Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Νέα πυρκαγιά στη Δαμάστα Λαμίας -Μάχη με τις φλόγες στο Κυριάκι - Ακόμη μια εφιαλτική νύχτα για τους πυροσβέστες

Οι εμπρηστές επιμένουν και στη Δαμάστα - Από φωτιά σε φωτιά τρέχουν οι πυροσβέστες...

Σε εξέλιξη είναι μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή της Δαμάστας, πάνω από το πρατήριο του "Χαλβαντζη". Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα και λόγω των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών, πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις....



Στο συντονιστικό κέντρο της Π.Υ. στη Λαμία σήμανε συναγερμός και στο σημείο σπεύδουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με αρκετά οχήματα και πεζοπόρα.

Υπενθυμίζουμε ότι και την προηγούμενη εβδομάδα με τον καύσωνα είχε συμβεί ακριβώς το ίδιο αν βάλει πάλι φωτιά στην ίδια περιοχή.

Το ίδιο έκαναν και στα Δυο Βουνά
Λίγες ώρες πριν οι εμπρηστές χτύπησαν για μια ακόμη φορά στην περιοχή των Δυο Βουνών. Οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη με τις φλόγες και κατάφεραν να την ελέγξουν σχετικά γρήγορα, πριν η φωτιά ξεφύγει προς το δάσος με τα έλατα.

Μάχη με τις φλόγες στο Κυριάκι

Ακόμη μια φωτιά είχαμε την ίδια ώρα στο Ροβολιάρι Μακρακώμης, ενώ μεγάλη πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη και στο Κυριάκι Βοιωτίας.
Μάχη με τις φλόγες δίνουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην περιοχή Καραχάλιος στο Κυριάκι Βοιωτίας. Η φωτιά μαίνεται σε δύσβατη χαράδρα και καίει χαμηλή βλάστηση, χωρίς όμως να απειλούνται κατοικημένες περιοχές.
Στο σημείο βρίσκονται 25 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 24 άτομα πεζοπόρο, 2 αεροπλάνα τύπου PZL και ένα ελικόπτερο.
Σημειώνεται ότι σήμερα ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στη Βοιωτία είναι μεγάλος λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των δυνατών ανέμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου