Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 26 Απριλίου σήμερα . .....

Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Εξώδικο γονέων κατά Κεδίκογλου- Σταϊκούρα για τις καταργήσεις σχολείων...


Εξώδικο στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, και τον υφυπουργό Παιδείας, Συμεών Κεδίκογλου, απέστειλαν Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων σχολείων του Δήμου Ζωγράφου, ζητώντας την ανάκληση των συγχωνεύσεων και καταργήσεων των σχολείων της περιοχής.

Το μεσημέρι της Τρίτης δημοσιεύτηκε η ...


απόφαση των δύο υπουργείων για συγχώνευση 64 δημοτικών σχολείων και 37 νηπιαγωγείων  και την κατάργηση 15 δημοτικών και 30 νηπιαγωγείων για… εξοικονόμηση χρημάτων . Όπως αναφέρουν στην εξώδικη διαμαρτυρία τους οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, στο έγγραφο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο συμπεριλαμβάνεται απόφαση του Δήμου Ζωγράφου, υπονοώντας ότι με αυτό το έγγραφο συμφωνεί ο Δήμος στις συγχωνεύσεις και καταργήσεις των σχολείων της περιοχής. Ωστόσο, όπως τονίζουν, «ουδέποτε ελήφθη τέτοια απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο Ζωγράφου που φέρεται να επικαλείται το υπουργείο». Η απόφαση του Δήμου, όπως καταγγέλλουν στο «Π», είναι παντελώς… άσχετη με το θέμα των συγχωνεύσεων και αφορά άλλη υπόθεση.  Αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχει απόφαση- την οποία δημοσιεύουμε- που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Ζωγράφου την περασμένη Τετάρτη, σύμφωνα με την οποία αντιτίθεται στις συγχωνεύσεις και καταργήσεις των σχολείων της περιοχής.

Η συγκεκριμένη καταγγελία των Συλλόγων εγείρει θέματα νομιμότητας της απόφασης συγχωνεύσεων- καταργήσεων. Άλλωστε, το υπουργείο Παιδείας δια στόματος του υφυπουργού Παιδείας, Συμεών Κεδίκογλου τόνισε πως «υπήρχαν αποφάσεις των δήμων για τις συγχωνεύσεις», κάτι που  τόσο οι γονείς όσο και οι εκπαιδευτικοί διαψεύδουν όχι μόνο για τον Δήμο Ζωγράφου.

Πληροφορίες του «Ποντικιού» αναφέρουν πως ο Διευθυντής Περιφερειακής Εκπαίδευσης, Δημήτρης Γκίνης, στην παράσταση διαμαρτυρίας των  Ενώσεων Γονέων Ζωγράφου και Αμπελοκήπων ανέφερε ως κύριο λόγο των συγχωνεύσεων το γεγονός ότι… οι διευθυντές τσακώνονται μεταξύ τους.

Παράλληλα, γονείς καταγγέλλουν στο «Π» πως τους ενημέρωσε πως δεν επιθυμεί σχολεία μεγαθήρια, τα οποία προσδιόρισε πως δεν πρέπει να υπερβαίνουν τους 300 μαθητές.  Βέβαια, όλα τα υπό συγχώνευση σχολεία στην περιοχή είναι άνω των 300 ατόμων. Οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, πάντως, έχουν προτείνει να μην υπάρξει καμία μεταβολή στις σχολικές μονάδες του συγκεκριμένου δήμου για το Σχολικό Έτος 2014-2015.

Δείτε το εξώδικο των γονέων

Δείτε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου 

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου