Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Δευτέρα 18 Μαρτίου, σύμφωνα με το Εορτολόγιο, γιορτάζουμε την Καθαρά Δευτέρα ....Ανοιχτό το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού....

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Zωοκλοπές στην ευρύτερη περιοχή της Πελασγίας Φθιώτιδας

Συνελήφθη 38χρονη υπήκοος Αλβανίας, μέλος σπείρας η οποία διέπραττε συστηματικά ζωοκλοπές στην ευρύτερη περιοχή της Πελασγίας Φθιώτιδας
Αναζητούνται ακόμη τρεις ομοεθνείς συνεργοί της, ενώ τα στοιχεία ταυτότητας του ενός έχουν ήδη ταυτοποιηθεί....

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι τα μέλη της σπείρας ενέχονται τουλάχιστον σε τέσσερις (4) περιπτώσεις ζωοκλοπών και μίας (1) απόπειρας, το τελευταίο χρονικό διάστημα
Συνελήφθη, χθες (20-03-2014) το βράδυ στην Πελασγία Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Στυλίδας, μία 38χρονη υπήκοος Αλβανίας, μέλος σπείρας, η οποία διέπραττε συστηματικά ζωοκλοπές στην ανωτέρω περιοχή.
Σε βάρος της συλληφθείσας, ενός 39χρονου επίσης υπηκόου Αλβανίας, καθώς και δύο ακόμη ομοεθνών συνεργών τους, τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων διερευνώνται, σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για παράβαση της νομοθεσίας που αφορά στις ζωοκλοπές.
Αναλυτικότερα, χθες το απόγευμα τα τρία μέλη της σπείρας (ο 39χρονος και οι δύο άνδρες συνεργοί του), αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν αμνοερίφια από ποιμνιοστάσιο, ιδιοκτησίας 54χρονου ημεδαπού, σε περιοχή της Πελασγίας, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη του και τράπηκαν σε φυγή.
Το περιστατικό καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Στυλίδας, αστυνομικοί του οποίου αξιοποιώντας κατάλληλα στοιχεία και πληροφορίες, σχετικά με την δράση της ανωτέρω σπείρας, εντόπισαν και συνέλαβαν χθες το βράδυ την 38χρονη.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι η συλληφθείσα, μαζί με τους τρεις ομοεθνείς συνεργούς της, ενέχονται στις ακόλουθες κλοπές ζώων, οι οποίες διαπράχθηκαν από τις αρχές του περασμένου Φεβρουαρίου έως και την 19-03-2014 σε περιοχές της Πελασγίας:
  • Βραδινές ώρες της 10-11/02/2014, αφαίρεσαν τρία αμνοερίφια από το ποιμνιοστάσιο του ανωτέρω 54χρονου ημεδαπού.
  • Βραδινές ώρες της 24-25/02/2014, αφαίρεσαν πέντε (5) χοίρους επίσης από το ποιμνιοστάσιο του παραπάνω 54χρονου ημεδαπού.
  • Βραδινές ώρες της 04-05/03/2014, αφαίρεσαν δεκαοκτώ (18) κοτόπουλα, από περιφραγμένο οικόπεδο, ιδιοκτησίας 64χρονου ημεδαπού.
  • Πρωινές ώρες της 19-03-2014, αφαίρεσαν σαράντα πέντε (45) κοτόπουλα και τέσσερα (4) κουνέλια από στάβλο, ιδιοκτησίας 42χρονου ημεδαπού.
Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο της 38χρονης, ως μέσο τέλεσης των ανωτέρω κλοπών και από την οικία της, ποσότητα χοιρινού κρέατος και καταψυγμένα κοτόπουλα, τα οποία αποδόθηκαν στους παθόντες.
Η έρευνα συνεχίζεται για την ταυτοποίηση και την σύλληψη των υπολοίπων μελών της σπείρας, ενώ εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες περιπτώσεις ζωοκλοπών στην περιοχή.
Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Στυλίδας, ενώ η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου