Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 18 Απριλίου σήμερα......

Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ : ''ΟΥΚ ΕΣΤΙ ΜΕΤΡΟΝ, ΧΡΕΙΑ ΚΑΙ ΛΟΓΟΣ''...

Χάβρα !...
(επιτηρούμενη...)

  Έχουμε πρόβλημα!  Είμαστε δημότες ενός Δήμου, του οποίου η ελαφρότητα των διοικούντων του, εγγίζει τα όρια της βλακείας και της επικίνδυνης αφέλειας. .... Η με περισσή ανικανότητα αντιμετώπιση των δημοτικών υποθέσεων, θέτει σε κίνδυνο την λειτουργία των Υπηρεσιών του Δήμου, την αξιοπιστία του και εν τέλει την ίδια την υπόστασή του,
παρ' ότι και μόνον το φερόμενον ως όνομά του, θα έπρεπε να έχει κυριολεκτικά ''εξοστρακίσει'' την ιδιοτέλεια, την επιπολαιότητα και  τις αλλότριες μικροκομματικές σκέψεις από τα μυαλά των Δημοτικών του Συμβούλων.

Απεναντίας.  Ζώντας σε ένα καθεστώς συναλλαγής, εξάρτησης και δημιουργίας εντυπώσεων, οι έχοντες την ευθύνη της εύρυθμης λειτουργίας του Δήμου, αντί της προς τα εμπρός προώθησης όλων των εν φανερώ ή κρυπτώ δυνατοτήτων του προικισμένου τόπου μας, αναλίσκονται και μάλιστα ανεπιτυχώς, σε δευτεροκλασάτα και τριτοκλασάτα ''τερτίπια'', παραπλάνησης της κοινής γνώμης.
Ο λόγος;  Προφανής!  Η άγνοια και ο φόβος του ''ψηφοφόρου'', εξασφαλίζει την διαχείριση της εξουσίας....

   Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014,  Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Δελφών.  Αναγιγνώσκεται προ Ημερησίας Διατάξεως, επιστολή του νεοεκλεγέντα Δημάρχου του Δήμου μας  κου Αθ. Παναγιωτόπουλου, με την οποία ερωτάται ο νυν (αντικαταστάτης του ''ξηλωμένου'' με παραίτηση) Δήμαρχος κοςΜανανάς, εάν αληθεύουν οι φήμες, οι πληροφορίες και τα δημοσιεύματα, περί υπάρξεως επιστολής από το Υπουργείο Οικονομικών, όπου εγκαλείται ο Δήμος Δελφών για τα οικονομικά αποτελέσματα του Α' τριμήνου του 2014.  Απάντησε ο αντιδήμαρχος Άμφισσας και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, ο και ακόμη θεσμικός προϊστάμενος της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου (τέως Πολεοδομία) και υποψήφιος Δήμαρχος κατά τις πρόσφατες εκλογές, κος Παν. Ταγκαλής.  Και εκεί, μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, μάθαμε όλοι μας, Σύμβουλοι και Δημότες ότι :

-  Το Ιούνιο μήνα, έφθασε επιστολή από το Υπ. Οικονομικών στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, όπου εζητούντο οι ενέργειες του Δήμου, προκειμένου να διορθωθεί και να προληφθεί η άνω του10% υστέρηση των εσόδων του  και η οποία παρατηρήθηκε για τα έσοδα του Α' τριμήνου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου.  Υπενθύμιζε δε το Υπουργείο ότι, δεν του έχουν αποσταλεί ως έπρεπε έως τις 30 Απριλίου 2014, τα οικονομικά στοιχεία του τριμήνου από τον Δήμο.  (σ.σ. Υστέρηση εσόδων άνω του 10%, σημαίνει Εποπτεία του Δήμου από το Υπουργείο, με επακόλουθο την διοίκηση του Δήμου από το ...Υπουργείο).  Απαιτούσε δε, να του αποσταλούν έως τις 27 Ιουνίου 2014.
-  Η επιστολή αναγνώσθηκε στην Οικονομική Επιτροπή (εκεί την πληροφορήθηκαν όλοι κατά τον κο Ταγκαλή) και λογικά θα έπρεπε, να ετοιμασθούν τα στοιχεία, να ''περάσουν'' από την Οικονομική Επιτροπή, να εγκριθούν από το Δημοτικό Συμβούλιο (αν εγκριθούν ή τροποποιηθούν) και μετά να αποσταλούν στο Υπουργείο.
-  Μέχρι και τις 7 Ιουλίου (το τρέχον Δημοτικό Συμβούλιο), δεν είχε γίνει τίποτε από όλα αυτά και διατυπώθηκε μόνον η υπόσχεση ότι, θα προσκομισθούν στο επόμενο Δημ. Συμβούλιο για έγκριση...

Να σημειώσουμε ότι το επίμαχο διάστημα της ''μη'' εμφάνισης των οικονομικών στοιχείων του Α' τριμήνου, ήταν προεκλογική περίοδος!...

Τον λόγο πήρε ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Λουκάς Αναγνωστόπουλος, εκ νέου  εκλεγείς με την παράταξη του νέου Δημάρχου, ο οποίος καυτηρίασε την τακτική της απόκρυψης της επιστολής και των στοιχείων από την πλευρά των ''αρμοδίων'' της νυν πλειοψηφούσας Δημοτικής Παράταξης.  Αναφέρθηκε δε με αιχμηρούς χαρακτηρισμούς, κατά της παρατηρούμενης τακτικής των ''απ' ευθείας αναθέσεων'' για έργα, υπηρεσίες και προμήθειες.  Σχεδόν ''διάβαζε'' άρθρα δικά μας για την ''βιομηχανία'' των αναθέσεων με 4-5 αναθέσεις την ημέρα, ενώ διευκρίνησε δε, ότι, με την ανάληψη των καθηκόντων από την νέα Δημοτική Αρχή, θα γίνει εξονυχιστικός έλεγχος όλων των απ' ευθείας αναθέσεων του τελευταίου χρονικού διαστήματος!...  (Ώχ!...)

Το τι θα σημαίνει αυτό, υπομονή, σε λίγο θα γνωρίζουμε.  Όπως και το τι θα κάνει το Υπουργείο...

Όσον αφορά το 1ον θέμα της Ημερήσιας Διάταξης, περί Γηροκομείου Αμφίσσης, θα υπογραμμίσουμε μόνον ετούτο :
Νεκρολογία (χωρίς ενδεχόμενο Αναστάσεως), Αοριστολογία (με μη ανάληψη ευθυνών), Πτώση (του επιπέδου του Σώματος), Καλένδες (νέα Δημοτική Αρχή), Αναρχία (παντελής έλλειψη τάξης και διαδικασιών μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο) και τέλος, πλήρης αδυναμία του Προεδρείου να διευθύνει μια συζήτηση και να ελέγξει υπερβατικές συμπεριφορές Συμβούλων και παρισταμένων.  Απαγόρευσε την παρέμβαση νεο-εκλεγέντα Δημοτικού Συμβούλου, με 12ετή προϋπηρεσία στην Αυτοδιοίκηση και επέτρεψε ομιλίες, παρεμβάσεις, στιχομυθίες, διαπληκτισμούς και ''πεζοδρομιακές'' απειλές, από όλους τους άλλους.   Κυριολεκτικά Χάβρα!...  Από τις χειρότερες στιγμές των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Έγινε και ψηφοφορία! Ναί!...  Το αποτέλεσμα όμως δεν το μάθαμε.  Εδώ δεν ήξερε ο Πρόεδρος, ποιές προτάσεις ψήφιζε ή κατεψήφιζε το Σώμα, θα μάθουμε εμείς;...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου