Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Αναστήλωση κτιρίου Κύμα στα Λουτρά Αιδηψού


Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχο Περγαντά η σύμβαση κατασκευής του έργου «Αναστήλωση κτιρίου Κύμα στα Λουτρά Αιδηψού», με χρηματοδότηση 880.000 € από το ΕΣΠΑ...



Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς και ο ανάδοχος του έργου, υπέγραψαν, τη σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και εργολήπτριας επιχείρησης για τις εργασίες αναστήλωσης στο κτίριο «Κύμα» Αιδηψού , που χρηματοδοτείται το Περιφερειακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ με 880.000 €.

Το έργο θα υλοποιηθεί από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας και αφορά στην ανακατασκευή και αποκατάσταση ενός κτιρίου που αποτελεί σήμα-κατατεθέν για τη λουτρόπολη της Αιδηψού.
Πρόκειται για το ξύλινο οκταγωνικό κτίριο «Κύμα», που κατασκευάστηκε το 1933 πάνω σε εξέδρα μέσα στη θάλασσα, και αποτέλεσε σημαντικό στοιχείο της Αιδηψού ως τόπο τουριστικού προορισμού, ειδικά στην εποχή της μεγάλης ακμής των λουτροπόλεων της Στερεάς Ελλάδας.
Σήμερα το κτίριο έχει χαρακτηριστεί από το Υπουργείο Πολιτισμού ως διατηρητέο μνημείο και απαιτούνται επείγουσες εργασίες αναστήλωσης και διάσωσής του.
Στόχος της παρέμβασης είναι αφενός μεν να διασωθεί ένα από τα πολιτιστικά – τουριστικά νεώτερα μνημεία της Στερεάς Ελλάδας και αφετέρου να αναδειχθεί και να επαναξιοποιηθεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά, παραδοσιακά σημεία της Αιδηψού και της Βόρειας Εύβοιας.
Η όλη παρέμβαση των εργασιών διαμορφώνεται με βάση εγκεκριμένη μελέτη του Υπουργείου Πολιτισμού.


Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς επισημαίνει : «Η σύμβαση κατασκευής σηματοδοτεί την υλοποίηση μιας παρέμβασης της Περιφέρειας στο πολιτιστικό απόθεμα του τόπου μας. Η αναστήλωση του κτιρίου «Κύμα» στην Αιδηψό αναδεικνύει τις προτεραιότητες της δουλειάς μας στον τομέα του πολιτισμού και του τουρισμού. Επιδίωξή μας είναι να διασώσουμε και να αναδείξουμε τον πλούτο της Στερεάς Ελλάδας και να συμβάλλουμε στην καθιέρωσή της σε ελκυστικό τουριστικό προορισμό. Γι΄αυτό αξιοποιούμε στο έπακρο το περιφερειακό μας πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, με στόχο τα διαθέσιμα κονδύλια να γίνουν έργα και παρεμβάσεις που θα δίνουν προστιθέμενη αξία στην Περιφέρειά μας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου