Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Για ένα ...κωλο-υπουργείο

Δεν είχαν περάσει παρά λίγα λεπτά από την επίσημη ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος, χθες...
όταν επέλεξε να το σχολιάσει με έναν δικό του, μοναδικό τρόπο, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και νυν επικεφαλής του «Κοινωνικού Συνδέσμου» Γιώργος Φλωρίδης.

Γράφοντας στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, ο πρώην υπουργός, θύμισε με νόημα ένα περιστατικό από τα παλιά, και συγκεκριμένα από το 1964, όταν ο Γεώργιος Παπανδρέου κέρδισε θριαμβευτικά τις εκλογές και σχημάτιζε την κυβέρνησή του. Τότε, έγραψε, «δέχθηκε επίμονο αίτημα από μεγαλοπαράγοντα υποστηρικτή του να του δοθεί κάποιο υπουργείο». Η απάντηση του Γέρου της Δημοκρατίας ήταν «Δυστυχώς Γιάννη μου, δεν μπορώ να ικανοποιήσω το αίτημά σου». «Μα τι ζήτησα κύριε Πρόεδρε, ένα κ@λο-υπουργείο ζήτησα», επέμεινε εκείνος, για να λάβει μία ακόμα πιο αποστωμοτική απάντηση : «Τέτοιο δεν διαθέτουμε αγαπητέ μου».
Η ιστορία φαίνεται από μόνη της ότι παρατίθεται αλληγορικά. Ο κ.Φλωρίδης όμως θέλησε να εξηγήσει τι εννοεί, για να μην μείνουμε με την απορία. «Πενήντα χρόνια μετά, στο σωτήριον(;) έτος 2014 η απάντηση του κ.Σαμαρά στα σχετικά αιτήματα ήταν προφανώς ότι “διαθέτει”», έγραψε...
matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου