Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

S&B... Κατά φαντασία “ευεργέτες”...


Όλοι γνωρίζουν την αγάπη μου για το ποδόσφαιρο... Σχεδόν δέκα χρόνια μετά την μόνιμη εγκατάστασή μου στη Φωκίδα οι πάντες γνωρίζουν... την αγάπη μου για το ποδόσφαιρο και τις ομάδες του νομού. Άλλωστε , δεν μπορώ ποτέ να ξεχάσω ότι τα πρώτα μου ένσημα στη δημοσιογραφία τα κόλλησα αρχές της δεκαετίας του ενενήντα δουλεύοντας στην «Αθλητική Ηχώ» , εφημερίδα η οποία έχει κλείσει από πολλά χρόνια.
Κατά φαντασία “ευεργέτες”... Κάνω αυτόν το μικρό πρόλογο για να δείξω ότι στο στόχαστρό μου δεν είναι το ποδόσφαιρο και οι ομάδες του νομού και δη οι Φωκικός και Αστέρας αλλά η πρακτική κάποιων εταιριών που ασχολούνται με την εξόρυξη Βωξίτη και που στο όνομα της λαϊκής αποδοχής των περίεργων τακτικών τους ( σσ για να μην πω τίποτε βαρύτερο ) από τους «ιθαγενείς» συνεχίζουν να χρηματοδοτούν , με προκλητικότατα ποσά , τις ομάδες για να αγωνίζονται στην τάδε η την δείνα κατηγορία, να αποκτούν τον άλφα ή τον βήτα παίχτη .
Βλέπουν το δέντρο και χάνουν το δάσος... Με αυτόν τον τρόπο αυτοί οι κύριοι προσπαθούν να κερδίσουν την εύνοια της τοπικής κοινωνίας και κυρίως των αγαθών φιλάθλων που βλέπουν το δέντρο και χάνουν το δάσος. Που βλέπουν την μικρή οικονομική βοήθεια που προσφέρει ο κάθε προϊστάμενος και ο κάθε ιδιοκτήτης αλλά δεν βλέπουν – ή κάνουν ότι δεν βλέπουν-ότι:
Αυτοί οι κύριοι έχουν τεράστια κέρδη από το έδαφος της Φωκίδας που κανονικά πρέπει να ανήκει σε όλους μας και όχι σε ορισμένους τεμπέληδες που παρασιτούν σε βάρος της κοινωνίας.
- Ότι ορισμένοι έχουν αποφασίσει προκλητικότατα να μεταφέρουν την έδρα τους σε άλλες χώρες και με αυτόν τον τρόπο να γλυτώνουν τη φορολογία στο ελληνικό δημόσιο, αν και κατατρτώνε τα σπλάχνα της ελληνικής γης
- Ότι καταστρέφουν τα βουνά με τις επιφανειακές εξορύξεις τους για να θησαυρίζουν οι ίδιοι και να βγάζουν τα εκατομμύρια τους στο εξωτερικό την ίδια στιγμή που αντικειμενικά καταστρέφουν τις περιουσίες των άλλων διότι τι αξία και τι επένδυση να γίνει σε ένα χωράφι όταν δίπλα του είναι τα βουνά κατασπαραγμένα ;
Ότι σε πολλές των περιπτώσεων δεν τηρούν τους περιβαλλοντικούς όρους και οι διάφορες υπηρεσίες κάνουν τα στραβά μάτια
Ότι έχουν συνηθίσει να έχουν στη Φωκίδα υποτακτικούς, ακόμη και κάποιους πολιτικοί οι οποίοι στο όνομα κάποιων διορισμών για μερικά ψηφαλάκια συνεχίζουν και σκύβουν το κεφάλι -Ότι -ότι ότι....
Τα γνωρίζει ο κος Κυριακόπουλος;;; Και είναι τόσος ο λαϊκισμός και ο εγωκεντρισμός αυτών των ανθρώπων που κινούν τα νήματα αυτών των εταιριών που την ίδια στιγμή βλέπουν το γηροκομείο της Άμφισσας να οδηγείται στο κλείσιμο, σε κάποια σχολεία να μην υπάρχει θέρμανση, σε κάποιους συνανθρώπους μας να κόβουν το ρεύμα και αντί να βοηθήσουν σε αυτές τις καταστάσεις συνεχίζουν να τα δίνουν σε ομάδες – και μάλιστα όχι ερασιτεχνικές- για να αποκτήσουν λαϊκό έρεισμα.
 Άραγε αυτά τα γνωρίζει ο κος Κυριακόπουλος ή γίνονται αποκλειστικά και μόνο από τους εδώ υπαλλήλους του;;
Η Ώρα της Φωκίδας

1 σχόλιο:

  1. ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ,ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ''ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ'' ΜΕ ΤΑ ΛΑΜΠΕΡΑ ΤΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ''ΚΑΛΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ'',,ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟΘΕΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΑΞΙΟΠΑΘΟΥΝΤΕΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή