Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Σάββατο 26 Απριλίου 2014

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΩΚΙΔΑΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Μεσημεριανές ώρες της Πέμπτης 24 Απριλίου 2014, πληροφορηθήκαμε την διαταγή της Γ.Α.Δ.Π.Σ.Ε. - κατόπιν σχετικής Δ/γής του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ- προς την Αστυνομική Διεύθυνση Φωκίδας,.....
με την οποία διατάχθηκε όπως το Σάββατο 26/04/2014, να συγκροτήσει την Διμοιρία Υποστηρίξεώς της και αποστείλει αυτή για εκτέλεση υπηρεσίας στην Αθήνα, λόγω του επικείμενου ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΠΑΟΚ.
  Κατόπιν της ανωτέρω διαταγής  η οποία ανέφερε ότι οι συνάδελφοί μας θα εκτελέσουν υπηρεσία την ίδια μέρα με την αναγραφόμενη στο φύλλο πορείας ως ημέρα αναχώρησης αυτής από την έδρα της Α.Δ. Φωκίδας, επικοινωνήσαμε με εκπρόσωπο της Π.Ο.ΑΣ.Υ., στον οποίο αναφέραμε το γεγονός και ζητήσαμε την παρέμβασή του, έτσι ώστε το φύλλο πορείας να χορηγηθεί κανονικά την Παρασκευή 25/04/2014, το Σαββάτο 26/04/2014 να εκτελέσουν κανονικά υπηρεσία οι συνάδελφοί μας και να επιστρέψουν στην έδρα τους με φύλλο πορείας την Κυριακή 27/04/2014.
  Πρωινές ώρες της σήμερον ο εκπρόσωπος της Π.Ο.ΑΣ.Υ. μας ενημέρωσε ότι η εισήγησή του δεν έγινε δεκτή από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και ως εκ τούτου τίθενται τα παρακάτω θέματα:
1ον  Προβλέπεται η διάθεση σε υπηρεσία αστυνομικού προσωπικού την ίδια μέρα με την αναγραφόμενη στο φύλλο πορείας ως ημερομηνία αναχώρησης και μάλιστα έχοντας διανύσει διακόσια (200) και πλέον χιλιόμετρα;
2ον  Γνωρίζουν οι διατάζοντες ότι απαιτούνται τουλάχιστον τρεις (3) ώρες ταξιδιού  από την Άμφισσα προς την Αθήνα; Η αναχώρηση από την Άμφισσα θα πρέπει να γίνει το αργότερο στις 09.00, ώστε να βρίσκονται στην Αθήνα την 12.00 όπως έχουν διαταχθεί και στις 14.00 να αναλάβουν υπηρεσία.
3ον  Ποιος εγγυάται ότι μετά από τόσες ώρες ταξιδιού και κόπωσης, οι συνάδελφοί μας θα μπορούν να ανταπεξέλθουν αποτελεσματικά στις αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις της συγκεκριμένης ημέρας;
4ον  Ποιος αγνοεί τους κινδύνους που ελλοχεύει αυτή η απίστευτη ταλαιπωρία των συναδέλφων μας; Ποιος εγγυάται για την ασφάλεια και τη σωματική τους ακεραιότητα; Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη σε περίπτωση που συμβεί οτιδήποτε κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας τους;
  Εάν και δεν θέλουμε να κινδυνολογούμε, να είστε άπαντες σίγουροι ότι σε περίπτωση που συμβεί το παραμικρό, η ένωσή  μας θα στραφεί - κινούμενη πάντα στα πλαίσια του νόμου - κατά παντός υπευθύνου.
  Μετά τις αλλεπάλληλες οικονομικές και υλικές περικοπές που έχουμε υποστεί ως αστυνομικοί δεν θα ανεχτούμε καμία έκπτωση σε υπηρεσιακά ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια, την αξιοπρεπή διαβίωση, τον σεβασμό της προσωπικότητας και τη σωματική ακεραιότητα των μελών μας.
                                               ΓΙΑ  ΤΟ  ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 
                           Ο                                                                                           Ο
              Π Ρ Ο Ε Δ Ρ Ο Σ                                                             ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


        ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ Δρόσος                                                         ΝΤΕΛΗΣ Χρήστος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου