Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

cine ITEA κινηματογραφική λέσχη - Διήμερο αφιέρωμα στον Π. Βούλγαρη


Ένα ξεχωριστό διήμερο στην Ιτέα με τον Παντελή Βούλγαρη και την Ιωάννα Καρυστιάνη...


Φίλες και φίλοι,
Το διήμερο 14 και 15 Φεβρουαρίου προστέθηκε στις επιτυχημένες εκδηλώσεις της Κινηματογραφικής Λέσχης Ιτέας και από άποψη συμμετοχής των φίλων μας αλλά και από άποψη περιεχομένου.
Την Παρασκευή παρακολουθήσαμε μαζί με τους καλεσμένους μας την ταινία «Ακροπόλ» με τον Λευτέρη Βογιατζή που χάθηκε πρόσφατα. Παρόλο που δεν ήταν «προγραμματισμένο», ακολούθησε συζήτηση μέχρι πολύ αργά με τον Π. Βούλγαρη και την Ι. Καρυστιάνη. Με ιδιαίτερη συγκίνηση μας μίλησαν για τον Λευτέρη Βογιατζή και τις τελευταίες στιγμές του, για τις θεατρικές παραστάσεις του που ήταν «γεγονός», αλλά και για τις κινηματογραφικές εμφανίσεις του, ιδιαίτερα στο «Ακροπόλ», όπου αναδεικνύεται το πολύπλευρο ταλέντο του.
Το Σάββατο στην κατάμεστη αίθουσα παρακολουθήσαμε την ταινία «Όλα είναι δρόμος» μια εξαιρετική, πολυεπίπεδη ταινία.  Ακολούθησαν ερωτήσεις και ο πλούσιος διάλογος δεν περιορίστηκε στην ταινία, αλλά και σε γενικότερα ζητήματα τέχνης και πολιτισμού στη σημερινή εποχή που έθεσαν οι φίλοι της Κινηματογραφικής Λέσχης με τις ερωτήσεις τους. 
Κάνοντας έναν απολογισμό αυτού του ξεχωριστού διήμερου πρέπει να πούμε ότι μέσα στη δίνη της οικονομικής κρίσης όλοι εμείς γίναμε πλουσιότεροι. Μάθαμε, συγκινηθήκαμε, προβληματιστήκαμε και πήραμε κουράγιο. Γνωρίσαμε δύο πολύ ξεχωριστούς ανθρώπους, ζεστούς, δημιουργικούς, ανήσυχους που αντιστέκονται με το έργο και τη ζωή τους στα πρότυπα ξεπεσμού του πολιτισμού, της γλώσσας και της δημιουργίας που προωθούνται.
Η Κινηματογραφική Λέσχη Ιτέας συνεχίζει τις προβολές με την ταινία «Χάννα Άρεντ» της Μάργκαρετ φον Τρόττα τη Παρασκευή 21/2.
Θα ακολουθήσει το αποκριάτικο πάρτυ την Παρασκευή 28/2.
Τέλος μέσα στο Μάρτιο και σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν θα γίνει  προβολή των βραβευμένων ταινιών μικρού μήκους από το Φεστιβάλ Δράμας. Θα προσκληθούν για να παραβρίσκονται νέες σκηνοθέτιδες που έδωσαν δυναμικά το παρόν με εξαιρετικές ταινίες μικρού μήκους. Έτσι μετά τη γνωριμία ενός καταξιωμένου σκηνοθέτη όπως ο Π. Βούλγαρης, θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε και να συζητήσουμε με αυτή τη δημιουργική νέα γενιά που έχει το κουράγιο και τη δύναμη την εποχή των μνημονίων να προετοιμάζει το μέλλον που ονειρεύεται. 

Στις παρακάτω διευθύνσεις όποιος φίλος θέλει μπορεί να δει αποσπάσματα και στιγμές από την παρουσία των Π. Βούλγαρη και Ι. Καρυστιάνη στην περιοχή μας. 

http://youtu.be/fSm9spPm_do Ιτέα Π Βούλγαρης-Ι. Καρυστιάνη

http://youtu.be/EI4Gbjr9S0I Χρισσό Π. Βούλγαρης-Ι. Καρυστιάνη

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ


Ευχαριστούμε το ξενοδοχείο «Ναυσικά» για τη φιλοξενία των καλεσμένων μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου