ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Translate

Κυριακή, 9 Φεβρουαρίου 2014

Οι σεισμοπαθείς της Φθιώτιδας είναι πολίτες Β' κατηγορίας κ. Σαμαρά;


Γιατί κύριε Πρωθυπουργέ;

Οι πολίτες της Φθιώτιδας, όπως και όλης της Ελλάδας συμπάσχουν και είναι στο πλευρό των σεισμοπαθών της Κεφαλλονιάς, που για μια ακόμη φορά δοκιμάζονται με σκληρό τρόπο....Περισσότερο όμως τους νιώθουν και τους καταλαβαίνουν οι σεισμοπαθείς της ευρύτερης περιοχής της Αμφίκλειας, που ακόμα χορεύουν από τα Ρίχτερ, αφού ο εγκέλαδος δεν λέει να τους αφήσει ήσυχους.

Τους συμπονούν και για έναν επιπλέον λόγο. "Για τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα".

Όπως τώρα στην Κεφαλλονιά έτσι και τον περασμένο Αύγουστο στην Αμφίκλεια, Ελάτεια, Τιθορέα, Ρεγγίνι κλπ, έφτασαν αμέσως οι Υπουργοί και οι μηχανικοί του ΟΑΣΠ.

Εκατοντάδες σπίτια κρίθηκαν "κόκκινα". Οι υποσχέσεις περίσσευαν. Δηλώσεις στις κάμερες, συνεντεύξεις, ανακοινώσεις, αποφάσεις.

Μέχρι τώρα δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ. Δεν έχουν τηρήσει τίποτα απ΄ όσα υποσχέθηκαν. Τους ξέχασαν. Τους εγκατέλειψαν στη μοίρα τους.

Η οργή όμως ξεχειλίζει και για έναν ακόμη λόγο...Την αδικία !!!

Στην Κεφαλλονιά ανακοίνωσαν ότι από το δάνειο που θα πάρουν οι σεισμοπαθείς η κρατική επιχορήγηση θα είναι 80%, ενώ στη Φθιώτιδα θα είναι 40%....Γιατί κύριε πρωθυπουργέ;

Στην Κεφαλλονιά η επιδότηση ενοικίου είναι 500 ευρώ. Στους σεισμοπαθείς της Φθιώτιδας300 ευρώ. Γιατί κύριε πρωθυπουργέ;

Στην Κεφαλλονιά ανακοινώσατε ότι οι σεισμοπαθείς δεν θα πληρώσουν χαράτσι. Στη Φθιώτιδα δεν προλαβαίνουν να πληρώσουν τα χαράτσια...Γιατί κύριε πρωθυπουργέ;

Το κράτος είπε στους σεισμοπαθείς ετοιμάστε όσο πιο γρήγορα μπορείτε τον φάκελο με τα απαραίτητα δικαιολογητικά και καταθέστε τον στο αρμόδιο υπουργείο για να αποζημιωθείτε....Όταν πήγαν να τον καταθέσουν δεν τον δεχόντουσαν, αφού ο κωδικός δεν είχε χρήματα, όπως τους είπαν (!). Γιατί κύριε Πρωθυπουργέ;

Οι αρμόδιοι αρχικά υποσχέθηκαν ότι θα αποζημιώσουν τους επαγγελματίες που ο εξοπλισμός της επιχείρησης υπέστη ζημιά από το σεισμό. Στη συνέχεια αποδείχθηκε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει, αφού υπάρχει νόμος που δεν το επιτρέπει. Ωστόσο δεν κάνουν τίποτα για τον αλλάξουν....Γιατί κύριε Πρωθυπουργέ;

Και να φανταστείτε ότι όταν ανακοίνωσαν τα μέτρα για τους σεισμοπαθείς της Φθιώτιδας τους είπαν ότι είναι ευνοούμενοι, αφού ποτέ άλλοτε δεν υπήρξε τόσο μεγάλη βοήθεια από την Πολιτεία !!!!

lamiareport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Tο ΄΄Πολύδροσος Παρνασσού΄΄ δημοσιεύει τα σχόλια των αναγνωστών του. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι βγάζουμε τα απωθημένα μας ανώνυμα και τα φορτώνουμε στη πλάτη του διαχειριστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας.Σε επώνυμα σχόλια η δημοσιεύματα απαντήσεις ή σχολιασμοί δημοσιεύονται μόνο τα επώνυμα.