Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τίτη σήμερα 19 Μαρτίου....

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

''ΑΝΟΙΞΑΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ''..

...ΕΓΡΑΨΕ Ο ΧΑΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΣΤΟ TWITTER...
Σε λειτουργία τέθηκε το βράδυ της Πέμπτης η διαδικτυακή πύλη στο TAXISnet που έως τις 30 Ιουνίου θα δέχεται ...


την υποβολή εμπρόθεσμων φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα φυσικών προσώπων του 2013. 

Ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, μέσω Twitter έγραψε σχετικά: «Ανοίξαμε και σας περιμένουμε. Ευχόμαστε μια καλή υποβολή. Κάθε χρόνο θα προσπαθούμε να την κάνουμε ευκολότερη» με την ελπίδα φέτος να μην έχουμε τα ίδια ευτράπελα με πέρυσι, όπου η σελίδα έπεφτε συνεχώς.



Πάντως, όποτε και αν γίνει η ηλεκτρονική υποβολή και εκκαθάριση της φετινής δήλωσης, η πληρωμή έχει οριστεί να γίνεται σε 3 δόσεις, με την πρώτη να λήγει στις 31 Ιουλίου 2014.

Άρα δεν έχει πια λόγο κάποιος να καθυστερεί την υποβολή της δήλωσης, εάν έχει στα χέρια του τα αναγκαία δικαιολογητικά, αφού είτε την υποβάλει Μάρτιο ή Ιούνιο, θα πληρώσει φόρο τον Ιούλιο. Η δεύτερη δόση θα λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου και η τρίτη στις 30 Νοεμβρίου.

- Όταν ο φόρος που οφείλεται με βάση την εμπρόθεσμη δήλωση καταβάλλεται εφάπαξ στην προθεσμία της πρώτης δόσης παρέχεται έκπτωση 1,5%.

Υπενθυμίζεται ότι στο εκκαθαριστικό των εφετινών φορολογικών δηλώσεων θα περιλαμβάνεται και ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης για τους υπόχρεους. Η καταβολή του φόρου θα γίνει κατά τον ίδιο τρόπο με τον φόρο εισοδήματος.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Οικονομικών οι φορολογούμενοι κατά τη συμπλήρωση και υποβολή των δηλώσεών τους θα πρέπει να προσέξουν τα ακόλουθα:

- Η αναγραφή του ΑΦΜ είναι υποχρεωτική μόνο για τα προστατευόμενα μέλη άνω των 18 ετών, ενώ για τα προστατευόμενα τέκνα κάτω των 18 ετών είναι προαιρετική.

- Είναι υποχρεωτική η αναγραφή όλων των εισοδημάτων των υπόχρεων ανεξάρτητα από τον τρόπο φορολόγησής τους, καθώς και των απαλλασσόμενων από τον φόρο εισοδημάτων. Για τα αυτοτελώς ή με ειδικό τρόπο φορολογούμενα εισοδήματα αναγράφεται και ο παρακρατηθείς ή αποδοθείς κατά περίπτωση φόρος.

- Στις περιπτώσεις κοινών λογαριασμών σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα (κάθε μορφής στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό) υπάρχει υποχρέωση δήλωσης των ποσών των τόκων καταθέσεων που αναλογούν στους πραγματικούς δικαιούχους οι οποίοι καθορίζονται με βάση τις πραγματικές περιστάσεις. Ο προϊστάμενος της ΔΟΥ έχει, σε κάθε περίπτωση, τη διακριτική ευχέρεια να κρίνει διαφορετικά.

- Για τη διαπίστωση των πληθυσμιακών εξαιρέσεων από την επιβολή του τέλους επιτηδεύματος και προκειμένου για την εξεύρεση του πραγματικού πληθυσμού της Ελλάδας, λαμβάνεται υπόψη η τελευταία επίσημη Απογραφή Μόνιμου Πληθυσμού της Χώρας, η οποία είναι αυτή της 9ης Μαΐου 2011.

Ειδικότερα, κατά την ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων ( Ε1) πρέπει να τηρούνται τα ακόλουθα:

Όταν συμπληρώνονται εισοδήματα από Μισθωτές Υπηρεσίες (Πίνακας 4Α), πρέπει να καταχωρούνται οι ΑΦΜ εργοδοτών- ασφαλιστικών φορέων με τα αντίστοιχα ποσά, βάσει των βεβαιώσεων αποδοχών.

Επίσης, όταν συμπληρώνονται οι κωδικοί 507-508, απαιτείται η αναγραφή του ΑΦΜ φορέα/εργοδότη με το αντίστοιχο ποσό.

Επιπλέον, για τους κωδικούς 657-658, 659-660 και 781-782, εμφανίζεται πίνακας στον οποίο αναλύονται τα συνολικά δηλωθέντα εισοδήματα ανάλογα με την προέλευσή τους εφόσον δεν έχουν συμπληρωθεί ήδη από τη Φορολογική Διοίκηση.

Ο κωδικός 049 συμπληρώνεται μόνο από όσους δηλώνουν εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες καθώς και όσους δηλώνουν εισόδημα από ατομική γεωργική επιχείρηση.

Στις περιπτώσεις που η δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων υποβάλλεται χειρόγραφα μέσω ΔΟΥ, συνυποβάλλονται, κατά περίπτωση, τα πρωτότυπα δικαιολογητικά, από τα οποία αποδεικνύεται η συνδρομή των προϋποθέσεων για τη φορολογική απαλλαγή, έκπτωση ή ελάφρυνση που επικαλείται ο υπόχρεος. Τα δικαιολογητικά των δηλώσεων που υποβάλλονται ηλεκτρονικά, φυλάσσονται για μελλοντικό έλεγχο.
Πηγή : protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου