Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ : Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥΣ.


Προ ενάμιση περίπου μήνα , φαίνεται μάλλον να αποφασίσαμε στο Δήμο μας για μια ακόμη φορά  να πυροβολήσουμε την κοινή λογική, θεωρώντας προφανώς πως δεν μας χρειάζεται , ή πως έτσι μπορεί και να δώσουμε λύση στα αδιέξοδά μας .....

Το κάναμε όντως “ευρηματικά”! και αποτελεσματικά νομίζω , καθώς με απολύτως επιτυχημένη βολή και εντελώς κατακούτελα που λένε, καταφέραμε να διακόψουμε ξαφνικά και εν μια νυκτί  την παροχή μιας Δημοτικής υπηρεσίας που από διετίας και συνεχώς μέχρι πρότινος παρείχε ο Δήμος μας , διευκολυντικά  προς όσους μαθητές από την όμορη Δημοτική κοινότητα  Πολυδρόσου  ( κυρίως από αυτή  αλλά και την Λιλαία ), είχαν επιλέξει να παρακολουθούν τα μαθήματά τους στα σχολειά της Αμφίκλειας .
Και σαν να μην έφτανε αυτό, προ εβδομάδος και για διαφόρους λόγους, έχει διακοπεί και το δρομολόγιο του μισθωμένου σχολικού Λεωφορείου που εξυπηρετούσε τους μαθητές των κοινοτήτων Παλαιοχωρίου – Δρυμαίας και Τιθρωνίου .
Και στις δυο αυτές περιπτώσεις , ο Δήμος μας – ως συνήθως άλλωστε – « αγρόν  ηγόρασε », αδιαφορώντας πλήρως για τα προβλήματα μετακίνησης των μαθητών αυτών , αποδεικνύοντας έτσι και εμφανίζοντας δημοσίως και σε όλο της το μεγαλείο την καθολική μάλλον ανικανότητα και αδυναμία του για την επίλυση και αυτού του προβλήματος .
Θα είναι ίσως για ορισμένους αναγνώστες μας απορίας άξιον , γιατί ο Δήμος μας επέδειξε και συνεχίζει να επιδεικνύει αυτή την μεγάλη και παρεξηγήσιμη αδιαφορία και αδράνεια , όταν ο ίδιος μάλιστα κατά το παρελθόν ( δηλ. προ διετίας + ) ανταποκρινόμενος σε αίτημα των γονιών μαθητών του Πολυδρόσου και αντιλαμβανόμενος τότε προφανώς πλήρως και επαρκώς την ανάγκη για οργανωμένη και ασφαλή μετακίνηση των μαθητών αυτών προς τα σχολεία της επιλογής τους (που συμβαίνει να ειναι στο δικό μας Δήμο ), παρείχε με ευαισθησία και καλή διάθεση την διευκολυντική αυτή υπηρεσία , όπως άλλωστε και είχε το δικαίωμα αλλά και την ευχέρεια  για να το πράξει .
Είναι πράγματι αλήθεια πως απ` την πρώτη στιγμή , ορισμένοι εκ  Γραβιάς εριστικοί τύποι , κακεντρεχείς , αδαείς καιμικρό`ι`διοτελείς ( ευτυχώς  λιγοστοί και απομονωμένοι ), επεδίωξαν με κάθε δυνατό τρόπο και μέσο  να ακυρώσουν αυτή την πρωτοβουλία καλής θέλησης του Δήμου μας .
Εγείροντας βλακωδώς  απ` την αρχή μέγα ζήτημα και καλλιεργώντας κλίμα ανταγωνισμού και διαμάχης μεταξύ των τριών γειτονικών μας κοινωνιών, που στο διάβα του μέχρι τώρα ιστορικού χρόνου, δεν είχαν μεταξύ τους παρά  πάντοτε  μόνο άριστες σχέσεις συνεργασίας και πολύ καλής γειτονίας .
Αυτή λοιπόν την διαχρονική , πατριωτική και αδελφική σχέση μεταξύ φίλων και γειτόνων , προσπάθησαν  με εμπάθεια ασυλλόγιστα και λυσαλέως  να την δυναμιτίσουν με τις επανειλημμένες προς πάσα κατεύθυνση επίμονες καταγγελίες τους , αυτοί οι άφρονες και τυχοδιωκτικοί τύποι  καλλιεργώντας  μίσος και σπέρνοντας τον κακό σπόρο των τοπικιστικών διαφορών , με αφορμή μια εντελώς προσωπική και ελεύθερη επιλογή μερικών μαθητών και των γονιών τους ως προς το σχολείο προτίμησής τους .
Ώσπου αίφνης , αυτό που δεν επέτυχαν οι λιγοστοί αυτοί κακότροποι και ανεγκέφαλοι κακογείτονες ( που δυστυχώς αναγορεύουν οι αφελείς την επιλογή σχολικής μονάδας σε μείζον τοπικιστικό ζήτημα με απόλυτο βεβαίως θύμα το μικρό μαθητή ....αν πιστεύετε σε Θεό !! ) το επέτυχε αναπάντεχα γι` αυτούς η ευθυνοφοβία και η προφανής ανευθυνότητα της δικής μας Δημοτικής Αρχής !.
Γιατί χάνοντας την ψυχραιμία και τον αυτοσεβασμό της και ξεχνώντας υποχρεώσεις , υποσχέσεις , κανόνες κοινωνικής συμπεριφοράς και διαχείρισης ανθρωπίνων  σχέσεων , διέκοψε ξαφνικά , μονομιάς και σχεδόν απροειδοποίητα την μεταφορική υπηρεσία που έως τότε επιμελώς παρείχε . Και την διέκοψε πότε λέτε εσείς ??. Αμέσως μόλις το Αστυνομικό τμήμα Γραβιάς ( μάλλον κι αυτό παρακινούμενο και εμπλεκόμενο στα απαράδεκτα  παιγνίδια και τα καπρίτσια κάποιων τοπικών κακότροπων ), βεβαίωσε παράβαση ελλείψεως του απαραίτητου δήθεν  συνοδού στο Δημοτικό λεωφορείο !!! Θα μου πείτε βέβαια τώρα . Ε, και λοιπόν ??
Ε, αυτό λοιπόν που για σας και για μένα μοιάζει από μικρό έως «τίποτα» , για τον Δήμαρχο δυστυχώς αποτελεί πελώριο και δυσεπίλυτο πρόβλημα !!!
Υπόψιν πως  επί σχεδόν δυόμιση χρόνια παρακαλώ τώρα το Δημοτικό λεωφορείο μετέφερε καθ` εκάστην και ανελλιπώς τους μαθητές στους σχολικούς προορισμούς τους , χωρίς ποτέ να έχει συμβεί παρόμοια όχληση απ` τους διαφόρους“Πουαρό” του Α.Τ.  Γραβιάς , ή έστω και μια ελάχιστη προειδοποιητική σύσταση να έχει υπάρξει στο Δήμο για άμεση συμμόρφωσή του με τυχών υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, εάν εν τω μεταξύ αγνοώντας το , συνέβαινε ακουσίως και να το παραβιάζει .
Με την ευκαιρία σας γνωρίζω κύριε Δήμαρχε, γιατί μάλλον θα το αγνοείτε, ότι ιεραρχικώς είστε βαθμίδες ανώτερος των Αστυνομικών αυτών  υ π α λ λ ή λ ω ν ,  απ` τους οποίους  διατηρείτε το δικαίωμα  να  α π α ι τ ε ί τ ε  άμεσες και πλήρεις εξηγήσεις για οποιαδήποτε ενέργειά τους ακουμπά δημοτικά μας θέματα και συμφέροντα.
Και ειρήσθω εν παρόδω , αυτό το δικαίωμά σας κακώς το απεμπολήσατε Δήμαρχέ μου, κρυπτόμενος πάλι και μη κάνοντας τίποτα απολύτως !!
Πέραν όμως του τι έκαναν εν τέλει εδώ κι εκεί ο ένας κι ο άλλος κακοπροαίρετος . Και πέραν επίσης του τι έκανε το Αστυνομικό τμήμα Γραβιάς και οι Πουαρό του και που ειλικρινά ουδόλως με ενδιαφέρουν και με απασχολούν όλα αυτά ,εγώ αναρωτιέμαι και βασανίζομαι  γιατί η Δημοτική μας Αρχή -κινούμενη δυστυχώς και σ` αυτή την περίπτωση φοβικά και ανεύθυνα -, αποφάσισε σχεδόν έντρομη και εντελώς λανθασμένα  να σταματήσει αμέσως το δρομολόγιο του σχολικού Δημοτικού λεωφορείου . Εκφοβισμένη προφανώς από μια κανονική και συνήθη κατά τα άλλα ελεγκτική διαδικασία , στην οποία ατυχώς βέβαια με υπερβάλλοντα ζήλο προέβησαν τα αστυνομικά όργανα .
Σας το είπαμε κ. Δήμαρχε απ` την πρώτη εκείνη στιγμή . Αποφασίσατε εν θερμώ και επομένως προχείρως και λανθασμένα . Αποφασίσατε εμφανώς φοβικά και βεβαίως στο “πόδι” χωρίς  ίχνος σχετικής περί του ζητήματος γνώσης και εσείς και οι υπηρεσίες σας  .
Το πόσο φοβικά …. παρενεργήσατε , είναι πολύ εύκολο να μετρηθεί , αρκεί να σκεφτεί κανείς τι ακριβώς ΔΕΝ επράξατε απ` το χρονικό εκείνο σημείο και μέχρι σήμερα , αμελώντας προφανώς τις υποχρεώσεις σας .
Στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε , σας αποστείλαμε γραπτώς τις σκέψεις και τις απόψεις μας για την επίλυση του προβλήματος καθώς και ολόκληρο το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο, θέτοντας υπ` όψη σας σειρά διατάξεων με βάση τις οποίες  συνοδός στο Δημοτικό λεωφορείο ούτε χρειάζεται , ούτε  απαιτείται και ούτε από πουθενά επιβάλλεται. Άλλωστε εσείς θα πρέπει αυτό να το γνωρίζετε εμπειρικά κι από πρώτο χέρι μιας και οι μαθητές του χωριού σας κι όχι μόνο , μεταφερόμενοι ως γνωστόν  στην Γραβιά  με μισθωμένο λεωφορείο , ΔΕΝ  συνοδεύονται !!!!!!!
Για την ιστορία λοιπόν σας ξαναλέω ( και επιμένω βεβαίως σ` αυτό, με τη φιλοδοξία να σας φανώ χρήσιμος ως πιθανός “φοβοδιώκτης” σας και μακάρι να το καταφέρω …. εμπνέοντάς σας τελικά τόλμη και προσφέροντάς σας πολύτιμη γνώση ),πως ο σχετικός Νόμος αφήνει στην κρίση και στην διακριτική ευχέρεια της Δημοτικής Αρχής  να αποφανθεί για την ανάγκη ύπαρξης  ή  όχι  συνόδου
Και αυτό το κάνει κατά τρόπο απολύτως σαφή και μάλιστα  μόνο για την περίπτωση που το σχολικό λεωφορείο μεταφέρει - αποκλειστικά νήπια και μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κι όχι Γυμνασίου και Λυκείου με “ολίγη πρωτοβάθμια” όπως συμβαίνει στην περίπτωση μας !!.  Γκέκε ??
Σε κάθε περίπτωση όμως , ιδού τι λέει η νομοθεσία :
      «  2.  Η μεταφορά των μαθητών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης  με ίδια , ή μισθωμένα μέσα ,………. γίνεται  και παρουσία συνοδού υπαλλήλου του μεταφορέα ή του οικείου δήμου , όποτε  αυτό κρίνεται απαραίτητο από τον οικείο Δήμο. » !!!!! Τελεία και παύλα . Επίσης σε άλλη παράγραφο ο Νόμος αναφέρει :
1. Οι μαθητές, οι οποίοι δεν μεταφέρονται με τον ανωτέρω τρόπο ( αναφέρεται εδώ στα δημόσια μέσα μεταφοράς )……..μεταφέρονται από τους Δήμους με τη χρήση των ιδιόκτητων μεταφορικών τους μέσων, εφόσον τα οχήματα τα οποία διαθέτουν είναι κατάλληλα να χρησιμοποιηθούν για το σκοπό αυτό. Δεν είναι επιτρεπτή η μεταφορά όρθιων μαθητών, κλπ.................
2Στην περίπτωση της παρούσας  παραγράφου και για τα δρομολόγια αποκλειστικής εξυπηρέτησης μαθητών, οι Δήμοι αποζημιώνονται σύμφωνα με την αποζημίωση που προκύπτει από το μαθηματικό τύπο του παραρτήματος αφαιρουμένου του ποσοστού του ευλόγου κέρδους όπως προκύπτει βάσει της παραγράφου Γ3 του παρόντος.                                                                                                                                                3. Όταν η μεταφορά πραγματοποιείται σύμφωνα με τη διαδικασία της παρούσας παραγράφου, τα διανυόμενα χιλιόμετρα και η κατανάλωση καυσίμου που αντιστοιχούν, είναι πέραν των μεγίστων ορίων των υπηρεσιακών αυτοκινήτων όπως ορίζονται στην Υ.Α.1450/550/3−3−1982.  …………κλπ  »                                                                                   


Δεν ξέρω κ. Δήμαρχε αν όλα αυτά τελικά έχουν κάποια αξία για `σας , αλλά το σίγουρο και ενδιαφέρον είναι , ότι υπό την θεσμική ιδιότητά σας  δεν έχετε το δικαίωμα πλέον να καμώνεστε πως τα αγνοείτε , παρατείνοντας έτσι την εκκρεμότητα επίλυσης ενός προβλήματος  που δυστυχώς από μόνος σας και άνευ λόγου δημιουργήσατε.
Δίνοντάς του μάλιστα διαστάσεις αναντίστοιχες της σοβαρότητας και του μεγέθους του, ίσως έτσι διασκεδάζοντας τους ανεξήγητους φόβους σας ή και ενδεχομένως εφευρίσκοντας άλλοθι ικανό κατά τη γνώμη σας να δικαιολογήσει και να συγχωρήσει την απραξία σας .
Είχατε πάντως θεωρώ καθήκον και χρέος κ. Δήμαρχε , να κάμετε οπωσδήποτε κάτι όλο αυτό το διάστημα έως σήμερα , ώστε να δικαιώσετε τουλάχιστον την ορθότητα της προηγούμενης επιλογής σας και της υπερ-δίχρονης δημοτικής πρακτικής σας επί του ζητήματος . Εκτός κι αν προσφέροντας την συγκεκριμένη δημοτική υπηρεσία τα προηγούμενα δυόμιση περίπου χρόνια , δέχεστε αυτοβούλως τώρα πως τότε παρανομούσατε κύριε Δήμαρχε !!
 Έπρεπε λοιπόν όπως λογικά θα αντιλαμβάνεστε , απαραιτήτως να ενεργήσετε ξεκαθαρίζοντας το τοπίο και να το κάνετε αυτό αμέσως , μυαλωμένα και θαρρετά . Αλλά δυστυχώς η Δημοτική σας Αρχή όχι μόνο δεν  ενήργησε , αλλά προκλητικά  αδράνησε, προφανώς εν συγχύσει τελούσα και εις μεγίστη ανασφάλεια ευρισκόμενη.  Κυριαρχημένη δε και  παραλυμένη κυριολεκτικώς απ` τους αδικαιολόγητους και αναίτιους φόβους της .
Τα λέω όλα αυτά κ. Δήμαρχε - και άλλα πολλά θα μπορούσα να παραθέσω -  μόνο και μόνο για να σας “συνεφέρω”, να σας λογικέψω και να σας αφυπνίσω αν είναι δυνατό. 
Ασφαλώς επιθυμώ και να σας ευαισθητοποιήσω , αλλά παράλληλα και να σας προκαλέσω να αναλογιστείτε την ηθική ευθύνη και τις υποχρεώσεις σας έναντι των μικρών μαθητών και των οικογενειών τους , που στο μέσον σχεδόν της σχολικής χρονιάς κυριολεκτικά τους “αδειάζετε” εγκαταλείποντάς τους ασυλλόγιστα και νίπτοντας εν πολλοίς τας χείρας σας , μόνους  πλέον αντιμέτωπους με το πρόβλημα που ατυχώς με ευθύνη σας τους δημιουργήσατε ..
Δεν είναι όμως αυτό σωστό ούτε κι υπεύθυνο. Ούτε βεβαίως ηθικό και δίκαιο είναι , μα  μήτε όμως κι εξηγήσιμο κύριε Δήμαρχε .
Οι υπεύθυνοι άνθρωποι και κατά μείζονα λόγο οι υπεύθυνοι  αιρετοί  Άρχοντες , δεν μπορούν να αποδεικνύονται στην πράξη φοβικοί και αναξιόπιστοι , αμελώντας τις υποχρεώσεις τους , απεμπολώντας τις ευθύνες τους και αθετώντας τις υποσχέσεις τους , ένεκα βέβαια των οποίων κάποιοι άλλοι συμπολίτες μας προγραμμάτισαν σε ετήσιο ή και σε πιο μακροπρόθεσμο ορίζοντα την οικογενειακή και την επαγγελματική τους ζωή !!  
Όσοι “καλικάτζαροι” της Γραβιάς κύριε. Δήμαρχε , επέλεξαν αυτή την απαράδεκτη, επιθετική , υποχθόνια και ανοήτωςκαταγγελτική τακτική , διαψεύστηκαν και απέτυχαν παταγωδώς επί διετία και πλέον τώρα να εξυπηρετήσουν την παραφροσύνη τους και τους ακατανόητους σκοπούς τους , οπουδήποτε κι αν απευθύνθηκαν αρμοδίως .
Και είμαι απολύτως βέβαιος , πως όλοι αυτοί ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα δεν θα μπορούσαν να περιμένουν  πως στο πρόσωπό σας  και στην ιδιότητά σας ! θα έβρισκαν ανέλπιστα  έναν εξ ουρανού σύμμαχο και απρόσμενο αφελή επίκουροπροωθητή των επιδιώξεών τους .     
Και εσείς αντί να αρπάξετε έστω και ετεροχρονισμένα την “αγιαστούρα”  και να τους περιποιηθείτε κατάλληλα και όπως τους αξίζει , τι εκάματε ???  Πάλι τίποτα !!!! Σας αρκεί ή και σας ικανοποιεί άραγε αυτή η αμηχανία  κύριε Δήμαρχε ??
Μην δικαιώνετε λοιπόν αναπάντεχα , εσείς ο ίδιος και έστω άθελά σας αφελώς με την στάση και τις προσωπικές σας λαθεμένες επιλογές και φοβικές αποφάσεις σας , τις ύπουλες και κατάπτυστες προσπάθειες των  λίγων αυτών “τζαναμπέτηδων” και εχθρικά διακείμενων “κοντογειτόνων” μας , με τις ολοφάνερα κακόβουλες προθέσεις και στοχεύσεις τους .
Έχετε δε υπόψη σας , πως ότι έκαναν και κάνουν. Με όποιους τρόπους και όσα μέσα και μεθόδους  μετέρχονται μέχρι τώρα όλοι αυτοί οι επιεικώς απαράδεκτοι τύποι         ( μεταξύ των οποίων και την εμπλοκή της Αστυνομίας δεν παρέλειψαν). Το κάνουν συνειδητά και ανενδοίαστα , εκδικητικά και εναντίον όλων εκείνων των συνδημοτών τους της Σουβάλας και της Λιλαίας , που κατά την άποψη των εκ Γραβιάς “τιμωρών” τους , διέπραξαν “έγκλημα καθοσιώσεως” συναινώντας -λογικά άλλωστε - στην επιλογή των παιδιών τους να παρακολουθήσουν την σχολική τους εκπαίδευση στην Αμφίκλεια κι όχι στη Γραβιά !!
Περί αυτού πρόκειται !! Αυτό υπήρχε το μέγα και ασυγχώρητο έγκλημά τους !!
Για το οποίο εν τω μεταξύ επί τριετία σχεδόν τώρα τους ταλαιπωρούν κάθε τόσο με τα άθλια καμώματά τους και τις εχθρικές συμπεριφορές τους .
Ολοφάνερα  τους κατατρέχουν γιατί τους εχθρεύονται και αυταπόδεικτα τους βλάπτουν πολλαπλώς , οικονομικά και οικογενειακά , εκβιάζοντας επανάκαμψη γονιών και μαθητών  με το να καταταλαιπωρούν πρωτίστως τους μικρούς μαθητές , πράγμα ανεπίτρεπτο και ποταπό !!
Χωρίς να σκέπτονται βεβαίως αυτοί οι δυο-τρεις  κακόβουλοι και τυχοδιωκτικοί τύποι , πως με την γελοία και κακότροπη συμπεριφορά τους  προσβάλουν κυρίως και πρωτίστως  την ιστορική κοινότητα της Γραβιάς και τους συνετούς  στην πλειοψηφία τους ,καλοσυνάτους και συναινετικούς ανθρώπους της . Μα και χωρίς  επίσης να αντιλαμβάνονται οι αφελείς , πως μάλλον την νήσσαν έπρεπε κανονικώς να ποιούν ( αντί να κινούνται  και να μηχανορραφούν εναντίον συνδημοτών τους ) μιας κι ανέλπιστα βρεθήκαν με σχολειά , που συγκυριακά και ίσως αδίκως όμως πριν , τα έχασαν άλλες ιστορικές κοινότητες (  βλέπε Σουβάλα  ) με διπλάσιο μάλιστα πληθυσμό, με περισσότερες υποδομές και όπως και να το κάνουμε  με μεγαλύτερη φήμη , εύρος δυνατοτήτων και προοπτικων ανάπτυξης .
Ας σοβαρευτούν λοιπόν εκεί στην Γραβιά  αυτοί οι άμυαλοι κι ας αρκεστούν στο να μακαρίζουν την τύχη τους , γιατί με τις ασχήμιες που διαπράττουν και τα “κακά” που μηχανεύονται δεν μου φαίνεται πως θα τους συνοδεύει για πολύ ακόμη .
Είναι δυνατόν λοιπόν κύριε Δήμαρχε , εσείς  ένας αυτοδιοικητικός παράγων πρώτης γραμμής . Ένας άνθρωπος της προσφοράς , επιστήμων λειτουργός με περγαμηνές για το έργο σας στον δύσκολο και απαιτητικό χώρο της υγείας  που πρωτίστως προϋποθέτει ήθος, αλληλεγγύη και αντίληψη ισότητας και φιλανθρωπίας , να συνηγορείτε με τις αποφάσεις και τη στάση σας  έστω και ακουσίως, στο να κατατρέχονται αδίκως κάποιοι άλλοι συνάνθρωποί μας από κακόβουλους , άφιλους , μισαλλόδοξους , εχθρικούς και εκδικητικούς γείτονές τους , ??
Πως είναι δυνατόν να ανέχεστε εσείς , να εκφοβίζονται , να απειλούνται και εμμέσως να εκβιάζονται αυτοί οι συνάνθρωποί μας , οι ίδιοι και τα παιδιά τους  για τις όποιες προσωπικές επιλογές τους ιδιαίτερα σε ότι αφορά τον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης !, από διαφόρους  τυχάρπαστους και ανοήτους που βαρβαρικώς σχεδόν προσπαθούν να επιβάλουν την άποψή τους ?? 
Δεν είναι ντροπή στις μέρες μας να συμβαίνουν τέτοια φαινόμενα και εμείς παραδόξως να τα ανεχόμαστε ??
Σταματώ εδώ για σήμερα , δεν επεκτείνομαι περισσότερο ( κρατώ και άμυνες …) και θέλω να ελπίζω πως δεν θα απαιτηθεί κύριε Δήμαρχε να επανέλθουμε δριμύτεροι επί του ζητήματος.  Που κακώς-κάκιστα βεβαίως με τον άστοχο και επιπόλαιο χειρισμό που του επιφυλάξατε , το καταστήσατε μείζον  ρίχνοντας νερό στο μύλο των λιγοστών αυτών κακόβουλων μηχανορράφων της “γειτονιάς” μας .
Κλείνω λέγοντάς σας , πως θα πρέπει από αύριο κιόλας σοφότερα και υπευθυνότερα σκεπτόμενος , να  επανακάμψετε αμέσως στην προτέρα ορθή  απόφαση και πρωτοβουλία σας  για μεταφορά των μαθητών « της γειτονιάς μας » στα σχολεία της επιλογής τους .
Είναι καιρός να επαναφέρετε το σχολικό δρομολόγιο με το δημοτικό Λεωφορείο έτσι όπως ακριβώς γινόταν απρόσκοπτα επί δυόμιση χρόνια τώρα , βάζοντας στο κάτω - κάτω της γραφής και έναν εθελοντή συνοδό , έστω μέχρι νεωτέρας και παρά τις σαφείς προβλέψεις του νόμου που σας παρουσιάσαμε ( και τον οποίο με κάθε ευθύνη αναλαμβάνουμε  και σας προτείνουμε να τον εξασφαλίσουμε εμείς , εαν παρ` ελπίδα δεν μπορείτε εσείς να τον βρείτε ).  
Θέτοντας έτσι τέρμα στην ταλαιπωρία  ΓΟΝΙΩΝ  και  ΜΑΘΗΤΩΝ και στην ανέλπιστη “τιμωρία”  που τους επιφύλαξαν με τις συνεχείς καταγγελίες και μεθοδεύσεις τους. οι εκ Γραβιάς  άσπονδοι φίλοι και συνδημότες τους , αλλά ατυχώς και η δική σας όμως ακούσια ίσως  μα υπαρκτή και αφελής μέχρι τώρα  “συνηγορία”………
Με τα ίδια περίπου χαρακτηριστικά υφίσταται ακόμη σήμερα και το πρόσφατο σχετικά πρόβλημα μετακίνησης των μαθητών των κοινοτήτων  Παλαιοχωρίου – Δρυμαίας – Τιθρωνίου . .
Δεν έχουν σημασία οι λόγοι για τους οποίους προέκυψε το πρόβλημα αυτό , αλλά μέχρι της οριστικής επίλυσής του και για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί , πρέπει ο Δήμος  όπως ακριβώς  αρμόζει σε αυτοδιοικητικές  Αρχές με ευαισθησία , κατανόηση και επίγνωση των καθηκόντων τους , να εξασφαλίσει την καθημερινή μαζική μετακίνηση των μαθητών των κοινοτήτων αυτών, ανακουφίζοντας παράλληλα και τους γονείς από μια πρόσθετη αναπάντεχη δυσκολία που συνεπάγεται η καθημερινή επιφόρτισή τους με την μεταφορά των παιδιών τους κατά  μόνας . ( θα έπρεπε ήδη αυτό να έχει γίνει και οι τοπικοί Πρόεδροι θα πρέπει να το απαιτήσουν )
Άλλωστε για την παροχή αυτής της υπηρεσίας  το οικονομικό κόστος για το Δήμο είναι  κυριολεκτικά απειροελάχιστο και πάντως σας διαβεβαιώ, εκατοντάδες φορές μικρότερο από την αλόγιστη και βλακώδη σπατάλη δημοτικού χρήματος σε πολλές άλλες περιπτώσεις .
Θεωρώ πως κατόπιν όλων αυτών που αναφέραμε , προκύπτει πλέον για εσάς προσωπικά κ. Δήμαρχε  μείζον θέμα αξιοπιστίας αλλά και αξιοσύνης  και φαντάζομαι πως δεν σας απομένει άλλο παρά να σηκωθείτε στο ύψος της ευθύνης σας , να αφήσετε κατά μέρος τις “τρομάρες” ή και τα πιθανά μόνιμα φοβικά σας σύνδρομα και να ενεργήσετε σοβαρά και υπεύθυνα ως άξιος Δήμαρχος που αποφασίζει ψύχραιμα , ώριμα και ωφέλιμα για τον τόπο του ( όπως και πριν δυο χρόνια πράξατε για το συγκριμένο ζήτημα) κι όχι ως έντρομος υπηρέτης ( έστω και ακουσίως ) ανομολόγητων επιδιώξεων κάποιων άλλων, ή και κάθε άσχετου που την “είδε” εκφοβιστή σας . 
Τολμήστε και εκφοβίστε εσείς τους κακόβουλους αυτούς εκφοβιστές σας !!
Κι επιτέλους, αν στερείστε του απαιτούμενου θάρρους δεν πειράζει . Αποφασίστε να αναθέστε την αρμοδιότητα και την ευθύνη επίλυσης των ζητημάτων αυτών  σε εκείνους τουλάχιστον που τολμούν να την πάρουν . Το να μην κάνετε όμως τίποτε ευρισκόμενος διαρκώς σε πλήρη σύγχυση και ακινησία , δεν είναι απλώς κακό . Είναι εγκληματικό !! Γιαυτό παρακαλώ προσαρμοστείτε …….
                                                    
    25-1-2014                                      Επώνυμα και υπεύθυνα …….      
                                                  ΘΑΝΑΣΗΣ   ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

1 σχόλιο:

  1. κε ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ορθα και αξια τα οσα αναφερατε, το προβλημα ομως παραμενει , να ζηταει το ΚΤΕΛ ΦΩΚΙΔΑΣ 3,50 Ε ανα μαθητη με επιστροφη παρανομα και καταχρηστικα.Μονο αυτοι δεν δεχονται μαθητικο εισητηριο ,προκαταβολικα τα χρηματα, και να παιρνει και επιβατες.Το ποσο αυτο ειναι μεγαλο ανα οικογενεια ειδικα τουτους τους ασχημους καιρους και καποιοι δεν θα μπορεσουν εκ των πραγματων να συνεχισουν την φοιτηση των παιδιων τους στο συγκεκριμενο σχολειο ( που καποιοι εσκεμενα ελωχευουν)......ΕΥΧΟΜΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΑ ΩΤΑ ΤΟΥ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή