ευαγγελιδάκης, Ζαχαρόπουλος, Γεωργουσόπουλος, όπως και τερματοφύλακας υπό δοκιμή.
Ο Παπαδόπουλος έμεινε εκτός για προληπτικούς λόγους.
Λαμία: Γεωργίου, Αντωνίου, Αντωνόπουλος, Λαμπρόπουλος, Ζαχαρόπουλος, Μκρτσιάν, Μαλισσόβας, Ντάλλας, Ντελέκος, Τσαμούρης, Χαϊκάλης. 
Έπαιξαν κι οι : Βασιλόγιαννης, Κωστόπουλος, Φράγκος, Φατιόν, Μουμίν, Καμαρά, Ζουλιώτης, Γαρδικιώτης, Κούρτζουριτς.
Ο αγιασμός
Πριν το παιχνίδι στο Δημοτικό Στάδιο Άμφισσας πραγματοποιήθηκε κι ο αγιασμός για τη φετινή σεζόν. Παραβρέθηκαν, όπως και στο παιχνίδι, η Βουλευτής Φωκίδας, κα. Ασπασία Μανδρέκα, ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας, κ. Γιάννης Ράμμος, ο απερχόμενος Δήμαρχος, κος. Θανάσης Μανανάς, ο νέος Δήμαρχος Δελφών, κος Θανάσης Παναγιωτόπουλος ο Αντιδήμαρχος Δελφών, κος. Παναγιώτης Ταγκαλής κι ο Διευθύνων Σύμβουλος της S&B, κος. Γιάννης Σανούδος. Παρών, επίσης, στον αγώνα ήταν κι ο ιδιοκτήτης του ΠΑΣ Λαμία, κος. Πανουργιάς Παπαϊωάννου.
Μεταγραφικά
Μιλώντας στην κάμερα του Star Κεντρικής Ελλάδας μετά το τέλος του ματς, ο Γιώργος Μαραντάς δήλωσε ικανοποιημένος από τη δουλειά που γίνεται ως τώρα στην προετοιμασία και το αγωνιστικό πρόσωπο που παρουσίασε η ομάδα του. Χαρακτήρισε μεγάλης σπουδαιότητας τα δύο παιχνίδια Κυπέλλου με την ΑΕΚ και τόνισε πως ο Φωκικός θα παρουσιαστεί ανταγωνιστικός σε αυτά.
Στο μεταγραφικό πεδίο δήλωσε πως η υπόθεση Γκατσέσα έχει τελειώσει για το Φωκικό και ότι ο παίκτης θα αποκτηθεί, μιας και τον έχει ικανοποιήσει πλήρως. Παράλληλα, επεσήμανε πως περιμένει άλλες 5 μεταγραφές, σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο της ΠΑΕ, δίνοντας έμφαση στις θέσεις του δεξιού κι αριστερού μπακ, του αμυντικού χαφ κι ενός επιθιτικογενούς αριστερού ακραίου.
Ταυτόχρονα, από την ομάδα αποχώρησε ο Χόρτσας. Ο νεοαποκτηθείς κεντρικός αμυντικός διαβλέποντας πως, μετά και την απόκτηση του Καντούτση, θα είχε περιορισμένο χρόνο συμμετοχής, ζήτησε τη λύση του συμβολαίου του και αναζητά ομάδα όπου θα μπορέσει να έχει μία γεμάτη χρονιά.
Δείτε το φωτορεπορτάζ
http://amfissaface.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου