Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Ο νέος Τοποτηρητής κ. Ιερόθεος για το Γηροκομείο Άμφισσας: “Το Κράτος δεν ανταποκρίνεται επαρκώς στην κοινωνική πρόνοια”

Αναφερόμενος στα προβλήματα του Γηροκομείου ο νέος Τοποτηρητής 
κ. Ιερόθεος ανέφερε «διαπιστώνω και στον τομέα αυτόν ότι η κοινωνική πρόνοια σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη είναι υποχρέωση του Κράτους.... Οι άνθρωποι που βρίσκονται σε δοκιμασία δεν θέλουν να είναι εξαρτημένοι από μια ελεημοσύνη και φιλανθρωπία, αλλά θέλουν την φροντίδα των κρατικών υπηρεσιών, όπως γίνεται σε όλα τα Κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για παράδειγμα στην Αγγλία που γνωρίζω καλά. Το Κράτος είναι υποχρεωμένο να περιθάλπει ανήμπορους πολίτες, αφού τόσα χρόνια εργασίας εισέπραττε φόρους και κρατήσεις, ιδίως μάλιστα στους γέροντες προς το τέλος της ζωής τους. Αυτό είναι θέμα ευαισθησίας και πολιτισμού.
«Στην περίπτωση, όμως, των Γηροκομείων, το Κράτος όχι μόνον δεν ανταποκρίνεται επαρκώς στην κοινωνική πρόνοια, αλλά δημιουργεί και εμπόδια σε ιδρύματα ιδιωτικού δικαίου, που θέλουν να καλύψουν αυτό το κενό. Δυστυχώς, ζούμε σε μια κοινωνία «υγιών ανθρώπων» που αποστρέφεται ό,τι γι\' αυτήν είναι «άχρηστο υλικό». Δηλαδή, ζούμε σε μια κοινωνία που έχει ευγονική και ευθανασιακή νοοτροπία», είπε χαρακτηριστικά.
Βεβαίως το κράτος ανέκαθεν, αλλά τώρα τελευταία το κάνει απροκάλυπτα, η μόνη υποχρέωση που αναγνωρίζει είναι να εισπράττει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου